JavaScript is required for our website accessibility to work properly. משפחה | זמן ישראל
נושא
משפחה
נושא
משפחה

"יש נשים חרדיות שמתחרפנות מכך שהן צריכות לפרנס אברך"

ב־2024 חלה עלייה חדה במספר המתגרשים בערים חרדיות ● יועצי נישואים מציינים כי יותר חרדים מדווחים על קשיים בזוגיות ומקשרים זאת גם לאורח החיים המודרני. "כולנו במרוץ, הכול בלחיצת כפתור, לא משקיעים במשפחה" ● גורמים נוספים המוזכרים כהסבר למגמה הם השפעה מאוחרת של משבר הקורונה וכן משבר הגיוס, שלדברי יועצים: "דוחף נשים שגם כך אינן מרוצות להתקומם"

לכתבה המלאה עוד 1,870 מילים ו-3 תגובות

המחיר הכבד של סודות במשפחה

הסופרת והפעילה החברתית לטי קוטין פוגרבין, המזוהה עם הגל השני של הפמיניזם, פותחת בספר חדש תיבת פנדורה של סודות משפחתיים, שנוצרה בעקבות החשש מחרפה בקהילה היהודית ● בריאיון לזמן ישראל היא מסבירה: "הבושה הניעה את כל השקרים האלה"

לכתבה המלאה עוד 1,171 מילים
כל הזמן // יום חמישי, 29 באוקטובר 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
תוצאות האמת: ספירת המעטפות הכפולות נמשכת

דיווח: סולברג הורה לזיני לבדוק טענות על השפעת שוחד קטארי על הבחירות בחברה הערבית

איזנקוט: נתניהו, שרגיל להתמודד באמצעות שקרים, מוביל מבצע השפעה פסול; הרצוג: רגע רגיש, להימנע מלהכתים ציבור שלם; הליכוד: פרשת רע"מגייט היא רעידת אדמה, אין לשתף איתם פעולה; סמוטריץ׳: ראשי המפלגות הערביות מוכרחים להיחקר בשב״כ עוד היום; ליברמן: לפעול מהר על מנת להגיע לחקר האמת ● הקואליציה מקבלת 53 מנדטים, גוש השינוי 48, הליכוד 26, רע״מ קרובה ל-8

בהתייחסות לחשדות למעורבות קטארית בבחירות, נמסר בהודעה מטעם יו"ר ישר גדי איזנקוט כי כי הוא "מברך על כך שנתניהו מגנה סוף סוף מעורבות קטארית במדינת ישראל".

בהודעה הודגש כי מעורבות זרה בישראל היא דבר פסול וחמור, במיוחד כשמדובר במדינה המממנת ותומכת בחמאס. "זה חמור כשזה קורה בלשכת ראש הממשלה וזה חמור אם זה קורה במערכת הבחירות", נכתב.

בהודעה נקרא השב"כ לחקור את החשדות באופן מלא ומיידי, ללא משוא פנים, ולנקוט יד קשה נגד כל מי שיתברר שפגע או ניסה לפגוע בטוהר הבחירות. לצד זאת הודגש כי יש להבטיח שהכנסת ה־26 תושבע במועדה.

לדברי איזנקוט: "נתניהו, שהתרגל להתמודד עם המציאות באמצעות שקרים, הנדסת תודעה והפצת כאוס, מוביל יחד עם שותפיו מבצע השפעה פסול על הציבור הישראלי במטרה לעכב את פרסום תוצאות הבחירות במועדן ולייצר דה לגיטימציה פיקטיבית לפעילות הכנסת ה-26.

"הניסיון לנצל מידע (שטרם נחקר) שפרטיו והיקף חשדותיו טרם התבררו כדי לערער על תוצאות הבחירות הרשמיות- שבהן הציבור הישראלי הצביע נגד ממשלת המחדל, אינו מתקבל על הדעת ויש לדחות אותו מכל וכל".

נשיא המדינה יצחק הרצוג התייחס לחשדות הנוגעים לטוהר הבחירות, ואמר כי שוחח הבוקר עם יושב ראש ועדת הבחירות המרכזית, השופט נעם סולברג, ועם ראש השב"כ דוד זיני. "זהו רגע רגיש. טוהר הבחירות הוא ערך עליון בדמוקרטיה. את הראיות והחשדות מוכרחים לחקור עד תום, ואת העבריינים יש לחקור ולהעניש במלוא חומרת הדין", אמר הרצוג באירוע הוקרה של הפדרציות היהודיות של צפון אמריקה.

עם זאת, הנשיא הדגיש כי "יש להימנע מלהכתים ציבור שלם, שביקש לממש את זכות ההצבעה ולקחת חלק פעיל בדמוקרטיה". הוא בירך על שיעורי ההצבעה הגבוהים בבחירות ואמר כי מדובר ב"תעודת כבוד לחברה".

לקראת ההתייעצויות עם נציגי הסיעות בשבוע הבא, לאחר קבלת התוצאות הרשמיות, קרא הרצוג למנהיגי המפלגות לגלות אחריות ממלכתית: "תפתחו את הראש, תפתחו את הלב והרחיבו את המבט. השאלה שצריכה לעמוד לנגד עיניכם היא אחת – מהי טובת המדינה. זוהי אבן הבוחן היחידה".

יושב ראש בל"ד, סאמי אבו שחאדה, האשים את ראש הממשלה בנימין נתניהו ואת שותפיו בהכנת הקרקע לסירוב לקבל את תוצאות הבחירות שנערכו ביום שלישי, באמצעות טענות חסרות ביסוס להתערבות זרה ולקניית קולות, שנועדו לכאורה להגדיל את שיעור ההצבעה בחברה הערבית.

"נתניהו ושותפיו הם אנשים מסוכנים שבונים נרטיב שנועד להצדיק את סירובם לקבל את תוצאותיהן של אחת ממערכות הבחירות המכריעות ביותר שידעה המדינה בעשורים האחרונים", אמר אבו שחאדה, שמפלגתו חברה ברשימה המשותפת, אך הוא עצמו נפסל מהתמודדות בידי ועדת הבחירות המרכזית ולא יכהן בכנסת הבאה.

"בכל דמוקרטיה מתפקדת, מי שמפסיד בבחירות מקבל אחריות והולך הביתה. בישראל, הצד המפסיד ממציא עלילת דם גזענית וקורא לגופי הביטחון להפעיל כוח כדי להפוך את תוצאות הבחירות", אמר.

אבו שחאדה הזהיר מפני ניסיונות "לגנוב את הבחירות או לגרור את המדינה לבחירות נוספות על בסיס טענות שקריות ומקוממות", והצהיר: "הפסדתם. לכו הביתה".

לפי התחזיות, גוש נתניהו צפוי לזכות ב־53 מנדטים, לעומת 48 מנדטים למפלגות האופוזיציה ו־19 מנדטים, שיא של כל הזמנים, למפלגות הערביות. שיעור ההצבעה חסר התקדים בחברה הערבית סייע להעניק למתנגדיו של נתניהו רוב בכנסת, והותיר אותו ללא מסלול ברור להרכבת ממשלה.

יו"ר בל"ד וחבר הרשימה המשותפת סאמי אבו שחאדה מגיע לבית המשפט העליון בירושלים, לקראת דיון בהחלטת ועדת הבחירות המרכזית לפסול אותו מהתמודדות בבחירות הקרובות לכנסת. 1 באוקטובר 2026 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
יו"ר בל"ד וחבר הרשימה המשותפת סאמי אבו שחאדה מגיע לבית המשפט העליון בירושלים, לקראת דיון בהחלטת ועדת הבחירות המרכזית לפסול אותו מהתמודדות בבחירות הקרובות לכנסת. 1 באוקטובר 2026 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)

לפי התוצאות החלקיות שפרסמה ועדת הבחירות המרכזית, בזמן שספירת המעטפות הכפולות עדיין נמשכת (נכון ל-11:17), הקואליציה מקבלת 53 מנדטים וגוש השינוי 48.

התוצאות חלקיות ועשויות להשתנות עם המשך הספירה. קולות המעטפות החיצוניות, ובהם קולות החיילים, ייספרו בהמשך.

תוצאות האמת, ספירת המעטפות הכפולות נמשכת: נכון ל-11:17
תוצאות האמת, ספירת המעטפות הכפולות נמשכת
הליכוד 26
ישר! 21
ביחד 12
המשותפת 12
הדמוקרטים 8
ישראל ביתנו 7
ש″ס 7
יהדות התורה 7
עוצמה יהודית 7
רע″ם 7
הציונות הדתית 6
המילואימניקים 0 (2.7%)
עמך ישראל 0 (1.6%)
הציבור החרדי 0 (0.2%)
מפת הגושים בתוצאות האמת: ספירת המעטפות הכפולות נמשכת, נכון ל-11:17
מפת הגושים בתוצאות האמת
הקואליציה 53
גוש השינוי 48
רע″ם 7
הרשימה המשותפת 12

המשטרה הודיעה כי תחקור ביסודיות וללא משוא פנים כל חשד לעבירות הנוגעות לטוהר הבחירות, לאחר שמוקדם יותר מסרה כי אין ראיות התומכות בטענות לזיופים נרחבים בבחירות.

"משטרת ישראל תשמור על טוהר הבחירות בכל כוחה", נמסר מהמשטרה. "כל תלונה שתתקבל וכל חשד לביצוע עבירה הקשורה לטוהר הבחירות ייבחנו וייחקרו ביסודיות וללא משוא פנים. לא נאפשר לאיש לפגוע בטוהר הבחירות ובהליך הדמוקרטי".

עוד נמסר כי בכל מקרה שבו יעלה חשד לעבירות הקשורות לבחירות, המשטרה תפעל בנחישות לחקר האמת ולהעמדת המעורבים לדין, ללא יוצא מן הכלל.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכל העדכונים עוד 18 עדכונים

בחירות 2026 – התוצאות

המנצח היחיד בבחירות האלה הוא התסכול

נתניהו חגג הישג ביחס לסקרים, אבל הגוש שלו איבד 15 מנדטים; איזנקוט לא הצליח לתרגם את ההובלה בסקרים לניצחון, החרדים נחלשו למרות הגידול הדמוגרפי והמפלגות הערביות רשמו הישג היסטורי שיתקשו לתרגם להשפעה פוליטית ● הבחירות האלה המחישו את הפער בין ההישגים בקלפי ליכולת לממש אותם ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,255 מילים

לאיזנקוט יש ממשלה - הוא צריך רק להעז

במציאות האבסורדית של מדינת ישראל, התפרשו תוצאות הבחירות כך: מי שניצח מרגיש שהפסיד, ומי שהפסיד מתנהג כמנצח. העובדות הן שבנימין נתניהו אינו יכול להקים ממשלה, ומי שיכול לעשות זאת הוא גדי איזנקוט, ורק הוא. הוא צריך רק להחליט.

המלכודת של ימין מול שמאל

כדי שזה יקרה, גוש השינוי חייב להצדיק את שמו – לחולל שינוי ולהקים ממשלה עם המפלגות הערביות. לדעתי זה יקרה בסופו של דבר, כי אין אופציה אמיתית אחרת. אבל במציאות הישראלית, שיש בה יותר מקמצוץ של גזענות, גוש השינוי חייב להשתחרר מן הנרטיב הכוזב, אך המנצח, של נתניהו: ימין מול שמאל.

פנחס ענברי הוא חוקר בכיר של מזרח התיכון, עיתונאי, סופר, תסריטאי ומשורר. מחבר הערכים על הפלסטינים באנציקלופדיה העברית החדשה. שימש שנים רבות חוקר במרכז הירושלמי לענייני ציבור ומדינה. חיבר ספרי עיון על הבעיה הפלסטינית, וספר בלשנות על שורשי השפה העברית "סיפור שורש". הרומנים שחיבר יחד עם אשתו אביבה הם: "על גב סופה" - על אתגרי הקהילות הנוצריות בגליל המערבי בימי המנדט הבריטי מול האסלאם הרדיקלי ומעמד האישה, ו"שומר השאול" עוסק בשחיתות הישראלית.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 825 מילים
אמיר בן-דוד

הבחירות בישראל הסתיימו בקיפאון מנהיגותי, אך בבית הלבן כבר נערכים למהלך צבאי מול טהרן מייד אחרי בחירות האמצע ● בניגוד לציפיות בירושלים, האמריקאים מתכננים מערכה קצרה שנועדה להגמיש את האיראנים, ולא להפיל את המשטר ● הפער בין הרצון של וושינגטון לסגור את הזירה במהירות לבין הצורך הישראלי להרחיק איומים אסטרטגיים, טומן בחובו סכנה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 709 מילים ו-1 תגובות

בחירות 2026 - על ערבים ויהודים

מסע של יום אחד – יום הבחירות בין 1948 ל-2026.

ערבים

ערביי ישראל היו אויב עד 15 במאי 1948. מייד עם הקמת המדינה הם הפכו מאויב לשותף.

איתי לנדסברג נבו הוא אזרח המודאג מעומק השחיתות השלטונית, חושש לגורל הדמוקרטיה ומזועזע מהגזענות והאלימות בחברה הישראלית. לשעבר עורך "מבט שני" ומנהל מחלקת תעודה בערוץ הראשון (2002-2017). בן קיבוץ תל יוסף וממקימי הפורום למען אנשי המילואים ( 1995-2017) . כיום במאי, עורך תוכן ומפיק עצמאי.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
מר לנדסברג נבו, אתה טועה בנקודה מהותית. הביביסטים בוחרים בראש ארגון המחבלים הדיקטטור, הצורר, הבוגד ורוצח 46 החטופים ביבים שקרניהו לא בגלל ״למה? ככה!״. אני מכיר היטב את תיאוריית האצבע בע... המשך קריאה

מר לנדסברג נבו, אתה טועה בנקודה מהותית. הביביסטים בוחרים בראש ארגון המחבלים הדיקטטור, הצורר, הבוגד ורוצח 46 החטופים ביבים שקרניהו לא בגלל "למה? ככה!". אני מכיר היטב את תיאוריית האצבע בעין לשמאלנים, כאילו זו הסיבה. זו טעות. לפני כחודש פורסם באתר המעולה הזה ראיון פוקח עיניים עם פרופ' דני גוטוויין. בפעם הראשונה, לפחות עבורי, נחשפה סיבת התמיכה המרכזית של הביביסטים בשקרניהו: הוא משחד אותם, בכסף ציבורי. בעשרות ובמאות אלפי שקלים. זה מתחיל ממעגל של כמאה אלף ביביסטים שפשוט מתפרנסים מהשלטון, עובדים במשרדי ממשלה, עובדים בשלטון המקומי ברשויות שנשלטות בידי ארגון המחבלים של ביבים שקרניהו, נותנים שירותים בתור עצמאים למשרדי ממשלה, לחברות ממשלתיות ולרשויות המקומיות בשליטת ארגון המחבלים שקרנים. איך הם נותנים שירותים? במכרזים שנתפרו עבורם. הלאה. אתמול פרסמה עדי חשמונאי ב"הארץ" ראיון עם אורנה פרץ הביביסטית מקריית שמונה שהצדיקה את התמיכה המלאה של תושבי העיירה הזנוחה הזו בדיקטטור. "אני לא מתביישת להגיד את זה אבל בשנה וחצי שהתפננו מה קיבלה כל משפחה עשרות ואפילו מאות אלפי שקלים למשפחה" אמרה פרץ – פיצוי על הפינוי, מענקים לאלה שחזרו. לדבריה הסכומים הגיעו אפילו למאות אלפי שקלים למשפחה, במקרה של משפחות גדולות. הנה ההוכחה – ביבים שקרניהו קונה בכסף את הצבעתם של הביביסטים. זו האמת העצובה, פרופסור דני גוטוויין צודק במאת האחוזים.

לפוסט המלא עוד 832 מילים ו-1 תגובות
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

הדרך להחלפת נתניהו סלולה בחוק

30 שנה אחרי הטראומה של בחירות 1996, מתנגדי נתניהו עדיין חוששים שהניצחון יחמוק מידיהם ● אלא שהרוב המסתמן בכנסת מעניק לגוש השינוי כוח פוליטי ומשפטי: מהטלת המנדט על איזנקוט, דרך החלפת יו"ר הכנסת וקידום חקיקה ועד להשבעת ממשלה ברוב רגיל ● מבחינה משפטית ופורמלית, הדרך לסיום כהונתו של נתניהו סלולה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,069 מילים ו-4 תגובות

למקרה שפיספסת

הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

לרגע אחד הערבים היו חלק מהסיפור הישראלי

18 או 19 מנדטים למפלגות הערביות הם הישג חסר תקדים? לא בעיני ראשי גוש השינוי ויושבי האולפנים ● די בתזוזה של מנדט אחד ימינה כדי לזנוח את הטענה ש"הציבור אמר את דברו" ואת האפשרות לשיתוף פעולה עם המפלגות הערביות ● לפעמים קיבעון מחשבתי גרוע אפילו מגזענות ● פרשנות

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 712 מילים ו-1 תגובות
זירת הדמוקרטיה
כל מה שצריך לדעת כדי לשמור על ישראל ליברלית

פסטיבל הקווים האדומים

נתניהו מנסה להחליף רוב פרלמנטרי ברוב יהודי, איזנקוט נלכד בהבטחותיו וליברמן רוצה להחליף את השלטון בלי השותפים שעשויים לאפשר זאת ● בבוקר שאחרי הבחירות, הקווים האדומים של הקמפיין הפכו למלכודת פוליטית: ראשי המפלגות יצטרכו לבחור בין הפרת הבטחות לבין היצמדות לעקרונות, שעלולה לגרור את ישראל למערכת בחירות נוספת ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 978 מילים ו-1 תגובות

המפתחות לשלטון עברו לידי המפלגות הערביות

הקמפיין האגרסיבי של הימין נגד המפלגות הערביות הכפיל את כוחן והפך אותן לממליכות החדשות ● איזנקוט נחוש להקים ממשלה בכל מחיר רק כדי להפיל את נתניהו ● עכשיו הכול תלוי בליברמן, שיידרש להפר את הבטחתו לבוחרים או לגרור אותנו לבחירות נוספות ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 749 מילים ו-3 תגובות

תגובות אחרונות

הממשלה הבאה תשלם את החשבון שהשאיר לה נתניהו

ממשלת נתניהו קיבלה לידיה משק עם עודף תקציבי וחוב נמוך יחסית, אך הממשלה הבאה תירש חוב גבוה יותר, תשלומי ריבית שתפחו והוצאות ביטחון כבדות ● לצד ההתחייבויות הקואליציוניות והשחיקה בשירותים הציבוריים, מרחב הפעולה הכלכלי שלה יהיה מצומצם ● גם חילופי שלטון לא יאפשרו לפתוח דף כלכלי חדש ● פרשנות

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 967 מילים ו-1 תגובות

"התחושה היא שאם אנחנו לא מצליחים, הלכה המדינה"

מלונדון, מטורונטו, מלוס אנג'לס ומאיטליה הגיעו לנתב"ג ישראלים שקטעו את שגרת חייהם כדי להשתתף בבחירות ● חלקם הוציאו סכומים גבוהים על כרטיסי טיסה, ורבים מהם מדברים על תחושת חירום ותקווה לשינוי ● "מזועזעים ממה שקורה כאן"

לכתבה המלאה עוד 1,144 מילים ו-1 תגובות

"גם מי שנהגו להחרים בעבר יוצאים להצביע"

אחרי שיעור הצבעה של 53% בבחירות הקודמות, ההערכות בחברה הערבית מדברות על זינוק לכמעט 70% ● הפרשנית סמאח סלאימה מספרת בריאיון לזמן ישראל על התגייסות גם בקרב מי שהחרימו בעבר את הקלפיות, על החשש מפרובוקציות ביום הבחירות ועל האפשרות שארבע נשים ערביות ייכנסו לכנסת: "יש תחושה שנשים עצמן נמצאות על הכוונת"

לכתבה המלאה עוד 1,254 מילים ו-1 תגובות

קרב המאסף על שלטון החוק

הבחירות היום אינן עוסקת רק בגורלו של נתניהו או בוויכוחים אידיאולוגיים, אלא בעתיד ההפיכה המשטרית ● שורת צירופי מקרים לצד השנה האחרונה של אסתר חיות כנשיאת העליון וכהונתה של גלי בהרב-מיארה כיועמ"שית מנעו עד כה את ריסוק מערכת המשפט ● אך ניצחון של הממשלה היוצאת ישלים את המהלך באופן סופי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,001 מילים ו-1 תגובות

בחירות 2026 שלוש החלטות היסטוריות בערב אחד

אם תוצאות האמת יתאמו לסקרים, יידרשו הלילה איזנקוט, ליברמן ונתניהו לקבל החלטות דרמטיות בקנה מידה היסטורי ● יו"ר ישר יצטרך להכריע האם להקים ממשלת מיעוט ויו"ר ישראל ביתנו ייאלץ לבחור בין הבטחתו לבוחרים לבין סילוק נתניהו ● מנגד, ראש הממשלה יצטרך להחליט האם לפרוש או להילחם מהאופוזיציה ● פרשנות

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
עתונות המיינסטרים (ערוצי טלויזיה, רשתות רדיו, אתרים, אתרי עיתונים ומהדורתם המודפסת) חטאה במערכת הבחירות הזו חטא אחד בל יכופר: היא לא חשפה בפני אזרחי ישראל המצביעים את מצבו הבריאותי האמ... המשך קריאה

עתונות המיינסטרים (ערוצי טלויזיה, רשתות רדיו, אתרים, אתרי עיתונים ומהדורתם המודפסת) חטאה במערכת הבחירות הזו חטא אחד בל יכופר: היא לא חשפה בפני אזרחי ישראל המצביעים את מצבו הבריאותי האמיתי של ראש ארגון המחבלים הדיקטטור ביבים שקרניהו. היא לא חשפה מהי הסיבה הרפואית לכך שביבים שקרניהו בקושי עומד על רגליו ובקושי מצליח ללכת, היא לא חשפה את הסיבה הרפואית לכך שהוא הולך וכמעט מועד ומאבטחיו לופתים אותו בחוזקה מאחור כדי שלא ייפול מול המצלמות באולפן הטלויזיה של ערוץ 14, שופרו הראשי של המחבל ביבים שקרניהו. היא לא חשפה מהי הסיבה הרפואית לבלבולים התכופים של ביבים שקרניהו בראיונות כמו זה של אתמול בערב שבו טעה מול המצלמות חמש פעמים בשמו של האיש שראיין אותו, המחבל התקשורתי שמעון ריקלין. היא לא חשפה מהי הסיבה הרפואית שבגללה נאלץ ביבים שקרניהו לצמצם מאוד את תכנית הסיום של מסע הבחירות שלו – 40 ערים ב-10 ימים. ביבים שקרניהו ביקר בעשרת הימים האחרונים של הקמפיין בפחות מעשרים ערים. פחות מחצי מהיעד המקורי של המבצע. פעילי מחאה כמו ישי הדס ועמי דרור חושפים ברשתות שביבים שקרניהו חולה בשלב סופני וגרורתי של סרטן הערמונית. הם חושפים שהוא מקבל טיפול בתרופה החדשנית קיטרודה שמיועדת על פי הפרוטוקול הרפואי לטיפול ב-2 אחוז שהם המקרים הקשים ביותר של סרטן ערמונית גרורתי ומפושט.

לכתבה המלאה עוד 675 מילים ו-2 תגובות

זה הזמן להתעורר

הבחירות היום הן גם על "היום שלפני" וגם על "היום שאחרי" בישראל; הן מזמינות אותנו לערוך חשבון נפש ולחשב מסלול מחדש ● לעצור את הנסיגה ההרסנית של העשורים האחרונים, להפסיק לחכות לניסים שלא יבואו ולחזור אל התחזוקה האפורה, העניינית אך המתגמלת של כל מה שחולל את המהפכה הציונית, את תחיית התרבות העברית ואת הפלא ששמו מדינת ישראל

לכתבה המלאה עוד 784 מילים ו-2 תגובות

המדריך המלא להצבעה נכונה ובלתי אפשרית

פ', שואלת אימי, למי אתה ממליץ להצביע בבחירות? בכל זאת, איש תרבות, בר סמכא אינטלקטואלי, משורר־סופר־עורך בעיתונצ'יק. תמליץ לאימא. למה שותק? למי אתה מצביע?

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 619 מילים
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.