שב"כ והמוסד קרובים להשלמת חקירתם בנוגע לחשד למימון קטארי שיועד לקמפיין לעידוד ההצבעה בחברה הערבית, כך דווח בחדשות 12.
לפי הדיווח, ארגוני הביטחון אימתו כי הועברו כספים מקטאר ל"גורם פוליטי" במפלגת הרשימה המשותפת כדי לעודד אזרחים ערבים לצאת ולהצביע. החוק בישראל אוסר באופן מוחלט על מפלגות פוליטיות לקבל תרומות ומימון ממי שאינם אזרחי המדינה.
נגד הגורם שקיבל את הכספים יינקטו הליכים משפטיים, וממצאי החקירה צפויים להיות מוצגים ליו"ר ועדת הבחירות המרכזית, השופט נעם סולברג, עד סוף השבוע. בחדשות 12 הוסיפו כי בכל מקרה, סכומי הכסף המדוברים לא היו יכולים להטות את תוצאות הבחירות.
בנושא אחר, לאחר שיו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן האשים מוקדם יותר היום את רע"מ ואת הרשימה המשותפת בקבלת תמיכה מהרשות הפלסטינית, דווח בחדשות 12 כי בשב"כ אישרו שהם בודקים מידע לא מאומת שלפיו הרשות אכן העבירה כספים למפלגות הערביות.
לפי הדיווח, עדיין לא ברור אם הכספים אכן הועברו בפועל, מה היקפם ולאיזו מטרה יועדו.
ראש הסגל לשעבר של ראש הממשלה בנימין נתניהו, צחי ברוורמן, התייצב בפרקליטות המדינה לשימוע לפני הגשת כתב אישום בפרשת הפגישה הלילית, כך דווח בחדשות 12.
ראש הממשלה בנימין נתניהו קרא להקמת ממשלה לאומית רחבה, וטען כי הציבור בישראל "אינו מעוניין בממשלה שתלויה ברע"ם וברשימה המשותפת". בהודעה שפרסם טען נתניהו כי מדובר ב"מפלגות שתומכות בטרור ושוללות את קיומה של המדינה היהודית".
לפי ההודעה, נתניהו הדגיש כי כבר מהיום הראשון ידו הייתה מושטת להקמת ממשלה לאומית רחבה. הוא הוסיף כי "רוב ברור בציבור היהודי בחר בליכוד כמפלגה הגדולה ובי, כראש ממשלה, כדי להוביל את הממשלה הבאה".
נתניהו טען כי שאיפתו היא להקים ממשלה רחבה יחד עם שותפיו ועם כל מפלגה שתחפוץ בכך וש"אינה תומכת בטרור", והבהיר כי הוא פתוח לקיים שיח בנושא.
בכירים במפלגת ישר מתנגדים למועמדותו של יאיר לפיד לתפקיד יו"ר הכנסת, כך דווח בחדשות 12. לטענתם, על הגוש לשמור את כל האפשרויות פתוחות ולשקול לתפקיד דמויות מפתח מרכזיות יותר, דוגמת יו"ר ישר גדי איזנקוט או יו"ר ביחד נפתלי בנט.
עמדה זו מתנגשת על פניו עם דבריו של יו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן מוקדם יותר היום, שהביע תמיכה ברעיון להחליף את יו"ר הכנסת הנוכחי מהליכוד, אמיר אוחנה, בלפיד.
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ אינו ממהר להחליט אם לחדש את המלחמה נגד איראן. בשיחה עם חדשות 12 אמר טראמפ כי הלחץ הכלכלי האמריקאי מחליש את טהרן וכי הציבור האיראני מותש מהמצב.
לפי הדיווח, טראמפ ציין כי המשא ומתן בין וושינגטון לטהרן, המתנהל בתיווך קטאר, מתקדם היטב, אך הוסיף כי בארה"ב לא בטוחים מי מקבל את ההחלטות באיראן ואינם רוצים שיימשכו אותם שוב באף. לדבריו, מנהיגי איראן מפגינים פחות דחיפות מכפי שציפה, אף שהם מעוניינים בהסכם יותר מבכל שלב אחר מאז פרוץ המלחמה.
בחדשות 12 דווח כי טראמפ ניצב בפני המלצות סותרות באשר להמשך הדרך. חלק מיועציו, לצד מנהיגי רוב מדינות המפרץ, מצדדים בהגעה להסכם וטוענים כי מתקפה נוספת לא תשנה את המצב באופן משמעותי.
אחרים תומכים בחידוש המלחמה ובהשלמת יעדיה הצבאיים – עמדה שבה מצדד ראש הממשלה בנימין נתניהו, שעל פי הדיווחים לחץ על טראמפ לחדש את הלחימה בשיחת טלפון שקיימו השניים בשבת.
קבוצה שלישית של יועצים, בראשות שר האוצר סקוט בסנט, מפצירה בטראמפ להותיר על כנם את המצור הימי האמריקאי ואת הסנקציות הכלכליות, ולהמתין כדי לראות אם איראן תגמיש את עמדותיה בשבועות או בחודשים הקרובים.
לפי הדיווח, טראמפ טרם קיבל החלטה סופית בנושא.





























































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו