JavaScript is required for our website accessibility to work properly. יובל רחמים | זמן ישראל
אישיות
יובל רחמים
אישיות
יובל רחמים

לראות את הכאב

אל טקסי יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל, שנוגעים בעצבים הרגישים ביותר, הצטרף – כמעין טקס בתוך טקס – הפולמוס השנתי סביב הטקס הישראלי-פלסטיני המשותף, שהתקיים אמש זו השנה ה-14 ● אמיר בן-דוד היה בפארק הירקון וראה את הכאב משני עברי הגדר

טקס יום הזיכרון המשותף, שנערך זו השנה ה-14, התקיים אמש בפארק הירקון בתל אביב במרחב מאובטח מכל עבר, שלרגעים היה נדמה כי הוא יתקשה לשאת את המתח סביבו.

המתח שבין התקווה העדינה, המהוססת, בנאומים ובשירים על הבמה בפארק הירקון, לבין שירת "התקווה" הצרודה, שבקעה מהמגאפונים של עשרות המפגינים הכועסים, שנשארו מעבר לגדר.

המתח שבין עברית לערבית, שביום הזיכרון מתחדד במיוחד.

המתח בין דברי הפתיחה של יובל רחמים, יו"ר פורום ארגוני השלום, ששכל את אביו במלחמת ששת הימים, ש"עדיין נמשכת, בשני הצדדים ממשיכים להיהרג בגללה, ועדיין כולם בטוחים שניצחנו", לבין שירת "אמא שלכם זונה" מעבר לגדר.

המתח בין קריאות "מוות לערבים" לבין קולו הרועד של מוחמד עלי מוסא דרוויש, ילד פלסטיני בן 14, שהגיע לאירוע ממחנה הפליטים עאידה בבית לחם, וסיפר על חברו הטוב שנהרג בגיל עשר מכדור תועה במהלך עימות עם "הצבא הישראלי שהרס את המשחק שאהבנו", ובשמו של חברו ביקש "להחזיר את האהבה שנולדנו איתה למקומה, ולזנוח את השנאה והקנאה שהורישו לנו".

ההזמנה לטקס יום הזיכרון הישראלי-פלסטיני
ההזמנה לטקס יום הזיכרון הישראלי-פלסטיני

האירוע מתעצם משנה לשנה. כ-9,000 אנשים הגיעו אליו הפעם. מולם התייצבו כמה עשרות מפגינים. המספרים האלה לא משקפים את התחושות של הנוכחים. ההמון הרב, שהתכנס בתוך הגדרות, מרגיש מיעוט, אפילו מיעוט נרדף. הקומץ, שקילל בחוץ, משוכנע שהעם מאחוריו. בין אלה לאלה חצצו עשרות שוטרים ואנשי משמר הגבול שנשלחו לוודא, שלרשימת החללים ביום הזיכרון הבא לא יצטרפו, חלילה, גם אזרחים נפגעי פעולות איבה.

טקסים לאומיים חושפים את מערכת העצבים המרכזית של כל אומה. אל טקסי יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל, שנוגעים בעצבים הרגישים ביותר, הצטרף – כמעין טקס בתוך טקס – הפולמוס השנתי סביב הטקס הזה. פולמוס שיש לו כבר כללי טקס משלו ועצבים – שלא לומר קריזה – משלו.

זה לא אמור להפתיע. העצבים שנחשפים ביום הזיכרון הם הרגישים ביותר: שכול. זיכרון. נרטיב לאומי. סולידריות. כבוד. שליטה. פחד. למי מותר לבכות, עם מי מותר לבכות, איך מותר לבכות.

הטקס שקודם לטקס נדמה מייגע למדי, ולבטח לא מצטיין במעוף או בהשראה. הוא כולל ויכוחים סוערים אך צפויים מראש ברשתות החברתיות; איסור מינהלי על כניסת המשפחות הפלסטיניות; התערבות של בג"צ שהופכת את ההחלטה; ויכוחים סוערים אך צפויים מראש ברשתות החברתיות על סמכות בג"צ להתערב.

כל אלה גוועים מעצמם עם הצפירה של שמונה בערב.

אווירת קדושה יורדת על הארץ ואז מתחילים הטקסים האמיתיים: אלה המקובלים, שנערכים בכיכרות הערים ומשודרים בטלוויזיה, וזה השנוי במחלוקת, שמתקיים לצד המחנה ומבקש לאתגר אותו (או מתקיים לחלוטין מחוץ למחנה, ממומן על ידי גורמים זרים, נגוע בשנאה עצמית ומאיים על עתידה של ישראל – תלוי מה מביא לכם את העצבים).

המפגינים, לשיטתם, פועלים נכון. הם חוששים שהאירוע הזה יזכה ללגיטימציה, ומתגייסים בגופם ובקולם למנוע את זה. הם אמנם מונים כמה עשרות, אבל הם בוערים מעצבים, ומושכים את רוב תשומת הלב של התקשורת שמסקרת את האירוע. וכך, דווקא בטקס שבמרכזו תקווה למוסס את השנאה – השנאה נדחפת לחזית. ודווקא מי שזועמים על חילול הקודש של הערב הזה, הם אלה שמבזים אותו בצעקות וקללות.

המפגינים יוצרים תמונה מעוותת, כאילו כל מי שהטקס הזה מכעיס אותו, הוא גס רוח ואגרסיבי. זה רחוק מלהיות נכון. הטקס מכעיס רבים-רבים, שלא עולה על דעתם לקלל ולאיים

המפגינים גם מזיקים למטרתם. הם יוצרים תמונה מעוותת, כאילו כל מי שהטקס הזה מכעיס אותו, הוא גס רוח ואגרסיבי. זה רחוק מלהיות נכון. הטקס האלטרנטיבי נוגע בנקודות הכואבות ביותר ומחולל סביבו כאב. הוא מכעיס רבים-רבים, שלא עולה על דעתם לקלל ולאיים.

"תראה את הבבונים האלה", אמרה לידי מישהי בדרכנו החוצה בין הגדרות שמאחוריהם נהדפו המפגינים. "לכו יא בהמות, הלוואי ישחטו אתכם", צעק לעברנו אחד המפגינים.

אם כל מהותו של הטקס הזה היא להוכיח, שהדרך היחידה לפיוס עוברת דרך הכרה בכאבו של הצד השני, הרי שהפיוס עם מתנגדיו הרבים, יחייב את משתתפי הטקס לראות את הכאב של מתנגדיו, גם אם מי שמייצג את הכאב הזה מעבר לגדר, הם דווקא אלה שמתרגמים אותו לשנאה יוקדת.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
עוד 582 מילים
כל הזמן // יום שני, 14 בספטמבר 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו

הרמטכ"ל נגד נז"א: "זהו לא סרט ביקורת על צה"ל; הוא מבוסס על עלילות דם והאשמות שקריות"

זמיר הנחה את הפרקליט הצבאי לבחון נקיטה של פעולות משפטיות נגד המעורבים ביצירת הסרט ● נתניהו ולפיד דנו על תקציב הביטחון; ראש האופוזיציה: אתמוך בהגדלת התקציב אם הכספים הקואליציוניים יקוצצו ● שר החוץ של נורווגיה: אוסלו תאסור בסתיו הקרוב סחר עם ההתנחלויות; מי שיפר את האיסור עלול להישלח לשלוש שנות מאסר

מבט כללי על מתקן התפלת מים ליד ראשון לציון, מרכז הארץ. 2 בספטמבר 2026 (צילום: יוסי אלוני/פלאש90)
מבט כללי על מתקן התפלת מים ליד ראשון לציון, מרכז הארץ. 2 בספטמבר 2026 (צילום: יוסי אלוני/פלאש90)

אף אחד מחמשת מתקני ההתפלה מתוך השישה שהושבתו מוקדם יותר החודש בשל אצות ימיות לא שב לפעילות מלאה. המתקן השישי, בחדרה שבמרכז הארץ, ממשיך לפעול בתפוקה מלאה, כפי שפעל מאז תחילת המשבר.

משרד האנרגיה ורשות המים מאשרים כי המתקנים הזמינו ממברנות נוספות, למקרה שהממברנות הקיימות ייפגעו בעת הגברת התפוקה.

אספקת המים לבתים ולחקלאים נמשכת במלואה.

בעקבות ירידה בצריכת המים במהלך ראש השנה בסוף השבוע, הופחתה השאיבה ממי התהום ומהכנרת.

הרשויות עדיין מבקשות מהציבור להשתמש במים "באופן מושכל" עד שמערך ההתפלה יחזור לפעילות מלאה.

הרמטכ"ל אייל זמיר הודיע שהנחה את הפרקליט הצבאי הראשי לבחון אפשרות לנקוט צעדים משפטיים נגד הסרט התיעודי "נז"א" ונגד המעורבים ביצירתו, ובמקביל הורה לבדוק את הדלפת החומרים המסווגים ששימשו להפקתו.

זמיר קיים היום דיון עם בכירים בצבא לגבי הסרט החדש, הכולל טענות שלפיהן ישראל הורתה על תקיפות ברצועת עזה, תוך שימוש בבינה מלאכותית, שהובילו למות אזרחים.

צה"ל מסר שהוא דוחה את טענות הסרט על סמך קטעים ממנו וסרטון קידום הזמינים לצפייה, אך טרם צפה בסרט המלא. הצבא ביקש לצפות בו כדי שיוכל להתייחס במלואן לטענות המועלות בו.

"על פי הפרסומים העולים עד כה זהו אינו סרט ביקורת על צה"ל ואינו ניסיון לברר את האמת. הוא מבוסס על עלילות דם, עיוות מכוון של המציאות והאשמות שקריות וחמורות נגד חיילי צה"ל ומפקדיו", אמר זמיר.

לדבריו, הסרט "מאמץ נרטיבים של שונאי ישראל, מכפיש את חיילינו ומפקדינו ומבקש להציג את צה"ל כמי שפועל במכוון שלא כדין".

"זהו ניסיון מסוכן לשלול מאיתנו את הלגיטימציה להגן על עצמנו מול הגרועים שבאויבינו – ובתוך כך לסכן באופן ממשי את חיילי צה"ל ומפקדיו", הוסיף זמיר.

"אנחנו לא נאפשר להפוך את חיילי צה"ל למטרה באמצעות שקרים ועלילות דם. מול ניסיון כזה צריך לפעול בנחישות, בכל הכלים העומדים לרשותנו – משפטיים, פיקודיים והסברתיים", אמר.

בתום הדיון הורה זמיר על הקמת "צוות רב־ארגוני ורב־תחומי", בהובלת ראש אגף התכנון, "לגיבוש דרכי פעולה וכלים להתמודדות עם טענות שקריות כלפי צה"ל וחייליו, בשיתוף מומחים מישראל ומהעולם".

עוד הנחה את הפרקליט הצבאי הראשי, אלוף איתי אופיר, "לבחון ולקדם את הפעולות המשפטיות האפשריות ביחס לסרט ולמעורבים בו, בין היתר בשל הפצת טענות שקריות נגד חיילי צה"ל, והשלכותיהן האפשריות על ביטחונם האישי ועל ביטחון המדינה".

לבסוף הורה זמיר לבחון את "היבטי ביטחון המידע ומעורבים אפשריים ביחס להדלפת חומרים מסווגים אשר שימשו להפקת הסרט".

בדיון שקיים זמיר השתתפו סגן הרמטכ"ל, אלוף תמיר ידעי, ראש אגף המבצעים, אלוף איציק כהן, הפרקליט הצבאי הראשי, אלוף איתי אופיר, מפקד חיל האוויר, אלוף עומר טישלר, מפקד יחידה 8200, ודובר צה"ל, תת־אלוף אפי דפרין.

מפלגת הליכוד – ולא לשכת ראש הממשלה – האשימה את ראש האופוזיציה יאיר לפיד ב"הטעיית הציבור", בעקבות טענתו כי אמר לראש הממשלה בנימין נתניהו שלא יתמוך בהגדלת תקציב צה"ל אם משמעות הדבר תהיה העלאת מיסים.

"הטענות של לפיד מופרכות ושקריות. הכנסות המדינה היו גבוהות מהצפוי בעקבות המדיניות הכלכלית של הממשלה, ובעקבות כך גם הגירעון נמוך מהצפוי. בנסיבות אלו, ניתן להגדיל את תקציב הביטחון ללא כל העלאת מיסים", נמסר מהליכוד.

לשכת לפיד מסרה כי במהלך פגישת העדכון הביטחונית עם נתניהו אמר לפיד שיתמוך בהגדלת התקציב אם המקור לכך יהיה כספים קואליציוניים או תקציבים המיועדים למגזר החרדי.

בליכוד טוענים שהסכום המבוקש להגדלת התקציב גבוה בהרבה מהכספים הקואליציוניים או מהתקציבים למגזר החרדי.

"לפיד מפקיר את ביטחון מדינת ישראל בגלל שיקולים פוליטיים זולים", נמסר מהליכוד.

דובר צה"ל, תת־אלוף אפי דפרין, מזמין את יוצרי "נז"א", סרט תיעודי חדש העוסק בתקיפות של ישראל ברצועת עזה, תוך שימוש בבינה מלאכותית, שהובילו למות אזרחים, לאפשר לנציגי הצבא לצפות בסרט כדי שצה"ל יוכל להתייחס אליו "באופן ענייני".

הסרט, שיצרו יובל אברהם ורחל שור ואורכו 80 דקות – ושמו הוא ראשי התיבות של "נזק אגבי" – זכה השבוע בפרס המיוחד של חבר השופטים בפסטיבל הסרטים של ונציה.

"הסרט 'נז"א' עוד לא פורסם במלואו אך ממה שניתן לראות בפרומו, מוצגות בו שורה של טענות קשות ושקריות ביחס לצה"ל ולמשרתיו. הטענות המוצגות בפרומו אינן נכונות, וחלקן אף מוצגות באופן מעוות, מסולף ומנותק מהמציאות בשטח", כתב דפרין בפוסט ברשת X.

"חשוב לי להדגיש, צה"ל הוא צבא ערכי, הפועל בהתאם לדין הבינלאומי ועל פי ערכים ואמות מידה מקצועיות מחייבות. כך פעלנו לאורך שלוש השנים האחרונות וכך נמשיך לפעול, גם בתנאי הלחימה המורכבים ביותר", המשיך.

דפרין אמר ש"כדי לאפשר דיון ענייני, מקצועי ומבוסס ולא להסתפק במצגי שווא, אני מזמין את יוצרי הסרט לאפשר לנציגי צה"ל לצפות בסרט המלא, כדי שנוכל להתייחס באופן ענייני לכל אחת מהטענות המועלות בו".

"הדיון הציבורי סביב הסרט ראוי שיתנהל על בסיס עובדות – לא על בסיס מצגי שווא והכפשות שקריות", אמר.

בין הטענות המועלות בסרט, ואשר מופיעה בסרטון קידום שלו, נטען כי במהלך המלחמה נגד חמאס ברצועה תוכננה תקיפה שבה צפו מראש את מותם של 500 אזרחים. צה"ל הכחיש את הטענה ואמר כי היא "שקרית לחלוטין".

בהתייחסו למתקפת חמאס ב־2023 שהובילה לפרוץ המלחמה, הוסיף דפרין: "מאז השבעה באוקטובר צה"ל פועל ללא הרף להגנת המדינה ואזרחיה".

צה"ל כבר מסר ביום שישי כי הוא "דוחה באופן קטגורי" את הטענות המועלות בסרט, ואמר כי ההחלטות בנוגע לבחירת מטרות ולאישור תקיפות התקבלו "בידי גורמים אנושיים בלבד… ולא בידי בינה מלאכותית".

עוד מסר הצבא כי "הקטעים שצוטטו כוללים טענות הנוגעות לאסטרטגיה לאומית וצבאית, שנמצאות בבירור מעבר לתחום הידע של חיילים בדרגים זוטרים", וכי יש בהם "התייחסויות למצבים שבהם חיילי אגף המודיעין של צה"ל, שלכאורה רואיינו לסרט, מעצם הגדרת תפקידם לא היו מעורבים".

שר התרבות והספורט מיקי זוהר קרא היום לבדוק האם יוצרי הסרט נז"א פעלו בשיתוף פעולה עם חמאס.

בהתייחס לתכני הסרט אמר זוהר: "אני כן ארצה לברר ואני כן ארצה לבדוק האם חלק מהחומר הזה הגיע אולי מארגון הטרור חמאס או בשיתוף פעולה עם ארגון הטרור חמאס וכמובן אם יש אנשים מצה"ל שמוסרים אינפורמציה שאסור למסור אותה. את כל הדברים האלה צריך לבדוק. אם מדובר פה במעשה בגידה מדינת ישראל חייבת לטפל בזה".

בריאיון לתאגיד השידור כאן אמר השר שמדובר ב"סרט נבזי, שנועד להכפיש את חיילי צה"ל ואת מדינת ישראל".

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכל העדכונים עוד 22 עדכונים

כבר 30 שנה נתניהו אומר "לא ידעתי" כשיטה להימנעות מאחריות

בנימין נתניהו הוא ראש הממשלה בעל תקופת הכהונה הארוכה ביותר בתולדות ישראל. לאורך כל כהונותיו, ובמספר רב של פרשיות אישיות, ציבוריות, פליליות וביטחוניות – ליווה אותו משפט אחד: "לא ידעתי".

מפרשת בר-און-חברון ב-1997, דרך תיק 4000 ואסון מירון, פרשת הצוללות, הכישלון המודיעיני והצבאי שהוביל ל-7 באוקטובר ועד פרשת קטארגייט, נתניהו חוזר שוב ושוב על אותו קו בתעמולה ובהגנה המשפטית: הוא טוען ש"לא ידע", "לא עודכן", לא משכו בדש בגדו – ולכן, כביכול, לשיטתו, אינו אחראי לתוצאה.

יורם כץ הוא מהנדס מחשבים, יוצא תעשיית ההיי-טק הישראלית וכן בוגר החוגים לפסיכולוגיה ופילוסופיה באוניברסיטה העברית

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל
תכנים המתפרסמים בזירת הדמוקרטיה של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
למאמר המלא עוד 2,170 מילים
אמיר בן-דוד

כמעט אלף שנה אחרי שנוצרה, רקמת באייה שבה לבריטניה והפכה את פתיחת התערוכה במוזאון הבריטי לאירוע לאומי ● היצירה בת 70 המטרים מתארת את הכיבוש הנורמני ואת קרב הייסטינגס ששינה את פני הממלכה ● אחרי מסע מורכב ומאובטח מצרפת, מאות אלפי מבקרים צפויים לעמוד מקרוב מול אחד המסמכים החשובים והמרהיבים ששרדו מימי הביניים

לכתבה המלאה עוד 2,680 מילים

חיזורי הליכוד אחר אורן דוברונסקי ביטאו זלזול עמוק בציבור הישראלי

פארסת השריון של יזם ההייטק אורן דוברונסקי בליכוד היא עוד המחשה לזלזול של ראש הממשלה בנימין נתניהו ומפלגת הליכוד בציבור הישראלי.

"תנועת הליכוד מברכת את אורן דוברונסקי על הצטרפותו כמשוריין הראשון של המפלגה", נכתב בהודעת מפלגת השלטון לפני כחודש, "אורן הוא איש עסקים מצליח, ממקימי ההייטק בישראל ואיש ימין. דוברונסקי מצטרף לנבחרת הליכוד ולאחר הבחירות יוביל את נושא הבינה המלאכותית במשק, בחינוך, ברפואה, בכלכלה ובכל ענפי המדינה", לשון ההודעה.

תומר פלג, עוסק בייעוץ תקשורת ויחסי ציבור. שירת בדובר צה"ל. בוגר ביה"ס לעיתונאות "כותרת" ובעל תואר ראשון בהיסטוריה כללית מאוניברסיטת תל אביב. עבד 7 שנים ב"ידיעות תל אביב". שימש כדובר של ח"כ לשעבר איל בן ראובן (המחנה הציוני) ושל חברת הכנסת אמילי מואטי (עבודה).

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 878 מילים
זירת הדמוקרטיה
כל מה שצריך לדעת כדי לשמור על ישראל ליברלית

"חינוך תורני זה אג'נדה של מישהו, חינוך סביבתי – לא"

אחרי 17 שנה, תוכנית הדגל של החינוך הסביבתי במערכת החינוך נסגרת בשל היעדר תקציב ● מדריכה בתוכנית: "זה המינימום כדי לתת לאזרחים של המחר בסיס בתחום קריטי לחיינו. במשרד החינוך מוכנים לשלם רק על מורשת יהודית" ● במשרד להגנת הסביבה עדיין מקווים למצוא מקור תקציבי, אך לשנת הלימודים הנוכחית זה עלול להיות מאוחר מדי

לכתבה המלאה עוד 1,200 מילים

למקרה שפיספסת

איך היית רוצה שיזכרו אותך

איך היית רוצה שיזכרו אותך – זאת שאלה שכיחה החותמת ראיונות רבים עם ידוענים למיניהם המתפרסמים בעיתונות. השאלה הופנתה גם אל אבישי מרגלית בן ה-87, פרופסור אמריטוס מהחוג לפילוסופיה באוניברסיטה העברית, שראיון איתו פורסם לאחרונה במוסף "הארץ". ראוי לזכור את תשובתו הבוטה למראיין איתי משיח:

"מה זה הדבר הזה? אנשים שבתקופת החיים שלהם היו מאוד מאוד חשובים הם היו הערת שוליים. או שחוזרים על טיעונים שלהם בלי לדעת בכלל שאותם טיעונים כבר פורסמו. צריך להיות מגלומן כדי לחשוב אחרת".

שלומית טנא היא עיתונאית לשעבר (ב"על המשמר" ובהמשך ב"ידיעות אחרונות")..יוצאת קיבוץ. ב-1981 החלה בסיקור עיתונאי שוטף של הקיבוצים.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 723 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

נציב התלונות על שופטים הפך את עצמו לערכאת ערעור על בג"ץ

החלטתו של אשר קולה להתערב בעתירה שעדיין מתבררת ולצדד בשר שלמה קרעי מהווה חריגה קיצונית מסמכויותיו ● נציב התלונות על שופטים מתנהל כאילו היה קומה רביעית מעל בית המשפט העליון ומשמש זרוע בשירות גורמים פוליטיים ועוינים למערכת המשפט כדי לייצר מאזן אימה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 892 מילים ו-12 תגובות

גם חרדים שצה"ל אינו זקוק להם מנועים משירות לאומי

בתחילת החודש פקע ההסדר שאפשר לכ־500 גברים חרדים להצטרף מדי שנה לשירות הלאומי־אזרחי ● כ־70% מהם השתלבו בגופי ביטחון והצלה, אך כעת גם האפשרות הזאת נחסמה ● במקביל, מספר המתנדבים מהחברה הערבית והדרוזית גדל ביותר מ־50% מאז 2018 ומתקרב ל־6,000

לכתבה המלאה עוד 642 מילים

תגובות אחרונות

"המסר שלי לישראל הוא לתת לממשלת לבנון חמצן"

ריאיון בכיר לבנוני לזמן ישראל: תקיפות צה"ל "חסרות ההבחנה" פוגעות בפירוק חזבאללה מנשקו ● בשיחה נדירה עם כלי תקשורת ישראלי, אומר הגורם מביירות כי ההרס הנרחב בדרום לבנון מערער את הלגיטימציה של ממשלתו לשתף פעולה עם ישראל נגד ארגון הטרור

לכתבה המלאה עוד 853 מילים

צמד הכוכבים הספרדים זוכי האוסקר הצטרף לבמאי פלוריאן זלר לשיחה על טשטוש הגבולות בין מציאות לבדיה ועל האחריות הפוליטית של אומנים בזמן משבר עולמי ● עמנואל לוי מדווח מפסטיבל ונציה

לכתבה המלאה עוד 1,052 מילים

סקרי זמן ישראל

"רק כשסיימנו את הלחימה באחת בלילה הבנתי את גודל האירוע"

ב-7 באוקטובר, הנשים הצעירות שמצאו את עצמן בחזית - התצפיתניות במוצבים, הטנקיסטיות בגבול עזה ולוחמות הגדודים המעורבים - עשו היסטוריה ● קרב הבלימה בסופה שהובילה מג"דית קרקל, סא"ל אור בן־יהודה, ממחיש את הגבורה והתושייה של הלוחמות - וגם את המאבק על מקומן בצה"ל ● פרק מספרה החדש של טל שניידר, "מלחמה משלהן"

לכתבה המלאה עוד 3,005 מילים ו-1 תגובות

"תקווה זה לא להתנחמד, צריך רעל בעיניים"

גוש השינוי מצטיין בלהסביר למה הממשלה מסוכנת ולתעד פשעים של פעילי ימין קיצוני, אבל שכח איך מציעים אלטרנטיבה אטרקטיבית ● בריאיון לרגל צאת ספרו "מהפכת התקווה", הפסיכולוג הפוליטי ד"ר עודד אדומי לשם מפרק את המושג תקווה, מסביר למה היא לא משאלת לב אלא מכשיר עבודה פוליטי לכל דבר, ומציע לליברלים להפסיק להתבכיין ולהתחיל להראות מה כן טוב

לכתבה המלאה עוד 2,823 מילים ו-2 תגובות
הזמן הירוק
הזמן הירוק
סיכום השבוע בסביבה

נגד כיוון הנסיעה

לרגע קצר ישראל הייתה מעצמה של רכבים חשמליים, אבל הוא חלף. במשרד האנרגיה מזהירים: חייבים לחזור למסלול, ועכשיו ● אילת ומתקן ההתפלה שלה משקיפים מרחוק על משבר ההתפלה ומתקפת האצות בחופי הים התיכון ● ביום עיון על חקלאות שנערך לפני 105 שנים, מנהל מקווה ישראל אמר דברים שרלוונטיים גם היום ● וגם: בירקון נבנית קהילה של צלמים, ויש מה לצלם

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,577 מילים

הטרור היהודי אילץ את מדינות המפרץ להפסיק להתעלם מהגדה

מדינות ערב מברכות על ההחלטה של בריטניה בנוגע להחרמת הסחר עם ההתנחלויות ● עיתונאית מצרית הגישה תוכנית על פשע, ואז הפכה לפושעת בעצמה ● נתניהו מבטיח "ניצחון קרוב על איראן", ומסלים את המצב בצפון ● והשבוע ב-1947: חיסולו של סאמי טאהא, מנהיג פועלים פלסטיני מתון ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזרח התיכון

לכתבה המלאה עוד 1,343 מילים

"אני רוצה שילד ישראלי ידבר עברית, ערבית ואנגלית באותה מידה"

ריאיון היא נולדה באיראן, עלתה לישראל בילדותה, שירתה כלוחמת בשב"כ ובמוסד ובהמשך עברה לחינוך באילת ● עכשיו, כמועמדת ישר! לכנסת, דבורה שריפיאן בכר מדברת על איראן, על הדרך ממשפחה מסורתית בבאר שבע למערכת הביטחון, ועל היעד הבא: "להחזיר את מערכת החינוך בישראל להיות המעיין הנובע של ההון האנושי הטוב בעולם"

לכתבה המלאה עוד 2,200 מילים ו-1 תגובות

טרור הבינה המלאכותית

טכנולוגיות מתקדמות שבעבר היו שמורות למדינות נגישות היום לכל ארגון טרור עם אינטרנט ● קהילת הלוחמה בטרור מודעת לאיום, אך מתקשה לחזות את הדרכים היצירתיות שבהן ישתמשו בכלים נגד המערב ● הפיגוע הגדול בתולדות ארצות הברית התקיים בגלל "כשל דמיון" – 25 שנה אחרי, מה אנשי המודיעין לא מדמיינים כעת?

לכתבה המלאה עוד 2,546 מילים ו-1 תגובות
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.