JavaScript is required for our website accessibility to work properly. אריק פינגרהאט | זמן ישראל
אישיות
אריק פינגרהאט
אישיות
אריק פינגרהאט

שני מנהיגים בולטים של יהדות ארה"ב נפגשו עם סמוטריץ' בסתר

בלעדי ראשי ועידת הנשיאים והפדרציות היהודיות של צפון אמריקה – שניים מארגוני הגג הגדולים ביותר של יהדות אמריקה – נפגשו עם שר האוצר בחשאי, בזמן שביקר בארה"ב בחודש מרץ ● זאת, למרות שאיפא"ק ויותר מ-70 ארגונים אחרים סירבו להיפגש עם יו"ר סיעת הציונות הדתית - ולמרות החרם של ממשל ביידן

לכתבה המלאה עוד 546 מילים

נתניהו ורוטמן צפויים לפגוש את המחאה גם בכנס השנתי של יהדות התפוצות

ראש הממשלה ויו"ר ועדת החוקה אמורים לנאום בכנס הפדרציות היהודיות, שיתקיים השנה בגני התערוכה בת"א ● ככל הידוע, המפגינים נגד המהפכה המשפטית מתכוונים לעשות הכול כדי שכל הפעילים היהודים ישמעו ויראו את הביקורת נגד הממשלה הנוכחית ● במקביל, קבוצה של ישראלים בחו"ל ביקשה מהפדרציות למנוע מנתניהו ורוטמן לנאום – וסורבה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 979 מילים

המועצה היהודית לענייני ציבור, JCPA, שהוקמה על רקע אימת השואה, מצאה עצמה בלב מחלוקת, לאחר שראשיה הביעו תמיכה בתנועת Black Lives Matter, שאינה אהודה על ידי הרפובליקאים - ובכך, לטענת המבקרים, זנחה את הקו העל-מפלגתי ● ל-JCPA גם קשיים כספיים, ולאחרונה היא גם נותרה ללא מנכ"ל ● כעת ארגון הפדרציות היהודיות, JFNA, מבקש להשתלט על המועצה הוותיקה

לכתבה המלאה עוד 2,069 מילים
כל הזמן // יום חמישי, 29 באוקטובר 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
תוצאות האמת: ספירת המעטפות הכפולות נמשכת

ש"ס נחלשת לשישה מנדטים, המספר הנמוך ביותר שהשיגה זה יותר מ־30 שנה

רשימת הליכוד התחזקה ל־27 מנדטים; רע"ם עלתה לשמונה מנדטים על חשבון המשותפת שירדה ל־11 ● סולברג ביקש מזיני לחקור "חשדות חמורים" שלפיהם גורמי חוץ ניסו להשפיע על הבחירות באמצעות מימון זר; סמוטריץ': "ראשי המפלגות הערביות מוכרחים להיחקר בשב"כ עוד היום" ● אונייה בשירות צים טבעה בים השחור אחרי שהותקפה על ידי כלי טיס לא מאוישים

לפי התוצאות החלקיות שפרסמה ועדת הבחירות המרכזית, רע"ם התחזקה במנדט אחד לשמונה מנדטים, והמשותפת נחלשה במנדט אחד ל־11 מנדטים.

בקרב יתר הרשימות לא חלו שינויים בהשוואה לעדכון הקודם שמסרה הוועדה.

תוצאות האמת, ספירת המעטפות הכפולות נמשכת: נכון ל-16:57
תוצאות האמת, ספירת המעטפות הכפולות נמשכת
הליכוד 27
ישר! 21
ביחד 12
המשותפת 11
הדמוקרטים 8
רע″ם 8
ישראל ביתנו 7
יהדות התורה 7
עוצמה יהודית 7
ש″ס 6
הציונות הדתית 6
המילואימניקים 0 (2.7%)
עמך ישראל 0 (1.7%)
הציבור החרדי 0 (0.2%)
מפת הגושים בתוצאות האמת: ספירת המעטפות הכפולות נמשכת, נכון ל-16:57
מפת הגושים בתוצאות האמת
הקואליציה 53
גוש השינוי 48
רע″ם 8
הרשימה המשותפת 11
חברי ועדת הבחירות המרכזית סופרים במשכן הכנסת בירושלים את קולות המצביעים במעטפות הכפולות, 29 באוקטובר 2026 (צילום: ועדת הבחירות המרכזית)
חברי ועדת הבחירות המרכזית סופרים במשכן הכנסת בירושלים את קולות המצביעים במעטפות הכפולות, 29 באוקטובר 2026 (צילום: ועדת הבחירות המרכזית)

ועדת הבחירות המרכזית הודיעה שהסתיימה ספירת הקולות במעטפות החיצוניות.

בהמשך יפורסמו התוצאות הסופיות. לאחר מכן תיערך עוד "בדיקת טוהר בחירות". התוצאות הרשמיות יפורסמו ביום רביעי הקרוב.

הוועדה מסרה שבמערכת נקלטו 5,589,836 קולות. 5,564,764, שמהווים 99.55% מהקולות שנקלטו, הם קולות כשרים ו־25,072, שמהווים 0.45%, הם קולות פסולים.

שר החוץ גדעון סער משתתף בכינוס השדולה ליחסי ישראל–ארצות הברית בכנסת בירושלים. 25 בפברואר 2026 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
שר החוץ גדעון סער משתתף בכינוס השדולה ליחסי ישראל–ארצות הברית בכנסת בירושלים. 25 בפברואר 2026 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)

שר החוץ גדעון סער נפגש בתחילת החודש בחשאי עם שר החוץ של צרפת ז'אן־נואל בארו בביתו בנס ציונה, כך דווח היום ב־ynet.

בארו ביקר בארץ ב־7 באוקטובר ולקח חלק באירועים לציון שלוש שנים לטבח.

צרפת וישראל לא חשפו ששני השרים נועדו.

יושב ראש הדמוקרטים יאיר גולן נפגש היום עם יושב ראש יש עתיד יאיר לפיד, הממוקם במקום השני ברשימת ביחד לכנסת.

"אני נחוש לעשות כל מאמץ, להפוך כל אבן ולפעול עם כל שותפינו כדי להציל את ישראל. נמשיך לעבוד בתיאום. לא נוותר על ההזדמנות לשינוי", מסר גולן.

אמיר קטאר תמים בן חמד אאל ת'אני מגיע למלון רויאל לפסגת ה־G7 באוויאן־לה־בן שבצרפת, 16 ביוני 2026 (צילום: Yoan Valat/Pool Photo via AP)
אמיר קטאר תמים בן חמד אאל ת'אני מגיע למלון רויאל לפסגת ה־G7 באוויאן־לה־בן שבצרפת, 16 ביוני 2026 (צילום: Yoan Valat/Pool Photo via AP)

קטאר מכחישה בתוקף את הטענות שלפיהן התערבה בבחירות בארץ ומכנה את הטענות "מגוחכות ומסוכנות" ו"עוד קמפיין דיסאינפורמציה שמטרתו לגרור את קטאר למחלוקות הפוליטיות בישראל בעקבות הבחירות שנערכו השבוע".

"אנו מכחישים באופן מוחלט את הטענות שלפיהן קטאר התערבה בבחירות בישראל או מימנה פעילות כלשהי שנועדה להשפיע על תוצאותיהן", כתב דובר משרד החוץ מאג'ד אל־אנסארי ברשת X. "אנו דוחים את ההאשמות שהשמיעו פוליטיקאים ישראלים מסוימים ומקורביהם בתקשורת, שפתחו בעוד קמפיין דיסאינפורמציה שמטרתו לגרור את קטאר למחלוקות הפוליטיות בישראל בעקבות הבחירות שנערכו השבוע".

אל־אנסארי אמר שפוליטיקאים ישראלים "מאשימים את קטאר בכך שקנתה את בנימין נתניהו, את השמאל הפוליטי בישראל, וכעת, בקמפיין האחרון הזה, גם את הקול הערבי. אם היה צריך להאמין לטענות האלה, נראה שקטאר מחזיקה בכל ישראל".

הוא כינה את הטענה "מגוחכת ומסוכנת באותה מידה", ואמר שהיא "חושפת אובססיה מופרזת כלפי ארצנו בקרב גורמים פוליטיים ותקשורתיים מסוימים בישראל".

"אסור להשתמש בקטאר כשעיר לעזאזל לכישלונות הפוליטיים של פוליטיקאים ישראלים מסוימים", קבע אל־אנסארי. "במקום לנסות להסיט את תשומת הלב לקטאר, מוטב להם להתמקד בבוחרים שלהם, לשפר את חיי היומיום של האזרחים ולתקן את הנזק שגרמו באזור".

"אנו שבים ומדגישים שאין לנו כל מעורבות בהתמודדות הפוליטית או האלקטורלית בישראל", המשיך. "אלה עניינים פנימיים של ישראל, שאיננו מתערבים בהם, ולא נקבל שום ניסיון לגרור את קטאר למחלוקות הפוליטיות הפנימיות שלה".

ממלא מקום המנהל הכללי של ועדת הבחירות המרכזית, דין לבנה, דחה את הטענות לזיופים נרחבים בבחירות שנערכו שלשום, קבע שאלה טענות חסרות בסיס ואמר שההצבעה התנהלה כחוק וכי למיטב ידיעתו אין ראיות לאי־סדרים שיטתיים.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכל העדכונים עוד 35 עדכונים

בחירות 2026 – התוצאות

בעכו חולמים על ממשלה משותפת ליהודים ולערבים

בשוק העתיק בעכו, יהודים וערבים מנגבים יחד חומוס ומקווים שגם בכנסת תימצא הדרך לשבת סביב שולחן אחד ● בעוד גוש נתניהו נותר ללא רוב והמפלגות הערביות רושמות הישג היסטורי, תושבים בעיר המעורבת מייחלים לשיתוף פעולה פוליטי שיביא להחלפת השלטון ● "זה הבית של כולנו"

לכתבה המלאה עוד 756 מילים

הבטחתם, אז קיימו

יש הקוראים למנהיגי מפלגות האופוזיציה להפר את הבטחתם שלא לשבת בממשלה עם ערבים; שלא להקים ממשלה שתתבסס או תיתמך על ידי ח"כים "לא ציוניים".

אני סבור דווקא שיש לקרוא להם לקיים את הבטחותיהם: להקלת העומס על חיילי הסדיר והמילואים, לשוויון וביטחון, לשיקום העם והארץ, להצלת הדמוקרטיה, לסילוק מחריב ישראל מכס השלטון. להקמת ועדת חקירה ממלכתית.

ד"ר גל לברטוב, עו"ד, מרצה למשפטים וסופר. לשעבר מנהל המחלקה הבינלאומית בפרקליטות המדינה. הוא בוגר המכללה לביטחון לאומי של צה"ל והפקולטה למשפטים של אונ' בר-אילן, מוסמך הפקולטה למשפטים של אונ' תל-אביב והפקולטה למדעי החברה של אונ' חיפה ובעל תואר דוקטור לפילוסופיה מטעם הפקולטה למשפטים והסנט של האוניברסיטה העברית. מאז הצהרת יריב לוין בינואר 2023 על תוכניותיו לריסוק הדמוקרטיה הישראלית מקדיש גל את מרב זמנו, לצד אלפי אזרחים מודאגים כמוהו, להגנה על ישראל ואזרחיה מפני ממשלתם.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 586 מילים
אמיר בן-דוד

מוצא ללא דרך

רבים חזרו ביממה האחרונה על הקלישאה הפוליטית מבחירות 96' שבגלגולה הנוכחי מנוסחת כ"הלכנו לישון עם איזנקוט וקמנו בבוקר עם ביבי". אבל האמת היא שהלכנו לישון עם פלונטר פוליטי וקמנו עם פלונטר פוליטי סבוך עוד יותר. ● וגם: היסטוריה במפלגות הערביות ● חשדות להשפעה פסולה ● לאן ממשיכים מכאן? ● ועוד...

משכן הכנסת בירושלים. 29 באוקטובר 2026 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
יונתן זינדל/פלאש90

מסך עשן תקציבי

"איום על הבטחון הלאומי", כך הגדירה הממשלה לפני שנה את השרפות שהשתוללו באתרי הפסולת בשטחים והחניקו את יישובי קו התפר ● השרה להגנת הסביבה סילמן הציגה תוכנית אסטרטגית למיגור הבעיה בעלות של 134 מיליון שקל, אבל שנה אחרי מתברר שהתוכנית אפילו לא עלתה לאישור הממשלה ולא תוקצבה בשקל אחד

לכתבה המלאה עוד 730 מילים

לאיזנקוט יש ממשלה - הוא צריך רק להעז

במציאות האבסורדית של מדינת ישראל, התפרשו תוצאות הבחירות כך: מי שניצח מרגיש שהפסיד, ומי שהפסיד מתנהג כמנצח. העובדות הן שבנימין נתניהו אינו יכול להקים ממשלה, ומי שיכול לעשות זאת הוא גדי איזנקוט, ורק הוא. הוא צריך רק להחליט.

המלכודת של ימין מול שמאל

כדי שזה יקרה, גוש השינוי חייב להצדיק את שמו – לחולל שינוי ולהקים ממשלה עם המפלגות הערביות. לדעתי זה יקרה בסופו של דבר, כי אין אופציה אמיתית אחרת. אבל במציאות הישראלית, שיש בה יותר מקמצוץ של גזענות, גוש השינוי חייב להשתחרר מן הנרטיב הכוזב, אך המנצח, של נתניהו: ימין מול שמאל.

פנחס ענברי הוא חוקר בכיר של מזרח התיכון, עיתונאי, סופר, תסריטאי ומשורר. מחבר הערכים על הפלסטינים באנציקלופדיה העברית החדשה. שימש שנים רבות חוקר במרכז הירושלמי לענייני ציבור ומדינה. חיבר ספרי עיון על הבעיה הפלסטינית, וספר בלשנות על שורשי השפה העברית "סיפור שורש". הרומנים שחיבר יחד עם אשתו אביבה הם: "על גב סופה" - על אתגרי הקהילות הנוצריות בגליל המערבי בימי המנדט הבריטי מול האסלאם הרדיקלי ומעמד האישה, ו"שומר השאול" עוסק בשחיתות הישראלית.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 825 מילים ו-2 תגובות
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

המנצח היחיד בבחירות האלה הוא התסכול

נתניהו חגג הישג ביחס לסקרים, אבל הגוש שלו איבד 15 מנדטים; איזנקוט לא הצליח לתרגם את ההובלה בסקרים לניצחון, החרדים נחלשו למרות הגידול הדמוגרפי והמפלגות הערביות רשמו הישג היסטורי שיתקשו לתרגם להשפעה פוליטית ● הבחירות האלה המחישו את הפער בין ההישגים בקלפי ליכולת לממש אותם ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,255 מילים ו-1 תגובות

למקרה שפיספסת

הבחירות בישראל הסתיימו בקיפאון מנהיגותי, אך בבית הלבן כבר נערכים למהלך צבאי מול טהרן מייד אחרי בחירות האמצע ● בניגוד לציפיות בירושלים, האמריקאים מתכננים מערכה קצרה שנועדה להגמיש את האיראנים, ולא להפיל את המשטר ● הפער בין הרצון של וושינגטון לסגור את הזירה במהירות לבין הצורך הישראלי להרחיק איומים אסטרטגיים, טומן בחובו סכנה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 709 מילים ו-2 תגובות
זירת הדמוקרטיה
כל מה שצריך לדעת כדי לשמור על ישראל ליברלית

הדרך להחלפת נתניהו סלולה בחוק

30 שנה אחרי הטראומה של בחירות 1996, מתנגדי נתניהו עדיין חוששים שהניצחון יחמוק מידיהם ● אלא שהרוב המסתמן בכנסת מעניק לגוש השינוי כוח פוליטי ומשפטי: מהטלת המנדט על איזנקוט, דרך החלפת יו"ר הכנסת וקידום חקיקה ועד להשבעת ממשלה ברוב רגיל ● מבחינה משפטית ופורמלית, הדרך לסיום כהונתו של נתניהו סלולה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,069 מילים ו-5 תגובות
הקורא בקלפי
הקורא בקלפי
תקשורת, פוליטיקה ושקרים אחרים

לרגע אחד הערבים היו חלק מהסיפור הישראלי

18 או 19 מנדטים למפלגות הערביות הם הישג חסר תקדים? לא בעיני ראשי גוש השינוי ויושבי האולפנים ● די בתזוזה של מנדט אחד ימינה כדי לזנוח את הטענה ש"הציבור אמר את דברו" ואת האפשרות לשיתוף פעולה עם המפלגות הערביות ● לפעמים קיבעון מחשבתי גרוע אפילו מגזענות ● פרשנות

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 712 מילים ו-1 תגובות

תגובות אחרונות

פסטיבל הקווים האדומים

נתניהו מנסה להחליף רוב פרלמנטרי ברוב יהודי, איזנקוט נלכד בהבטחותיו וליברמן רוצה להחליף את השלטון בלי השותפים שעשויים לאפשר זאת ● בבוקר שאחרי הבחירות, הקווים האדומים של הקמפיין הפכו למלכודת פוליטית: ראשי המפלגות יצטרכו לבחור בין הפרת הבטחות לבין היצמדות לעקרונות, שעלולה לגרור את ישראל למערכת בחירות נוספת ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 978 מילים ו-1 תגובות

המפתחות לשלטון עברו לידי המפלגות הערביות

הקמפיין האגרסיבי של הימין נגד המפלגות הערביות הכפיל את כוחן והפך אותן לממליכות החדשות ● איזנקוט נחוש להקים ממשלה בכל מחיר רק כדי להפיל את נתניהו ● עכשיו הכול תלוי בליברמן, שיידרש להפר את הבטחתו לבוחרים או לגרור אותנו לבחירות נוספות ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 749 מילים ו-3 תגובות

הממשלה הבאה תשלם את החשבון שהשאיר לה נתניהו

ממשלת נתניהו קיבלה לידיה משק עם עודף תקציבי וחוב נמוך יחסית, אך הממשלה הבאה תירש חוב גבוה יותר, תשלומי ריבית שתפחו והוצאות ביטחון כבדות ● לצד ההתחייבויות הקואליציוניות והשחיקה בשירותים הציבוריים, מרחב הפעולה הכלכלי שלה יהיה מצומצם ● גם חילופי שלטון לא יאפשרו לפתוח דף כלכלי חדש ● פרשנות

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 967 מילים ו-1 תגובות

"התחושה היא שאם אנחנו לא מצליחים, הלכה המדינה"

מלונדון, מטורונטו, מלוס אנג'לס ומאיטליה הגיעו לנתב"ג ישראלים שקטעו את שגרת חייהם כדי להשתתף בבחירות ● חלקם הוציאו סכומים גבוהים על כרטיסי טיסה, ורבים מהם מדברים על תחושת חירום ותקווה לשינוי ● "מזועזעים ממה שקורה כאן"

לכתבה המלאה עוד 1,144 מילים ו-1 תגובות

"גם מי שנהגו להחרים בעבר יוצאים להצביע"

אחרי שיעור הצבעה של 53% בבחירות הקודמות, ההערכות בחברה הערבית מדברות על זינוק לכמעט 70% ● הפרשנית סמאח סלאימה מספרת בריאיון לזמן ישראל על התגייסות גם בקרב מי שהחרימו בעבר את הקלפיות, על החשש מפרובוקציות ביום הבחירות ועל האפשרות שארבע נשים ערביות ייכנסו לכנסת: "יש תחושה שנשים עצמן נמצאות על הכוונת"

לכתבה המלאה עוד 1,254 מילים ו-1 תגובות

קרב המאסף על שלטון החוק

הבחירות היום אינן עוסקת רק בגורלו של נתניהו או בוויכוחים אידיאולוגיים, אלא בעתיד ההפיכה המשטרית ● שורת צירופי מקרים לצד השנה האחרונה של אסתר חיות כנשיאת העליון וכהונתה של גלי בהרב-מיארה כיועמ"שית מנעו עד כה את ריסוק מערכת המשפט ● אך ניצחון של הממשלה היוצאת ישלים את המהלך באופן סופי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,001 מילים ו-1 תגובות

בחירות 2026 שלוש החלטות היסטוריות בערב אחד

אם תוצאות האמת יתאמו לסקרים, יידרשו הלילה איזנקוט, ליברמן ונתניהו לקבל החלטות דרמטיות בקנה מידה היסטורי ● יו"ר ישר יצטרך להכריע האם להקים ממשלת מיעוט ויו"ר ישראל ביתנו ייאלץ לבחור בין הבטחתו לבוחרים לבין סילוק נתניהו ● מנגד, ראש הממשלה יצטרך להחליט האם לפרוש או להילחם מהאופוזיציה ● פרשנות

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
2

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
עתונות המיינסטרים (ערוצי טלויזיה, רשתות רדיו, אתרים, אתרי עיתונים ומהדורתם המודפסת) חטאה במערכת הבחירות הזו חטא אחד בל יכופר: היא לא חשפה בפני אזרחי ישראל המצביעים את מצבו הבריאותי האמ... המשך קריאה

עתונות המיינסטרים (ערוצי טלויזיה, רשתות רדיו, אתרים, אתרי עיתונים ומהדורתם המודפסת) חטאה במערכת הבחירות הזו חטא אחד בל יכופר: היא לא חשפה בפני אזרחי ישראל המצביעים את מצבו הבריאותי האמיתי של ראש ארגון המחבלים הדיקטטור ביבים שקרניהו. היא לא חשפה מהי הסיבה הרפואית לכך שביבים שקרניהו בקושי עומד על רגליו ובקושי מצליח ללכת, היא לא חשפה את הסיבה הרפואית לכך שהוא הולך וכמעט מועד ומאבטחיו לופתים אותו בחוזקה מאחור כדי שלא ייפול מול המצלמות באולפן הטלויזיה של ערוץ 14, שופרו הראשי של המחבל ביבים שקרניהו. היא לא חשפה מהי הסיבה הרפואית לבלבולים התכופים של ביבים שקרניהו בראיונות כמו זה של אתמול בערב שבו טעה מול המצלמות חמש פעמים בשמו של האיש שראיין אותו, המחבל התקשורתי שמעון ריקלין. היא לא חשפה מהי הסיבה הרפואית שבגללה נאלץ ביבים שקרניהו לצמצם מאוד את תכנית הסיום של מסע הבחירות שלו – 40 ערים ב-10 ימים. ביבים שקרניהו ביקר בעשרת הימים האחרונים של הקמפיין בפחות מעשרים ערים. פחות מחצי מהיעד המקורי של המבצע. פעילי מחאה כמו ישי הדס ועמי דרור חושפים ברשתות שביבים שקרניהו חולה בשלב סופני וגרורתי של סרטן הערמונית. הם חושפים שהוא מקבל טיפול בתרופה החדשנית קיטרודה שמיועדת על פי הפרוטוקול הרפואי לטיפול ב-2 אחוז שהם המקרים הקשים ביותר של סרטן ערמונית גרורתי ומפושט.

לכתבה המלאה עוד 675 מילים ו-2 תגובות
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.