בידי הרשויות ישנן ראיות לכך שחבר הכנסת איימן עודה קיבל מאות אלפי שקלים במזומן באמצעות עמותה שייסד, כך דיווח הערב אביעד גליקמן בחדשות 13.
עוד פורסם שהכסף ככל הנראה הגיע מהרשות הפלסטינית.
לא ברור מה נעשה באותו כסף.
עודה ככל הנראה יזומן לחקירה באזהרה.
אזרחי ישראל היקרים,
האסלאם הקיצוני הוא האתגר שמפרק היום מדינות באירופה. זהו האתגר שמאיים גם עלינו. הוא מאיים מבחוץ על ידי איראן וגרורותיה, ומבית על ידי מפלגות אסלאמיסטיות של תומכי טרור.
הם חותרים למחוק את הזהות היהודית של מדינת ישראל. הם אומרים זאת בגלוי. הם חותרים למנוע מאיתנו… pic.twitter.com/t4K7pRiiOH
— Benjamin Netanyahu – בנימין נתניהו (@netanyahu) November 4, 2026
ראש הממשלה בנימין נתניהו הזהיר הערב שהמפלגות המבקשות להחליף את הממשלה הנוכחית מוכנות לשתף פעולה עם אותם כוחות של "האסלאם הקיצוני" שמפרקים מדינות באירופה והוסיף כי חקירת שירות הביטחון הכללי בנוגע להתערבות זרה בבחירות בשבוע שעבר חייבת להימשך.
"האסלאם הקיצוני הוא האתגר שמפרק היום מדינות באירופה. זהו האתגר שמאיים גם עלינו. הוא מאיים מבחוץ על ידי איראן וגרורותיה, ומבית על ידי מפלגות אסלאמיסטיות של תומכי טרור", אמר נתניהו בסרטון שפרסם משרדו.
"הם חותרים למחוק את הזהות היהודית של מדינת ישראל. הם אומרים זאת בגלוי. הם חותרים למנוע מאיתנו את היכולת להגן על עצמנו מפני אויבינו", המשיך.
נתניהו טען שממשלה שתהיה תלויה במפלגות הערביות לא תוכל להתמודד עם האסלאם הקיצוני ותפלג את החברה הישראלית.
"לא רק שממשלה כזאת לא תילחם באויבינו, היא פשוט תפרק אותנו מבפנים. זה בנפשנו", אמר.
הוא קרא להקמת "ממשלה לאומית רחבה בראשות הליכוד, בהנהגתי, שתכלול את כל מרכיבי הגוש הלאומי ואת כל המפלגות הציוניות שירצו להצטרף".
בהתייחסו לחקירה שנפתחה בנוגע לבכירים ערבים, שבמרכזה חשד להתערבות זרה בבחירות, אמר נתניהו: "מוכרחים להגיע לאמת".
"ישנם חשדות חמורים למעורבות של מדינות זרות בכסף עצום להטיית תוצאות הבחירות במדינת ישראל", המשיך.
נתניהו ציין כי "יושב ראש ועדת הבחירות, השופט סולברג, הנחה את השב"כ לפתוח בחקירה ביטחונית. הוא קבע שיש להסיר את כל החסמים בפני החקירה הזו".
"הוא צודק", אמר נתניהו. "חייבים להגיע לאמת במלואה, ללא טיוח וללא דיחוי. טוהר הבחירות הוא יסוד הדמוקרטיה. חייבים לשמור עליו וחייבים לשמור על המדינה שלנו".
To all our friends in the United States and around the world:
The Israeli people have voted for change and to replace the current government.
Our democracy remains strong and vibrant. We are working to fulfill the will of the Israeli people by forming a new government as soon…
— Gadi Eisenkot – גדי איזנקוט (@gadi_eisenkot) November 4, 2026
שעות לאחר שסגן נשיא ארצות הברית ג'יי־די ואנס אמר שהברית בין ארצות הברית לישראל צריכה לעבור "שינוי", יושב ראש ישר! גדי איזנקוט הודיע, בפוסט שפרסם ברשתות החברתיות בעקבות ניצחון הדמוקרטים בבחירות אמצע הקדנציה בארצות הברית, שבכוונתו להעמיק את הקשרים עם וושינגטון במסגרת הממשלה שבכוונתו להקים.
איזנקוט כתב שהרשומה שלו, שפורסמה באנגלית, היא מסר ל"ידידיה של ישראל בארצות הברית וברחבי העולם".
"הציבור הישראלי הצביע בעד שינוי ובעד החלפת הממשלה הנוכחית", כתב איזנקוט. "הדמוקרטיה שלנו נותרה חזקה ותוססת. אנחנו פועלים לממש את רצון הציבור הישראלי באמצעות הקמת ממשלה חדשה בהקדם האפשרי – ממשלת חירום לאומית".
לדבריו, בכוונתו להביא לישראל "הנהגה חדשה, הנהגה שמשרתת את כל הישראלים" ולבנות "ישראל חזקה יותר: ישראל יהודית ודמוקרטית. ישראל המחויבת לערכים ליברליים, לשוויון לכולם ובטוחה בעתידה".
איזנקוט תיאר את היחסים בין ארצות הברית לישראל כ"יותר מברית בין ממשלות" וכינה אותם "שותפות בין עמים, שנבנתה לאורך דורות ונשענת על ערכים דמוקרטיים משותפים".
לדבריו, תחת הנהגתו ישראל "תחדש ותעמיק את השותפות הזאת, תחזק את היסודות הדו־מפלגתיים שתמכו בה לאורך שנים, ותפעל עם בעלות בריתה לקידום מזרח תיכון שיוגדר לא רק בהיעדר סכסוך, אלא גם בנוכחות של הזדמנויות ושיתוף פעולה".
איזנקוט אמר גם שהוא מצפה לעבוד "בשיתוף פעולה הדוק ובונה" עם נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ ועם ממשלו, אשר את "ידידותם ומחויבותם לישראל אנו מעריכים מאוד". יחד, כתב איזנקוט, שתי המדינות יכולות "לקדם את האינטרסים הביטחוניים המשותפים שלנו, לחזק את היציבות האזורית ולפתוח דלתות חדשות לשגשוג עבור עמי המזרח התיכון".
הפוסט פורסם יום לאחר שהדמוקרטים זכו בשליטה בבית הנבחרים ובסנאט של ארצות הברית, הנחילו מכה משמעותית לטראמפ והביאו לבחירתם לתפקידים ציבוריים של כמה מבקרים חריפים של ישראל.
בפוסט שבו ניתח את תוצאות בחירות אמצע הקדנציה האשים ואנס את המלחמה באיראן בתבוסת הרפובליקאים ואמר שהמצביעים רוצים "לשנות את מערכת היחסים שלנו עם ישראל".
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ אמר שהניתוח שהציג סגנו, ג'יי־די ואנס, לאחר הבחירות, שלפיו מצביעים רפובליקאים הענישו את המפלגה בבחירות אמצע הקדנציה בשל כעסם על המלחמה באיראן, וכי הם רוצים לראות שינוי במערכת היחסים של וושינגטון עם ישראל – "נכון במידה רבה".
"אני יודע איך הוא מרגיש לגבי זה… אני חושב שזה היה בסדר. חשבתי שזה היה טוב", אמר טראמפ לכתבים בשעה שסייר באתר הבנייה של אולם הנשפים שהוא מקים בבית הלבן.
טראמפ התעקש שקיבל את ההחלטה הנכונה כשארצות הברית וישראל פתחו בפברואר במלחמה נגד איראן, משום שרצה למנוע מאיראן להשיג נשק גרעיני – יעד שלדבריו כבר הושג קודם לכן באמצעות התקיפות האמריקאיות בשלושה מאתרי הגרעין של טהרן פחות משנה קודם לכן.
"ידעתי שהמלחמה תשפיע על [תוצאות הבחירות]. בין אם היא השפיעה ובין אם לא, אסור שלאיראן יהיה נשק גרעיני", אמר טראמפ לכתבים כשסייר באתר הבנייה מחוץ לבית הלבן.
"לא הייתי עושה דבר אחרת", התעקש.
כשנשאל על הצהרותיו הקודמות שלפיהן המלחמה באיראן תסתיים מייד לאחר בחירות האמצע, טען טראמפ, בניגוד לעובדות, שמעולם לא אמר דבר כזה.
"אמרתי שהנשק הגרעיני יושמד. וזה מה שקרה במבצע פטיש חצות", אמר, בהתייחסו לתקיפות ביוני 2025, שלגביהן טען כי השמידו לחלוטין את תוכנית הגרעין של איראן.
"המלחמה תסתיים מתי שאני ארצה שהיא תסתיים. אבל צריך לעשות את זה כמו שצריך", פסק.
מפלגת זהות המליצה הערב לנשיא יצחק הרצוג להטיל את מלאכת הרכבת הממשלה על יושב ראש הליכוד בנימין נתניהו.
בכך הסתיים היום הראשון של התייעצויות הנשיא עם נציגי הרשימות והמפלגות שנבחרו בבחירות.
לבד נציג מזהות, הרצוג נועד היום עם נציגי הציונות הדתית, ש"ס וישראל ביתנו. מחר הוא ייוועד עם יתר הרשימות – יהדות התורה, עוצמה יהודית, הדמוקרטים, רע"ם, המשותפת, ביחד, ישר! והליכוד.






































































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו