תודה על כתבה מרתקת וחשובה. נדרשים התגייסות ושיתוף פעולה של כל הגורמים על מנת ליישם את ההמלצות. חשוב לתת את המענים ואת התמיכה מתוך הבנה של גודל האחריות והאפקטיביות שלהם לעתידם של נכי צה"ל ואחרים.
ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר הערב: "אנחנו חולשים על דרום לבנון מפסגת הבופור ואנחנו נישאר ככל שיידרש באזור הביטחון בדרום לבנון. אנחנו לא עומדים לסגת ממנו".
בטקס סיום קורס קצינים בבית הספר לקצינים בנגב אמר נתניהו: "שר הביטחון ואני הנחינו בבירור את צה"ל – יש לכם חופש פעולה מלא לסכל כל איום על הלוחמים שלנו או על תושבי הצפון".
ראש הממשלה התייחס גם לשיחות של ארצות הברית עם הרפובליקה האסלאמית: "עם הסכם או בלי הסכם, כל עוד אני ראש ממשלת ישראל, לאיראן לא יהיה נשק גרעיני. בשום אופן לא נאפשר לאיראן לפתח פצצות גרעין".
עוד אמר: "יש הישג אחד כביר, והוא בא בשני המבצעים המדהימים, עם כלביא ושאגת העם, אנחנו הרחקנו מעל ראשנו סכנת קיום מיידית, כי אם לא היינו פועלים לאיראן היום היו פצצות אטום להשמדת ישראל והרחקנו את האיום הזה למען הבטחת נצח ישראל".
אחד הנוכחים בקהל קרא במהלך הנאום "לך הביתה" לעבר ראש הממשלה, וחלק מהנוכחים מחאו לו כפיים. מנגד היה מי שקרא "היידה ביבי" וזכה גם הוא לתמיכה מקרב הקהל.

היועצת המשפטית לכנסת שגית אפיק קבעה היום שהעברת הדיון בהצעת חוק יסוד לימוד תורה מוועדת החוקה, חוק ומשפט לוועדה אחרת תיצור "קשיים משמעותיים" שיעיבו על המשך הליך החקיקה.
במכתב ששלחה לחברי ועדת הכנסת, שקבעו שההצעה תועבר אליהם מוועדת החוקה, חוק ומשפט, אפיק ציינה ששיקולי עומס לא מצדיקים העברה של הצעת חוק לוועדה אחרת, "ודאי כך כשהכנסת מצויה לקראת סיום כהונתה ובפרט כשענייננו בחוק יסוד חדש".
עוד קבעה היועצת המשפטית שנדרש יהיה "להקפיד ביתר שאת על הליך חקיקה ברמת תקינות גבוהה במיוחד הן ביחס לשמיעת מוזמנים ונציגים חיצוניים, חברי כנסת ועמדות מגוונות והן לעניין אופן קיום הישיבות ותדירותן".
אפיק שבה וקבעה שלשיטתה ישנם פגם ופגיעה בהליך החקיקתי באופן שבו פעלה הכנסת.
הפרקליטות הודיעה היום לבית המשפט שבכוונתה להגיש כתב אישום נגד תושב אום אל פחם, שאמצעי לחימה אותרו בביתו, כך הודיעו דוברות המשטרה ודוברות שירות הביטחון הכללי.
עוד נמסר שבתחילת החודש החשוד נעצר ובביתו אותרו שני רובי אם-16, נשק מאולתר מסוג קרלו ומספר מחסניות.
מאז נעצר בתחילת החודש נחקר החשוד על ידי המשטרה ושירות הביטחון ומעצרו הוארך מעת לעת בידי בית המשפט. בימים הקרובים עתידה להיות מוגשת בקשה למעצרו עד תום ההליכים נגדו.
המשטרה ושירות הביטחון מסרו עוד שנחקר אם החשוד סחר באמצעי לחימה.
America falsely claims our unfrozen assets will buy their agriculture. Interesting. The only crop we're harvesting is what you planted: decades of mistrust. It's organic, abundant, and homegrown. But apparently the US only exports GMO soybeans, broken promises and trash talks.
— محمدباقر قالیباف | MB Ghalibaf (@mb_ghalibaf) June 25, 2026
יושב ראש הפרלמנט של איראן וראש צוות המשא ומתן, מוחמד באקר קאליבאף, הכחיש את טענותיהם של גורמים אמריקאים בכירים, שלפיהן, כספים איראניים שיופשרו יופנו לרכישות מארצות הברית לטובת הציבור האיראני.
"ארצות הברית טוענת בכזב שהנכסים שלנו שיופשרו יקנו את התוצרת החקלאית שלה. מעניין. היבול היחיד שאנחנו קוצרים הוא מה שאתם זרעתם: עשרות שנים של חוסר אמון", אמר קאליבאף בפוסט ברשת X במסגרת מאמציה של טהרן להבהיר כי היא תנהל את נכסיה בעצמה. "נראה שארצות הברית מייצאת רק פולי סויה מהונדסים גנטית, הבטחות מופרות וטראש טוק".
סגן נשיא ארצות הברית ג'יי־די ואנס אמר לאחר שיחות ארצות הברית–איראן ביום ראשון בשווייץ כי יועצו הבכיר של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, ג'ארד קושנר, עבד עם קטר על ההצעה שלפיה לוושינגטון ולדוחה תהיה זכות אישור על כל נכס איראני שיופשר, כדי להבטיח שהכספים לא יממנו טרור, אלא יופנו לרכישת מוצרים כמו "סויה אמריקאית, תירס אמריקאי וחיטה אמריקאית לטובת העם האיראני".
טראמפ ושר האוצר בממשלו סקוט בסנט השמיעו את אותה טענה ואמרו שאחוז גדול מהנכסים האיראניים שיופשרו ישמש לרכישת מזון ותרופות מארצות הברית. בסנט אמר שלמשרדו תהיה נציגות בדוחה שתפקח על הכספים.
שני בני אדם נהרגו בדרום לבנון כשכלי טיס ישראלי לא מאויש תקף מכונית, כך מסרו גורמים רפואיים וביטחוניים.
זהו היום השני ברציפות שבו מתרחש אירוע כזה, לאחר שתקיפה דומה אתמול הרגה לפחות שני בני אדם למרות הפסקת האש, אמרו גורמים ביטחוניים ורפואיים בלבנון לרויטרס.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו
שתי המלחמות עם איראן בשנה החולפת הראו את האיום על מקורות האנרגיה של מדינת ישראל, שהפך לסוגייה אסטרטגית מהמעלה הראשונה. בעידן בו שרשראות האספקה מאוימות תדיר והתלות במוצרים אנרגיה מיובאים הופכת לנטל, השאלה כבר אינה אם לעבור לאנרגיה מתחדשת – אלא איך עושים זאת נכון.
התשובה מתחילה בהתאמת פתרונות האנרגיה לתנאים המקומיים ושימוש מושכל במשאבים הקיימים – ולא ייבוא של מודלים שאינם מתאימים לאקלים, לגיאוגרפיה או למרחב המקומי.
גיא מזרחי הוא מנהל מחלקת סביבה וקיימות בפארק אריאל שרון. הוא מומחה למים וסביבה, בעל ניסיון עשיר בתכנון, ייעוץ ביצוע והובלת פרויקטים גדולים בתחום הסביבה ובהקמת מערכות מים מורכבות. הוא פרסם שורת מאמרים אקדמיים בתחומים אלה ובעל פטנט רשום לייעול סביבתי וכלכלי של תהליכי אוסמוזה הפוכה. בעל תואר שני בהנדסת סביבה מאונברסיטת בן גוריון.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנומונדיאל 2026, המתקיים בארה"ב, קנדה ומקסיקו, מחזיר מיליוני אוהדי כדורגל בישראל ללילות לבנים מול המסך. משחקים מרכזיים רבים משודרים בשעות הלילה המאוחרות ואף לפנות בוקר, מה שמציב בפני האוהדים דילמה מוכרת: כיצד ליהנות מהאירוע הספורטיבי הגדול בעולם מבלי לשלם מחיר בריאותי.
למה צפייה בספורט עושה לנו טוב?
למרות החשש מפגיעה בשינה, חשוב לזכור שלצפייה באירועי ספורט יש גם יתרונות משמעותיים. משחקי המונדיאל יוצרים תחושת שייכות, התרגשות וחיבור חברתי. הם מספקים רגעים של שמחה משותפת, מחזקים קשרים בין בני משפחה וחברים ומעניקים הפוגה מבורכת מהשגרה ומהחדשות המכבידות.
ד״ר אסנת רזיאל היא מומחית בכירורגיה, מנהלת המרכז הרב-תחומי לטיפול בהשמנת יתר, אסיא מדיקל, אסותא רמת החייל.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנותגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנותגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנולדעת הכותב אוחנה מובל מטעמים פוליטיים, וברור שהמילה פוליטי שפירושה נבחרי העם הפכה לתועבה.
ממשיך הכותב ומחליט שקביעות השופטים נקיים מפוליטיקה ונובעים רק מהשכל הישר.
ובכן אין גוף פוליטי במשמעותו השילטונית יותר מבג"צ .בג"צ מבקש לקבוע כל דבר שקשור בחיי האזרחים, כולל בטחון, דת ומדינה , שבת, חוק ומשפט, כוחו וסמכויתיו שלו עצמו.
הרי ההחלטה של ההרכב החדש מעידה מיד על ההחלטה שתתקבל, הם יאמרו לכנסת לנבחרי העם מה צריך להיות.
עכשיו שאלה לכל איש הגון אים התוצאות היו שהממשלה והכנסת הפסידו בהצבעה והיה נבחר ראבילו., האים כל הפסטיבל הזה היה מתרחש.
וזהו כל האמת הנוראה על בג" צ וחבר שופטיו.
מי מאמין לשופטים האלה, הכל נגוע בםוליטיקה, הכל למען פהגיעה בימין. אין להם שום זכות חוקית לגעת בבחירות הכנסת. הן רשות פראית ומופקרת שעושה נכל בינם לבין עצמןף9, תוך הפרת החוק. 'ופטים פורעי חוק. יפה רמר יו"ר הכנסת אמיר אוחנה שלא תהיה הצבענ נוספת בהושא. מקווה שתהיה סוף סוף התנגשות חטקתית, ובית המשפט שידו בכל יחזור למקומו הטבעי, או רםורמה משפטית שתחייב אותם לרדת צגג העולם, כאילו שכמית אלוהים, חסר ההשכלה הזה רק עם תואר רגיל במשפטים… בושה !!!
לאחר הבחעץירות, לא יעזור להם האפורמה תצא לאור !!!
כתב שמאלן מוטה ופוליטי איככססססס.
נמאס כבר שכתבים סוג ז מכניסים את הדעה הפוליטית שלהם. אתה מהנדס תודעה וערב רב.
סולברג שמרן כמו שאתה כתב מיקצועי ולא תעמולן. איך קבעת בכזאת נחרצות שמה שעשה אוחנה זה אקט פוליטי? זאת דעתו והוא אמר אותה מליון פעם אבל את מהנדס תודעה עיתונאי קטן מושתן.
הגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם































































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו