ראש הממשלה בנימין נתניהו שוחח לפני דקות אחדות עם נשיא ארה"ב דונלד טראמפ על המלחמה עם איראן, לפני שיכנס הערב דיון ביטחוני מצומצם, כך אישרה לשכת נתניהו לזמן ישראל.
השיחה מתקיימת על רקע דיווחים שלפיהם ארה"ב וישראל נערכות לחדש את המלחמה עם איראן.
דובר צה"ל בערבית תא"ל אביחי אדרעי פרסם אזהרת פינוי לתושבים בדרום לבנון, בכפרים סוחמור, רומין, אל-קוסייבה (א-נבטיה), כפר חונא ובנעפול.
"למען ביטחונכם, עליכם לפנות את בתיכם מיד ולהתרחק מהכפרים ומהעיירות למרחק של לפחות 1,000 מטרים לשטחים פתוחים", מסר צה"ל. "כל מי שנמצא בקרבת פעילי חזבאללה, מתקניו ואמצעי הלחימה שלו, מסכן את חייו".
שר החוץ של איחוד האמירויות שוחח בטלפון עם ראש סבא"א לאחר מתקפת הכטב"ם על תחנת הגרעין במדינת המפרץ והבהיר כי לאיחוד האמירויות יש זכות מלאה להגיב על "מתקפות טרור" כאלה, כך מסרה סוכנות הידיעות הממלכתית של איחוד האמירויות.
ראש הממשלה בנימין נתניהו צפוי לכנס הערב דיון ביטחוני של הקבינט בלשכתו בירושלים, על רקע דיווחים שלפיהם ארה"ב וישראל נערכות לחדש את המלחמה עם איראן. הוא אמור גם לשוחח הערב עם נשיא ארה"ב דונלד טראמפ.
הדיונים מתקיימים לאחר שכטב"ם פגע בתחנת כוח גרעינית באיחוד האמירויות, שספגה, לצד ישראל, את הפגיעות הקשות ביותר מאיראן במהלך המלחמה.
"עינינו פקוחות לגבי איראן", אמר נתניהו במהלך ישיבת הממשלה השבועית. בהתייחסו לטראמפ, הוסיף: "אני בוודאי אשמע רשמים מהנסיעה שלו לסין, אולי גם דברים אחרים. בוודאי שיש אפשרויות רבות, ואנחנו ערוכים לכל תרחיש".
ביום ראשון, לאחר שטראמפ חזר מסין, הוא שיתף גרפיקה שנוצרה בבינה מלאכותית ובה הוא ואדמירל בצי האמריקאי מול מים סוערים וכמה ספינות, בהן אחת הנושאת את דגל איראן. בכיתוב נכתב: "זה היה השקט שלפני הסערה".
בשבוע שעבר דווח כי ישראל וארה"ב מקיימות הכנות אינטנסיביות לחידוש התקיפות באיראן, ייתכן שכבר השבוע.

משרד ההגנה של איחוד האמירויות הודיע כי המדינה יירטה היום שלושה כטב"מים שנכנסו לשטחה מגבולה המערבי, וכי היא חוקרת את מקור המתקפות.
שניים מהכטב"מים יורטו בהצלחה, בעוד השלישי "פגע בגנרטור חשמלי מחוץ למתחם הפנימי של תחנת הכוח הגרעינית בראכה באזור א-דפרה", נמסר בהצהרה.
"החקירות נמשכות כדי לקבוע את מקור המתקפות", הוסיף המשרד, ואמר כי "פרטים נוספים יפורסמו עם השלמת החקירות".












































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו