משרד החוץ של ערב הסעודית הודיע שאיראן תקפה במצר הורמוז את מכלית הנפט הסעודית Sidr.

משרד המשפטים של ארצות הברית מסר כי תפס תרומות במטבעות קריפטוגרפיים בשווי של יותר מ־560 אלף דולר שיועדו לחמאס.
בנוסף, מסר המשרד כי "שובשו פלטפורמות ואתרים ששימשו לתקשורת לצורכי גיוס כספים וגיוס פעילים".
"התפיסות האלה שוללות מחמאס משאבים שעליהם הוא מסתמך כדי לגייס אנשים ולהקצין את עמדותיהם ברשת, ולממן מתקפות ברבריות כמו זו שאירעה ב־7 באוקטובר 2023", אמר בהודעה עוזר התובע הכללי לביטחון לאומי ג'ון א' אייזנברג.

לו הבחירות לכנסת היו נערכות כעת, המחנה המזוהה עם גדי איזנקוט היה מקבל 58 מנדטים, בעוד המחנה המזוהה עם בנימין נתניהו היה משיג 49 מנדטים, כך נמצא בסקר שפורסם היום ב"וואלה".
| !ישר | הליכוד | ביחד | הדמוקרטים | ישראל ביתנו | המשותפת | יהדות התורה | עוצמה יהודית | ש"ס | רע"מ | הציונות הדתית וזהות |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 24 | 22 | 15 | 10 | 9 | 8 | 8 | 7 | 7 | 5 | 5 |
המשותפת ורע"מ גרפו יחד 13 מנדטים.
שמונה רשימות שנסקרו לא עברו את אחוז החסימה, שעומד על 3.25%.
בית ציוני – המילואימניקים בראשות חילי טרופר ויועז הנדל קיבלו 3.0% מקולות הבוחרים, עמך ישראל בראשות עופר וינטר – 2.3%, הכלכלית בראשות ירון זליכה – 2.0%, כחול לבן בראשות בני גנץ – 0.7%, האחדות בראשות גלעד ארדן – 0.7%, מקום לכולנו בראשות רולא דאוד ואלון-לי גרין – 0.5%, הציבור החרדי בראשות מוטי לייטנר – 0.4% וישראל תחילה בראשות שרן השכל – 0.2%.
בסקר נבחן התרחיש שלפיו טלי גוטליב תעזוב את הליכוד ותצטרף לעוצמה יהודית.
במקרה זה הליכוד ייחלש מ־22 מנדטים ל־21 מנדטים, עוצמה יהודית תתחזק משבעה מנדטים לשמונה, ישראל ביתנו תתחזק מתשעה מנדטים לעשרה, והציונות הדתית וזהות ייחלשו מחמישה מנדטים לארבעה.
| !ישר | הליכוד | ביחד | ישראל ביתנו | הדמוקרטים | המשותפת | יהדות התורה | עוצמה יהודית עם גוטליב | ש"ס | רע"מ | הציונות הדתית וזהות |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 24 | 21 | 15 | 10 | 10 | 8 | 8 | 8 | 7 | 5 | 4 |
בית ציוני – המילואימניקים קיבלה בתרחיש זה 3.0% מהקולות, עמך ישראל – 2.8%, הכלכלית – 1.6%, כחול לבן – 1.1%, מקום לכולנו – 0.7%, הציבור החרדי 0.6%, האחדות – 0.5% וישראל תחילה – 0.2%. כל שמונה הרשימות נותרו מתחת לאחוז החסימה.
בג"ץ דן בשעה זו בעתירה שהגישה מפלגת הליכוד בבקשה לבטל את החלטתו של יושב ראש ועדת הבחירות המרכזית, נעם סולברג, האוסרת על משקיפים שמונו מטעם המפלגות להעביר למטות הבחירות מידע על זהות האזרחים שהגיעו להצביע.
בתגובה לעתירה נגד הנוהג קבע סולברג ב־4 באוגוסט כי העברת מידע כזה "מהווה פגיעה בפרטיות", וכי היא אינה מותרת לפי הוראות חוק הגנת הפרטיות. עוד קבע כי נציגי המפלגות בתוך הקלפיות ממונים לנהל את ההצבעה ולפקח עליה, ולא לספק למטות המפלגות נתונים לצורך פעילות פוליטית.
מפלגות פוליטיות, ובייחוד מפלגות ימין וחרדיות, השתמשו במשך כמה מערכות בחירות באנשי צוות בקלפיות כדי לעקוב מי מבעלי זכות הבחירה כבר הצביע, במטרה לפנות למי שטרם הצביעו וכך להגדיל את שיעור ההצבעה בקרב תומכים פוטנציאליים.
הליכוד טוען בעתירתו לבג"ץ כי החלטתו של סולברג יצרה מגבלה חדשה על פעילות המפלגות ביום הבחירות, בעיצומה של מערכת הבחירות הנוכחית, אף שהנוהג הזה רווח כבר כמה מערכות בחירות וכי פעילות יום הבחירות של המפלגה נשענת עליו.
השופטים יעל וילנר, אלכס שטיין וחאלד כבוב דנים בעתירה.
יושב ראש ביחד נפתלי בנט הביע היום תמיכה באיחוד בגוש השינוי.
"אני, מזה שנה, פועל, פעלתי ואפעל, בכל כוחי, להביא לאיחוד בגוש, שיביא לניצחון גדול, והאגו לא יהיה חסם. אני משוכנע שאיחוד גדול בגוש ימנע את כל הדו"צים מבפנים", אמר בנט בוועידה שערכו קבוצת ידיעות אחרונות והמכון הישראלי לדמוקרטיה.
























































































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו