ארצות הברית ואיראן קרובות להגעה להסכמה על מזכר הבנות שמטרתו לסיים את המלחמה, כך אמרו היום שני גורמים אזוריים ודיפלומט, בשעה שארצות הברית שוקלת סבב תקיפות נוסף נגד הרפובליקה האסלאמית.
איראן אותתה על "צמצום פערים" במשא ומתן עם ארצות הברית לאחר שמפקד צבא פקיסטן ניהל שיחות נוספות בטהרן, ושר החוץ של ארצות הברית, מרקו רוביו, אמר לעיתונאים בהודו כי "הושגה התקדמות מסוימת" וכי "ייתכן שיהיו חדשות מאוחר יותר היום".
הגורמים והדיפלומט אמרו כי החלטה סופית לגבי הטיוטה שהכינה פקיסטן עשויה להתקבל בתוך 48 שעות, בעוד שני הצדדים בוחנים אותה. הם שוחחו בעילום שם מכיוון שלא היו מורשים לתדרך את כלי התקשורת.
הם אמרו כי סגן הנשיא, ג'יי־די ואנס, והשליחים סטיב ויטקוף וג'ארד קושנר מילאו תפקידים משמעותיים בסיוע לגישור על הפערים הנותרים, וכי קטאר מילאה תפקיד מפתח על ידי שליחת גורם רשמי בכיר לטהרן כדי לתמוך במאמצי התיווך של פקיסטן.
לצד זאת, הן איראן והן ארצות הברית הדגישו את עמדות המפתח שלהן והזהירו מפני הסיכונים שבחידוש התקיפות.
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ אמר היום בהתייחס להיתכנות שיושג הסכם עם איראן: "אני חושב שזה סיכוי מוצק של 50:50", כך דיווח ברק רביד ב"אקסיוס" ובחדשות 12.
"או שאנחנו נגיע לעסקה, או שאני אפוצץ אותם עד לקץ הימים. עסקה תכלול סוגיות גרעיניות כמו העשרה ומאגר האורניום המועשר. אין שום דבר שהם יכולים לעשות כדי לגרום לי לרדת מזה. אני לא חושב שנתניהו מודאג. לא הייתי עושה עסקה אם היא לא הייתה טובה לישראל. יש אנשים שהיו מעדיפים עסקה ואחרים היו מעדיפים לחדש את המלחמה. אני חושב שנתניהו קרוע בין האפשרויות", אמר.
"האיראנים רוצים לעשות עסקה", אמר טראמפ. "אני אראה אותה [את הטיוטה האיראנית האחרונה] בהמשך היום. אפגוש היום את ויטקוף, קושנר, סגן הנשיא ואנס וגורמים בכירים אחרים כדי לדון בה. אולי אקבל החלטה מחר. אני חושב שאחד משני דברים יקרה – או שאני אכה בהם חזק יותר ממה שהם הוכו אי פעם, או שאנחנו נחתום על עסקה טובה".
לדברי גורם המעורה בפרטים, הערב, בשעה שמונה (שעון ישראל), טראמפ יערוך שיחת ועידה עם מנהיגים ערביים כדי לדון בטיוטת ההסכם ולשמוע את דעתם.
ארצות הברית הדירה כמעט לחלוטין את ישראל מהמשא ומתן עם איראן, כך אמרו שני גורמים ביטחוניים ישראליים לניו יורק טיימס.
ישראל לא הייתה מעורבת כלל בדיונים לקראת הפסקת האש ולמדה על ההתפתחויות בשיחות בין ארצות הברית לטהרן ממגעים דיפלומטיים אזוריים וכן באמצעות מעקב, נכתב בדיווח.
הגורמים הישראלים שוחחו עם כלי התקשורת בעילום שם בשל רגישות הנושא.
הדיווח מציין כי לקראת פרוץ המלחמה נגד איראן מוקדם יותר השנה, ראש הממשלה בנימין נתניהו היה בתיאום הדוק עם טראמפ והוביל דיון בחדר המצב בוושינגטון שבו חזה את נפילת המשטר בטהרן.
"ההדחה מתא הטייס למחלקת התיירים עשויה להיות בעלת השלכות משמעותיות על ישראל", נכתב בידיעה.
המתווכים סבורים כי הם מתקרבים להשגת הסכם להארכת הפסקת האש של ארצות הברית עם איראן בשישים ימים ולקביעת מסגרת לשיחות על תוכנית הגרעין של טהרן, כך דיווח היום "הפייננשל טיימס" תוך ציטוט גורמים שתודרכו על השיחות.
ההסכם יכלול פתיחה הדרגתית מחדש של מצר הורמוז, דיונים על דילול או העברה של מאגר האורניום המועשר של איראן, וצעדים מצד וושינגטון להקלת המצור על נמלים איראניים והקלה בסנקציות, נכתב בדיווח.
חזבאללה הודיע היום כי קיבל מסר משר החוץ האיראני, עבאס עראקצ'י, שלפיו, איראן לא תסיר את תמיכתה בארגון.
בהודעתו הוסיף הארגון כי ההצעה האחרונה של טהרן, שהוגשה בתיווך פקיסטן לסיום מלחמת איראן, שבה ואישרה את דרישתה של איראן כי לבנון תיכלל בכל הסכם להפסקת האש.
















































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו