תחליפי שם, דחוף
תחליפי שם, דחוף
עימות חסר תקדים וחריף התגלע ביממה האחרונה בין ראש הממשלה בנימין נתניהו לבין הרמטכ"ל אייל זמיר סביב הסוגיה האיראנית – כך דווח בחדשות 12 באישור הצנזורה הצבאית. הדיווח מגיע על רקע דבריו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ מוקדם יותר היום, שבהם הבהיר כי לא תהיה תקיפה באיראן הלילה.
לפי הדיווח, הרמטכ"ל ובכירי הדרג הצבאי חוששים כי הדרג המדיני עלול להוביל את ישראל לתרחיש של מיסקלקולציה מול איראן רגע לפני הבחירות. גורם ביטחוני מסר כי מדובר בפעולה שעלולה להוביל לעימות בזק מול איראן בעיתוי רגיש ודרמטי.
עוד נמסר מפי גורמים הבקיאים בפרטים כי בדרג הצבאי חוששים מפני ניסיון של הדרג המדיני לנצל את הסוגיה האיראנית לתנופה פוליטית. מנגד, גורמים מדיניים הכחישו את הטענה וטענו כי מדובר ב"שקר של ממש".
המתיחות בין השניים באה לידי ביטוי בדיון שהתקיים היום בפלמחים, שבו, לדברי גורמים שנכחו בחדר, שררה אווירה עכורה מאוד.
לפי הדיווח, בימים האחרונים קיבל זמיר הנחיה מהדרג המדיני שטיבה ותוכנה לא פורטו. בעקבותיה, הרמטכ"ל דורש לקיים דיון מעמיק לפני ביצוע, ואף ביקש מראש הממשלה אסמכתאות חוקיות וחתומות למהלך. בכיר ביטחוני אמר בהקשר זה כי "ההיסטוריה לא תשכח את התפקיד שמילא פה זמיר בימים האחרונים".
עוד דווח כי בימים האחרונים הופעלו לחצים על הצמרת הביטחונית, ונעשו ניסיונות לגשש ולשכנע את האמריקאים לצאת לפעולה באיראן.
עם זאת, עמדת כלל המערכת הביטחונית היא שזהו אינו העיתוי המתאים, וכי יש לפעול להבאת ישראל לבחירות במועדן ובצורה בטוחה – ורק לאחר מכן לדון בפעולה באיראן בצורה מסודרת ובשיתוף פעולה עם האמריקאים.

תיעוד שפורסם במהדורת חדשות 13 חושף הסכם בין ראש הממשלה בנימין נתניהו לבין הרב חיים יוסף אברג'ל, החשוד בביצוע עבירות מין בנשות קהילתו, שחלקן היו קטינות.
לפי הדיווח, השר יואב קיש, ששימש מתווך בפגישה, ביקש לסגור את המצלמה בחדר. לאחר מכן, הבטיח נתניהו לרב לשנות את החוק ולהעניק לו תפקיד של סגן שר במשרד ראש הממשלה.
תיעוד בלעדי הערב במהדורה: הדיל המלא והמושחת בין ראש הממשלה נתניהו לבין הרב חיים יוסף אברג'ל שחשוד בעבירות מין בנשות קהילתו, חלקן היו קטינות. השר יואב קיש, המתווך, מבקש לסגור את המצלמה בחדר, ואז נתניהו מבטיח לרב לשנות את החוק ולהעניק לו תפקיד סגן שר במשרד ראש הממשלה, צפו בתיעוד: pic.twitter.com/T4IuqJ4Rgs
— יואלי ברים Yoeli Brim (@yoeli_brim) October 25, 2026
לפי נתונים שפורסמו בחדשות 12, ישראל איינהורן העביר ליונתן אוריך במהלך 2024, בעיצומה של המלחמה, שמונה תשלומים בסכום כולל של כ-1.19 מיליון שקל.
התשלומים הועברו בין ינואר לספטמבר, והגבוה שבהם, בסך 206 אלף שקל, הועבר במאי. באוגוסט הועברו שני תשלומים נוספים, בסך 187,200 שקל כל אחד, בהפרש של ארבעה ימים בלבד.
תשלום נוסף בסכום זהה הועבר גם בספטמבר, לאחר רצח ששת החטופים ברפיח ובחודש שבו פורסמו המסמכים המודלפים בעיתון הגרמני "בילד", בפרשה שנקשרה לניסיונות להשפיע על דעת הקהל בישראל בנוגע לעסקת החטופים.
מפכ"ל המשטרה רב-ניצב דני לוי והממונה על הבחירות במשטרה תנ"צ אלי פינטו הציגו היום (ראשון) ליושב ראש ועדת הבחירות המרכזית, השופט נעם סולברג, את פקודת ההיערכות המשטרתית לקראת הבחירות לכנסת ה-26 שיתקיימו ביום שלישי הקרוב.
לפי הודעה משותפת של המשטרה וועדת הבחירות המרכזית, בפגישה, שבה השתתף גם ממלא מקום מנכ"ל הוועדה עו"ד דין ליבנה, נסקרו כלל היבטי המוכנות לשמירה על טוהר הבחירות, הסדר הציבורי ותחושת הביטחון.
השופט סולברג הודה למפכ"ל על ההירתמות וציין כי למעלה מ-20 אלף שוטרים שייפרסו בשטח ביום הבחירות צפויים לתת מענה הולם.
"המשטרה ערוכה בצורה הטובה ביותר. רמה גבוהה זו היא פרי שיתוף הפעולה ההדוק של המשטרה עם ועדת הבחירות לאורך כל התהליך, מה שמבטיח היערכות טובה מאוד לאתגרי הבחירות", מסר סולברג. לטענתו, התארגנות המשטרה מבטיחה את טוהר הבחירות.
ממלא מקום מנכ"ל הוועדה ליבנה אמר כי רמת שיתוף הפעולה עם המשטרה היא מהגבוהות שהיו בשנים האחרונות, והגדיר את הארגון כ"זרוע הארוכה של הוועדה בשמירה על טוהר הבחירות". ליבנה הודה לסגל הפיקוד הבכיר על התוכניות שהוצגו ועל מה שכינה "הפריסה הנרחבת חסרת התקדים ביום הבחירות עצמו ועד פרסום התוצאות".
המפכ"ל לוי מסר כי בחודשים האחרונים הובילו מפקדים ושוטרים עבודת מטה יסודית, בראשות ראש מנהלת הבחירות, כדי שהיום יעבור בצורה הבטוחה והטובה ביותר. "משטרת ישראל תעשה הכול כדי להבטיח את טוהר הבחירות", אמר לוי. "אני סומך על כלל השוטרים, הלוחמים והמתנדבים שיפעלו במקצועיות המאפיינת את משטרת ישראל ויאפשרו לציבור לממש את זכות ההצבעה".

גורמים בבית הלבן נבהלו מהפוסט שפרסם היום ראש הממשלה בנימין נתניהו, שבו הוצגה תמונת בינה מלאכותית של פיצוץ גרעיני מעל תל אביב, כך דווח בחדשות 12.
לפי הדיווח, בוושינגטון חוששים כי נתניהו יוביל לטעות בשיקול הדעת בצד האיראני, שעלולה להסתיים במתקפה.
עוד צוין בדיווח כי הצהרתו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ היום בצהריים, שלפיה לא תתבצע היום תקיפה באיראן, נועדה ככל הנראה להרגיע את הרוחות בטהרן, אם כי הנזק כבר נגרם וכעת יהיה קשה מאוד לתקן.
ההנהגה החרדית – הרבנים, חברי הכנסת של יהדות התורה וש"ס וכלי תקשורת חרדיים כמו "יתד נאמן" – טוענת כי לימוד התורה של החרדים "שומר על העם היהודי", במקביל לשאר הציבור ששומר על מדינת ישראל באמצעות שירות בצה"ל.
זאת, כדי להצדיק את העובדה שרבבות צעירים חרדים בגיל ובפרופיל המתאימים לגיוס אינם מתגייסים, בניגוד גמור לחוק ולפסיקות בג"ץ המחייבים אותם להתגייס, וזאת, בזמן שהמדינה שקועה בשרשרת מלחמות ולצה"ל חסרים אלפי חיילים ולוחמים.

כשכיהנתי כשגריר ישראל בקנדה בתקופת ממשלת יאיר לפיד ונפתלי בנט, הייתה לי הזכות לייצג מדינה שביקשה להציג לעולם הרבה יותר מעוצמתה הצבאית. ממשלה שהורכבה ממגוון רחב של השקפות פוליטיות וחברתיות, ושעל אף חילוקי הדעות הפנימיים ביקשה לקדם מדיניות חוץ יוזמת, להרחיב את מעגל שותפיה ולחזק את מעמדה של ישראל במשפחת העמים.
גם אז התמודדנו עם ביקורת, עוינות וניסיונות לערער על הלגיטימיות של ישראל. אך לא הסתפקנו בהתגוננות. ביקשנו לבנות אמון, ליזום שיתופי פעולה ולהציג לעולם מדינה דמוקרטית, מגוונת ויצירתית, הרואה בהשתלבות בקהילה הבינלאומית מקור לעוצמה ולהזדמנויות.
ד"ר רונן הופמן כיהן כשגריר ישראל בקנדה וכחבר ועדת החוץ והביטחון של הכנסת, מייסד משותף של המכון הבינלאומי למדיניות נגד טרור ומרצה בתחום היחסים הבינלאומיים.

מה יש לנו להתגאות ב"רב־גוניותה של החברה הישראלית"? גועל נפש ולא אפרט.
היכן אתה רואה את "יכולתה לגשר על מחלוקות ולבנות שותפויות בקרב מגוון רחב של זרמים פוליטיים שונים, כיאה לחברה פלורליסטית ודמוקרטית"? חלומות באספמיה! כל החברה ה'דמוקרטית' שלנו שווה אולי 10 מנדטים. בלחץ. כל השאר עובדי אלילים משיחיים. אנשים חיים פה בסרט. תראה על מי אנחנו בונים פה שיפיל את השלטון של הנוכל (פרט ל'דמוקרטים'). על בנט חובש הכיפה מנכ"ל מועצת ישע, על ליברמן, מתנחל, ביביסט לשעבר, שעדיין לא הסביר מאיפה קיבלה ביתו מליונים, ליברל דמוקרט הוא בטח לא, ועל רע"מ, מפלגה של ערבים דתיים – ממש הטייפקאסט של הליברל הדמוקרט הישראלי.
אתה עדיין מתגאה במה שהיינו. היינו – ולא נשוב עוד להיות.
הקישו על שם מפלגה או רחפו מעליו למידע נוסף.
*הרשימה המשותפת ורע"ם עשויות לתמוך בקואליציה בלי להצטרף אליה רשמית
ככל שעובר הזמן, מתעורר חשש שמא קמפיין הבחירות של בנימין נתניהו נפל לידי סוכנים סמויים מהאופוזיציה. זה נשמע כמו תאוריית קונספירציה, אני יודע, והראיות נסיבתיות, אני מודה. אבל ככל שמתקרבים לבחירות ב־27 באוקטובר, הולך ונעשה קשה להסביר את התנהלות העניינים בדרך מקובלת.
חשבו לרגע מה היו מייעצים חבלנים פוליטיים מתוחכמים, שהצליחו להשתחל למטה הבחירות של הליכוד, כמעין מסתערבים. תגלו מתאם חזק מול כותרות האמת של הקמפיין.
דן פרי שירת כעורך ראשי של סוכנות איי-פי במזה"ת (מבסיסו בקהיר) לאחר תפקידים דומים באירופה, אפריקה והאיים הקריביים. שימש כיו"ר התאחדות עתונאי החוץ בישראל. איש היי טק ויזמות בעבר ובהווה. עקבו אחריו ב: https://danperry.substack.com

ביבי נמצא בפוליטיקה שנים רבות. צורת העבודה שלו תמיד שמה דגש על הכפשת היריב ולא על האדרת עצמו. כלומר, היו זמנים שניסה גם להציג את עצמו כליגה אחרת וכולי, אבל בסוף תמיד השקיע את מירב מאמציו בהכפשת יריביו. זו הטקטיקה שלו במשך כל השנים, ועד עכשיו היא עבדה לו היטב.
בעצם אפשר לומר שביבי לא מבקש מתומכיו להצביע לו; הוא מבקש מהם לסתום את האף ולהצביע לו. לא כי הוא כזה טוב, אלא כי "ההם" יותר גרועים. מי שמכיר לעומק את גוש ביבי יודע שקיים כלפיו מיאוס אדיר – בפרט אצל בוחרי סמוטריץ ובוחרי המפלגות החרדיות – אבל הם תומכים בו בלית ברירה. כי הם השתכנעו ש"ההם" יותר גרועים.
לשיטה זו יש יתרונות וחסרונות. היתרונות ברורים – אתה נשאר בשלטון, בעודך רוכב על הכעס וחוזר האמון כלפי "ההם". החיסרון הגדול ביותר הוא, וביבי עוד ילמד זאת על בשרו, שאפילו הציבור שלך לא באמת אוהב אותך. אם ביבי יודח, גם בקרב בוחריו שלו תישמע אנחת רווחה גדולה. ואני אישית מכיר כמה וכמה כאלו.
מכל מקום, אחת מתופעות הלוואי היא, שבוחרי ביבי מתקשים מאוד לעבור לגוש השני. לגוש של "ההם". ואם הם באמת מקבלים בחילה, הם פשוט לא יצביעו לאף אחד. זו הסיבה שביבי משקיע את כולו בקמפיין להעלאת אחוזי הצבעה. הוא יודע שזה הסיכוי היחיד שלו. האם יצליח? זאת נגלה מחרתיים.
„פקיד" מהפרקליטות יכול להגיש כתב אישום (אגב, אפילו פתיחת חקירה נגד שרים וחברי כנסת, שלא לדבר על ראש ממשלה, מחייבת אישור של היועץ המשפטי לממשלה, לכן לא מדובר על „סתם פקיד"). אבל לראש הממשלה, כחבר כנסת, עומדת חסינות. אם הוא בוחר להפעיל אותה, נדרש רוב בכנסת (הרשות המחוקקת, שמייצגת הכי טוב את העם) כדי להסיר אותה. ולראש הממשלה בישראל יש, כמעט בהגדרה, רוב בכנסת.
צריך לבער !!! את השחיתות מהפוליטיקה הישראלית ; החוקים צריכים להיות שמי שנמצא תחת כתב אישום ובעיצומו של משפט פלילי !!! לא יכול להיבחר לכנסת או להתמנות לרה"מ או לשר ומי שכבר מכהן יאלץ להתפטר ; הפתרון: שפוליטיקאים לא !!! יהיו מושחתים או עבריינים ; כמו שאמרו שצריך לפצל את תפקיד היועמ"ש כי הוא לא יכול להיות בשני כובעים במקביל: יועמ"ש לממשלה ומעמיד לדין שרים או ח"כים ; וגם כאן: שפשוט פוליטיקאים לא !!! יהיו עבריינים ומושחתים.
חוק כזה הוא רעיון גרוע, משום שמשמעותו היא שפקיד בכיר כלשהו בפרקליטות יוכל לשלוט בגורלו הפוליטי של פלוני, בכך שיחליט האם להגיש נגדו כתב אישום או שלא.
זאת לא הדרך הנכונה. הדבר הנכון לעשות הוא העברת חוק אחר: הגבלת קדנציות לראש הממשלה. לא יתמודד אדם שכבר היה ראש ממשלה למעלה משלוש קדנציות. זה הכל. והחוק ייכנס לתוקף החל מהכנסת שלאחר מכן.
| ישר בראשות איזנקוט | 23 |
|---|---|
| הליכוד | 21 |
| ביחד בראשות בנט | 11 |
| ישראל ביתנו | 9 |
| הרשימה המשותפת | 9 |
| ש″ס | 8 |
| הדמוקרטים | 8 |
| יהדות התורה | 8 |
| עוצמה יהודית | 8 |
| הציונות הדתית | 6 |
| רע″ם | 5 |
| המילואימניקים | 4 |
| עמך ישראל | 0 (3.00%) |
הגדרת המצב בסקרים כשיוויון טבולה בגזענות משקפת הדרה של הערבים כערבים אזרחי מדינת ישראל.
המצב הוא שגוש הקואליציה בראשות המלך הכל יכול (ביבי) זוכה ל 50 מנדטים (55 ביום הכי מוצלח) והמתנגדים לגוש הקואליציה כאלו שלא יתמכו בממשלה בראשות ביבי ושות' מקבלים בין 65 (ביום רע מאוד) ל- 70 מנדטים (כך לפי הסקרים של הסופ"ש).
שיוויון אין.כותרת גזענית ומדירה יש.
מה היינו אומרים אם מהסקרים בארה"ב על הבחירות לנשיאות היו מוחקים את הקולות של יהודים בארה"ב אזרחי ארה"ב….באשר הם יהודים?
מתקשה להבין את אלו שרוצים שינוי והולכים לתמוך במפלגת אוויר כמו זילכה וההוא. זליכה שדיבר במחאה זה לא זליכה של השנתיים האחרונות. "חמייה חרמייה". זילכה ראית את הממשלה הזו והשחיתות, למה אתה פוגע ברצון לשינוי ? מילא אם היית מצטרף לאחת המפלגות בגוש השינוי, אבל זה לא כך ואתה מסכן אותנו.
עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.
ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.
תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו