דיווח: בכירים במוסד התנגדו לפעולות באיראן סמוך לבחירות מחשש לשיקולים פוליטיים
דיווח: הרמטכ"ל זמיר המליץ לסיים את המבצע בחברון, אך נתניהו דרש להמשיכו ● דובר צה"ל בהבהרה חריגה אחרי הדיווח על העימות בין נתניהו והרמטכ"ל: "השיקולים המנחים ביטחוניים בלבד" ● דיווח: נתניהו ביטל את ישיבת סיעת הליכוד בשל "התפתחויות ביטחוניות" ● CNN: טראמפ סיכל ניסיון של נתניהו להביא למתקפה נגד איראן לפני הבחירות
מתיחות חריגה התעוררה בימים האחרונים בין ראש המוסד רומן גופמן לבכירים בארגון סביב פעולות נגד איראן בעיתוי סמוך לבחירות, כך פורסם ב"הארץ".
לפי הדיווח, כמה מבכירי הארגון הביעו התנגדות לפעולות בעת הזו, פקפקו בשיקול דעתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו וחששו מעירוב שיקולים פוליטיים בקבלת ההחלטות הביטחוניות.
הפרסום מצטרף לדיווח בחדשות 12 מאמש על עימות שהתגלע בין נתניהו לרמטכ"ל זמיר סביב אותה הסוגיה.
מהמוסד נמסר בתגובה כי הארגון אינו מתייחס "לפעילות מבצעית אופרטיבית שבתחום אחריותו ולנאמר בדיונים סגורים". עוד נמסר כי "בהנהלת הארגון מתקיים דרך קבע שיח מקצועי, פתוח ומעמיק, שבמסגרתו נשמעות עמדות שונות, כמתחייב בארגון מודיעין מקצועי ואחראי. שיח זה הוא מקור לעוצמה ארגונית ולא ביטוי למתיחות".
"המוסד למודיעין ותפקידים מיוחדים הוא ארגון ממלכתי הפועל אך ורק למען ביטחון מדינת ישראל ואזרחיה", נכתב בתגובה. "ראוי להותיר אותו ואת משרתיו מחוץ לשיח הפוליטי ולהימנע מניסיונות לייחס שיקולים פוליטיים לפעילותו או לעמדותיו".
בתוך כך, היום דווח ב־CNN מפי מקור ביטחוני ישראלי כי הרמטכ"ל זמיר אמר לראש המטות המשולבים של צבא ארצות הברית, דן קיין, כי תקיפה באיראן תשבש את הבחירות בישראל ותגרום לדחייתן.
לדברי המקור, נתניהו לחץ על וושינגטון לתקוף באיראן, אך בכירים בארה"ב דרשו לדחות את המבצע בהתאם לצרכיו של הממשל. המקור הוסיף כי דברי זמיר הם אחת הסיבות שבגללן סירב טראמפ לתקוף באיראן עד כה. לשכת ראש הממשלה הכחישה את הדיווח.
הפרלמנט המצרי הסמיך את הנשיא עבד אל-פתאח א-סיסי לנקוט "את כל הצעדים הדרושים" כדי לסייע לערב הסעודית להגן על עצמה – מהלך שעלול לגרור את קהיר למעורבות ישירה יותר בעימות בין הממלכה לבין המורדים החות'ים בתימן, הנתמכים בידי איראן.
א-סיסי ביקש מהפרלמנט לאשר מתן סיוע צבאי לבעלת בריתה של מצרים במפרץ וייצואנית הנפט הגדולה בעולם, אם ריאד תבקש עזרה מול החות'ים. התקדמות המורדים מאיימת גם על מצר באב אל-מנדב האסטרטגי – השער הדרומי לים סוף ולתעלת סואץ המצרית.
לפחות שני שלישים מחברי הבית תמכו במהלך, כך לפי הודעה פרלמנטרית שחלקו חברי פרלמנט עם סוכנות הידיעות "רויטרס".
בשבוע שעבר הפרלמנט בקהיר דחה את ההצבעה, בעת ששר החוץ בדר עבד אל-עאטי וראש המודיעין חסן רשאד יצאו לריאד כדי למסור איגרת ליורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן. באיגרת הבהיר א-סיסי כי הסיוע המצרי יוגבל להגנה על שטחה של ערב הסעודית ועל גבולותיה, ולא יכלול תקיפות בתימן.
עבד אל-עאטי אמר לאחר מכן כי קהיר מצדדת במיצוי "כל הזדמנות" לפתרון הסכסוך בתימן בדרכים דיפלומטיות.
יחיא עלי א-ראעי, יו"ר בית הנבחרים התימני המנוהל בידי החות'ים, הפציר בשבוע שעבר בפרלמנט בקהיר לדחות את ההצעה, והזהיר כי מצרים תסכן בכך את ביטחונה הלאומי ואת יציבותה הפנימית.
ערב הסעודית היא שותפה מדינית וכלכלית מרכזית של קהיר, ותחת שלטונו של א-סיסי העניקה לה סיוע במיליארדי דולרים, הפקדות בבנק המרכזי ואספקת אנרגיה.
כלי טיס של צה"ל תקף אתמול (ראשון) שלושה מחבלים שיצאו מפיר מנהרה במרחב חאן יונס, ממערב לקו הצהוב, כך מסר דובר צה"ל.
לפי הודעת הצבא, הכוחות זיהו את השלושה יוצאים מהפיר, וזמן קצר לאחר מכן הותקפו הפיר והמחבלים מהאוויר וזוהו פגיעות. בעקבות התקיפה נרשמו פיצוצי משנה, המעידים על פי צה"ל על הימצאות אמצעי לחימה במקום.
עוד נמסר כי כוחות צה"ל בפיקוד הדרום פרוסים במרחב בהתאם להסכם, וימשיכו לפעול להסרת כל איום מיידי.
יו"ר מפלגת עמך ישראל, עופר וינטר, תקף בחריפות את ראש הממשלה בנימין נתניהו בתגובה לדברים שאמר בערוץ 14, שבהם טען כי "מה שיפיל אותנו זה לא אחר מאשר עופר וינטר. אני אומר לכם את זה".
בהודעה מטעמו האשים וינטר את אנשי נתניהו בהפצת שקרים ובביזוי משפחות שכולות. "ראש הממשלה, אז אחרי שטינפתם, שיקרתם, ביזיתם משפחות שכולות ומה לא, עכשיו אתה אומר שהבעיה של הימין היא עופר וינטר?", מסר וינטר בהודעתו.
וינטר מתח ביקורת סרקסטית על התנהלות הממשלה בשורת סוגיות ביטחוניות וחברתיות. "הבעיה של הימין היא לא שלא שילבתם חרדים בצה"ל, לא שלא הכרעתם בעזה, הבעיה היא לא שחזבאללה נערך מחדש לתקוף, או שהוצאתם סרטון שהאיראנים יזרקו פה פצצת אטום מחר בבוקר. הבעיה של הימין היא עופר וינטר".
לדברי וינטר, הבחירה העומדת בפני הציבור היא בין "דרך השלילה, הביזוי, הפייק ניוז והקמפיין הנמוך והמכוער" לבין "דרך החיוב, דרך הימין האמיתית, דרך של הכרעה, דרך של אמת" ו"רוח חדשה בפוליטיקה".
וינטר חתם את דבריו בקריאה לתומכיו להצביע למפלגתו מחר. "מי שמאמין בדרך שלנו לא מפחד מהשקרים, הולך מחר עם הלב ומצביע עמך ישראל בכל הכוח. בעזרת השם ובעזרתכם, נהיה הפתעת הבחירות", סיכם.
מכון ויצמן למדע ברחובות, אגודת מקס פלאנק לקידום המדע בברלין והמכון למחקר מתקדם בפרינסטון שבניו ג'רזי הודיעו על הקמת מוסד חדש שיוקדש למחקר בסיסי מונחה-סקרנות ולשיתוף פעולה אקדמי חוצה גבולות גאוגרפיים ותחומיים.
הקונסורציום למחקר מתקדם (ARC) יפגיש חוקרים מרחבי העולם לתקופות שנעות בין שבוע לשנה, ויעניק להם את הזמן, המרחב והמשאבים לעבוד במשותף על שאלות יסוד במדעי הטבע, המדעים המדויקים, מדעי החברה ומדעי הרוח.
במסגרת הקונסורציום תוקם גם תוכנית מלגות פוסט-דוקטורט לחוקרים בתחילת דרכם, שיבצעו את מחקריהם בשניים מתוך שלושת המוסדות המייסדים. התוכנית תשלב את העמיתים ברשתות מחקר בינלאומיות שיקדמו את הקריירה שלהם ויחזקו את חילופי הכישרונות והרעיונות בין מדינות.
"שיתוף פעולה החוצה גבולות אינטלקטואליים וגאוגרפיים הוא חיוני כדי להשיג התקדמות משמעותית בשאלות כה רבות, חשובות ומורכבות", מסר נשיא מכון ויצמן למדע, פרופ' אלון חן.
דיוויד נירנברג, מנהל המכון למחקר מתקדם בפרינסטון, הוסיף כי "בעת שבה לחצים גאופוליטיים עלולים לפצל את הקהילה המדעית העולמית וערכו של המחקר הבסיסי מוטל בספק גובר, המרכז החדש יאשש את חשיבותו של מחקר פתוח ועצמאי החוצה גבולות".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוהממשלה הבאה בישראל חייבת לומר "עד כאן". אסור שמה שקרה יחזור, והרפורמות הדרושות כדי למנוע זאת אינן עולות כסף ואינן מחייבות מהפכה חוקתית. חקיקה שתגביל שימוש לרעה בכוח צריכה להיות הצעד הראשון של הממשלה החדשה.
ישראל עברה את המשבר הדמוקרטי החמור בתולדותיה. ממשלה שבראשה עמד ראש ממשלה הנאשם בפלילים ניסתה לשלול מבית המשפט העליון את סמכותו לבטל חוקים, הבלם החוקתי האחרון מול רוב פרלמנטרי.
סיימון פינק, יליד אוסטרליה, מנהל השקעות בישראל, בעל ניסיון אקדמי ומקצועי במשפטים, פוליטיקה וכלכלה. לסיימון עניין רב במדיניות ציבורית ועובד כעת על ספר אודות חופש ודמוקרטיה בישראל.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו
הווילה בג'ונגל עלולה לטבוע במיץ של זבל
במציאות של מלחמת נצח וסופר־ספרטה מבודדת, התשתיות הבסיסיות של חיינו יפסיקו לתפקד ● באנרגיה, במים, בפסולת, בתחבורה – ישראל עטופה בקליפה דקה של מדינה מפותחת שבכל רגע עשויה להתפרק ולהשאיר אותנו עם מציאות של פרובינציה נחשלת ● ארבע השנים האחרונות קירבו אותנו לנקודה הזאת ● גם על זה הבחירות ● פרשנות
המרוץ ל-61
הקישו על שם מפלגה או רחפו מעליו למידע נוסף.
מנדטים בסקרי זמן ישראל, שבוע אחר שבוע
קואליציות אפשריות לפי הסקר האחרון
*הרשימה המשותפת ורע"ם עשויות לתמוך בקואליציה בלי להצטרף אליה רשמית
עמדות המפלגות בסוגיות מרכזיות
אם הרגשתם לאחרונה דופק מואץ מול הדיווחים באולפנים על הסלמה קרובה מול איראן, אתם לא לבד. הפרשנים שוב משרטטים תרחישים אפוקליפטיים ואי-ודאות, והתחושה ש"עוד רגע זה קורה" חזרה אלינו בפעם המי יודע כמה.
הפעם הדרמה הביטחונית לא התרחשה בחלל ריק, ממש לפני הבחירות היא התנגשה חזק במציאות פוליטית חסרת תקדים במדינתנו, הכוללת קיטוב חברתי חריף שנוצר והעמיק, החל עם המהפכה המשפטית, התעצם לאחר השבעה באוקטובר ונמשך עד ימינו.
אורן לשם הוא סא"ל במיל' בחיל האוויר, מרצה ויועץ בנושאי מנהיגות, קבלת החלטות וניהול בתנאי משבר, מחבר הספר "עשן של אי-ודאות".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו"הגיע הזמן שנתעורר"
אבות שאיבדו את בניהם, צעירים שמרגישים שקופים ונשים שחוששות להגיע לקלפי: אחרי שנים של אלימות, אכזבה וחוסר אמון במערכת הפוליטית, פעילים יהודים וערבים מנסים לעורר את ציבור המצביעים הערבי ● בבחירות האחרונות עמד שיעור ההצבעה בחברה הערבית על 53% בלבד, אבל בשטח כבר מזהים סימני התעוררות ותקווה לשינוי
נתניהו לוחץ על דוושת ההסלמה
נתניהו מחריף את האיומים על איראן ערב הבחירות, אף שבצה"ל לא מזהים היערכות חריגה ● טראמפ מנסה למנוע הסלמה שתשבש את תוכניות התקיפה האמריקאיות, והרמטכ"ל זמיר משדר מסרי הרגעה שמתנגשים עם אווירת החירום שמייצר ראש הממשלה ● מה שטוב לקמפיין של נתניהו עלול להיות מסוכן לישראל ● פרשנות
לא קריפטו, קריפטונייט: הזיית הבלוקצ'יין של נתניהו
בניגוד לדעה הרווחת, רשת הבלוקצ'יין היא פלטפורמה בעייתית מאוד לעקיפת סנקציות ולביצוע פעולות בלתי חוקיות ● ניסיון לנהל תקציב מדינתי באמצעות קריפטו יהיה חשוף לעיני גופי האכיפה האמריקאיים ועלול להוביל לחסימה ולבידוד מוחלט ● ניסיון להסתיר פעילות כזו יהיה יקר, מסורבל ולא יעיל עבור גוף מדינתי ● פרשנות
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנובדרך לבידוד מוחלט
רגע לפני הבחירות, נתניהו מודה שישראל ניצבת בפני סנקציות כלכליות חמורות, אך במקום להציג מאמצים מדיניים למניעתן, הוא מציע לעקוף אותן באמצעות קריפטו – פתרון שבנק ישראל מיהר להפריך ● ראש הממשלה, שבעבר התגאה בקשריו עם מנהיגי העולם, מתייחס כעת לבידודה הכלכלי של ישראל כאל גזירת גורל ● פרשנות
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוטראמפ ונתניהו שוב מבשלים מלחמה. המחיר יהיה נורא
סבב נוסף מול איראן עלול לגבות מחיר כבד מאוד, גם מישראל וגם ממדינות ערב ● קהיר מתקרבת לאתונה ומתרחקת מהקליינט שלה במזרח לוב ● טורקיה ממשיכה לחזק את הקשרים שלה בעולם הערבי והאסלאמי ● והשבוע ב-2011: מועמר קדאפי נרצח על ידי מתנגדיו ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזרח התיכון
חולים על כדורגל
מה גורם לאוהדים לקחת הפסדים ללב, לשנוא יריבים ולסבול בגלל משחק כדורגל? ● ד"ר דמיאן פירס, פסיכולוג ואוהד מושבע בעצמו, יצא לחקור את האובססיה שמלווה אותו מילדות ● בריאיון לזמן ישראל הוא מסביר כיצד זיכרונות, הורמונים ומיזוג זהויות הופכים אהדה להתמכרות – ומדוע דווקא הסבל מחזק את הקשר לקבוצה
מה גורם לאוהדים לקחת הפסדים ללב, לשנוא יריבים ולסבול בגלל משחק כדורגל? ● ד"ר דמיאן פירס, פסיכולוג ואוהד מושבע בעצמו, יצא לחקור את האובססיה שמלווה אותו מילדות ● בריאיון לזמן ישראל הוא מסביר כיצד זיכרונות, הורמונים ומיזוג זהויות הופכים אהדה להתמכרות – ומדוע דווקא הסבל מחזק את הקשר לקבוצה
לכתבה המלאה עוד 2,870 מילים- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם






























































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו