
מספר הפלסטינים שנהרגו מאש ישראלית ברצועת עזה מאז נכנסה לתוקפה, באוקטובר האחרון, הפסקת האש שהושגה בתיווך ארצות הברית, הגיע ליותר מאלף, כך אמר היום משרד הבריאות ברצועה.
לפי הדיווחים, בתקיפה האחרונה נהרגו לפחות שלושה בני אדם. חובשים אמרו שתקיפה שביצעה ישראל פגעה בכלי רכב בכביש הראשי עומר אל־מוכתאר בעיר עזה, והרגה שלושה. צה"ל טרם מסר את התייחסותו.
כולל התקרית האחרונה, מספר הפלסטינים שנהרגו מנכנס לתוקף הפסקת האש, שהושגה בתיווכו של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, עומד על 1,008, כך מסר משרד הבריאות.
ישראל הודיעה שארבעה מחייליה נהרגו בידי חמושים בתקופה זו.
לדברי ישראל, תקיפותיה נועדו לסכל מתקפות מיידיות מצד חמאס וחמושים אחרים. חמאס ממעט למסור מידע על מותם של לוחמיו.
ישראל וחמאס עדיין נתונים במבוי סתום בנוגע לאופן ההתקדמות לשלב הבא בתוכניתו של טראמפ, הכוללת את פירוק חמאס מנשקו ונסיגות ישראליות מהרצועה.
ניקולאי מלאדנוב, שליח מועצת השלום של טראמפ לרצועת עזה, קיים השבוע שיחות בקהיר עם המתווכות ממצרים, קטאר וטורקיה, לאחר שחמאס ופלגים פלסטיניים אחרים מסרו את תשובתם לתוכנית מפת הדרכים שהציג, כך אמרו שני גורמים המעורים בשיחות.
שלשום, אמרו אותם גורמים לרויטרס, מלאדנוב העביר לחמאס ולפלגים גרסה מתוקנת של מפת הדרכים, המתייחסת לחלק מהחששות של הפלגים תוך שמירה על "הקווים האדומים המרכזיים" של תוכנית טראמפ.
בכיר חמאס אישר לרויטרס כי המסמך נבחן.
כוחות ישראליים עדיין שולטים ביותר מ־60% משטח רצועת עזה, שם הורו לתושבים להתפנות והרסו מבנים שנותרו עומדים.
כמעט כל אוכלוסיית הרצועה, המונה שני מיליון בני אדם, שרובם נעקרו כמה פעמים, חיה כעת ברצועת שטח זעירה לאורך החוף, בעיקר באוהלים מאולתרים או במבנים שניזוקו, תחת שליטת חמאס.
في مشهد يثير الكثير من علامات الاستفهام، اشتكى عدد من المرضى والمحتجين أمام مستشفى ناصر من تعرضهم للمضايقات من ميليشيا حما$س أثناء وقفتهم المطالبة بحقوقهم الإنسانية والعلاجية.
فيما رفض عدد من الصحفيين أصحاب روابط التبرعات تغطية المظاهرة.
يبقى السؤال: من ينقل صوت المرضى عندما… pic.twitter.com/gHDu3yhWs2— زاهر ابو حسين (@ZAHERABUHUSIEN) June 18, 2026
כמה עשרות פלסטינים חולים ופצועים ברצועת עזה מחו מחוץ לבית החולים נאסר בחאן יונס, בדרישה לקבל טיפול רפואי הולם, כולל האפשרות לצאת לחו"ל לצורך טיפול, לפי סרטונים שהופצו ברשתות החברתיות ברצועה.
הפגנות כאלה נדירות ברצועה. כמה מהמפגינים השמיעו ביקורת עקיפה על חמאס.
"אני עומד כאן היום בשם הפצועים כדי שנוכל לצאת לחו"ל. אף אחד לא מטפל בנו – אפילו לא משרד הבריאות [המנוהל בידי חמאס]", אמר אחד המפגינים, שרגלו נקטעה. "כולם גנבים".
מפגינה אחרת נשאה שלט שעליו נכתב: "זכותי לצאת לחו"ל כדי לקבל טיפול".
המשנה לנשיא בית המשפט העליון, השופט נעם סולברג, אמר בדיון בעתירות בעניין בחירת מבקר המדינה: "בדעתנו להוציא צו על תנאי בנושא החשאיות על נגזרותיו, לא כן בנושא ניגוד העניינים".
עוד אמר ש"כרגע יש עננה. עננה לא רצויה. חברי כנסת פעלו בניגוד להנחיית היועצת המשפטית לכנסת תוך יצירת כלל חדש שלפיו מותר לצלם. אנחנו מציעים סעד הליכי, שלא מתערב בשיקול דעת הכנסת. בעברית פשוטה – תעשו את זה עוד פעם, כמו שתחליטו, זה בסדר. רק שזה ייעשה בהליך נקי ותקין".
סולברג הוסיף: "נמתין עד יום ראשון לתגובות שלכם על ההצעה הזאת".
ראש הממשלה בנימין נתניהו מתכנן להשתמש בסנאטורים פרו־ישראלים ובאנשי תקשורת מהימין כדי לנסות להשפיע על תנאי ההסכם הסופי בין ארצות הברית לאיראן, כך דיווחה סי־אן־אן על סמך דבריו של גורם ישראלי.
לדבריו אותו גורם, נתניהו סבור כי הסכם סופי עם איראן אכן יושג, אך טהרן לא תעמוד בהתחייבויותיה במסגרת ההסכם.
הוא מתכנן להשתמש בדמויות תקשורתיות, כמו מארק לוין מ"פוקס ניוז", ובפוליטיקאים פרו־ישראלים, כדי להעביר את המסר שלו לטראמפ.
סי־אן־אן ציינה כי פנתה למשרד ראש הממשלה בבקשה לקבלת תגובה על הדיווח.
גבר נהרג לאחר שמכוניתו התפוצצה בקריית גת, כך נמסר מהמשטרה ומגן דוד אדום.
כוחות ההצלה שהוזעקו לזירה מצאו את האיש ללא רוח חיים סמוך למכוניתו הבוערת בעיר הדרומית. חובשים קבעו את מותו במקום.
המשטרה פתחה בחקירה ופועלת לברר את נסיבות הפיצוץ הקטלני.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו
בשבועות האחרונים מצטברות עוד ועוד עדויות מעזה על משפחות המשיאות ילדות קטינות, על נשים הנדחקות לתלות מוחלטת בגברים לצורך הישרדותן, ועל גברים המנצלים את המצוקה כדי לתבוע מין בתמורה לקמח ולתרופות.
במצבים כאלה הגוף הנשי נעשה שוב מטבע עובר לסוחר בתוך סדר חברתי פטריארכלי, הממשיך להתקיים גם בלב האסון. אלא שמה שמטריד אינו רק התרחבות התופעה עצמה, אלא גם האופן שבו האישה נעלמת כמעט מייד בתוך הפרשנויות הפוליטיות לסבלה.
שגית אלקובי פישמן היא דוקטורנטית בחוג לתקשורת באוניברסיטת בר-אילן; חוקרת את האופנים בהם מתפתחים נרטיבים בסביבות שיתופיות ודיגיטליות והשלכותיהם על זהויות קולקטיביות מתהוות, בדגש על אירועים בעלי השפעה גלובלית.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוקרב אידיאולוגי עז ניטש בארצנו הקטנטונת בין המחנה ה"משיחי" למחנה האנטי-משיחי. המחנה הליברלי מאשים את המחנה המשיחי ב"עליונות יהודית" בשמה רוצים לכונן כאן מדינת אפרטהייד/הלכה/ח'ומייניסטית.
אני רוצה להציע אבחנה שונה לוויכוח. אני טוען כי אין כאן מחנה שחף ממשיחיות או מתודעת עליונות יהודית. כל הוויכוח בין המחנות הוא בעצם על מה טיבה של המשיחיות אותה אנו אמורים לגלם ומה הוא הייעוד המיסיונרי (=השליחות) שלנו בהתאם לכך.
מנדי שפירו הוא יוצר ומפיק טלוויזיה (עכשיו קרוב, מחובר/ת ועוד), בן 27 ואב לילד. בוגר ישיבות ומכון הסמכה לרבנות. דתל"ש. כותב בנושאי יהדות ודתות, היסטוריה, פילוסופיה, פסיכולוגיה, תרבות, אקטואליה ופוליטיקה.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנותגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנומקהלת השופרות איבדה את המנצח
הגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם































































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו