נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ הורה לצבא האמריקאי שלא לבצע תקיפות חדשות באיראן ביום שישי, ובכך קטע רצף של כמעט שבועיים שבהם בוצעו תקיפות מדי יום, כך מסרו לאקסיוס שני מקורות המעורים בהחלטה.
ההנחיה ניתנה לאחר שטראמפ אישר תקיפות יומיות במהלך 13 הימים הקודמים. בשלב זה לא ברור אם ההחלטה להימנע מתקיפה ביום שישי הייתה חד־פעמית או שההפוגה תימשך.
על פי הדיווח, בכל אחר צוהריים במהלך השבועיים האחרונים אישר טראמפ תוכניות תקיפה שהגיש הצבא, והן בוצעו בתוך שעות. ביום שישי הוצגה לו תוכנית דומה, אך הוא לא נתן לה אור ירוק. במקום זאת, הוא הורה לצבא שלא לבצע תקיפות, לדברי המקורות.
זמן קצר לאחר שנתן את ההנחיה אמר טראמפ לכתבים בבית הלבן כי עומדת בפניו האפשרות להמשיך בתקיפות ואף להסלים אותן, לרבות "להשמיד את כל מה שיש להם". עם זאת, הוא הבהיר כי לדעתו האסטרטגיה "החכמה יותר" היא להגיע להסכם עם איראן.
ישראלי נפצע מפגיעת אבן במהלך עימות אלים בין ישראלים לפלסטינים סמוך להתנחלות סוסיא שבגדה, כך מסר צה"ל.
מגן דוד אדום מסר כי פינה את הפצוע, בן 25, לבית החולים במצב בינוני.
לפי צה"ל, במהלך התקרית יידו שני הצדדים אבנים זה לעבר זה, ופלסטיני חטף אקדח מאחד האזרחים הישראלים.
עוד נמסר כי במהלך העימות בוצע גם ירי באוויר.
"כוחות צה"ל מנהלים כעת מרדף אחר המחבל והציבו מחסומים באזור", הוסיף צה"ל.
איראן מתאימה ומשפרת את יכולותיו של הטיל הבליסטי חייבר שכן, כדי שיוכל לחמוק טוב יותר ממערכות הגנה אווירית, כך מדווח ה"וול סטריט ג'ורנל".
לפי הדיווח, איראן מסתמכת יותר ויותר על הטיל בתקיפותיה באזור. טווחו עומד על 1,450 קילומטרים, ולכן הוא מסוגל להגיע למדינות המפרץ ולישראל.
לפי הדיווח, הכוחות האיראניים השתמשו בטיל בתקיפות האחרונות נגד נכסים אמריקאיים באזור בשבועות האחרונים, מאז התחדשה הלחימה, ולעיתים שינו את מסלולו, את מהירותו ואת אופן התמרון שלו כדי להקשות על ניסיונות היירוט. דגמים מסוימים של הטיל מסוגלים לבצע תמרונים ברגע האחרון, בשלב הסופי של המעוף, וכך לחמוק מטילי יירוט.
גורם אמריקאי ששוחח עם העיתון אמר כי רוב טילי חייבר שכן ששוגרו לעבר האזור יורטו בהצלחה, אולם כמה מהם הצליחו לחדור את מערכות ההגנה באמצעות שיטות מתקדמות. לדבריו, הדבר מעיד שהאיראנים מנתחים את היירוטים ולומדים כיצד לעקוף טוב יותר את מערכות ההגנה.
עימות פרץ בין ישראלי לפלסטיני בחווה באזור סוסיא שבדרום הגדה, ובמהלכו חטף הפלסטיני את אקדחו של הישראלי, לפי ממצאים ראשוניים של צה"ל.
מגן דוד אדום מסר כי הישראלי נפצע לאחר שנפגע בראשו מאבן.
ככל הנראה, הפלסטיני ירה באקדח באוויר במהלך התקרית. איש לא נפגע מהירי.
צה"ל מסר כי כוחות הוזעקו למקום וכי מתבצעות סריקות אחר הפלסטיני.
מתנחלים הקימו הלילה ארבעה מאחזים בלתי חוקיים חדשים בצפון הגדה, לפי גלי צה"ל וכלי תקשורת פלסטיניים.
לפי הדיווחים, אחד המאחזים הוקם ממש בסמוך לכפר תל, שבו התנהל ביום שישי קרב יריות קטלני בין מתנחלים לפלסטינים, ובמהלכו נהרגו שני ישראלים וארבעה פלסטינים.
שלושה מאחזים נוספים הוקמו סמוך לעיירות הפלסטיניות עוורתא, קוסרה וג'בל עובייד, לפי דיווחים פלסטיניים.
כל ארבעת המאחזים מורכבים ממבנים קטנים ומאוהלים, ובחלקם יש גם עדרי צאן, הוסיפו הדיווחים.






















































































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו