העימות הנוכחי בין ישראל לאיראן איננו עוד סבב אלים בזירה המזרח־תיכונית. מדובר ברגע היסטורי שעשוי להתברר כ־קו פרשת מים גיאופוליטי – אולי אף עולמי.
כמו שמלחמת העולם השנייה והמלחמה הקרה עיצבו את המאה ה־20 סביב אידיאולוגיות גדולות – קומוניזם מול קפיטליזם, ליברליזם מול טוטליטריות – כך גם העימות בין ישראל לאיראן מסמן את סיום עידן האידיאולוגיות ואת עליית הפרגמטיזם האזורי.
עמיד זאהר הוא תושב עוספיה, בוגר תואר ראשון בלימודי מזרח אסיה ותואר שני במדע המדינה ובמדעי הנתונים מאוניברסיטת חיפה, כתב עצמאי בנושאים חברתיים כלכליים ופוליטיים.
יותר משבעה עשורים מתקיימות בחירות סדירות לרשויות המקומיות ביישובים הערביים בישראל. שיעור ההצבעה גבוה, ההתלהבות גדולה ולעיתים סוערת. לכאורה – סיפור הצלחה דמוקרטי. בפועל? לא בהכרח.
המקרה של הבחירות לרשויות המקומיות בקרב החברה הערבית בישראל הוא מקרה מבחן מרתק. מצד אחד, הליך דמוקרטי תקני – קלפיות, ספירה, חילופי שלטון. מצד שני, מערכות הבחירות נשלטות לרוב על ידי חמולות, נאמנויות משפחתיות וקשרים אישיים. לא עקרונות של ממשל תקין, שוויון או אחריות ציבורית.
עמיד זאהר הוא תושב עוספיה, בוגר תואר ראשון בלימודי מזרח אסיה ותואר שני במדע המדינה ובמדעי הנתונים מאוניברסיטת חיפה, כתב עצמאי בנושאים חברתיים כלכליים ופוליטיים.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
אני מסכים שערבים יכולים לאמץ דמוקרטיה אבל בשנת 5901. היצר ההישרדותי והצורך לקורנפורמציה עדיין הוא עיקר המנטליות הערבית – להשתייך לשבט החזק. תוסיף גזענות ורגשי נחיתות בכל תחום אפשרי – גזע, דת, מין, לשון, ואפילו מיקום ילודה גאוגרפי. הכל זה הם ואנחנו או שאתה איתנו או נגדנו.. הערבים בעתיד הנראה לעין ערמה של בלגן חסר מוסר ומצפון.
1. הגישה הדמוקרטית הניחה ששוק חופשי וחופש ושיוויון הזדמנויות וחינוך בסיסי ורפואה לכולםן יוצרים חברה אזרחית משכילה, מעורבת, משתתפת וצומחת, באופן שנותן לדורות הבאים יותר הזדמנויות ויותר שגשוג וידע.
בארה"ב כמו בישראל הסוציאל דמוקרטיה נשחקת על ידי בעלי הון ומושחתים, ומעמד הביניים נשחק בעוד שהעשירים עושקים. זה לא הקפיטליזם שלא פועל אלא השימוש במושכל לטובת כולםן.
2. סין וויאטנם דוגמאות לצמיחה ריכוזית משעבדת שאמנם מוסיפה רבים לכלכלה הקפיטליסטית אבל גם משאירה רבים תחת דיכוי ועוני קשים.
בסעודיה ואמירויות יש כסף נפט בכמויות. בלעדיו לא היה שם כלום עד לאחרונה. מה יבנו בשנים הבאות עם הכסף – מבני פאר או השקעות עם תשואה גבוהה למרות היותם במדבר רותח – ימים יגידו…
3. נחמד לתאר את הדמוקרטיה כפטנט של האריסטוקרטיה. בפועל, מהפכה הצרפתית ההמונים השתמשו בכוח- והמאבק מול מנגנוני המדינה והעשירים נמשך בצורות שונות… באנגליה היתה הכרה בשינויים במאזן העוצמה, יכולת לשלוט, צורך כלכלי ויכולות טכנולוגיות יחד עם צרכים של אימפריה גדלה ועושקת. בקיצור- כל מקרה לגופו, אבל לפעמים כוח ריכוזי מוביל ולפעמים כוח וצורך כמותי.
4. היה נחמד לראות מזרח תיכון שבו רציונליות גוברת על שמרנות דתית, בחירה אינדיבידואלית גוברת על שבטיות מסוגרת, זכויות וחופש גוברים על פונדמנטליזם ואמונה בהשכלה רחבה משנה את פני החברה.
5. בהחלט יש מה להיות גאים בקבוצות הליברליות דמוקרטיות משכילות בישראל, ולקוות שהן אלו שיובילו לעתיד דמוקרטיה ושלום ושגשוג.
מי יעשה רפורמות בריאות בלב הנוכחי? זו שאלה מעשית..
אחד המהלכים הדרמטיים שביצעה מדינת ישראל בעשורים האחרונים הוא הפרטת קרנות הפנסיה – מעבר מניהול ממשלתי של כספי החיסכון הפנסיוני לניהול בידי גופים מוסדיים פרטיים.
הכוונה המקורית הייתה לייצר שוק תחרותי, שבו החוסכים יוכלו לבחור בין מסלולי השקעה שונים בהתאם לפרופיל הסיכון האישי. אלא שבפועל, המציאות רחוקה מהחזון: התחרות מוגבלת, השקיפות דלה, והשליטה של החוסכים על עתידם הכלכלי – כמעט אפסית.
עמיד זאהר הוא תושב עוספיה, בוגר תואר ראשון בלימודי מזרח אסיה ותואר שני במדע המדינה ובמדעי הנתונים מאוניברסיטת חיפה, כתב עצמאי בנושאים חברתיים כלכליים ופוליטיים.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
כתבה מעולה וחשובה. יש פה סוכן או יועץ פיננסי שהגיב וכתב שאין צורך להשמיץ את כל התעשיה.. אז אני אומר לך שהכתבה הטיבה עם הסקטור הזה של הפושעים.. 25 שנה אני במסלולים בטוחים בגלל הבורות שלי ואל תטעה הייתי בור בכוונה תחילה כוונתו של הסוכן ביטוח שלי שהשתמש במילים "סיכון" ו"קריסת שוק". לעומת חברי לעבודה שאמר שזה חרטה והצמיד את הקרנות של למדד הספ 500 והתוצאה לאחר 20 שנה היא כזאת על המליון שצברתי בקופת הפנסיה הוא צבר 2.6 מליון. והבדיחה היא שהוא שילם פחות דמי ניהול כי אין ניהול אקטיבי.
כמוני יש מליונים ומהבורות שלנו אתם עושים כסף.. חלאות.
יש דו"ח שנקרא רש"י ת נכסים שבו מופיעים כל הניירות כולל פירוט של דירוג וכו.
קרנות הפנסיה יחד עם המנגנון האקטוארי שבהם חשובים מאוד לצורך שמירה על כספי הציבור.
לחברה המנהלת אין שום תועלת מדמי הביטוח שמשולמים עבור הפנסיה.
לעניין ira פרשת סלייס רק הוכיחה כמה הציבור לא מבין מספיק כדי לתת לו כלים להשקיע לבד.
זה שטתה לא הצלחת להוריד דוח אחזקות של המסלול בו מושקעת קרן ההשתלמות שלך, לא אומר שאין דרך להוציא את המידע.
בתור סוכן ביטוח פנסיוני ומתכנן פיננסי בפמילי אופיס מוכר בפתח תקווה, אני יכול להגיד לך בוודאות מוחלטת שיש אפשרות להוריד את הדוח והכל שקוף לחוסכים, רק צריך לדעת לחפש או לעבוד עם סוכן שיודע להשיג עבורך את המידע.
אין צורך להשמיץ את כל התחום בכתבה כל כך ארוכה ומיותרת, מוזמן ליצור קשר – 0538220894
התחושה הכי קשה בימים האחרונים היא התחושה שאין לנו שליטה, ברווזים במטווח שרק ממתינים לטיל שייפול, לצו שיגיע, או חלילה לקצין נפגעים. אבל את השליטה על חיינו לא איבדנו באשמורת האחרונה של ליל חמישי, ה-13 ביוני.
איבדנו את השליטה על חיינו כאשר נרמלנו את קיומה של המלחמה הארוכה בתולדות ישראל. השליטה התרחקה מאתנו בכל פעם שאמרנו, שבאולפנים אמרו "שקט – יורים", או "זה לא הזמן". היא חמקה לה כאשר מיליוני ישראלים העדיפו לצפות בהישרדות מאשר להילחם למען הישרדותם של אחינו במנהרות חמאס בעזה. התחושה היא שגורלנו נחרץ מדי ערב אי שם בכוכבים מעל ולא על ידינו.
פרופ' ישראל ויסמל-מנור הוא חוקר בבית הספר למדעי המדינה באוניברסיטת חיפה ומנהל שותף במעבדה להתנהגות פוליטית. מומחה לפוליטיקה אמריקאית, מלמד וחוקר היבטים שונים של דיסאינפורמציה, קונספירציות ושקרים בפוליטיקה.
בתקופות שבהן המציאות סוערת, הילדים שלנו חווים הכל. הם אולי לא שומעים את החדשות, אבל הם מרגישים אותנו ההורים, את הסביבה, את המתח באוויר.
לפעמים דווקא חוסר ההבנה של הסיטואציה מפחידה את הילדים אפילו יותר. הם קולטים את הדופק המהיר, את המבטים המודאגים, את החיבוק שפתאום מתהדק. לא תמיד הם יודעים להסביר במילים, אבל הגוף והנפש שלהם מרגישים – ובגדול.
עיר מקלט
זרם תודעה של ברווז במטווח אחרי לילות של השכמות בהולות וגלי טילים
הגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
תודה על מאמר שופע עניין ומקרין אור לזוויות גיאופוליטות עם אפיונים חדשים, אהבתי את המאמר, הכתיבה, והניתוח יחד עם זאת, הריני להאיר זוויות נוספות בעקבות ההארות שלך:
1. האדיאולוגיה האיראנית בעידן הנוכחי, משרתת פרגמטיזם אינטרסנטי ופיתוח וחיזוק בריתות והתחברויות עם צירים ומעצמות (סין, רוסיה)..
2. אדיאולוגיה בצירוף יכולות צבאיות המאופיינות ברצון להשמדה המונית מהווה סכנה קיומית לישראל, למזרח התיכון ואף לעולם כולו…
3. המציאות של המזרח התיכון לרבות מדינות המפרץ מתבסס כן על רעיון סוני מתון במדתיות מסויימת וכן על ניסיון תוקפנות בכסות אדיאולוגית נגדם.
4. כמו תהליכי ההתפרקות מאמפריות למדינות לאום, לאדיאולוגיות לאומיות, כך התהליך ממשיך כאשר כיום אנו שרויים בעידן פוסט אדיאולוגיה שמכיל בתוכו מאבקים פנימיים בתוך האדיאולוגיה האחת, ראה ערך מאבק חמאס- רש"פ, אחים מוסלמיים עם השלטון במצריים ועוד מאבק של סונים מתונים מול סונים קיצוניים…
5. ישראל מעבר להיות בסכנה קיומית, כמו המזרח התיכון והעולם כולו, מסתמנת כזרוע ביצועית של מדניות על, מדניות טרמפ… מדינה עם עליונות צבאית, טכנולוגית, כלכלית המסמלת שפיות באי של אי- שפיות מסביבה.
מצב נתון זה יוצר מפות חדשות ותהליכים גיאופוליטיים באפיונים שונים ממה שהכרנו בעבר.
Mystery of vanishing Chinese military planes: String of long-range, high-capacity cargo aircraft disappears in Iran
Read more at:
https://economictimes.indiatimes.com/news/international/global-trends/mystery-of-vanishing-chinese-military-planes-string-of-long-range-high-capacity-cargo-aircraft-disappears-in-iran/articleshow/121966746.cms?utm_source=contentofinterest&utm_medium=text&utm_campaign=cppst מידע מעניין בהקשר המלחמה מעיתון הודי היום על משלוחי מטענים של צבא סין לאירן בטסות מסתוריות ועוד דיווחים על היבטים נוספים של המלחמה.