המקרה של יועצים פוליטיים לא חדש יועצי ראש הממשלה לשעבר ברק עשו זאת ללא תגובה רק מזכיר • טל זילברשטיין, יועצו לשעבר, ניהל בשנים 2002–2017 קמפיינים פוליטיים באירופה ודרום אמריקה (אוסטריה, רומניה, בולגריה, צ'ילה).
הוא היה מעורב בין היתר בקמפיין של הקנצלר האוסטרי אלפרד גוזנבאואר (2006), שניצח בבחירות — אך מאוחר יותר נקשר בפרשיות שחיתות ובחקירות הקשורות למימון הקמפיינים.
אהוד ברק עצמו לא ניהל קמפיינים זרים, אך שמו נקשר לעיתים לייעוץ אסטרטגי או השקעות שבוצעו יחד עם גורמים שעבדו באירופה, במיוחד בתחומי ביטחון וסייבר.
• ישנם
מדגמים: 52–53 מנדטים למחנה איזנקוט, 50 למחנה נתניהו ו־17–18 למשותפת ולרע"ם
הליכוד עקפה את ישר! ותהיה הסיעה הגדולה בכנסת; רשימתו של וינטר ורשימתם של הנדל וזליכה לא עברו את אחוז החסימה ● איזנקוט: "תוצאות המדגם מצביעות על אי אמון מוחלט בנתניהו" ● שיעור ההצבעה – הגבוה ביותר מאז 1988 ● בחלק מהקלפיות השתרכו לאורך היום תורים ארוכים של אזרחים שביקשו להצביע ● גורם חמוש בסכין נעצר בתל אביב בקרבת יאיר גולן
יושב ראש המילואימניקים, יועז הנדל, שלפי המדגמים, רשימתו לא עברה את אחוז החסימה, הגיב ואמר: "רק התחלנו. לא נוותר עד שתהיה כאן ממשלה ציונית והנהגה שראויה לעם זה".
בהודעה שפרסם כתב: "התוצאות עדיין לא סופיות, נחכה לקולות החיילים".
לפי המדגם המעודכן של ערוץ 13, הקואליציה מקבלת 50 מנדטים וגוש השינוי 52, לעומת 50 ו-53 במדגם הקודם שפורסם ב-22:01. המפלגות הערביות עם 18 מנדטים.
השינויים: ביחד יורדת ל-13 מנדטים (14), הרשימה המשותפת עולה ל-11 (10).
| הליכוד | 25 |
|---|---|
| ישר! | 23 |
| ביחד | 13 |
| המשותפת | 11 |
| הדמוקרטים | 9 |
| ישראל ביתנו | 7 |
| יהדות התורה | 7 |
| רע″ם | 7 |
| ש″ס | 6 |
| עוצמה יהודית | 6 |
| הציונות הדתית | 6 |
| הקואליציה | 50 |
|---|---|
| גוש השינוי | 52 |
| רע″ם | 7 |
| הרשימה המשותפת | 11 |

יושב ראש כחול לבן, בני גנץ, שפרש מההתמודדות לכנסת לאחר שנוכח שסיכויו לעבור את אחוז החסימה נמוכים מאוד, התייחס למדגמים שפורסמו הערב: "הציבור בישראל בחר בשינוי – זה צריך להיות שינוי נכון".
בהודעה שפרסם כתב גנץ: "למדינת ישראל אתגרים אדירים מבית ומחוץ. אני קורא לכל מנהיגי המפלגות הציוניות והממלכתיות להיכנס למשא ומתן מיידי להקמת ממשלת אחדות ציונית חוצת גושים ולהימנע מבחירות נוספות. זה הפתרון הנכון והיחיד".
לפי המדגם המעודכן של חדשות 12, הקואליציה מקבלת 50 מנדטים וגוש השינוי 52, ללא שינוי לעומת המדגם הקודם שפורסם ב-22:01.
השינויים: ישראל ביתנו יורדת ל-8 מנדטים (מ-9) והדמוקרטים עולים ל-10 (מ-9).
| הליכוד | 24 |
|---|---|
| ישר! | 22 |
| ביחד | 12 |
| המשותפת | 11 |
| הדמוקרטים | 10 |
| ישראל ביתנו | 8 |
| ש″ס | 8 |
| רע″ם | 7 |
| יהדות התורה | 6 |
| עוצמה יהודית | 6 |
| הציונות הדתית | 6 |
| הקואליציה | 50 |
|---|---|
| גוש השינוי | 52 |
| רע″ם | 7 |
| הרשימה המשותפת | 11 |
ועדת הבחירות המרכזית הודיעה שכל הקלפיות בבחירות לכנסת נסגרו, וכעת מתחיל שלב ספירת הקולות, קליטת התוצאות ובדיקתן.
עם סיום ההצבעה בכל קלפי, ועדת הקלפי תספור את פתקי ההצבעה ביד, ותתעד את התוצאות בפרוטוקול. הפרוטוקולים וחומרי ההצבעה יועברו לוועדות האזוריות, והתוצאות יעברו תהליכי קליטה, בדיקה ובקרה במערכות הוועדה.
ההצבעות שבמעטפות הכפולות יטופלו וייספרו בנפרד בוועדת הבחירות המרכזית, לאחר הבדיקות הנדרשות, ובהן בדיקות למניעת הצבעה כפולה.
תוצאות האמת יפורסמו בהדרגה באתר ועדת הבחירות המרכזית. הנתונים שיתפרסמו במהלך הספירה הם חלקיים ועשויים להשתנות.
הממשלה הבאה תשלם את החשבון שהשאיר לה נתניהו
ממשלת נתניהו קיבלה לידיה משק עם עודף תקציבי וחוב נמוך יחסית, אך הממשלה הבאה תירש חוב גבוה יותר, תשלומי ריבית שתפחו והוצאות ביטחון כבדות ● לצד ההתחייבויות הקואליציוניות והשחיקה בשירותים הציבוריים, מרחב הפעולה הכלכלי שלה יהיה מצומצם ● גם חילופי שלטון לא יאפשרו לפתוח דף כלכלי חדש ● פרשנות
זוכרים את מאיר כהנא? ב־1988 נפסלה תנועת "כך" מהתמודדות לכנסת. ב־1992 נפסלה שוב, וב־1994 הוכרזו "כך" ו"כהנא חי" כארגוני טרור. אז ידענו לזהות את הסכנה ולהציב לה גבול. ומה היום?
פסק הדין של בית המשפט העליון, שאפשר לרע"ם, לרשימה המשותפת ולעופר כסיף להתמודד בבחירות, החזיר אל מרכז השיח את שאלת גבולותיה של הדמוקרטיה המתגוננת.
איטל בציר אלשיך היא חברת מועצה, סגנית ראש עיריית רחובות לשעבר, יו״ר רשימת רחובות חופשית ומאוחדת ובעלים של משרד לקידום חדשנות, סביבה ויחסי ציבור.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנועשב שוטה הוא מי שבגלל שאינו מסכים עם דעתו של מישהו הוא סותם לו את הפה. אם היו מחילים על יהודים את הכללים באותו אופן שהחילו על ערבים לא היתה אף מפלגה ערבית בכנסת. באופן מפורש הם אומרים שהם נגד היות ישראל מדינה יהודית. אגב, גם חלק מהשמאל הישראלי נגד היות ישראל מדינה יהודית.
פסלו את בן ארי על הרבה פחות ממה שהציעו לשחאדה לפרוש. אישית אני חושב שהוא קרא במפורש לטרור נגד ישראל ובכל זאת הייתי מעדיף שיתנו לו להתמודד כי אני נגד סתימת פיות.
המרוץ ל-61
הקישו על שם מפלגה או רחפו מעליו למידע נוסף.
מנדטים בסקרי זמן ישראל, שבוע אחר שבוע
קואליציות אפשריות לפי הסקר האחרון
*הרשימה המשותפת ורע"ם עשויות לתמוך בקואליציה בלי להצטרף אליה רשמית
עמדות המפלגות בסוגיות מרכזיות
אחד מידידי, שמעולם לא חשדתי בו בקיצוניות פוליטית, אמר לי לאחרונה שהוא מתלבט בין שתי מפלגות: הדמוקרטים או רע"ם. בעולם הישן הייתי מצפה שההתלבטות שלו תהיה בין ישר! להדמוקרטים. טעיתי. ייתכן שהצבעה לרע"ם כבר אינה טאבו מוחלט בקרב חלק מהמצביעים הפוטנציאליים של הדמוקרטים.
אם התפתחות כזו תתרחב מעבר לאדם אחד, היא עשויה לגרוע מכוחם של הדמוקרטים ולהגדיל את כוחה של רע"ם, ואולי גם את ה"לגיטימיות" שלה כשותפה קואליציונית, בצורה כזו או אחרת.
יעקב צלאל הוא עיתונאי

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו"גם מי שנהגו להחרים בעבר יוצאים להצביע"
אחרי שיעור הצבעה של 53% בבחירות הקודמות, ההערכות בחברה הערבית מדברות על זינוק לכמעט 70% ● הפרשנית סמאח סלאימה מספרת בריאיון לזמן ישראל על התגייסות גם בקרב מי שהחרימו בעבר את הקלפיות, על החשש מפרובוקציות ביום הבחירות ועל האפשרות שארבע נשים ערביות ייכנסו לכנסת: "יש תחושה שנשים עצמן נמצאות על הכוונת"
קרב המאסף על שלטון החוק
הבחירות היום אינן עוסקת רק בגורלו של נתניהו או בוויכוחים אידיאולוגיים, אלא בעתיד ההפיכה המשטרית ● שורת צירופי מקרים לצד השנה האחרונה של אסתר חיות כנשיאת העליון וכהונתה של גלי בהרב-מיארה כיועמ"שית מנעו עד כה את ריסוק מערכת המשפט ● אך ניצחון של הממשלה היוצאת ישלים את המהלך באופן סופי ● פרשנות
בחירות 2026 שלוש החלטות היסטוריות בערב אחד
אם תוצאות האמת יתאמו לסקרים, יידרשו הלילה איזנקוט, ליברמן ונתניהו לקבל החלטות דרמטיות בקנה מידה היסטורי ● יו"ר ישר יצטרך להכריע האם להקים ממשלת מיעוט ויו"ר ישראל ביתנו ייאלץ לבחור בין הבטחתו לבוחרים לבין סילוק נתניהו ● מנגד, ראש הממשלה יצטרך להחליט האם לפרוש או להילחם מהאופוזיציה ● פרשנות
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנועתונות המיינסטרים (ערוצי טלויזיה, רשתות רדיו, אתרים, אתרי עיתונים ומהדורתם המודפסת) חטאה במערכת הבחירות הזו חטא אחד בל יכופר: היא לא חשפה בפני אזרחי ישראל המצביעים את מצבו הבריאותי האמיתי של ראש ארגון המחבלים הדיקטטור ביבים שקרניהו. היא לא חשפה מהי הסיבה הרפואית לכך שביבים שקרניהו בקושי עומד על רגליו ובקושי מצליח ללכת, היא לא חשפה את הסיבה הרפואית לכך שהוא הולך וכמעט מועד ומאבטחיו לופתים אותו בחוזקה מאחור כדי שלא ייפול מול המצלמות באולפן הטלויזיה של ערוץ 14, שופרו הראשי של המחבל ביבים שקרניהו. היא לא חשפה מהי הסיבה הרפואית לבלבולים התכופים של ביבים שקרניהו בראיונות כמו זה של אתמול בערב שבו טעה מול המצלמות חמש פעמים בשמו של האיש שראיין אותו, המחבל התקשורתי שמעון ריקלין. היא לא חשפה מהי הסיבה הרפואית שבגללה נאלץ ביבים שקרניהו לצמצם מאוד את תכנית הסיום של מסע הבחירות שלו – 40 ערים ב-10 ימים. ביבים שקרניהו ביקר בעשרת הימים האחרונים של הקמפיין בפחות מעשרים ערים. פחות מחצי מהיעד המקורי של המבצע. פעילי מחאה כמו ישי הדס ועמי דרור חושפים ברשתות שביבים שקרניהו חולה בשלב סופני וגרורתי של סרטן הערמונית. הם חושפים שהוא מקבל טיפול בתרופה החדשנית קיטרודה שמיועדת על פי הפרוטוקול הרפואי לטיפול ב-2 אחוז שהם המקרים הקשים ביותר של סרטן ערמונית גרורתי ומפושט.
זה הזמן להתעורר
הבחירות היום הן גם על "היום שלפני" וגם על "היום שאחרי" בישראל; הן מזמינות אותנו לערוך חשבון נפש ולחשב מסלול מחדש ● לעצור את הנסיגה ההרסנית של העשורים האחרונים, להפסיק לחכות לניסים שלא יבואו ולחזור אל התחזוקה האפורה, העניינית אך המתגמלת של כל מה שחולל את המהפכה הציונית, את תחיית התרבות העברית ואת הפלא ששמו מדינת ישראל
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוהווילה בג'ונגל עלולה לטבוע במיץ של זבל
במציאות של מלחמת נצח וסופר־ספרטה מבודדת, התשתיות הבסיסיות של חיינו יפסיקו לתפקד ● באנרגיה, במים, בפסולת, בתחבורה – ישראל עטופה בקליפה דקה של מדינה מפותחת שבכל רגע עשויה להתפרק ולהשאיר אותנו עם מציאות של פרובינציה נחשלת ● ארבע השנים האחרונות קירבו אותנו לנקודה הזאת ● גם על זה הבחירות ● פרשנות
"הגיע הזמן שנתעורר"
אבות שאיבדו את בניהם, צעירים שמרגישים שקופים ונשים שחוששות להגיע לקלפי: אחרי שנים של אלימות, אכזבה וחוסר אמון במערכת הפוליטית, פעילים יהודים וערבים מנסים לעורר את ציבור המצביעים הערבי ● בבחירות האחרונות עמד שיעור ההצבעה בחברה הערבית על 53% בלבד, אבל בשטח כבר מזהים סימני התעוררות ותקווה לשינוי
נתניהו לוחץ על דוושת ההסלמה
נתניהו מחריף את האיומים על איראן ערב הבחירות, אף שבצה"ל לא מזהים היערכות חריגה ● טראמפ מנסה למנוע הסלמה שתשבש את תוכניות התקיפה האמריקאיות, והרמטכ"ל זמיר משדר מסרי הרגעה שמתנגשים עם אווירת החירום שמייצר ראש הממשלה ● מה שטוב לקמפיין של נתניהו עלול להיות מסוכן לישראל ● פרשנות
לא קריפטו, קריפטונייט: הזיית הבלוקצ'יין של נתניהו
בניגוד לדעה הרווחת, רשת הבלוקצ'יין היא פלטפורמה בעייתית מאוד לעקיפת סנקציות ולביצוע פעולות בלתי חוקיות ● ניסיון לנהל תקציב מדינתי באמצעות קריפטו יהיה חשוף לעיני גופי האכיפה האמריקאיים ועלול להוביל לחסימה ולבידוד מוחלט ● ניסיון להסתיר פעילות כזו יהיה יקר, מסורבל ולא יעיל עבור גוף מדינתי ● פרשנות
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם


























































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו