נושא
ווטסאפ
נושא
ווטסאפ
המרוץ לבית הלבן
18/12/2020 עריכה
המרוץ לבית הלבן / 33 ימים להשבעה
ארה"ב מתחילה להתחסן מהקורונה - ומטראמפ
סוגרים עשור
18/12/2019 עריכה
כל הזמן // יום רביעי, 22 ביולי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
יום רביעי, 22/07
עודכן לפני 7 דקות עריכה
17:39
עריכה
העיתונאי הוותיק חיים יבין הלך לעולמו בגיל 93. הלווייתו תתקיים בבית העלמין גבעת השלושה ביום שישי בשעה 11:00.
יבין שזכה לכינוי "מר טלוויזיה" שימש מגיש מהדורת החדשות המרכזית של הערוץ הראשון, "מבט לחדשות", במשך ארבעה עשורים, עד שנת 2008.

חיים יבין (צילום: Moshe Shai/Flash90. **Maariv & Agencies Out**)
הרשמו עכשיו לניוזלטר היומי
17:34
עריכה
בחדשות 12 דווח כי לדברי בכיר בבית הלבן, מתקיימים מגעים לקביעת פגישה בין נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לראש הממשלה בנימין נתניהו בוושינגטון בשבוע הבא, אך עדיין לא נקבע מועד סופי.
נתניהו צפוי להגיע לוושינגטון לטקס האשכבה של לינדזי גרהאם. בלשכת ראש הממשלה ובשגרירות ישראל בוושינגטון סירבו להגיב.
17:28
עריכה
ב-ynet דווח כי הממשלה הודיעה לבג"ץ באופן רשמי כי היא לא השלימה את החקיקה להקמת ועדת חקירה למחדל 7 באוקטובר, וביקשה מבית המשפט "לא להתערב" בסוגיה.
"למרבה הצער, בשל אילוצי לוח הזמנים של הכנסת, לא עלה בידי הכנסת להשלים את הליכי החקיקה של הצעת החוק בקריאה שנייה ושלישית בטרם יציאתה לפגרת הבחירות", טענה הממשלה בתגובתה לבג"ץ.
"אופן חקירת האירועים מצוי בלב מחלוקת פוליטית בין המפלגות המתמודדות בבחירות. בנסיבות אלה, אין זה ראוי כי בית המשפט הנכבד יידרש להכריע בסוגיה או יתערב בה בשלב זה. דווקא בעת הזו ראוי שבית המשפט ינהג באיפוק ובריסון".
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, שעושה את דרכו לבסיס חיל האוויר בדובר לקראת טקס קבלת ארונותיהם של ארבעת החיילים האמריקאים שנהרגו בשבוע שעבר בעימות עם איראן, טען כי כל אחד מהנופלים דיבר על הצורך למנוע מאיראן להשיג נשק גרעיני.
"אנחנו נוסעים לדובר כדי לחלוק כבוד לגיבורים שלנו. כולם אמרו בתוקף שאסור לנו לאפשר לאיראן להשיג נשק גרעיני", טען טראמפ.
"אנו נוסעים כדי לחלוק להם כבוד. עבורי זהו אחד הדברים הקשים ביותר לעשות כנשיא", הוא הוסיף.
קצין מודיעין בכיר שהואשם בהטרדה מינית ובניצול יחסי מרות והודח מתפקידו, שובץ לאחרונה מחדש.
הקצין, בדרגת סגן אלוף ששירת ביחידה 8200 של אגף המודיעין, התמודד עם הטענות נגדו לפני כשנתיים. בעקבות בדיקה של יועצת הרמטכ"ל לענייני מגדר, הוא הודח מתפקידו.
באותה עת נמסר מהצבא כי הוא ימשיך לשרת, אך לא ימלא שום תפקיד שבו יפקד על חיילים אחרים, "מכיוון שהתנהלותו אינה עולה בקנה אחד עם ערכי צה"ל".
עם זאת, הקצין מונה לאחרונה לתפקיד חדש שבו ישוב לפקד על חיילים וקצינים, כך דווח ב-ynet.
מצה"ל נמסר בתגובה כי "האירוע מוכר, טופל בציר הפיקודי וננקטו צעדים משמעתיים".
מאיגוד מרכזי הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית נמסר כי הוא קורא לרמטכ"ל וליועצת לענייני מגדר "לבטל את ההחלטה להחזיר את הקצין לתפקיד פיקודי".
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
0
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוההרס הישראלי הוא פירמידלי. יש חשיבות מיוחדת להראות שהוא פירמידלי ומהו התהליך המתרחש. ישנו אצלנו גן קטלני, שאם יוסיף להתנהל "כסדרו", אין מנוס מכך שיביא להרס המדינה היהודית. אפשר לדבר על פירמידות-הרס גם בארצות וזמנים אחרים, אבל זה לא יהיה דומה לשום דבר מן השנים האחרונות אצלנו, הרס פנימי וחיצוני כאחד.
האיש שבשפיץ
בחוד הפירמידה נמצא כבר זמן רב ראש הממשלה בנימין נתניהו, הוא "איש-השפיץ". הוא עוסק בהרס מדינה שיטתי על כל גווניו, ואין אצלו "מחוץ לתחום": סכסוך החברה על רבדיה וקבוצותיה השונים, בטירוף שלא היינו עדים לו בעבר; תשלום גדול ורב לכל הגורמים שמסייעים לו ולממשלו לשרוד, שמתוכו חלק ניכר לחרדים; הורדת הנחיות כיצד לטפל בסוגיית המשפט והחוק כדי להחליש את כוחם ואת כוחה של הדמוקרטיה, לפרקם ולפוררם עד דק; טיפוח ערוצי רעל מדממים ללא הרף; ובעיקר מזימות מכשילות הפועלות לכל הכיוונים.
ד"ר אברהם פרנק נולד בקיבוץ גן שמואל ב-1945, והוא חבר בו עד היום. מ-1972 עד 2007 עסק בחינוך פורמלי, מחצית התקופה כמנהל תיכון. ב-2008 עשה דוקטורט על מנהלי בתי ספר, הפך לפעיל חברתי בנושא החינוך, וכתב מספר ספרים ולא מעט מאמרים על המערכת. החל מ-2018 פעיל גם בנושא הקיימות; זהו בעיניו האתגר הראשי העומד בפני האנושות.

תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
0
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו
הירשמו עכשיו
כ-55% מהישראלים תומכים בהקמת בית המקדש – כך עולה מסקר של מכון "דיירקט פולס", שבחן את עמדות הציבור ביחס להר הבית ולמקדש. המדגם כלל 1,010 נשאלים בגילי 18 ומעלה.
תוצאות הסקר מצביעות על שינוי הולך וגדל בדעת הקהל, ועל התרחבות המגמה המשיחית. נתונים רשמיים של משטרת ישראל מגבים מגמה זו ומצביעים על שנת שיא במספר היהודים שעלו להר הבית: בשנת 2025 ביקרו במקום 62,851 יהודים – עלייה של כ-37% לעומת שנת 2023.
משה בן עטר הוא פובליציסט, מחבר הספר "המסע לישראל האחרת". עסק שנים בתכנון אסטרטגי והיה מנכ״ל המועצה הציונית בישראל, מנהל כפר הנוער יוענה ז'בוטינסקי, ומנהל המכון למחקר וחינוך בקרן כצנלסון. היה יועצם של כמה שרים ויועץ ליצחק הרצוג. כיום יו"ר המועצה הציבורית היהודית דרוזית. חבר בקבוצת מפקדים למען ביטחון ישראל.

תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
1
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו האיש הירוק
לפני 4 שעות עריכה
פעם היא מבריקה, פעם מאכזבת, ותמיד נדמה שהתשובה הבאה תהיה טובה יותר. השימוש בבינה מלאכותית מפעיל אצלנו מנגנונים פסיכולוגיים שמוכרים מהימורים, ממשחקים ומרשתות חברתיות.
* * *
זה מתחיל במשימה קטנה. מייל ללקוח, פסקה במצגת, כותרת למסמך. משהו שאפשר לסיים לבד בכמה דקות. אתם פותחים את הצ'אט רק כדי לחסוך זמן, לקבל כיוון, אולי למצוא ניסוח קצת יותר חד.
ליאור בורק היא מובילת חדשנות בינה מלאכותית ואנליסטית מודיעין עסקי. מתמחה ביישום כלי AI מתקדמים בעבודת המודיעין והמחקר, ומפתחת תהליכי איסוף וניתוח מידע מבוססי בינה מלאכותית. שירתה כחוקרת בחטיבת המחקר במודיעין (2014-2017).

תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
1
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוכרגע אני לא מצליח להבין מה הם מרוויחים (פרט לזה שאנחנו מוכרים את עצמנו ללא תמורה לתאגיד) מזה שאנחנו נשארים מחוברים: הרי כל פעם 'האם תרצה...' או 'תרצה ש...' משאירות אותנו מחוברים, וכמו ש... המשך קריאה
כרגע אני לא מצליח להבין מה הם מרוויחים (פרט לזה שאנחנו מוכרים את עצמנו ללא תמורה לתאגיד) מזה שאנחנו נשארים מחוברים: הרי כל פעם 'האם תרצה…' או 'תרצה ש…' משאירות אותנו מחוברים, וכמו שאנחנו יודעים, כרגע זה עולה להם הרבה כסף והרבה אנרגיה חשמלית.
אבל, וזה אבל גדול, לקלוד יש את האפשרות להגדיר איך רוצים שהוא יענה. אני למשל הגדרתי לו: בלי שאלות המשך, בלי התחנפויות, בלי 'התלהבות' מהשאלות, ועדיף דיוק על פני מהירות. וזה עובד. ממש. עד כדי כך שלפעמים התשובה היא: 'כן'. ככה, במילה אחת קצרה. כדאי לכם לנסות.
סגירה
הגיע הזמן
לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל
רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל
רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל
רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
סגירה
בחזרה לכתבה
























































































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו