הרבנות , בעזרת חוקי מדינה , שאינם קשורים להלכה, הקנתה לרבנות מונופול על היהדות.
"רבנות" אינה חלק מהיהדות. רק לסנהדרין הייתה סמכות. מאז שבטלה סנהדרין, כל יהודי רשאי לנהוג כפי שהוא מבין את ההלכה.
מוסד הרבנות , המוכר רק על ידי חלק קטן מאזרחי ישראל , הוא גוף מלאכותי לחלוקת ג'ובים. ברמה הארצצת ורמה העירונית. מעולם לא הייתה רבנות, קל יחומר כפולה אשכנזית וספרדית.
הרבנות כופה את מרותה ועגנת את סמכיתה על ידי שליטה בצמתי חייו של היהודי ,ישראל.
דוגמאות : חוק הכשרות )איסור הונאה ,כשרות(. האוסר לכתוב את המילה "כשר" על מוצרי מזון שלא שולם עליהם מס כשרות. לרבנות כמובן.
נישואין, בהם יש מתווך ומנהל טקס, שהועתק מהעולם הנוצרי. הרי אין מקום לרב בנישואין.
ועוד כהנה וכהנה.

לשכת נשיא הרשות הפלסטינית מחמוד עבאס גינתה את הודעת שר האוצר בצלאל סמוטריץ', שבה נמסר שביטל חלק מהסכם חברון והעניק לישראל סמכויות תכנון ובנייה באזור בעיר שבו נמצאים היישוב היהודי ומערת המכפלה.
בהודעה נאמר כי הנשיאות "מזהירה מפני הצעד שעליו הכריז אחד השרים בממשלת הימין ורואה בצעד זה פגיעה במעמד המדיני והמשפטי של העיר חברון ובהסכמים החתומים בעניינה".
עוד נכתב בהודעה כי "צעדים חד־צדדיים כאלה לא מקובלים ומהווים הפרה של ההסכמים שעליהם חתם הצד הישראלי, וכן של החוק הבינלאומי".
נשיאות הרשות הפלסטינית קוראת לקהילה הבין־לאומית, ובייחוד לארצות הברית, להתערב מייד כדי לעצור את מה שהיא מתארת כ"צעד המסוכן ביותר הזה".
יושב ראש ביחד, נפתלי בנט, הודיע על הצטרפותה של מיכל נגרי, לשעבר מנכ"לית עיריית רעננה, למפלגתו.
נגרי, תושבת הרצליה, בת 59, עמדה בעבר בראש מינהל החינוך של עיריית רעננה, והיא חברה בוועד המנהל של תנועת פנימה.
בהודעתו של הצטרפות נגרי כתב בנט שבנהּ, רב־סרן במילואים רועי נגרי, ששימש כמפקד צוות בבית הספר ללוחמה בטרור, נהרג ב־7 באוקטובר 2023, אחרי שהגיע להילחם בקיבוץ בארי מבלי שקיבל פקודה להתייצב במקום.
נגרי היא המצטרפת הרביעית למפלגתו של בנט. קודם להגעתה הצטרפו לביחד קרן קרנר, לשעבר מנכ"לית משרד האוצר ומנכ"לית משרד התחבורה והבטיחות בדרכים, לירן אבישר בן חורין, לשעבר מנכ"לית משרד התקשורת, ויונתן שלו, מייסד תנועת כתף אל כתף, המייצגת חיילי מילואים.
שלוש מכליות איראניות ושתי אוניות הנושאות סחורות חיוניות מפליגות כעת מהאוקיינוס ההודי לעבר נמלים בדרום איראן, כך דיווחה היום הטלוויזיה הממלכתית האיראנית, חרף הודעת ארצות הברית, שלפיה, המצור על נמלי איראן יישאר בתוקף עד יום שישי.
לאחר יותר משנה: התביעה הכריזה כי הסתיימה חקירתו הנגדית של בנימין נתניהו במשפטו בתיקי האלפים.
שר האוצר בצלאל סמוטריץ' טוען כי ביטל רכיבים בהסכם חברון מ-1997, שהעניק למועצה העירונית הפלסטינית של חברון סמכות על תכנון, ייעוד קרקע ובנייה באזור H2 בעיר, שבו נמצאים היישוב היהודי בחברון ומערת המכפלה.
לדברי סמוטריץ', המהלך התבסס על החלטת קבינט מדיני ביטחוני שהוא עצמו הביא, ואושרה "לפני כמה חודשים".
הוא מוסיף כי אתמול קיבלה מועצת התכנון העליונה של המינהל האזרחי, מחלקה במשרד הביטחון שסמוטריץ' שולט בה, את ההחלטות הנדרשות ליישום המהלך.
סמוטריץ' לא אומר איזה גוף ישראלי יהיה מוסמך כעת לעסוק בנושאים אלה, ואילו דוברו מסר רק כי "מדינת ישראל" תשלוט בתכנון, בייעוד הקרקע ובבנייה באזור, וסירב לפרט מעבר לכך.
החלטות הקבינט המדיני ביטחוני אינן מתפרסמות לציבור.
"אתמול ביטלנו את הסכמי חברון", הכריז סמוטריץ' בטקס חנוכת הקמת יישוב חדש באזור הר חברון בדרום הגדה המערבית.
"במשך שנים רבות נשאר בתוקף אחד הסעיפים האבסורדיים ביותר של הסכמי אוסלו, שלפיו הסמכויות הנוגעות ליישוב היהודי בחברון ולאתרים הקדושים היו תלויות בעיריית הטרור של חברון. אתמול שמנו לזה סוף".
הוא הוסיף כי ההחלטה היא חלק מהמאמץ הרחב יותר של הממשלה להכשיר מאחזים בלתי חוקיים ו"להעמיק את הריבונות הישראלית ביהודה ושומרון".
החופש הגדול תמיד היה מרחב פתוח של זמן. חודשיים שלמים שנמתחים ללא קצה, שבהם המבנה עם הגבולות של מערכת החינוך קורס אל תוך מרחב פתוח של פנאי כמעט אין סופי.
בעבר, המרחב הזה התמלא במה שמבוגרים נהגו לכנות "שעמום". הילדים של פעם שוטטו בשכונות, בהו בתקרה, המציאו משחקים או פשוט העבירו שעות בבטלה. השעמום הזה, על אף האפקט המייגע שלו בזמן אמת, היה המנוע השקט של הדמיון, של גיבוש הזהות העצמית ושל פיתוח היכולת להכיל את הלבד.
אשת חינוך ואקדמיה. עוסקת בחקר השחיתות השלטונית ובחקר החוסן האישי, הקהילתי והלאומי בארגונים פרטים וציבוריים ובמערכת החינוך בפרט. מרצה וחברת סגל במכללת אורנים ועמיתת מחקר באוניברסיטת אריאל ובמוסד שמואל נאמן למחקר מדיניות לאומית. מנכ"לית מרכז מגדלורים – הכוונה לחוסן מיטבי, מרכז שמעניק שירותי הרצאות, סדנאות וימי עיון בתחומי חוסן וחברה בוערים.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו"מה מריץ את נתניהו להעביר חוקים לחרדים כמו זה שמשווה תלמידי ישיבות למשרתים בצה"ל, חוק ג'ובים של משגיחי כשרות לש"ס, אלפי ג'ובים במיליוני שקלים, חוק המעונות שעוקף את חוק הפטור מגיוס ומנציח השתמטות?"
(ברק סרי מתפלץ בטוויטר)
אסתי סגל מכורה לנתונים ולביג דאטה ומנגישה אותם באינפוגרפיקה והדמיית נתונים (data story telling), אקטיביסטית שלא מפסיקה לנסות לשנות את העולם. חיה בתל אביב אצל פצפונת וסוזנה החתולות.
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנותגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנואין לו, לבית המשפט המורתע, לא ארנק ולא חרב. בית המשפט תלוי, לכן, באמון הציבור. גם הנוכל יודע את זה, ועושה, לכן, ככל יכולתו, בכדי לערער אמון זה, ובכך ליטול את הכלי היחיד שנותר בידי השופט על מנת להפעיל את סמכותו וכוחו.
אפילו הפרופסור פרידמן, חמורו של משיח, גילה באיחור רב מה עושים בכתביו: איך מנצלים אותם בכדי לגנוב, למעול, ולהימלט מאימת הדין.
מאוחר מדי, פרופסור. מאוחר מדי!
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוסופסוף נושא שמאלני. חבל שזה רק בספורט. נסה בפעם הבאה את האופן שבו הבינה המלאכותית תשטוף את מוחם של כל אוכלוסיית העולם וזה יהיה "טוב" ממש כמו הרשתות החברתיות שהפכו את כולם לפאשיסטים ופסיכופתים.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו
משבר האקלים עלה למגרש
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוהגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם

























































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו