בעיני נקודת ההתיחסות שאתב מביא ביחס לבינה המלאכותית איננה מדוייקת. הבינה המלאכותית מעלה תשובה להתיחסות ודיון היא איננה סופית . איננה מובאת כאמת אחת. תחמיד/משתמש סקרן ייטיב לשאול שאלות ולבקשות, לבטיל ספק ולבקש דיוק. תלמיד/משתמש שאינם נוטים לשאול יסתפקו בתשובה המופקת . אם נקיש לגבי שימוש בבינה מלאכותית בתחום בתי הספר והלמידה הרי שאני רואה בו יתרון. מורה חושב, יבקש לתאר תהליך של שיטוט, שאילצ שאלות, בקשה לדיוק ואז אף התיחסות אישית בעפה לכך. כמו כל תהליך למידה בביהס הכול נגיש, והמורה צריך לעורר ולכודד מחשבה ושאילת שאלות . מורה מיומן באמת ינסה להביא שתי תשובות /התייחסויות מנוגדות לאותה סוגייה עי הבינה המלאכותית ואז התלמידים יצארכו לבחון בעצמם
אלדד זה פוסט חשוב! הטקסט נוגע במדוייק בחינוך לחשיבה אתית ומוסרית. אלו נושאים שרבים רבים ממחנכי הדור הבא לא מעיזים ל9תוח בכיתות מחשש שיתפתח לדיון סוער נגוע בפוליטיקה (וזה אסור… )
הטקסט מהודק וארוז ככ פשוט ומדוייק שחבל שלא ישמע בפורומים רחבים יותר ומשפיעים יותר.
הגיגים בעקבות המאמרון- ראשית -תגובתי לדברי גולדברג "… אלא הכרח, משום שגם בימי מלחמה רב ערכה של האהבה מערך הרצח" – ערכה של האהבה רב מערכו של הרצח אך לא מערכם של החיים עצמם. אסור לשכוח את ערך החיים.
ועניין השיח שבין מלחמה ומוסר- מלחמת 7.10.23
נקודת המוצא שלי היא שצבא נועד להגן על טריטוריה ואזרחים.
כשאני חושבת על שתי המילים- מלחמה ומוסר- אני מתקשה למצוא קשר לוגי ביניהן, ובימים אלה עוד יותר מתמיד.
ברוב המקרים, מלחמה מתקיימת בין שני צדדים שאינם שווים. שווים בכוחם הצבאי ובערכים שלהם. כי שיוויון בהכרח יביא לשקט. לא בהכרח אהבה אבל שקט. ולכן במצב של שוויון לא תתקיים מלחמה.
ובהקשר של הדילמה שבין מלחמה לבין מוסר- הערך המוסרי המנחה כאן הוא שיוויון ערך האדם. ערך אוניברסלי. על פי אמות מוסר אוניברסליים, כולם, כולל כולם זכאים לשיפוט דומה. על פי ערכים אוניברסליים הרי שהאופן שבו אנו דורשים להתיחס לאזרחינו זהה לאופן שבו אנו נדרשים להתייחס לאזרחי הצד שכנגד. במטרות מלחמה של מדינה נאורה שזורות מטרות צבאיות ומטרות ערכיות. השמדה של עם יכולה להיות גם השמדה בהיבט הערכי שלו. עם שפושט מעליו את ערכיו מאבד את עצמו.
כיום בעיני אילו לא יותר מאשר מילים יפות ומתיפייפות. מלחמה מוצדקת על קיום פיזי קיומי של מדינה הופכת את הניסיון לשזור את שתי המילים – מלחמה ומוסר- למגוחך בעיני.
אסביר
המשמעות הלוגית של ערכים אוניברסליים הם "פשוטים" –
נתחיל מערך חיי חיילים / צבא – צבא נועד להגן על אזרחים .
נגזרת מכך היא ההנחה שערך חיי חיילינו נחות מערך חיי האזרחי המדינה ששלחה אותם אל הקרב.
הנחה נוספת היא שערך חיי החייל נחות מערך חיי האזרחים של הצד שכנגד. כלומר חיילים יסכנו חייהם על מנת לא לפגוע בבלתי מעורבים גם בצד שכנגד. אך לקיומה של הנחה זו חייב להיות תנאי. כי הנחה זו, מבחינה פסיכולוגית וערכית, קשה להכלה כשהצד שכנגד אינו מגן על אזרחיו בעצם אופן ניהול פעולתו. ההנחה הזו קשה להכלה כשהדילמה הטרגית עומדת לנגד עיני מנהלי המלחמה הזו. הצורך והחובה למנוע הרג חייל, בידיעה שמניעת מותו של חייל תהיה כרוכה בהרג אזרחים, היא דילמה ערכית טראגית. אולם כשהסיכוי למותו של חייל היא קרובה לוודאית הרי שלי אין ספק מה צריכה להיות הפעולה. בעיני יש צידוק לפעולה שמגנה על חיי חיילים גם כשהם מסכנים חיי אזרחים שמנגד ובתנאי שננקטו כל האמצעים להרחיק אזרחים ממוקד הסכנה.
מלחמות בתוך אוכלוסייה אזרחים בהכרח פוגעות באזרחים. כי זו מלחמה.
כשהצדדים אינם חולקים את אותם ערכים אוניברסליים הרי שהדילמה מתייתרת. כיוון שאם הצד שכנגד פוגע במכוון באזרחים הרי שהמלחמה אינה שפיטה על פי ערכים אוניברסליים.
אין זו פשיטת רגל מוסרית, זו מלחמה של ערכים אוניברסליים בערכים אחרים.
ואם על מנת ליצר משוואה בה ערכים אוניברסליים הם הערכים לאורם נצעד, הרי שיש חובה להגן על חיי האזרחים כערך עליון.
ערך חיי חיילינו אינו נחות מערך חיי אזרחים שכוח צבאי משתמש בהם על מנת לפגוע בחיילים ובאזרחים כאחד.
דורית
דיפלומט ערבי: חמאס נוטה לקבל את הצעת מועצת השלום לפירוקו מנשק
ישראל מסויגת מההסכם המתגבש ודורשת שרצועת עזה תפורז לפני שיינקטו צעדים נוספים ● צה"ל השמיד מנהרות חזבאללה באזור הבופור בתגובה להפרת הפסקת האש ● המשטרה עצרה גורם שלפי החשד השליך שלשום אבנים על דלת משרדי חדשות 12 ● שרן השכל זומנה למסור עדות במשטרה על ההצבעה לתפקיד מבקר המדינה ● אחרי הפוגה בת חמישה ימים, ארה"ב תקפה באיראן
צה"ל השמיד תשתיות תת-קרקעיות של חזבאללה במרחב הבופור שבדרום לבנון, בתגובה להפרת הסכם הפסקת האש אתמול. כך נמסר בהודעה משותפת לראש הממשלה בנימין נתניהו ולשר הביטחון ישראל כ"ץ.
לפי ההודעה, המנהרות פוצצו באמצעות כ-700 טונות של חומר נפץ, כחלק מפעילות שיטתית להשמדת תשתיות הארגון בדרום לבנון. התשתית שהושמדה הוגדרה כחלק מרכזי מתוכנית הפלישה של חזבאללה ליישובי הגליל.
בהודעה הודגש כי הפעולה בוצעה בעקבות מה שהוגדר כהפרה בוטה של ההסכם מצד חזבאללה, וכי ישראל לא תקבל כל הפרה נוספת. נתניהו וכ"ץ הבהירו כי כל ניסיון לפגוע בכוחות צה"ל או באזרחים ייענה בתגובה קשה ועוצמתית שתגבה מארגון הטרור מחיר כבד.
עוד נמסר כי הכוחות יישארו ברצועת הביטחון בדרום לבנון וימשיכו בהשמדת תשתיות, במטרה למנוע כל ניסיון של חזבאללה לשקם את יכולותיו.

חבר הכנסת עמית הלוי, שפועל כדי לשחרר את טל ינון דרדיק מהמעצר המנהלי שבו הוא נתון, לא חשף שאחיו של דרדיק הוא יועצו, כך דיווח הערב מיכאל שמש בחדשות 13.
הלוי מסר בתגובה: "הגילוי הנאות שלי הוא שמאז שנכנסתי לכנסת, לפני שלוש וחצי שנים, אני נלחם נגד המעצרים והצווים המנהליים. אני בטוח שעקבת".
הלוי אינו הגורם היחיד בליכוד שפעל למען דרדיק, שלפי החשד, הפשיט, יחד עם גורמים נוספים, פלסטיני ביישוב חירבת חומסה ואזק באזיקונים את איבר מינו.
שר הביטחון ישראל כ"ץ ביקר את דרדיק, לאחר שזה פתח בשביתת רעב.
דרדיק ומשפחתו מכחישים שלקח חלק במעשים המיוחסים לו.
שירות הביטחון הכללי קבע בטיוטת חוות דעת שאם גורמים בעלי השפעה בארץ פעלו להטות את השיח הציבורי באמצעות טשטוש חלקה של קטאר בתמיכה בחמאס, ובמקביל הצגת מדינות אחרות באור שלילי, ללא אישור, פעילותם עלולה הייתה לפגוע בביטחון, כך דיווח הערב גידי וייץ ב"הארץ".
"ככל שאזרחים ישראלים בעלי השפעה בתוך המערכת הישראלית היו מעורבים בהטיית השיח – הלבנת מעורבות קטאר בתמיכה בחמאס ובמקביל השחרה של מדינות אחרות, מבלי שקיבלו לכך אישור או הנחיה מדרגים מדיניים רשמיים – הרי שפעילות כזו עשויה לפגוע בביטחון המדינה", נכתב בטיוטה שאימצה ניסוח מרוכך.
חוות הדעת טרם נחתמה. אחרי שתיחתם יידרש אחד מבכירי השירות – אך לא ראש השירות דוד זיני שמנוע מלעסוק בפרשה – להעיד לגבי חוות הדעת בבית המשפט.
תושבי הגליל העליון עודכנו על ידי הרשויות המקומיות כי הערב צפוי להישמע פיצוץ עז, ככל הנראה בעקבות פעילות של צה"ל בלבנון.
צה"ל טרם מסר את התייחסותו.
חמאס נוטה לקבל את הצעת מועצת השלום לפירוקו מנשק, מתוך הכרה כי מהלך כזה "יעביר את הכדור למגרש של ישראל", כך אמר לזמן ישראל דיפלומט ערבי.
המתווכות במזרח התיכון, קטר, מצרים וטורקיה, הנתונות בעצמן ללחץ מצד ארצות הברית להביא להתקדמות, לוחצות על חמאס להסכים להצעה, בטענה שכך יוכל ארגון הטרור להימנע מלהיתפס כמי שמכשיל הסכם.
לדברי הדיפלומט, בניסיון לשכנע את חמאס טענו המתווכות שממילא לא סביר שממשלתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו תקבל את הצעת מועצת השלום לפני הבחירות באוקטובר, שכן היא תחייב נסיגה של כוחות ישראליים מרצועת עזה.
מפלגה בראשות ארדן ואדלשטיין לא מסייעת לימין
סקר חדש של יוסי טאטיקה חושף כי מפלגת ימין חדשה בהובלת ארדן ואדלשטיין תגרוף חמישה מנדטים אם הבחירות יתקיימו היום ● אולם מהלך כזה פוגע בעיקר במפלגות המתנדנדות של גנץ-שמחי והנדל-טרופר ולא משנה את המאזן בין הגושים
| ישר בראשות איזנקוט | הליכוד | ביחד בראשות בנט | ישראל ביתנו | הדמוקרטים | ש″ס | יהדות התורה | עוצמה יהודית | חד″ש תע″ל בל″ד | הציונות הדתית | רע″ם | מפלגה עם ארדן ואדלשטיין | בית ציוני עם הנדל וטרופר | כחול-לבן עם גנץ ושמחי |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 23 | 20 | 14 | 10 | 8 | 8 | 8 | 7 | 6 | 6 | 5 | 5 | 0 | 0 |
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו
בשנים האחרונות מתבצעת פגיעה מהותית בזכותו של הציבור – כלי תקשורת, ארגונים ואזרחים פרטיים – לקבל מידע על פעילות השלטונות ולדעת מה עושה המדינה למענו, בשמו ובכספו. הפגיעה הזאת התבצעה כמעט בלי חקיקה כלל.
מחקר אמפירי חדש של עו"ד רחלי אדרי-חולתא, שבחן כ-4,000 עתירות חופש מידע לאורך 12 שנה, מתעד שלושה מנגנונים שצמצמו את הזכות הזאת: אי-מענה שיטתי לבקשות חופש מידע, כשבתי המשפט מסתפקים בהוצאות סמליות; עמדה פרשנית פנימית של משרד המשפטים שמעולם לא הועמדה להכרעה שיפוטית; והפסקת תיעוד של מידע שהמדינה חויבה לחשוף.
אבי בן הר הוא טכנולוג בהכשרתו, ויזואליסט בנשמתו. ציוני אופטימיסט וחוקר עולמות שלא מפסיק לתהות. "פשטות היא התחכום העילאי" - לאונרדו דה וינצ'י.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוהאיש שרצה להיות שאה
בנו של השאה המודח הבטיח להוביל את המעבר לדמוקרטיה באיראן, אך מסעו הפוליטי נתקל בשורת מכשולים ● תורמים עשירים מאוכזבים מהתנהלותו, ופעילי אופוזיציה מאשימים אותו בפסיביות ● במקביל, שורת תקריות אלימות מצד תומכיו ברחבי העולם מעמיקה את הפילוג בקרב מתנגדי המשטר ● וושינגטון, מצידה, עדיין לא ממהרת לתמוך בהחלפת שלטון האיתוללות
הרבעון השני של 2026 התאפיין במעבר הדרגתי ממערכות לחימה רחבות לניסיונות הסדרה מדיניים, אך ללא צמצום ממשי של האיומים.
ישראל וצה"ל המשיכו לפעול במקביל בחמש זירות: איראן, לבנון, סוריה, יהודה ושומרון ורצועת עזה. בחלקן ירדה עצימות הלחימה, אך במקומה התפתח מצב מורכב של חיכוך מתמשך, פעילות סיכול וניסיונות לייצר הסכמים שיציבותם עדיין מוטלת בספק.
תא"ל במיל', ד"ר אמנון סופרין, הוא עמית מחקר בקבוצת המחקר תמרור- פוליטוגרפיה ומרצה באוניברסיטת רייכמן.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו"הממשלה מתכוונת להדליק את יהודה ושומרון – וכולנו נשלם את המחיר"
ריאיון מאות בכירי מערכת הביטחון לשעבר פנו לטראמפ בקריאה ללחוץ על נתניהו לבלום את אלימות המתנחלים ואת החלשת הרשות הפלסטינית ● בשיחה עם זמן ישראל טוען מתן וילנאי כי האלימות מאורגנת וממומנת, מזהיר מאובדן שליטת הצבא בשטח ומאשים את הממשלה בקידום מדיניות שעלולה להצית את הגדה ● פעיל בשטחים: המטרה היא לרכז את הפלסטינים ולמחוק את הכפרים
התמנון האיראני שוב פורש זרועות
ירי הטילים לעבר הבסיס האמריקאי בירדן, הפעלת המיליציות בעיראק והתקיפות נגד תשתיות הנפט הסעודיות מעידים שטהרן שבה להפעיל את זרועותיה האזוריות ● בישראל שומרים בינתיים על ריסון בהשפעת וושינגטון, אך הפגיעה בדחפור צה"ל בידי חזבאללה עשויה להיות סימן לכך שגם בלבנון מתחילים לבחון מחדש את הגבולות ● פרשנות
הגדי מסרב להיות שה לעולה
מפעל הרעל משווק לאחרונה מוצר חדש: גדי איזנקוט הוא בור, טיפש, חסר השכלה, אדם רע, מגמגם וג'ובניק ● אלא שדף המסרים התורן מדיף בעיקר ריח חריף של בהלה, וההשמצות מתנפצות בזו אחר זו על הנונשלנטיות של המועמד ● בשלב הזה, מסע ההכפשות מתברר כגול עצמי לשליחי נתניהו ● פרשנות
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנונאמנות חד־צדדית
הטופס המקוון לא עלה, האפליקציה נעלמה וקו הטלפון נותק ● נאמני הניקיון של המשרד להגנת הסביבה, המבקשים לדווח על אנשים המזהמים את הסביבה, מגלים שאין עם מי לדבר ● אמיר, נאמן ניקיון: "זה מרגיש כמו פיקציה. הדבר הממשי היחיד שיש לי הוא תעודה עם חתימה של עידית סילמן" ● המשרד להגנת הסביבה: "פועלים להשבת המערכות לפעילות"
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנולנוכל נהנתניהו כל זה לא מזיז. איך אתה לא מבין את זה. כל מה שהוא צריך זה ש'גוש השינוי' לא יוכל להקים ממשלה. זה הכל. מצידו להיות ראש ממשלת מעבר לנצח (לא מעבר דירה, חלילה. בלפור. שאנחנו נשלם), ששרה לא תצטרך להזמין תור במספרה והמאבטחים במיאמי יהיו על חשבוננו.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוהנחל זורם, הבירוקרטיה זוחלת
אחרי 30 שנות יובש, ההזרמה של המים המותפלים ב"מוביל ההפוך" החזירה את נחל צלמון לחיים, והפכה אותו ללהיט של עולם הטיולים ● הבעיה: הנחל היפהפה שנשפך לכינרת לא ערוך לקלוט המוני מבקרים, והתוצאה – בעיות בטיחות, מפגעי פסולת ואפילו פולש שמסרב להתפנות ● "התייחסו לזה כפרויקט לאומי במשק המים, אבל לא נתנו את הדעת לניהול השוטף"
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם




















































































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו