תוצאות המדגמים: 70 מנדטים לגוש השינוי, 50 לגוש נתניהו; דיווח: תוגברה אבטחת איזנקוט
לפי המדגמים הליכוד עקפה את ישר! ותהיה הסיעה הגדולה בכנסת; וינטר, הנדל וזליכה לא עברו את אחוז החסימה ● איזנקוט: "התוצאות מצביעות על אי אמון מוחלט בנתניהו" ● דיווח: עוצר ראיונות בליכוד בעקבות תוצאות המדגמים ● יאיר גולן קרא לראשי האופוזיציה להקים ממשלה חדשה במהירות וללא היסוס ● ליברמן קורא למרד בליכוד ● עבאס טוען כי קיבל פניות משני הגושים
ראש הממשלה לשעבר יאיר לפיד הצהיר כי גוש ראש הממשלה בנימין נתניהו נחל "תבוסה מוחצת", בתגובה פומבית ראשונה של הנהגת ביחד לתוצאות מדגמי הטלוויזיה הערב.
"אל תיתנו לאף אחד לבלבל אתכם: גוש נתניהו נחל תבוסה מוחצת. זו התרסקות מוחלטת והציבור אמר להם ללכת הביתה", נמסר בהודעה מטעמו של לפיד.
לפי המדגמים, גוש נתניהו אינו משיג רוב בכנסת, בעוד גוש השינוי זוכה ל-70 מנדטים.
לפיד ויו"ר ביחד נפתלי בנט טרם הגיעו למטה הבחירות של המפלגה בתל אביב.
בגל"צ דווח כי הגברה ניכרת של האבטחה נרשמה במטה מפלגת ישר של איזנקוט, מרגע שהתברר כי הוא כנראה ראש המפלגה השנייה בגודלה בישראל.
לפי הדיווח, מאבטחי יחידה 730 של שב"כ הגיעו למקום והחלו להגביר את סידורי האבטחה במטה המפלגה, לקראת הגעתו של איזנקוט.
לפי הדיווחים, במפלגת הליכוד הטילו עוצר ראיונות על חברי המפלגה בעקבות האכזבה מתוצאות המדגמים, שהעניקו 50 מנדטים בלבד לגוש נתניהו, לעומת 70 מנדטים לגוש השינוי.
מטה הבחירות של הליכוד במרכז ירושלים מלא בעיתונאים ובכמה פעילים אוחזי דגלים, אך חברי הכנסת והשרים של המפלגה טרם הגיעו למקום.
מאחורי במת הנאומים הריקה מוקרנים במחזוריות סרטונים ממלחמות ישראל מאז ה-7 באוקטובר ומפגישתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו עם נשיא ארה"ב דונלד טראמפ.
פעילת הליכוד הדר מוכתר ומגיש ערוץ 14 ינון מגל, התומך בנתניהו, משוחחים במקום עם קבוצות של פעילים.
אנשי צוות בליכוד אומרים כי הם אינם מצפים שנתניהו יגיע למטה לפני השעה 3:00 לפנות בוקר, לאחר שיתקבלו תוצאות האמת הראשוניות.
אלי פייפרז, תומך המפלגה, אומר כי הוא מעודד מהתוצאות: "לאור האתגרים שניצבים בפני ישראל – איראן, עזה והרחבת הסכמי אברהם – המדינה רוצה ממשלה רחבה בראשות נתניהו, ואני מאמין שזה מה שיקרה".
בהודעה שפרסם הערב עם פרסום מדגמי הבחירות, הזהיר יו"ר מפלגת עוצמה יהודית מפני הקמת ממשלת אחדות עם גדי איזנקוט, והגדיר מהלך כזה כ"טעות נוראה". לדבריו, מדובר בתרחיש שמפלגתו התריעה מפניו במהלך הקמפיין, והוא הוסיף כי "אם חלילה יהיו מי שיבחרו לוותר על האינטרסים של מדינת ישראל ועל אופייה היהודי – זו תהיה טעות קשה, ועם ישראל לא יסלח למי שיעשה אותה".
בדבריו התייחס בן גביר לתוצאות המסתמנות וציין כי "הערב עוד צעיר. אנחנו מאמינים, בני מאמינים, ומקווים שסקר ערוץ 14 יוכיח את עצמו, ושהימין קרוב קרוב להקים ממשלת ימין, בעזרת השם".
הוא הוסיף כי "נלחמתי על כל דבר בעשר אצבעות", והדגיש את הישגיו בקדנציה החולפת, בהם לדבריו חקיקת חוק עונש מוות למחבלים, החמרת תנאי הכליאה של מחבלים בבתי הכלא, פעילות נגד בנייה בלתי חוקית בנגב, הקמת משמר לאומי, פעילות לגיוס 4,000 שוטרים חדשים וביצוע רפורמה בתחום רישוי הנשק לאזרחים.
"אנחנו בכל מקרה גאים בדרך שלנו, ברפורמות שהבטחנו לציבור וקיימנו אותן. אני גאה שהבטחתי בפעם הקודמת לחוקק את חוק עונש מוות למחבלים, וקיימנו", אמר. "לא נכנסתי לפוליטיקה כדי להתנצל על העקרונות שלי, ולא באתי לכאן כדי לוותר על הדרך שבה אני מאמין".
בן גביר הדגיש כי תפקיד הממשלה הוא "למשול, להכריע ולשמור על ביטחונה ועל זהותה של מדינת ישראל כמדינה יהודית" וטען כי מחבלים בבתי הכלא וגורמים המעורבים בבנייה בלתי חוקית מקווים לשינוי המדיניות הקיימת, אך הצהיר כי "ימשיך להיאבק כדי שתקוות אלו לא יתממשו".
בסיום הדברים הודה לחברי הרשימה, לפעילי השטח, לצוות הקמפיין ולבנצי גופשטיין. "אנחנו לא מסכימים על הכול, בנצי, אבל האהבה וההערכה שלי אליך עמוקות", אמר בן גביר, וחתם בציפייה לתוצאות האמת.
הממשלה הבאה תשלם את החשבון שהשאיר לה נתניהו
ממשלת נתניהו קיבלה לידיה משק עם עודף תקציבי וחוב נמוך יחסית, אך הממשלה הבאה תירש חוב גבוה יותר, תשלומי ריבית שתפחו והוצאות ביטחון כבדות ● לצד ההתחייבויות הקואליציוניות והשחיקה בשירותים הציבוריים, מרחב הפעולה הכלכלי שלה יהיה מצומצם ● גם חילופי שלטון לא יאפשרו לפתוח דף כלכלי חדש ● פרשנות
זוכרים את מאיר כהנא? ב־1988 נפסלה תנועת "כך" מהתמודדות לכנסת. ב־1992 נפסלה שוב, וב־1994 הוכרזו "כך" ו"כהנא חי" כארגוני טרור. אז ידענו לזהות את הסכנה ולהציב לה גבול. ומה היום?
פסק הדין של בית המשפט העליון, שאפשר לרע"ם, לרשימה המשותפת ולעופר כסיף להתמודד בבחירות, החזיר אל מרכז השיח את שאלת גבולותיה של הדמוקרטיה המתגוננת.
איטל בציר אלשיך היא חברת מועצה, סגנית ראש עיריית רחובות לשעבר, יו״ר רשימת רחובות חופשית ומאוחדת ובעלים של משרד לקידום חדשנות, סביבה ויחסי ציבור.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנועשב שוטה הוא מי שבגלל שאינו מסכים עם דעתו של מישהו הוא סותם לו את הפה. אם היו מחילים על יהודים את הכללים באותו אופן שהחילו על ערבים לא היתה אף מפלגה ערבית בכנסת. באופן מפורש הם אומרים שהם נגד היות ישראל מדינה יהודית. אגב, גם חלק מהשמאל הישראלי נגד היות ישראל מדינה יהודית.
פסלו את בן ארי על הרבה פחות ממה שהציעו לשחאדה לפרוש. אישית אני חושב שהוא קרא במפורש לטרור נגד ישראל ובכל זאת הייתי מעדיף שיתנו לו להתמודד כי אני נגד סתימת פיות.
המרוץ ל-61
הקישו על שם מפלגה או רחפו מעליו למידע נוסף.
מנדטים בסקרי זמן ישראל, שבוע אחר שבוע
קואליציות אפשריות לפי הסקר האחרון
*הרשימה המשותפת ורע"ם עשויות לתמוך בקואליציה בלי להצטרף אליה רשמית
עמדות המפלגות בסוגיות מרכזיות
אחד מידידי, שמעולם לא חשדתי בו בקיצוניות פוליטית, אמר לי לאחרונה שהוא מתלבט בין שתי מפלגות: הדמוקרטים או רע"ם. בעולם הישן הייתי מצפה שההתלבטות שלו תהיה בין ישר! להדמוקרטים. טעיתי. ייתכן שהצבעה לרע"ם כבר אינה טאבו מוחלט בקרב חלק מהמצביעים הפוטנציאליים של הדמוקרטים.
אם התפתחות כזו תתרחב מעבר לאדם אחד, היא עשויה לגרוע מכוחם של הדמוקרטים ולהגדיל את כוחה של רע"ם, ואולי גם את ה"לגיטימיות" שלה כשותפה קואליציונית, בצורה כזו או אחרת.
יעקב צלאל הוא עיתונאי

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו"גם מי שנהגו להחרים בעבר יוצאים להצביע"
אחרי שיעור הצבעה של 53% בבחירות הקודמות, ההערכות בחברה הערבית מדברות על זינוק לכמעט 70% ● הפרשנית סמאח סלאימה מספרת בריאיון לזמן ישראל על התגייסות גם בקרב מי שהחרימו בעבר את הקלפיות, על החשש מפרובוקציות ביום הבחירות ועל האפשרות שארבע נשים ערביות ייכנסו לכנסת: "יש תחושה שנשים עצמן נמצאות על הכוונת"
קרב המאסף על שלטון החוק
הבחירות היום אינן עוסקת רק בגורלו של נתניהו או בוויכוחים אידיאולוגיים, אלא בעתיד ההפיכה המשטרית ● שורת צירופי מקרים לצד השנה האחרונה של אסתר חיות כנשיאת העליון וכהונתה של גלי בהרב-מיארה כיועמ"שית מנעו עד כה את ריסוק מערכת המשפט ● אך ניצחון של הממשלה היוצאת ישלים את המהלך באופן סופי ● פרשנות
בחירות 2026 שלוש החלטות היסטוריות בערב אחד
אם תוצאות האמת יתאמו לסקרים, יידרשו הלילה איזנקוט, ליברמן ונתניהו לקבל החלטות דרמטיות בקנה מידה היסטורי ● יו"ר ישר יצטרך להכריע האם להקים ממשלת מיעוט ויו"ר ישראל ביתנו ייאלץ לבחור בין הבטחתו לבוחרים לבין סילוק נתניהו ● מנגד, ראש הממשלה יצטרך להחליט האם לפרוש או להילחם מהאופוזיציה ● פרשנות
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנועתונות המיינסטרים (ערוצי טלויזיה, רשתות רדיו, אתרים, אתרי עיתונים ומהדורתם המודפסת) חטאה במערכת הבחירות הזו חטא אחד בל יכופר: היא לא חשפה בפני אזרחי ישראל המצביעים את מצבו הבריאותי האמיתי של ראש ארגון המחבלים הדיקטטור ביבים שקרניהו. היא לא חשפה מהי הסיבה הרפואית לכך שביבים שקרניהו בקושי עומד על רגליו ובקושי מצליח ללכת, היא לא חשפה את הסיבה הרפואית לכך שהוא הולך וכמעט מועד ומאבטחיו לופתים אותו בחוזקה מאחור כדי שלא ייפול מול המצלמות באולפן הטלויזיה של ערוץ 14, שופרו הראשי של המחבל ביבים שקרניהו. היא לא חשפה מהי הסיבה הרפואית לבלבולים התכופים של ביבים שקרניהו בראיונות כמו זה של אתמול בערב שבו טעה מול המצלמות חמש פעמים בשמו של האיש שראיין אותו, המחבל התקשורתי שמעון ריקלין. היא לא חשפה מהי הסיבה הרפואית שבגללה נאלץ ביבים שקרניהו לצמצם מאוד את תכנית הסיום של מסע הבחירות שלו – 40 ערים ב-10 ימים. ביבים שקרניהו ביקר בעשרת הימים האחרונים של הקמפיין בפחות מעשרים ערים. פחות מחצי מהיעד המקורי של המבצע. פעילי מחאה כמו ישי הדס ועמי דרור חושפים ברשתות שביבים שקרניהו חולה בשלב סופני וגרורתי של סרטן הערמונית. הם חושפים שהוא מקבל טיפול בתרופה החדשנית קיטרודה שמיועדת על פי הפרוטוקול הרפואי לטיפול ב-2 אחוז שהם המקרים הקשים ביותר של סרטן ערמונית גרורתי ומפושט.
זה הזמן להתעורר
הבחירות היום הן גם על "היום שלפני" וגם על "היום שאחרי" בישראל; הן מזמינות אותנו לערוך חשבון נפש ולחשב מסלול מחדש ● לעצור את הנסיגה ההרסנית של העשורים האחרונים, להפסיק לחכות לניסים שלא יבואו ולחזור אל התחזוקה האפורה, העניינית אך המתגמלת של כל מה שחולל את המהפכה הציונית, את תחיית התרבות העברית ואת הפלא ששמו מדינת ישראל
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוהווילה בג'ונגל עלולה לטבוע במיץ של זבל
במציאות של מלחמת נצח וסופר־ספרטה מבודדת, התשתיות הבסיסיות של חיינו יפסיקו לתפקד ● באנרגיה, במים, בפסולת, בתחבורה – ישראל עטופה בקליפה דקה של מדינה מפותחת שבכל רגע עשויה להתפרק ולהשאיר אותנו עם מציאות של פרובינציה נחשלת ● ארבע השנים האחרונות קירבו אותנו לנקודה הזאת ● גם על זה הבחירות ● פרשנות
"הגיע הזמן שנתעורר"
אבות שאיבדו את בניהם, צעירים שמרגישים שקופים ונשים שחוששות להגיע לקלפי: אחרי שנים של אלימות, אכזבה וחוסר אמון במערכת הפוליטית, פעילים יהודים וערבים מנסים לעורר את ציבור המצביעים הערבי ● בבחירות האחרונות עמד שיעור ההצבעה בחברה הערבית על 53% בלבד, אבל בשטח כבר מזהים סימני התעוררות ותקווה לשינוי
נתניהו לוחץ על דוושת ההסלמה
נתניהו מחריף את האיומים על איראן ערב הבחירות, אף שבצה"ל לא מזהים היערכות חריגה ● טראמפ מנסה למנוע הסלמה שתשבש את תוכניות התקיפה האמריקאיות, והרמטכ"ל זמיר משדר מסרי הרגעה שמתנגשים עם אווירת החירום שמייצר ראש הממשלה ● מה שטוב לקמפיין של נתניהו עלול להיות מסוכן לישראל ● פרשנות
לא קריפטו, קריפטונייט: הזיית הבלוקצ'יין של נתניהו
בניגוד לדעה הרווחת, רשת הבלוקצ'יין היא פלטפורמה בעייתית מאוד לעקיפת סנקציות ולביצוע פעולות בלתי חוקיות ● ניסיון לנהל תקציב מדינתי באמצעות קריפטו יהיה חשוף לעיני גופי האכיפה האמריקאיים ועלול להוביל לחסימה ולבידוד מוחלט ● ניסיון להסתיר פעילות כזו יהיה יקר, מסורבל ולא יעיל עבור גוף מדינתי ● פרשנות
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם




























































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו