שנה וחצי בדיוק חלפה מאז החל המאבק העיקש של רשות האוכלוסין וההגירה לגרש 7% מאוכלוסיית קהילת העבריים ללא הצדקה, ומטעמים שאין דרך אחרת לכנות אותם למעט גזעניים. החל מסירובם להעניק מעמד לילדי הקהילה העומדים בתנאים להסדרה על פי החלטת הממשלה מ-2010 (החלטה 2183), דרך רדיפתם של 135 אנשים החיים בשולי החברה הישראלית, בפריפריה הגיאוגרפית והחברתית, וכלה בטענה שאנחנו "לא יהודים".
שנה וחצי בדיוק חלפה מאז החל המאבק העיקש של רשות האוכלוסין וההגירה לגרש 7% מאוכלוסיית קהילת העבריים ללא הצדקה, ומטעמים שאין דרך אחרת לכנות אותם למעט גזעניים
אשריאל מור הוא נציג קהילת העבריים מדימונה.
פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
לקראת חג פסח מלכותי החל היום, חג החירות של קהילת העבריים וחגיגת חזרתנו לארץ ישראל אחרי 400 שנות עבדות בארה"ב ו-2000 שנות גלות, ואחרי שנה שלמה של מאבק נגד גירוש חברי קהילתנו – האם משהו השתנה במצבנו?
לקראת חג פסח מלכותי, חג החירות של קהילת העבריים וחגיגת חזרתנו לישראל אחרי 400 שנות עבדות בארה"ב ו-2000 שנות גלות, ואחרי שנה שלמה של מאבק נגד גירוש חברי קהילתנו – האם משהו השתנה במצבנו?
אשריאל מור הוא נציג קהילת העבריים מדימונה.
פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
זה לא סוד שבישראל שורר משבר פוליטי תמידי. בשנים האחרונות ראינו אותו בעצימות יוצאת דופן תוך סחרור של ארבע מערכות בחירות וממשלה שאיש לא היה מעלה בדעתו. בישראל ממשלות מתפרקות וקמות על ימין ועל שמאל, בלי תאריך יעד, והיא תופסת בהפתעה מוחלטת פוליטיקאים רבים שמגיעים לא מוכנים לתפקיד חייהם.
בישראל שורר משבר פוליטי תמידי. בשנים האחרונות ראינו אותו בעצימות יוצאת דופן תוך סחרור של 4 מערכות בחירות וממשלה שאיש לא היה מעלה בדעתו. פוליטיקאים רבים מגיעים לא מוכנים לתפקיד חייהם
אשריאל מור הוא נציג קהילת העבריים מדימונה.
פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
אין לי מספיק מילים , לתאר את תדהמתי המוחלטת , כאשר הנושא
האבסורדי הזה , הגיע לתודעה שלי !
עצם הענין מטבעו , הינו – בושה כבדה , חרפה בל תאומן , לכל הגורמים
אטומי הלב והנשמה , המעורבים בו ! ! !
ישראל מתבגרת ומתכערת. כשנולדה, הייתה תמימה ובעלת ערכים יפים, היום – ממון מופרז זה האלהים שלה, הצלחה קרייריסטית זה העניין. ללא ערכים חמלתיים המוזכרים בתורה, ישראל הופכת לארה"ב – חלום של תרבות צריכה וג'אנק פוד. ישראל יכולה לשמור על עליונות צבאית ועם זאת לחנך לפשטות, לשיוויוניות ולמיגור המירוץ המטורף לצמרת של רני רהב ודומיו. אוהבים את קהילת העבריים מדימונה, אלה בני ישראל האמיתיים
במסיבת העיתונאים שקיים בצאת שבת, בנימין נתניהו נדרש למדיניות חלוקת הנשקים המופקרת שמוביל השר איתמר בן גביר, על רקע הריגתו של יובל דורון קסטלמן ז"ל בידי חייל צה"ל. "במצב הקיים צריך להמשיך עם המדיניות הזו, אני בהחלט תומך בה. יכול להיות שנשלם על כך מחירים". השיב נתניהו, לפני שפרש ידיו לצדדים והוסיף: "אלה החיים".
נתניהו ידוע בזכות הרבה מתכונותיו. היכולת לאמפתיה אנושית בסיסית איננה אחת מהן. ועדיין, נדמה שגם הוותיקים שבמבקריו הופתעו ממופע כה מעורר קבס של ערלות לב. באגביות של אדם המדלג מעל גופת הומלס ברחוב ומבקש להתעלם מקיומו הלא נוח, נתניהו ביטל בתור גזירת גורל את הריגתו של אזרח, שמותו הוא תוצאה ישירה של מדיניות צמאת דם ומתירת דם שמקדמים שריו ושופריו, מדיניות של "קודם לירות – ורק אחר כך לשאול שאלות".
יואב גרובייס הוא פסיכולוג קליני. בעל תואר שלישי מאוניברסיטת בר-אילן. כותב על פוליטיקה וחברה. חי, נושם ומתגורר בתל אביב.
הקונספציה קרסה, כך אנו שומעים פעם אחר פעם מאז השבעה באוקטובר. כמעט אין תחום שבו אין שיקול דעת מוטעה, מחדל, שאננות ולא אחת שיקולים זרים ואטימות.
בתוך כך, כידוע, ישנה גם הקצנה דתית החודרת לשורות הצבא – כפי שמיטיב להסביר פרופ' יגיל לוי בספרו "המפקד האליון". הוא משרטט תהליך בו יותר ויותר חיילים חרד"לים נכנסים לצבא עם אמונתם, שכוללת הרחקת נשים, כשהיחס המבזה הזה מתקבל על ידי הרשויות. אך לצד זאת יש תהליך הפוך ממש באותו צבא – יחידות שבהן בולט רוב נשי. ביניהן התצפיתניות וגדוד השריונאיות, שהכו בתדהמה גם מפקדים בכירים בצבא.
מיכאל מירו הוא דוקטור למדע המדינה, עיתונאי למעלה מארבעים שנה, לשעבר מנהל קול ישראל. חוקר ומתעניין בפוליטיקה, חברה, סביבה, מוסר ואתיקה.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
לא יקרה במצב הנוכחי. הרבנות היא אלטרנטיבה שילטונית שאיננה מתכוונת לוותר על תאוותה לשררה (הרי תורה הם אינם יודעים בין כך).
כלומר, לא יכולה להיות מדינת ישראל דמוקרטית ויהודית וזאת מפני שיהדות היא דת ודת היא שיטת שילטון היררכית אלטרנטיבית.
"רציתי לקחת את המעילים היפים שלי מאיטליה אבל כולם התמלאו עובש. אמרתי לעצמי, בקרוב תקני מעילים חדשים. הכול בסדר, העיקר שאת חיה"
קיבוץ כיסופים. נשואה, אם לחמישה וסבתא. פונתה למלון באילת
הגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם