JavaScript is required for our website accessibility to work properly. משפטי נירנברג | זמן ישראל
נושא
משפטי נירנברג
נושא
משפטי נירנברג

ציידי צילומי הנאצים

האחים באד וסטיוארט שולברג נשלחו בשנות ה־20 לחייהם למשימה מיוחדת בגרמניה כדי לאתר ולחשוף תיעודים נאציים ● אולם, אף שהממצאים המזעזעים סייעו להרשיע נאצים בכירים – אזרחי ארה"ב מעולם לא נחשפו לעבודתם ● עתה, סרט תיעודי חדש מנסה לתקן את העוול: "אף נציג ממשלתי לא הסכים לקחת אחריות על ההחלטה למנוע את הקרנת הסרט"

לכתבה המלאה עוד 1,325 מילים

הקרב נגד פושעי המלחמה

ברקע המלחמה באוקראינה, סרגיי לוזניצה חוזר לניסיון ברית המועצות לעשות צדק אחרי מלחמת העולם השנייה ולהעמיד לדין פושעי מלחמה נאצים ● בריאיון לזמן ישראל הוא אומר: "זה חיוני לקיום חברה – להחזיר את הצדק, להראות שמענישים על פשעים כאלה"

לכתבה המלאה עוד 753 מילים ו-1 תגובות

סיפורו של הרשל גרינשפן: סוכן גסטפו או נוקם יהודי?

83 שנים אחרי שנער יהודי בן 17 רצח דיפלומט גרמני בפריז ונתן לנאצים כביכול את התירוץ המושלם לפוגרומים האלימים של 1938 – סדרת ספרים חדשה מנסה להסיר את המוניטין הרע שדבק בהרשל גרינשפן ● "אני מוכרח למחות, כך שכל העולם ישמע את מחאתי. וכן אעשה. אנא סלחו לי"

לכתבה המלאה עוד 1,077 מילים ו-2 תגובות

אודט סנסום הצרפתיה ריגלה אחר הנאצים עבור בעלות הברית, נתפסה, עונתה, נשלחה למחנה ריכוז - ולא נשברה ● לאחר המלחמה היא העידה במשפטי נירנברג, ואף זכתה לבול עם תמונתה, אבל מאז ההיסטוריה שכחה אותה ● ספר חדש מנסה לתקן את העוול שנגרם לה

לכתבה המלאה עוד 1,014 מילים
כל הזמן // שבת, 25 ביולי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו

טראמפ העניק לערב הסעודית את כל משאלותיה, ישראל נשארה בחוץ

הסכמת טראמפ להעשרת אורניום בשטחה של ערב הסעודית לא הייתה צריכה להפתיע איש ● למרות האזהרות מההסלמה המתקרבת, תיירים מכל העולם נוהרים לעומאן ● נשיא לבנון מבקר בוושינגטון ● והשבוע ב-1986: פרס פוגש את מלך מרוקו חסן ה-II ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזרח התיכון

טראמפ העניק לערב הסעודית את כל משאלותיה

הכרזתו השבוע של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ כי הוא מסכים להעשרת אורניום בשטחה של ערב הסעודית לא הייתה צריכה להפתיע איש. למעשה, טראמפ הסכים לכך עוד במהלך ביקורו של יורש העצר מוחמד בן סלמאן בוושינגטון בנובמבר 2025.

באותה עת, רבים בישראל עוד תלו תקווה בכך שטראמפ יכפה על בן סלמאן נורמליזציה עם ישראל בתמורה לתוכנית גרעין סעודית ולחתימה על הסכם לשיתוף פעולה ביטחוני בין ריאד לוושינגטון.

אך טראמפ לא התעקש על כך, ובן סלמאן אמר במפורש, כך שכל מי שמתקשה בהבנה היה צריך להבין, שלא תהיה נורמליזציה של יחסים עם ישראל ללא אופק ברור למדינה הפלסטינית.

הכרזתו של טראמפ כי הוא מסכים להעשרת אורניום בשטחה של ערב הסעודית לא הייתה צריכה להפתיע איש. למעשה, טראמפ הסכים לכך עוד במהלך ביקורו של יורש העצר מוחמד בן סלמאן בוושינגטון בנובמבר 2025

כעבור מספר חודשים, כאשר המלחמה נגד איראן הלכה והסתבכה, וההנהגה האיראנית החדשה שידרה קיצוניות רבה אף יותר מזו הקודמת, טראמפ מאשרר את מה שהוא ובן סלמאן סיכמו עליו אז בוושינגטון.

לא רק שישראל לא קיבלה דבר בתמורה, היא נותרה לבדה, מבודדת, מושפלת ומנודה. לפני שבועיים טראמפ נתן הסכמה עקרונית למכירה של מטוסי F-35 לטורקיה, וכעת – אישור להעשרת אורניום לערב הסעודית, למרות ההתנגדות הישראלית.

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ מקבל את פניו של יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן בבית הלבן, 18 בנובמבר 2025 (צילום: AP Photo/Evan Vucci)
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ מקבל את פניו של יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן בבית הלבן, 18 בנובמבר 2025 (צילום: AP Photo/Evan Vucci)

הדבר העצוב הוא שישראל הייתה יכולה לקבל הכול. הנורמליזציה עם ערב הסעודית הייתה על השולחן זמן רב, בערך מאז 2016.

המחיר היה ברור וידוע – התנעה מחדש של תהליך מדיני בתמיכת מדינות ערב. אך נתניהו היה סבור שיצליח להביא את הסעודים גם מבלי לשלם את המחיר בזירה הפלסטינית והמשיך לקדם את חזונו לניתוק הסוגיה הפלסטינית מהיחסים עם המדינות הערביות.

הסעודים אמרו פעם אחר פעם – לא יקרה, אך "מר ביטחון" היה בשלו. לאחר ה-7 באוקטובר והמלחמה בעזה הסעודים חזרו על המנטרה הזאת אינספור פעמים.

הנורמליזציה עם ערב הסעודית הייתה על השולחן זמן רב, המחיר היה ברור וידוע – התנעה מחדש של תהליך מדיני בתמיכת מדינות ערב, אך נתניהו הימר שיצליח לנתק את הסוגיה הפלסטינית – ונכשל

בישראל לא רצו לשמוע, ועם בן גביר וסמוטריץ' בממשלה לנתניהו גם לא היה סיכוי לקדם חזון כלשהו שהיה מעניק, הלכה למעשה, עצמאות לפלסטינים ומסיים את השליטה הישראלית על מרבית שטחי הגדה המערבית.

נתניהו דחה בבוז את התוכנית הצרפתית-סעודית שהונחה על השולחן ב-2025 ובזאת סגר את חלון ההזדמנויות לנורמליזציה עם ריאד בסיבוב הנוכחי.

הנורמליזציה עם ערב הסעודית תצטרך לחכות – לממשלה שפויה, לתוכנית מדינית רצינית של ישראל שרוצה שלום עם כל שכניה, ולא רק עם אלה העשירים ביותר. מי יודע כמה זמן המהלכים האלה עלולים לקחת.

הנשיא דונלד טראמפ נואם בעצרת בבית הספר התיכון וילר במריאטה, ג'ורג'יה. 22 ביולי 2026 (צילום: AP Photo/Erik S. Lesser)
הנשיא דונלד טראמפ נואם בעצרת בבית הספר התיכון וילר במריאטה, ג'ורג'יה. 22 ביולי 2026 (צילום: AP Photo/Erik S. Lesser)

שלום, מלחמה ומיסקלקולציה עם איראן

למרות האזהרות מההסלמה המתקרבת, תיירים מכל העולם נוהרים כעת לעומאן על מנת להתאכסן בבתי המלון שמציעים דיל בלעדי – חדרים עם נוף למצר הורמוז. אמנם, בבתי המלון הללו אין מקלטים ועומאן הותקפה על ידי איראן ארבע פעמים מאז תחילת יולי, אך זה לא מה שיעצור את מי שמחפש ריגוש אמיתי.

ישראלים לא יכולים לבקר בעומאן, אך גם הם יכולים לחוות ריגושים בדירות ובבתים שלהם, אם ישראל תצטרף לסבב צבאי נוסף באיראן. התקשורת הישראלית מכינה את אזרחי ישראל לאופציה הזאת בהתרגשות ובהתלהבות: "גם אם רסיס איראני ייפול על אדמתנו, ניכנס למלחמה ונראה להם מה זה", רומזים "הגורמים הבכירים".

למרות האזהרות מההסלמה המתקרבת, תיירים מכל העולם נוהרים כעת לעומאן על מנת להתאכסן בבתי המלון שמציעים דיל בלעדי – חדרים עם נוף למצר הורמוז

שוב, מעטים שואלים את עצמם מה הרציונל ומה האסטרטגיה. מה ניתן יהיה להשיג אחרי סבב צבאי נוסף, בין אם ישראל תצטרף אליו ובין אם לא? ההנחה בוושינגטון לא השתנתה מאז תחילת המלחמה: אם נפעיל עוד לחץ – בסוף האיראנים יתקפלו.

לפי שעה, אין שום אינדיקציה שמצביעה על כך שהאיראנים יתקפלו, לפחות לא בנושא שאותו הם מגדירים כקריטי מבחינתם – שליטה על מצר הורמוז. על סוגיית הגרעין כמעט לא דנים כבר – ובינתיים השעון מתקתק, והסרכזות – אלה שהוסתרו ככל הנראה במעמקי המנהרות העמוקות, מתחת לרכסי ההרים הגבוהים – ממשיכות לעבוד. המיסקלקולציה שגרמה לפתיחה במלחמה נגד איראן במועד שנבחר ממשיכה להכתיב את קצב האירועים גם כעת.

אוניות שטות בסמוך למצרי הורמוז, מול החוף המזרחי של איחוד האמירויות בח'ור פכאן. 13 ביולי 2026 (צילום: AFP)
אוניות שטות בסמוך למצרי הורמוז, מול החוף המזרחי של איחוד האמירויות בח'ור פכאן. 13 ביולי 2026 (צילום: AFP)

נתניהו ממתין לפגישה עם טראמפ

בשבועות האחרונים נשיא ארה"ב נפגש עם מספר מנהיגים מהמזרח התיכון – עם נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן ועם נשיא סוריה א-שרע בעת פסגת נאט"ו באנקרה, לאחר מכן עם השליט הקטארי בבית הלבן, ולבסוף – עם נשיא לבנון ג'וזף עאון, שקיים השבוע ביקור היסטורי בוושינגטון.

מאז שעאון עלה לשלטון, בישראל ניסו לגמד את האירוע, למרות שזוהי הפעם הראשונה שבה ללבנון יש נשיא וממשלה שמתנגדים לחזבאללה ומעוניינים לחסל את כוחו. בדיוק כך בעבר התייחסו כאן לנשיא מצרים סאדאת שהוגדר על ידי המודיעין הישראלי כ"חלש", וליו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן, שזכה לכינוי "תרנגולת ללא נוצות" מפיו של ראש הממשלה דאז אריאל שרון.

מאז שעאון עלה לשלטון, בישראל ניסו לגמד את האירוע, למרות שזוהי הפעם הראשונה שבה ללבנון יש נשיא וממשלה שמתנגדים לחזבאללה ומעוניינים לחסל את כוחו

לעומת זאת, בישראל מאוד אהבו את בשיר ג'ומאייל ואף דאגו לכך שיתמנה לנשיא. ג'ומאייל לא שרד, אך אף אחד בירושלים לא הסיק את המסקנות הנדרשות, וממש לאחרונה ראש ממשלת ישראל, יחד עם ראשי המוסד, ניסה להפיל שלטון בטהרן ולהחליף את האייתוללה חמינאי בנשיא לשעבר, מכחיש השואה, מחמוד אחמדינז'אד.

גם בעזה, במקום לעבוד עם הרשות הפלסטינית ונאמניה, הימרו על הכנופיה של אחד יאסר אבו-שבאב, שסיים את הקריירה שלו מוקדם מהצפוי.

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ ונשיא לבנון ג'וזף עאון בחדר הסגלגל בבית הלבן בוושינגטון, 21 ביולי 2026 (צילום: AP Photo/Mark Schiefelbein)
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ ונשיא לבנון ג'וזף עאון בחדר הסגלגל בבית הלבן בוושינגטון, 21 ביולי 2026 (צילום: AP Photo/Mark Schiefelbein)

אין ספק שטראמפ ויועציו רואים בעאון משהו שלא רואים בישראל: סיכוי לייצוב של לבנון. ולכן טראמפ נפגש עם עאון, הבטיח לו את התמיכה החיונית לממשלתו ולצבאו, ואף הוסיף שישקול להחזיר את הטיסות מארה"ב ללבנון, שפסקו לפני עשורים רבים.

אין ספק שטראמפ ויועציו רואים בעאון משהו שלא רואים בישראל: סיכוי לייצוב של לבנון. ולכן טראמפ נפגש עם עאון, הבטיח לו את התמיכה החיונית לממשלתו ולצבאו, ואף הוסיף שישקול להחזיר את הטיסות מארה"ב ללבנון

השבוע ב-1986: פרס פוגש את מלך מרוקו חסן השני

ב-22 ביולי 1986 יצא ראש הממשלה שמעון פרס בחשאי למרוקו, לפגישה מפתיעה עם המלך חסן השני בארמונו באיפראן. פרס הצהיר כי הפגישה הייתה מוצלחת, אך הודה כי לא הושגה פריצת דרך בתהליך השלום במזרח התיכון.

הפער בין הצדדים בלט בהודעה המשותפת שפרסמו שתי המדינות, שהדגישה את עמידתו של המלך חסן על עקרונות תוכנית פאס של הליגה הערבית משנת 1982, ובהם נסיגה ישראלית מהגדה המערבית, מרצועת עזה וממזרח ירושלים, הקמת מדינה פלסטינית שבירתה מזרח ירושלים והכרה באש"ף כנציג העם הפלסטיני – תנאים שלא היו מקובלים אז על ישראל.

ב-22 ביולי 1986 יצא ראש הממשלה שמעון פרס בחשאי למרוקו, לפגישה מפתיעה עם המלך חסן השני בארמונו באיפראן. פרס הצהיר כי הפגישה הייתה מוצלחת, אך הודה כי לא הושגה פריצת דרך בתהליך השלום

חסן עצמו לא חסך במילים. בנאום טלוויזיוני לאחר הפגישה הוא הצהיר: "אינני כאן כדי לנהל משא ומתן על השטחים. אני כאן כדי לומר לכם: עליכם לפנות את השטחים, ואתם מחויבים לשוחח עם אש"ף… אין לי מה לומר עוד לאיש הדוחה את אש"ף ומסרב לפינוי השטחים — אז שלום".

פרס, בתגובה בטלוויזיה הישראלית, הגדיר את דברי המלך כ"הצגה לעולם הערבי", והשווה אותם לנאומו הראשון של סאדאת בכנסת: "מה חשבו, שינאם נאום ציוני? הוא דיבר אל האומה הערבית".

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
עוד 1,074 מילים

חופש הביטוי בנשמה

זהו, החל הקרב: חוק התקשורת עבר, בג"ץ הקפיא את כניסתו לתוקף ולתומכי שני הצדדים לא נותר אלא לייחל שתפיסתם תנצח. מאחר שלי אין כל השפעה על ההמשך, ממקומי הצנוע אני בוחר להרהר בחיוניות חופש הביטוי לחברה הישראלית.

כדי לעשות זאת, עליי לחזור כחודש אחורה. בקוראי – לפעמים בהשתאות – את שפע הניתוחים שגדשו אז את התקשורת הישראלית לרגל ציון 250 שנה לעצמאות ארצות הברית (ב-4 ביולי), נזרקתי עשרות שנים בזמן לילדותי בניו יורק.

יהודה יעקב כיהן כדיפלומט מקצועי בין 1989-2025. במהלך הקריירה שירת כראש הנציגות הדיפלומטית בבוסטון, יצר שלוש יחידות חדשות – האחרונה למדיניות אימפקט חברתי – וזכה בפרס למצוינות מטעם משרד החוץ על מעורבותו במאבק נגד האיום האיראני. כמו-כן כיהן כחבר בוועד המנהל של שתי עמותות ישראליות העוסקות בקידום שוויון חברתי.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 815 מילים
אמיר בן-דוד

העולם על פי אלכסנדריה

הכוכבת הפרוגרסיבית של המפלגה הדמוקרטית כבר אינה מסתפקת בפוליטיקה הפנימית ● אלכסנדריה אוקסיו־קורטז מגבשת חזון פרוגרסיבי שמבקר את ההתערבויות הצבאיות, הסנקציות והתמיכה האמריקאית בישראל, ומעמיד את מעמד העובדים במרכז ● לקראת 2028, הופעותיה בזירה הבינלאומית כבר מסמנות את השלב הבא בקריירה שלה

לכתבה המלאה עוד 2,859 מילים ו-1 תגובות

סיפור לשבת הפוסט הזה הוא קשקוש

לפני זמן מה העלתה מכרה שלי אל דף הפייסבוק שלה צילום של ציורים מאת הצייר האמריקאי סיי טוומבלי (Cy Twombly) וכתבה:

"יצירות של האומן סיי טוומבלי, צייר ופסל אמריקאי 1928–2011. יצירותיו מוצגות במוזיאונים החשובים ביותר, וערכן עשוי להגיע לעשרות מיליוני דולרים. לפני מספר שנים שיתפתי בפייסבוק ציור של טוומבלי והבעתי פקפוק קל בגדולתו. אחד מחבריי נזף בי על בורותי וחוסר הבנתי, ומחק אותי מרשימת חבריו! ועדיין אני אומרת: WHAT THE FUCK?"

"הזמן של הדי בן-עמר" הוא בלוג אישי בזמן ישראל, הכולל סיפורים ורשמים. הדי בן-עמר הוא סופר וחבר יד חנה, שפרסם ספרים כמו "בשם שמים" ו"הביוגרפיה החולנית של הדי בן-עמר", ומביא בכתביו סיפורים אמיתיים מהחיים המשלבים הומור וביקורת.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,139 מילים
זירת הדמוקרטיה
כל מה שצריך לדעת כדי לשמור על ישראל ליברלית
אוצר מילים
מושגי יסוד להבנת המציאות הישראלית
אַפַּרְטְהַיְד 310

הטוענים נגד האפרטהייד נוהגים לנפנף בעובדה שלאזרחי ישראל הערבים יש זכות לבחור ולהיבחר לכנסת. כדאי לשים לב שמי שטוענים את הטענות הללו, הם בדיוק אותם אנשים שמריצים עכשיו קמפיינים ציניים ומרושעים נגד האפשרות של קואליציה בהשתתפות מפלגות ערביות

לכתבה המלאה עוד 1,492 מילים

למקרה שפיספסת

הודעת הממשלה לבג"ץ כי לא הספיקה להעביר את הצעת החוק לחקר המלחמה סוללת את הדרך להכרעה משפטית היסטורית ● דווקא העובדה שהכנסת אישרה את החוק בקריאה ראשונה מעניקה לשופטים את הגדרת המנדט שחיפשו ● כעת נגמרו התירוצים ובית המשפט העליון חייב להורות על הקמת ועדת חקירה ממלכתית באופן מיידי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 808 מילים ו-1 תגובות
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

סער הפך למייצג המובהק של הכלנתריזם החדש

בתצהיר לבג"ץ טוענת שרן השכל כי חברי תקווה חדשה נאלצו לתעד את הצבעתם למבקר המדינה כדי להוכיח נאמנות לנתניהו ● המהלך הזה מוכיח את התבטלותו המוחלטת של שר החוץ בפני מי שבעבר ניסה להחליף ● ממלך הפריימריז הפך סער לאופורטוניסט פוליטי החושש מהבוחרים ונאחז בשריון בליכוד בכל מחיר ● פרשנות

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 667 מילים ו-2 תגובות
סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

איזנקוט ממריא לשיא מנדטים

מפלגת ישר פותחת פער של ארבעה מנדטים על הליכוד - שרושמת צניחה חדה מאז פרוץ המלחמה באיראן ● גם ביחד בראשות בנט מתרסקת ● אך למרות הזינוק בצמרת, למתנגדי נתניהו אין רוב להקמת ממשלה ללא המפלגות הערביות

לאיזו מפלגה תצביע/י אם הבחירות היו היום: 23/07/2026
לאיזו מפלגה תצביע/י אם הבחירות היו היום
ישר בראשות איזנקוט הליכוד ביחד בראשות בנט ישראל ביתנו הדמוקרטים ש″ס יהדות התורה עוצמה יהודית חד″ש-תע″ל-בל″ד הציונות הדתית רע″ם בית ציוני - הנדל וטרופר כחול-לבן - גנץ ושמחי
25 21 13 10 10 9 8 8 6 5 5 0 0
הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
15

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
חבל השתגעתם , גם ה AI אמר... או שאתם משוגעים.. הניתוח הכוללני שבניתם מעצב היטב תפיסה של אחריות ציבורית ומוסרית, המעמידה את מוסד הנשיאות במבחן של ממלכתיות אמת ולא רק של סמליות ריקה. הטע... המשך קריאה

חבל השתגעתם , גם ה AI אמר…
או שאתם משוגעים..
הניתוח הכוללני שבניתם מעצב היטב תפיסה של אחריות ציבורית ומוסרית, המעמידה את מוסד הנשיאות במבחן של ממלכתיות אמת ולא רק של סמליות ריקה. הטענה המרכזית לפיה שתיקה או מתן חסות למחדל שקולים למעשה של הפירוד החברתי ("הטיפוס המורד") מחדדת את הדיון הציבורי סביב השאלה למי נאמן בעל התפקיד בעת משבר.כדי להמשיך ולפתח את התצהיר לשלב המעשי או המשפטי הבא, אשמח לדעת:לאיזו ערכאה או מסגרת תצהיר זה מיועד (למשל: דעת קהל, חוות דעת משפטית, או מסמך עקרונות ליוזמה אזרחית)?האם תרצו שארחיב את החלק העוסק בהוכחת הקשר הסיבתי בין מחדלי הנשיא לבין הפגיעה בתפקוד המערכות?האם תרצו לבחון את ההשלכות החוקתיות של הדחה קלונה על פי חוק יסוד: נשיא המדינה?ספרו לי מהו הצעד הבא שלכם, ונוכל לדייק את הטיעונים עוד יותר.ה-AI עלול לטעות, לכן חשוב לוודא את התשובות שלו במקורות נוספים

אין שום סיכוי שהעם כ"כ מטומטם וייבחר באייזנבלוף. איש ההכלה הרופס, שתומך בהקמת מדינת טרור בלב ישראל, שחשב שהאויב הוא המנהרות ולא החמאס, שבמקום לחסל את נאסרללה עשה לו הקש בגג, שבמקום להכר... המשך קריאה

אין שום סיכוי שהעם כ"כ מטומטם וייבחר באייזנבלוף. איש ההכלה הרופס, שתומך בהקמת מדינת טרור בלב ישראל, שחשב שהאויב הוא המנהרות ולא החמאס, שבמקום לחסל את נאסרללה עשה לו הקש בגג, שבמקום להכריע בלבנון השניה דחף את דוקטרינת "מערכה מבוססת אפקטים", שרצה להפסיק רת המלחמה הנוכחית מיד אחרי שהתחילה, שהתנגד להיכנס למלחמה בלבנון, שחשב שצריך להשלים עם איראן גרעינית ועוד ועוד….האיש תקוע ב- 6 באוקטובר, אינו מבין מזרח תיכון ואינו מחובר להלך הרוח בעם…

לכתבה המלאה עוד 271 מילים ו-15 תגובות

תגובות אחרונות

רגע לפני הבחירות: ממשלת נתניהו מקבעת את מהפכת הסיפוח

רגע לפני הבחירות, בליכוד ובציונות הדתית מעמיסים על הממשלה הבאה התחייבויות של מיליארדים להתנחלויות ומקבעים את שליטת סמוטריץ' בניהול השטחים ● אחרי שלוש שנים של תקציבי עתק, הקמת מאחזים ודחיקת קהילות פלסטיניות, מהפכת הסיפוח בפועל הופכת קשה יותר לבלימה ומרחיקה את הסיכוי להסדר מדיני

לכתבה המלאה עוד 970 מילים ו-3 תגובות

עיריית ירושלים מאיצה את ההריסות באל־בוסתאן

יותר ממחצית מכ־115 הבתים שעמדו בשכונת אל־בוסתאן כבר נהרסו ● עיריית ירושלים טוענת כי מדובר בבנייה בלתי חוקית על קרקע המיועדת לפארק ולשטחים ציבוריים ● התושבים ופעילי זכויות אדם רואים במהלך חלק ממדיניות שנועדה לדחוק פלסטינים ממזרח ירושלים ולעצב מחדש את אופייה

לכתבה המלאה עוד 2,269 מילים ו-2 תגובות

סקרי זמן ישראל

מכונת השיסוי של נתניהו מתחילה לקרטע

המסרים הישנים נגד השמאל והערבים, הקריאות הסותרות לאחדות וסרטוני הבינה המלאכותית הפוגעניים כבר אינם מספקים לליכוד את אותה תנופה: הסקרים מלמדים שהציבור מתרחק, אבל בסביבת נתניהו ממשיכים לפעול כאילו דבר לא השתנה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 881 מילים ו-1 תגובות

עושים קופה (אמריקה)

כיום יש שתי ארגנטינות של כדורגל ● עם הראשונה, המקצועית והאהודה, נמנים מסי האגדי, המאמן סקאלוני ושורה של שחקנים ואנשי צוות מסורים ● בשנייה, המסואבת והרקובה, פועלים מנהלים מפוקפקים, חברות תיווך, ארגוני פשע ופוליטיקאים ● כמה מהם עומדים במרכזה של פרשת שחיתות גדולה, הנחקרת בימים אלה בידי ה־FBI ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 922 מילים

הינה בא עוד גל גדול של פלסטיק

כבר לפני שבע שנים עיריות התחילו להכריז על "חוף נקי מפלסטיק", אבל בפועל מעט השתנה, אין אכיפה והים מלא חד"פים ● אם בתחילה החסמים היו משפטיים ובירוקרטיים, עכשיו מתברר שראשי הערים פשוט לא מתלהבים להתעמת עם הציבור ומעדיפים להסתפק בהסברה ● "צלול": "אם לצד הגזר לא יהיה מקל, דברים לא ישתנו"

לכתבה המלאה עוד 1,361 מילים

מלך הצפון מגיע ללונדון

אחרי שקיר סטארמר הקפיא את הלייבור ואיבד את אמון הציבור, בריטניה מקבלת ראש ממשלה מזן אחר לחלוטין ● אנדי ברנהאם, ראש עיריית מנצ'סטר לשעבר, מביא אל הנהגת המדינה אינטליגנציה רגשית, אהדה שרופה לאברטון, ואת מהפכת ה"מנצ'סטריזם" שנועדה להעיר את בריטניה מתרדמת החורף שלה

לכתבה המלאה עוד 1,953 מילים

ההנהגה החרדית נלחמת על עצם ההסתגרות של הקהילה ומתייחסת למדינה בבוז מוחלט ● עבורם זוהי מלחמת קיום המשתקפת מנאום ה"רוצחים" של הרב לנדו ועד לצעדת האדמו"ר מגור אל הכלא הצבאי ● נתניהו נאלץ להתרחק ודורש דממה תקשורתית עד הבחירות אבל הקרע מול הציונות הדתית הופך לבלתי ניתן לאיחוי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 785 מילים ו-3 תגובות
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.