JavaScript is required for our website accessibility to work properly. קרן טראמפ | זמן ישראל
נושא
קרן טראמפ
נושא
קרן טראמפ

מגדל פיז"ה של ההייטק

כולם מדברים על ההצלחה המדהימה של ההייטק הישראלי בשנים האחרונות, ועל הפערים החברתיים שנפערו בעקבותיה ● אלי הורביץ, מנכ"ל קרן טראמפ (לא קשור לטראמפ ההוא) - האיש שאחראי במידה רבה להכפלת מספר התלמידים שנבחנים בחמש יחידות מתמטיקה בעשור החולף - יודע שהתיקון יכול לצמוח רק במקום אחד: חטיבות הביניים ● הבעיה היא שדווקא אותן אנחנו מפקירים

לכתבה המלאה עוד 3,538 מילים
כל הזמן // יום שני, 26 באוקטובר 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו

דיווח: בכוונת נתניהו לפטר את הרמטכ"ל זמיר אם ינצח בבחירות; נתניהו וכ"ץ הכחישו

לפי הדיווחים, זמיר בלם לבדו פעולה צבאית שנתניהו דרש לבצע בחזית איראן לפני הבחירות; כ"ץ, זיני וגופמן תמכו, בעוד בכירים במוסד התנגדו מחשש לשיקולים פוליטיים ● איזנקוט: "זמיר יסיים את תפקידו במועד הקבוע בחוק" ● טראמפ טוען שנתניהו לא לחץ עליו לפרסם הודעת תמיכה: "מעולם לא דיברתי איתו על זה" ● ירדן תקפה מטרות בדרום סוריה בעקבות הפיגוע הקטלני בכנסייה

רויטרס
רויטרס, 23:17 עריכה

ירדן הודיעה כי חיל האוויר שלה תקף את מה שהגדירה כמקומות מסתור של חמושים בדרום סוריה. לפי הממלכה, התקיפה בוצעה לאחר שהתברר כי החשודים שעמדו מאחורי הפיגוע הקטלני בכנסייה בשבוע שעבר קשורים ל"ארגוני טרור" הפועלים באזור.

צבא ירדן מסר כי המבצע נערך בתיאום עם דמשק, אך הרשויות בסוריה לא הגיבו לדברים מייד. גורם במערכת הבריאות הסורית מסר לסוכנות הידיעות הממלכתית במדינה כי חמישה אזרחים, בהם נשים וילדים, נהרגו כתוצאה מהתקיפות הירדניות. מירדן לא נמסרה תגובה מיידית לדיווח זה.

שעות ספורות קודם לכן מסרו בכירים במערכת הביטחון הירדנית כי כוחותיהם עצרו שני אחים ואת גיסם לאחר חילופי אש, בחשד למעורבותם בפיגוע בכנסייה שבו נהרגו תשעה בני אדם.

"בעזרת האל, הם מייצגים רק את עצמם", אמר מפקד מנהלת הביטחון הכללי בירדן, מייג'ור-גנרל עוביידאללה אל-מעאיטה.

מלך ירדן עבדאללה השני מנחם את משפחות קורבנות הפיגוע שאירע יומיים קודם לכן בכנסיית סנט ג'ורג', בכפר חמוד שבמחוז כרכ. 26 באוקטובר 2026 (צילום: Jordanian Royal Palace / AFP)
מלך ירדן עבדאללה השני מנחם את משפחות קורבנות הפיגוע שאירע יומיים קודם לכן בכנסיית סנט ג'ורג', בכפר חמוד שבמחוז כרכ. 26 באוקטובר 2026 (צילום: Jordanian Royal Palace / AFP)

מקרי אלימות מסוג זה חריגים ביותר בירדן, והמתקפה נגד המיעוט הנוצרי הובילה את המלך עבדאללה להורות לכוחות הביטחון להגיב ב"יד ברזל".

במסיבת עיתונאים הצהירו אל-מעאיטה ושר הפנים מאזן אל-פראיה כי המדינה לא תסבול טרור קיצוני. "התיק טרם נסגר והחקירות עדיין נמשכות. נכון להיום, אין אינדיקציות לקשר כלשהו בינם לבין תאים אחרים", הוסיף אל-פראיה.

במתקפה, שהתרחשה במהלך הלוויה בכנסייה יוונית-אורתודוקסית בכפר חמוד – כ-120 קילומטרים מדרום-מערב לבירה עמאן – נפצעו גם לפחות 34 בני אדם. עדי ראייה סיפרו כי החמושים ירו לכל עבר במשך דקות ארוכות. גורמי הביטחון מסרו כי שלושת החשודים, ששמותיהם פורסמו בתדרוך לעיתונאים והתגוררו בסמוך לחמוד, יועמדו לדין.

בתיעוד וידאו של סוכנות הידיעות "רויטרס" נראה מבנה מנוקב מכדורים בעקבות חילופי האש בכפר אל-ג'דיידה שבמחוז כרכ.

מנהלת הביטחון הכללי של ירדן מסרה בהודעה שפורסמה בכלי התקשורת הממלכתיים כי הכוחות איתרו את החשודים בעת שהסתתרו בבית נטוש. השלושה סירבו להיכנע ופתחו באש לעבר כוחות הביטחון, שהשיבו אש ועצרו את כולם לאחר שפצעו אותם.

איש מאנשי כוחות הביטחון לא נפגע, וברשות החשודים נתפסו מספר כלי נשק ותחמושת. עד כה, שום ארגון לא קיבל אחריות לפיגוע בכנסייה.

ירדן סיכלה בעבר מזימות טרור של חמושים אסלאמיסטים. עם זאת, גורמי הביטחון לא נקבו בשמו של ארגון אסלאמיסטי כלשהו במהלך מסיבת העיתונאים.

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ טוען כי ראש הממשלה בנימין נתניהו לא ביקש ממנו לפרסם הצהרת תמיכה שנייה לקראת הבחירות שייערכו ביום שלישי.

טראמפ פרסם הבעת תמיכה נוספת בנתניהו ביום ראשון, שעות ספורות לאחר שאתר החדשות Axios חשף כי לשכת ראש הממשלה הפעילה לחץ על הבית הלבן לעשות זאת.

כשנשאל אם כך אכן היה, השיב טראמפ לכתבים: "לא, מעולם לא דיברתי איתו על זה".

"אני חושב שהוא עשה עבודה טובה מאוד כראש ממשלה בתנאים קשים מאוד", הוסיף טראמפ.

ראש הממשלה בנימין נתניהו הכחיש את דיווחים שלפיהם בכוונתו לפטר את הרמטכ"ל, וטען כי השניים "ימשיכו לעבוד יחד למען ביטחון ישראל".

בהודעה שפרסם תקף נתניהו את ערוצי הטלוויזיה 12 ו-13, וכינה את הפרסומים בנושא "פייק ניוז בערוצי התבהלה בערב הבחירות".

עוד טען נתניהו כי בכוונתו "להסיר סופית את האיום הגרעיני האיראני". לדבריו, הוא יפעל להשגת יעד זה יחד עם נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, וטען כי השניים יחתמו על הסכמי שלום עם מדינות נוספות.

רויטרס
רויטרס, 22:15 עריכה

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ אמר לכתבים כי הבחירות בברזיל, שבהן ניצח איש השמאל לואיז אינסיו לולה דה סילבה, נראות כאילו זויפו, ללא ביסוס לדברים. 

"לא נקטתי עמדה, אבל זה נראה כמו עוד מערכת בחירות מזויפת", אמר טראמפ מבלי להציג כל ראיה לדבריו. "בעיניי זה נראה רע מאוד".

משרד ההתיישבות של השרה אורית סטרוק העביר מימון רחב לארגון חרדי אנטי-ציוני בכסות של "סיוע לתעסוקת נשים חרדיות", כך נחשף בדיווח של חדשות 13.

לפי הדיווח, רבני הארגון ומנהליו השמיעו התבטאויות חריפות נגד המדינה. בין הציטוטים שיוחסו להם נאמר כי "אנחנו יכולים ללמוד מחמאס וחזבאללה", וכן "אנחנו לא נאמנים למדינה ולחוקיה".

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכל העדכונים עוד 49 עדכונים
המבצר
תיעוד המלחמה שהכריזה ממשלת נתניהו על הדמוקרטיה הישראלית
365
אירועים מתועדים
77
תיקים
19,814
מקורות מקושרים

המדריך המלא להצבעה נכונה ובלתי אפשרית

פ', שואלת אימי, למי אתה ממליץ להצביע בבחירות? בכל זאת, איש תרבות, בר סמכא אינטלקטואלי, משורר־סופר־עורך בעיתונצ'יק. תמליץ לאימא. למה שותק? למי אתה מצביע?

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 619 מילים

משילות ושימוש לרעה בכוח - מעקות בטיחות חדשים לדמוקרטיה הישראלית

הממשלה הבאה בישראל חייבת לומר "עד כאן". אסור שמה שקרה יחזור, והרפורמות הדרושות כדי למנוע זאת אינן עולות כסף ואינן מחייבות מהפכה חוקתית. חקיקה שתגביל שימוש לרעה בכוח צריכה להיות הצעד הראשון של הממשלה החדשה.

ישראל עברה את המשבר הדמוקרטי החמור בתולדותיה. ממשלה שבראשה עמד ראש ממשלה הנאשם בפלילים ניסתה לשלול מבית המשפט העליון את סמכותו לבטל חוקים, הבלם החוקתי האחרון מול רוב פרלמנטרי.

סיימון פינק, יליד אוסטרליה, מנהל השקעות בישראל, בעל ניסיון אקדמי ומקצועי במשפטים, פוליטיקה וכלכלה. לסיימון עניין רב במדיניות ציבורית ועובד כעת על ספר אודות חופש ודמוקרטיה בישראל.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לצערי אתה תיאלץ להיווכח שאנחנו לא ברגע האחרון, אלא הרבה אחריו. מה שלא חוקק כשהליברל-דמוקרטים היו פה הרוב כבר לא יחוקק יותר. ישנו על. אף. לא דמיינו שנוכל כזה יגיע פה לשלטון. שנהיה כמו עו... המשך קריאה

לצערי אתה תיאלץ להיווכח שאנחנו לא ברגע האחרון, אלא הרבה אחריו. מה שלא חוקק כשהליברל-דמוקרטים היו פה הרוב כבר לא יחוקק יותר. ישנו על. אף. לא דמיינו שנוכל כזה יגיע פה לשלטון. שנהיה כמו עוד אחת מהמדינות הנחשלות שמסביבנו. הפאשיזם כבר טעם את הטרף ולא יוותר עליו בקלות. השסעים כבר הורחבו מדי. את הטריקים והשטיקים הבאים של הנוכל עדיין לא כתבו בשום ספר. את הנזקים שגרם כבר לא נוכל לתקן. כבר לא נהיה עם אחד.

לפוסט המלא עוד 1,113 מילים ו-2 תגובות
אמיר בן-דוד

הווילה בג'ונגל עלולה לטבוע במיץ של זבל

במציאות של מלחמת נצח וסופר־ספרטה מבודדת, התשתיות הבסיסיות של חיינו יפסיקו לתפקד ● באנרגיה, במים, בפסולת, בתחבורה – ישראל עטופה בקליפה דקה של מדינה מפותחת שבכל רגע עשויה להתפרק ולהשאיר אותנו עם מציאות של פרובינציה נחשלת ● ארבע השנים האחרונות קירבו אותנו לנקודה הזאת ● גם על זה הבחירות ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,083 מילים

המרוץ ל-61

הקישו על שם מפלגה או רחפו מעליו למידע נוסף.

מנדטים בסקרי זמן ישראל, שבוע אחר שבוע

קואליציות אפשריות לפי הסקר האחרון

*הרשימה המשותפת ורע"ם עשויות לתמוך בקואליציה בלי להצטרף אליה רשמית

עמדות המפלגות בסוגיות מרכזיות

בין איראן לקלפי - פרדוקס הוודאות והמבחן הלאומי האחרון

אם הרגשתם לאחרונה דופק מואץ מול הדיווחים באולפנים על הסלמה קרובה מול איראן, אתם לא לבד. הפרשנים שוב משרטטים תרחישים אפוקליפטיים ואי-ודאות, והתחושה ש"עוד רגע זה קורה" חזרה אלינו בפעם המי יודע כמה.

הפעם הדרמה הביטחונית לא התרחשה בחלל ריק, ממש לפני הבחירות היא התנגשה חזק במציאות פוליטית חסרת תקדים במדינתנו, הכוללת קיטוב חברתי חריף שנוצר והעמיק, החל עם המהפכה המשפטית, התעצם לאחר השבעה באוקטובר ונמשך עד ימינו.

אורן לשם הוא סא"ל במיל' בחיל האוויר, מרצה ויועץ בנושאי מנהיגות, קבלת החלטות וניהול בתנאי משבר, מחבר הספר "עשן של אי-ודאות".

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 618 מילים

"הגיע הזמן שנתעורר"

אבות שאיבדו את בניהם, צעירים שמרגישים שקופים ונשים שחוששות להגיע לקלפי: אחרי שנים של אלימות, אכזבה וחוסר אמון במערכת הפוליטית, פעילים יהודים וערבים מנסים לעורר את ציבור המצביעים הערבי ● בבחירות האחרונות עמד שיעור ההצבעה בחברה הערבית על 53% בלבד, אבל בשטח כבר מזהים סימני התעוררות ותקווה לשינוי

לכתבה המלאה עוד 2,047 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

"אני מקווה שימיו של נתניהו בשלטון ספורים"

רגע לפני הבחירות, אלוף העולם בשחמט מזהיר מפני התערבות רוסית, אומר שישראל חייבת ממשלה חדשה – וקורא לה לעמוד לצידה של אוקראינה ● "עלינו להשאיר מאחור את ביבי נתניהו ואת המטען ההיסטורי שהוא נושא עימו"

לכתבה המלאה עוד 2,331 מילים ו-1 תגובות

למקרה שפיספסת

נתניהו לוחץ על דוושת ההסלמה

נתניהו מחריף את האיומים על איראן ערב הבחירות, אף שבצה"ל לא מזהים היערכות חריגה ● טראמפ מנסה למנוע הסלמה שתשבש את תוכניות התקיפה האמריקאיות, והרמטכ"ל זמיר משדר מסרי הרגעה שמתנגשים עם אווירת החירום שמייצר ראש הממשלה ● מה שטוב לקמפיין של נתניהו עלול להיות מסוכן לישראל ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 613 מילים ו-1 תגובות
זירת הדמוקרטיה
כל מה שצריך לדעת כדי לשמור על ישראל ליברלית

לא קריפטו, קריפטונייט: הזיית הבלוקצ'יין של נתניהו

בניגוד לדעה הרווחת, רשת הבלוקצ'יין היא פלטפורמה בעייתית מאוד לעקיפת סנקציות ולביצוע פעולות בלתי חוקיות ● ניסיון לנהל תקציב מדינתי באמצעות קריפטו יהיה חשוף לעיני גופי האכיפה האמריקאיים ועלול להוביל לחסימה ולבידוד מוחלט ● ניסיון להסתיר פעילות כזו יהיה יקר, מסורבל ולא יעיל עבור גוף מדינתי ● פרשנות

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 941 מילים

העולם שאחרי איראן

בעוד העולם מתמקד במיירטים ובמתקני גרעין, הסכסוך במזרח התיכון כבר מחולל תמורות גאופוליטיות שעשויות לשנות את העולם לנצח ● מרוץ חימוש חסר תקדים במדינות המפרץ, התעוררות צבאית של סין והפיכת טהרן למעצמה הגמונית – כל אלו הם רק חלק מהסכנות האורבות ביום שאחרי

לכתבה המלאה עוד 4,497 מילים

תגובות אחרונות

התוצאות הקשות של הפיגוע בחברון לא הפריעו למצעד הפוליטי שנערך במקום ● במקביל, נתניהו מזהיר מפני ניסיון איראני לשבש את הבחירות, אך במערכת הביטחון לא מזהים פעילות חריגה באיראן, בלבנון או בעזה שתחייב פעולה מקדימה ● הכוננות גבוהה מאוד, אך אין מידע קונקרטי המצביע על הסלמה קרובה באף אחת מהזירות ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 601 מילים

בדרך לבידוד מוחלט

רגע לפני הבחירות, נתניהו מודה שישראל ניצבת בפני סנקציות כלכליות חמורות, אך במקום להציג מאמצים מדיניים למניעתן, הוא מציע לעקוף אותן באמצעות קריפטו – פתרון שבנק ישראל מיהר להפריך ● ראש הממשלה, שבעבר התגאה בקשריו עם מנהיגי העולם, מתייחס כעת לבידודה הכלכלי של ישראל כאל גזירת גורל ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 700 מילים ו-1 תגובות
הזמן הירוק
הזמן הירוק
סיכום השבוע בסביבה

סיציליה מעבר לכביש

בין צוק לוואדי ובין הר לים, לנחל גיבורים בחיפה יש פוטנציאל אדיר. האם הפעם הוא ימומש? ● הטבע ניצח את המכוניות: עוד פרק בסאגה על כביש הגישה למבשרת ציון ● בתיכון עמוס עוז בתל אביב יש המון חנייה. לאופניים ● וגם: מה עושים עם דוד ישן? בחירייה עלו על רעיון

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,272 מילים

טראמפ ונתניהו שוב מבשלים מלחמה. המחיר יהיה נורא

סבב נוסף מול איראן עלול לגבות מחיר כבד מאוד, גם מישראל וגם ממדינות ערב ● קהיר מתקרבת לאתונה ומתרחקת מהקליינט שלה במזרח לוב ● טורקיה ממשיכה לחזק את הקשרים שלה בעולם הערבי והאסלאמי ● והשבוע ב-2011: מועמר קדאפי נרצח על ידי מתנגדיו ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזרח התיכון

לכתבה המלאה עוד 1,171 מילים ו-2 תגובות

מה גורם לאוהדים לקחת הפסדים ללב, לשנוא יריבים ולסבול בגלל משחק כדורגל? ● ד"ר דמיאן פירס, פסיכולוג ואוהד מושבע בעצמו, יצא לחקור את האובססיה שמלווה אותו מילדות ● בריאיון לזמן ישראל הוא מסביר כיצד זיכרונות, הורמונים ומיזוג זהויות הופכים אהדה להתמכרות – ומדוע דווקא הסבל מחזק את הקשר לקבוצה

לכתבה המלאה עוד 2,870 מילים

ארצות הברית דורשת פתיחה מיידית של אתרי גרעין לפיקוח בתמורה להפשרת מיליארדים ● הדרישה מגיעה בשיאו של משבר כלכלי בטהרן, לאחר שמלאי הנפט בצי הצללים באוקיינוס ההודי אזל לחלוטין ● בזמן שהאינפלציה מזנקת וסבסוד מוצרי היסוד נחתך, וושינגטון נערכת למהלך צבאי שעשוי להכריע את עתיד המשטר ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 575 מילים
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.