מענין. השאלה היא האם המהלך יעלה כסף וישפר את מצב האקלים או שגם ישפר את מצב האקלים וגם יחסוך כסף.
למרות שלכאורה זה מהלך שישירות אמור להגדיל עלויות, הצבא הוא גוף כל כך גדול ואיטי שכל מהלך שיוביל לחידוש תשתיות, הפחתת בזבוז וחשיבה מדידה יותר יכול לייצר רווח כפול – גם הפחתת פליטות וגם התייכלות כלכלית ישירה.
יתר על כן, המשמעות של השקעות גדולות מטעם הצבא מאפשרול לחלק עלויות מחקר ופיתוח שאחרת היו "נופלות". רק על התעשייה.
דיווח: הרמטכ"ל בלם פעולה צבאית שהדרג המדיני דרש מחשש לניצול פוליטי
ליברמן: "ביבי מנסה בכוח לגרור את ישראל למהלך צבאי על מנת למנוע את הבחירות"; לפיד: "נתניהו ירד מהפסים, חייבים לשלוח אותו הביתה" ● דיווח: נתניהו נפגש בחשאי עם בכיר מוסד לשעבר שפעל עבור קטאר - בשיא המלחמה ● דיווח: איינהורן העביר לאוריך כ-1.2 מיליון שקל בזמן המלחמה ● נגיד בנק ישראל לשעבר מזהיר: דברי נתניהו על סנקציות כלכליות הם "קטסטרופה"
יו"ר האופוזיציה יאיר לפיד תקף בחריפות את ראש הממשלה בנימין נתניהו בפוסט שפרסם בטוויטר, טען כי הוא "ירד מהפסים" וקרא "לשלוח אותו הביתה".
"אתמול נתניהו הודיע שהסיוע הבטחוני מארה"ב נגמר וסנקציות הולכות לרסק לנו את הכלכלה.
"היום בבוקר הוא פרסם סרטון שבו פצצת אטום נוחתת על תל אביב.
"הערב מתפרסם שהוא רוצה להוביל להסלמה ועימות באיראן רק בשביל לדחות את הבחירות.
"האיש ירד מהפסים. אנחנו חייבים לשלוח אותו הביתה".
יו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן גינה את בנימין נתניהו בעקבות הדיווח לפיו לחץ על הרמטכ"ל לבצע פעולה צבאית לפני הבחירות:
"כפי שאמרתי לפני מספר שבועות, אין לי ספק שביבי מנסה בכוח לגרור את ישראל למהלך צבאי על מנת למנוע את הבחירות. ההתנהלות הזו היא בגדר בגידה במדינה ובביטחון.
"חובתו של הרמטכ"ל למנוע שימוש פוליטי בצה"ל, ולשמור על חיי חיילי צה"ל ולא לסכן אותם בגלל חשש של ראש הממשלה מהפסד בבחירות".
יו"ר ישר גדי איזנקוט תקף את בנימין נתניהו בתגובה לדיווח לפיו הרמטכ"ל אייל זמיר בלם פעולה צבאית שהדרג המדיני דרש מחשש לניצולה למטרות פוליטיות טרם הבחירות.
"נתניהו, העיניים שלי עליך. האיש שבמשמרת שלו התרחש האסון הגדול בתולדות המדינה מסרב להבין כי ביטחון ישראל אינו כלי משחק פוליטי, חיי אזרחי ישראל וחיילי צה"ל אינם הפקר, ומדינת ישראל אינה רכושו הפרטי.
"אני נותן אמון מלא ברמטכ"ל אייל זמיר ובמפקדי צה"ל הפועלים מתוך אחריות מקצועית ומחויבות מוחלטת לביטחון המדינה. לא נאפשר להפוך את צה"ל לכלי שרת בקמפיין ההישרדות של נתניהו.
"אני מזהיר את נתניהו: אל תעז להעמיד את האינטרסים הפוליטיים שלך מעל ביטחון המדינה. קיום הבחירות במועדן והשלמת ההליך הדמוקרטי זה רכיב מרכזי בחוסן הלאומי של ישראל, לא ניתן לך לסכן את עתיד ישראל כדי לשמר את שלטונך.
"בעוד יומיים אזרחי ישראל ישימו סוף לשלטון ההפקרות ויחזירו את האחריות, הממלכתיות וביטחון ישראל. אני מתחייב".
נתניהו דחה את הפרסום של ערוץ 12 על העימות עם הרמטכ"ל אייל זמיר סביב פעולה צבאית שהרמטכ"ל בלם טרום הבחירות והצהיר כי "אין שום יריבות עם הרמטכ"ל".
דבריו של נתניהו נאמרו בשיחה עם מגל, ששאל בתגובה: "אתה אומר שערוץ 12 שידרו פייק?".
נתניהו השיב לשאלה במתקפה על הערוץ ואמר: "אני מחפש את הרגעים שהם מדווחים אמת".
מפלגת ישר! בראשות גדי איזנקוט פנתה בדחיפות לוועדת הבחירות המרכזית בעקבות מה שהגדירה כ"מתקפת פייק ניוז מכוונת" המתנהלת נגדה בשעות האחרונות.
לפי הודעת המפלגה, המתקפה כוללת הפצת הודעות SMS שקריות והקלטות קוליות מזויפות המתחזות לקולו של יו"ר המפלגה איזנקוט. עוד נמסר כי ההודעות מופצות ללא כל זיהוי של הגורמים העומדים מאחוריהן.
במפלגה מעריכים כי ניסיונות ההטעיה והפצת המידע הכוזב יימשכו גם בשעות הקרובות, לקראת פתיחת הקלפיות. במפלגת ישר! קראו לציבור לגלות ערנות, לבדוק היטב את אמינות המידע המופץ ולא להיגרר אחר פרסומים אנונימיים.
כמו כן נמסר כי המפלגה תעדכן באופן שוטף באתר הרשמי שלה בנוגע לפרסומים כוזבים וניסיונות התחזות, במטרה לספק לציבור מידע אמין ומאומת. "לא ניתן למפיצי השקרים ולגורמים המנסים להטעות את הציבור לפגוע בטוהר הבחירות וברצון הבוחר", נכתב בהודעה.
במקביל, הערב ערכה המפלגה את הכנס האחרון בקמפיין הבחירות, שבו איזנקוט אמר כי "אני רואה את הסקרים, אני מכיר את הנתונים ואני מכיר את נתניהו – הוא לא יבחל באף שקר ובאף צעד קיצוני על מנת להישאר בשלטון".
איזנקוט קרא למצביעים לא לשקוע בשאננות. "מי שחושב שהשינוי מובטח טועה ומטעה", אמר. "עד רגע סגירת הקלפיות ביום שלישי על כל אחד ואחת מאיתנו להסתובב בידיעה שהשינוי בסכנה, האחריות למימושו מוטלת על כל אחד ואחת מאיתנו".
איזנקוט גם חזר בנאום על קריאתו להצביע לישר, כדי שהמפלגה תקבל יותר מנדטים מהליכוד. "נתניהו רוצה תיקו, רק כך הוא יוכל לטעון שהוא צריך להישאר בתפקיד. ביום שלישי הוא חייב ללכת הביתה, וזה יקרה רק אם ישר תהיה גדולה בפער מהליכוד. אם ישר לא תהיה גדולה בפער מהליכוד, לא יהיה שינוי", ציין.
יו"ר ישר גם חזר ואמר שיקים ועדת חקירה ממלכתית ביומה הראשון של הממשלה בראשותו, ואמר כי בתוך שבוע מהקמת הממשלה יקום "קבינט לאומי למלחמה בפשיעה ונתחיל בחקיקה".
ההנהגה החרדית – הרבנים, חברי הכנסת של יהדות התורה וש"ס וכלי תקשורת חרדיים כמו "יתד נאמן" – טוענת כי לימוד התורה של החרדים "שומר על העם היהודי", במקביל לשאר הציבור ששומר על מדינת ישראל באמצעות שירות בצה"ל.
זאת, כדי להצדיק את העובדה שרבבות צעירים חרדים בגיל ובפרופיל המתאימים לגיוס אינם מתגייסים, בניגוד גמור לחוק ולפסיקות בג"ץ המחייבים אותם להתגייס, וזאת, בזמן שהמדינה שקועה בשרשרת מלחמות ולצה"ל חסרים אלפי חיילים ולוחמים.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנולא קריפטו, קריפטונייט: הזיית הבלוקצ'יין של נתניהו
בניגוד לדעה הרווחת, רשת הבלוקצ'יין היא פלטפורמה בעייתית מאוד לעקיפת סנקציות ולביצוע פעולות בלתי חוקיות ● ניסיון לנהל תקציב מדינתי באמצעות קריפטו יהיה חשוף לעיני גופי האכיפה האמריקאיים ועלול להוביל לחסימה ולבידוד מוחלט ● ניסיון להסתיר פעילות כזו יהיה יקר, מסורבל ולא יעיל עבור גוף מדינתי ● פרשנות
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו
כשכיהנתי כשגריר ישראל בקנדה בתקופת ממשלת יאיר לפיד ונפתלי בנט, הייתה לי הזכות לייצג מדינה שביקשה להציג לעולם הרבה יותר מעוצמתה הצבאית. ממשלה שהורכבה ממגוון רחב של השקפות פוליטיות וחברתיות, ושעל אף חילוקי הדעות הפנימיים ביקשה לקדם מדיניות חוץ יוזמת, להרחיב את מעגל שותפיה ולחזק את מעמדה של ישראל במשפחת העמים.
גם אז התמודדנו עם ביקורת, עוינות וניסיונות לערער על הלגיטימיות של ישראל. אך לא הסתפקנו בהתגוננות. ביקשנו לבנות אמון, ליזום שיתופי פעולה ולהציג לעולם מדינה דמוקרטית, מגוונת ויצירתית, הרואה בהשתלבות בקהילה הבינלאומית מקור לעוצמה ולהזדמנויות.
ד"ר רונן הופמן כיהן כשגריר ישראל בקנדה וכחבר ועדת החוץ והביטחון של הכנסת, מייסד משותף של המכון הבינלאומי למדיניות נגד טרור ומרצה בתחום היחסים הבינלאומיים.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנומה יש לנו להתגאות ב"רב־גוניותה של החברה הישראלית"? גועל נפש ולא אפרט.
היכן אתה רואה את "יכולתה לגשר על מחלוקות ולבנות שותפויות בקרב מגוון רחב של זרמים פוליטיים שונים, כיאה לחברה פלורליסטית ודמוקרטית"? חלומות באספמיה! כל החברה ה'דמוקרטית' שלנו שווה אולי 10 מנדטים. בלחץ. כל השאר עובדי אלילים משיחיים. אנשים חיים פה בסרט. תראה על מי אנחנו בונים פה שיפיל את השלטון של הנוכל (פרט ל'דמוקרטים'). על בנט חובש הכיפה מנכ"ל מועצת ישע, על ליברמן, מתנחל, ביביסט לשעבר, שעדיין לא הסביר מאיפה קיבלה ביתו מליונים, ליברל דמוקרט הוא בטח לא, ועל רע"מ, מפלגה של ערבים דתיים – ממש הטייפקאסט של הליברל הדמוקרט הישראלי.
אתה עדיין מתגאה במה שהיינו. היינו – ולא נשוב עוד להיות.
המרוץ ל-61
הקישו על שם מפלגה או רחפו מעליו למידע נוסף.
מנדטים בסקרי זמן ישראל, שבוע אחר שבוע
קואליציות אפשריות לפי הסקר האחרון
*הרשימה המשותפת ורע"ם עשויות לתמוך בקואליציה בלי להצטרף אליה רשמית
עמדות המפלגות בסוגיות מרכזיות
ככל שעובר הזמן, מתעורר חשש שמא קמפיין הבחירות של בנימין נתניהו נפל לידי סוכנים סמויים מהאופוזיציה. זה נשמע כמו תאוריית קונספירציה, אני יודע, והראיות נסיבתיות, אני מודה. אבל ככל שמתקרבים לבחירות ב־27 באוקטובר, הולך ונעשה קשה להסביר את התנהלות העניינים בדרך מקובלת.
חשבו לרגע מה היו מייעצים חבלנים פוליטיים מתוחכמים, שהצליחו להשתחל למטה הבחירות של הליכוד, כמעין מסתערבים. תגלו מתאם חזק מול כותרות האמת של הקמפיין.
דן פרי שירת כעורך ראשי של סוכנות איי-פי במזה"ת (מבסיסו בקהיר) לאחר תפקידים דומים באירופה, אפריקה והאיים הקריביים. שימש כיו"ר התאחדות עתונאי החוץ בישראל. איש היי טק ויזמות בעבר ובהווה. עקבו אחריו ב: https://danperry.substack.com

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוביבי נמצא בפוליטיקה שנים רבות. צורת העבודה שלו תמיד שמה דגש על הכפשת היריב ולא על האדרת עצמו. כלומר, היו זמנים שניסה גם להציג את עצמו כליגה אחרת וכולי, אבל בסוף תמיד השקיע את מירב מאמציו בהכפשת יריביו. זו הטקטיקה שלו במשך כל השנים, ועד עכשיו היא עבדה לו היטב.
בעצם אפשר לומר שביבי לא מבקש מתומכיו להצביע לו; הוא מבקש מהם לסתום את האף ולהצביע לו. לא כי הוא כזה טוב, אלא כי "ההם" יותר גרועים. מי שמכיר לעומק את גוש ביבי יודע שקיים כלפיו מיאוס אדיר – בפרט אצל בוחרי סמוטריץ ובוחרי המפלגות החרדיות – אבל הם תומכים בו בלית ברירה. כי הם השתכנעו ש"ההם" יותר גרועים.
לשיטה זו יש יתרונות וחסרונות. היתרונות ברורים – אתה נשאר בשלטון, בעודך רוכב על הכעס וחוזר האמון כלפי "ההם". החיסרון הגדול ביותר הוא, וביבי עוד ילמד זאת על בשרו, שאפילו הציבור שלך לא באמת אוהב אותך. אם ביבי יודח, גם בקרב בוחריו שלו תישמע אנחת רווחה גדולה. ואני אישית מכיר כמה וכמה כאלו.
מכל מקום, אחת מתופעות הלוואי היא, שבוחרי ביבי מתקשים מאוד לעבור לגוש השני. לגוש של "ההם". ואם הם באמת מקבלים בחילה, הם פשוט לא יצביעו לאף אחד. זו הסיבה שביבי משקיע את כולו בקמפיין להעלאת אחוזי הצבעה. הוא יודע שזה הסיכוי היחיד שלו. האם יצליח? זאת נגלה מחרתיים.
בדרך לבידוד מוחלט
רגע לפני הבחירות, נתניהו מודה שישראל ניצבת בפני סנקציות כלכליות חמורות, אך במקום להציג מאמצים מדיניים למניעתן, הוא מציע לעקוף אותן באמצעות קריפטו – פתרון שבנק ישראל מיהר להפריך ● ראש הממשלה, שבעבר התגאה בקשריו עם מנהיגי העולם, מתייחס כעת לבידודה הכלכלי של ישראל כאל גזירת גורל ● פרשנות
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוטראמפ ונתניהו שוב מבשלים מלחמה. המחיר יהיה נורא
סבב נוסף מול איראן עלול לגבות מחיר כבד מאוד, גם מישראל וגם ממדינות ערב ● קהיר מתקרבת לאתונה ומתרחקת מהקליינט שלה במזרח לוב ● טורקיה ממשיכה לחזק את הקשרים שלה בעולם הערבי והאסלאמי ● והשבוע ב-2011: מועמר קדאפי נרצח על ידי מתנגדיו ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזרח התיכון
חולים על כדורגל
מה גורם לאוהדים לקחת הפסדים ללב, לשנוא יריבים ולסבול בגלל משחק כדורגל? ● ד"ר דמיאן פירס, פסיכולוג ואוהד מושבע בעצמו, יצא לחקור את האובססיה שמלווה אותו מילדות ● בריאיון לזמן ישראל הוא מסביר כיצד זיכרונות, הורמונים ומיזוג זהויות הופכים אהדה להתמכרות – ומדוע דווקא הסבל מחזק את הקשר לקבוצה
מה גורם לאוהדים לקחת הפסדים ללב, לשנוא יריבים ולסבול בגלל משחק כדורגל? ● ד"ר דמיאן פירס, פסיכולוג ואוהד מושבע בעצמו, יצא לחקור את האובססיה שמלווה אותו מילדות ● בריאיון לזמן ישראל הוא מסביר כיצד זיכרונות, הורמונים ומיזוג זהויות הופכים אהדה להתמכרות – ומדוע דווקא הסבל מחזק את הקשר לקבוצה
לכתבה המלאה עוד 2,870 מילים
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו„פקיד" מהפרקליטות יכול להגיש כתב אישום (אגב, אפילו פתיחת חקירה נגד שרים וחברי כנסת, שלא לדבר על ראש ממשלה, מחייבת אישור של היועץ המשפטי לממשלה, לכן לא מדובר על „סתם פקיד"). אבל לראש הממשלה, כחבר כנסת, עומדת חסינות. אם הוא בוחר להפעיל אותה, נדרש רוב בכנסת (הרשות המחוקקת, שמייצגת הכי טוב את העם) כדי להסיר אותה. ולראש הממשלה בישראל יש, כמעט בהגדרה, רוב בכנסת.
צריך לבער !!! את השחיתות מהפוליטיקה הישראלית ; החוקים צריכים להיות שמי שנמצא תחת כתב אישום ובעיצומו של משפט פלילי !!! לא יכול להיבחר לכנסת או להתמנות לרה"מ או לשר ומי שכבר מכהן יאלץ להתפטר ; הפתרון: שפוליטיקאים לא !!! יהיו מושחתים או עבריינים ; כמו שאמרו שצריך לפצל את תפקיד היועמ"ש כי הוא לא יכול להיות בשני כובעים במקביל: יועמ"ש לממשלה ומעמיד לדין שרים או ח"כים ; וגם כאן: שפשוט פוליטיקאים לא !!! יהיו עבריינים ומושחתים.
חוק כזה הוא רעיון גרוע, משום שמשמעותו היא שפקיד בכיר כלשהו בפרקליטות יוכל לשלוט בגורלו הפוליטי של פלוני, בכך שיחליט האם להגיש נגדו כתב אישום או שלא.
זאת לא הדרך הנכונה. הדבר הנכון לעשות הוא העברת חוק אחר: הגבלת קדנציות לראש הממשלה. לא יתמודד אדם שכבר היה ראש ממשלה למעלה משלוש קדנציות. זה הכל. והחוק ייכנס לתוקף החל מהכנסת שלאחר מכן.
לייטנר סירב להתקפל והבהיר לנתניהו: אתה הולך להפסיד
הכישלון של ראש הממשלה לשכנע את יו"ר הציבור החרדי לפרוש מהווה תמרור אזהרה לקואליציה ● במהלך לילה לבן של שיחות בין השניים, הציג לייטנר לנתניהו סקרי עומק פסימיים שמשתלבים היטב עם החששות של אריה דרעי בחדרים סגורים ● הלחץ בימין גובר לנוכח רסיסי המפלגות שמסרבים להתיישר ● פרשנות
שוויון בין הגושים
סקר זמן ישראל האחרון לפני הבחירות מציג שוויון מוחלט של 51 מנדטים בין גוש נתניהו לגוש איזנקוט, אולם המילואימניקים עוברת את אחוז החסימה - בעוד עמך ישראל לא ● במקביל, 60% מהמשיבים סבורים כי על ראש הממשלה לפרוש מהפוליטיקה אם לא ירכיב קואליציה
| ישר בראשות איזנקוט | 23 |
|---|---|
| הליכוד | 21 |
| ביחד בראשות בנט | 11 |
| ישראל ביתנו | 9 |
| הרשימה המשותפת | 9 |
| ש″ס | 8 |
| הדמוקרטים | 8 |
| יהדות התורה | 8 |
| עוצמה יהודית | 8 |
| הציונות הדתית | 6 |
| רע″ם | 5 |
| המילואימניקים | 4 |
| עמך ישראל | 0 (3.00%) |
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוהגדרת המצב בסקרים כשיוויון טבולה בגזענות משקפת הדרה של הערבים כערבים אזרחי מדינת ישראל.
המצב הוא שגוש הקואליציה בראשות המלך הכל יכול (ביבי) זוכה ל 50 מנדטים (55 ביום הכי מוצלח) והמתנגדים לגוש הקואליציה כאלו שלא יתמכו בממשלה בראשות ביבי ושות' מקבלים בין 65 (ביום רע מאוד) ל- 70 מנדטים (כך לפי הסקרים של הסופ"ש).
שיוויון אין.כותרת גזענית ומדירה יש.
מה היינו אומרים אם מהסקרים בארה"ב על הבחירות לנשיאות היו מוחקים את הקולות של יהודים בארה"ב אזרחי ארה"ב….באשר הם יהודים?
מתקשה להבין את אלו שרוצים שינוי והולכים לתמוך במפלגת אוויר כמו זילכה וההוא. זליכה שדיבר במחאה זה לא זליכה של השנתיים האחרונות. "חמייה חרמייה". זילכה ראית את הממשלה הזו והשחיתות, למה אתה פוגע ברצון לשינוי ? מילא אם היית מצטרף לאחת המפלגות בגוש השינוי, אבל זה לא כך ואתה מסכן אותנו.
השנה המבורכת של הזיתים עלולה להפוך לאסון סביבתי
מסיק הזיתים השנה פורה במיוחד, אבל עם הזיתים מגיע גם העקר – נוזל חומצי שנוצר בתהליך הפקת השמן ● כדי למנוע מהעקר לסתום את מכוני טיהור השפכים ולהשחיר את הנחלים בגליל ואת חופי הים, הופעל בשנים האחרונות מערך לאיסוף העקר מבתי הבד ● השנה קוצץ התקציב, איסוף העקר בוטל, והזיהום הכבד בדרך
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם



























































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו