המשפט מתנהל כבר 3 שנים וגם עכשיו. בינתיים, אחרי יותר מ-100 עדי תביעה, לא הוצגה ראיה אחת שתומכת בכתב האישום המופרך (מי שמכיר ראיה כזו מוזמן להניח אותה כאן). מצד שני, הוצגו המון ראיות חד משמעיות לעבירות הפליליות של הפרקליטות והמשטרה כמו חקירת ראש ממשלה ללא אישור יועמ"ש, שימוש אסור ברוגלות, לחץ אסור על עדים כדי שיהפכו לעדי מדינה, ים של הדלפות פליליות ועוד. השופטים כבר המליצו לפרקליטות לרדת מאישום השוחד כי לא תהיה בו הרשעה וגם בתיקים האחרים המצב של הפרקליטות קשה מאוד.
הכותבת נמצאת בניגוד עניינים מפני שהשנאה הבלתי רציונאלית שלה לביבי פוגעת בשיקול הדעת העיתונאי שלה.
צה"ל תקף מפקדות מחבלים ברובע הדאחייה בביירות, בתגובה לירי חזבאללה לעבר שטח ישראל, כך נמסר בהודעה משותפת שפרסמו ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון ישראל כ"ץ.
בהמשך צה"ל הודיע כי תקף תשתית של ארגון הטרור חזבאללה בדאחייה.
????????????المبنى المستهدف في المريجة – الضاحية pic.twitter.com/ufCDNXqEeA
— bintjbeil.org (@bintjbeilnews) June 7, 2026
הרמטכ"ל, רב-אלוף אייל זמיר, אמר במהלך ביקור ברצועת עזה היום כי צה"ל ממשיך "לשחוק את כוחו של חמאס" עד להשגת היעד של פירוק ארגון הטרור מנשקו.
"צה"ל מחזק את השליטה המבצעית במרחב וממשיך לשחוק את כוחו של חמאס. נמשיך לפעול עד להשגת היעד של פירוק חמאס מנשקו, זה יעד שאנחנו לא מוותרים עליו", אמר בדברים שמסר צה"ל.
זמיר אמר כי אישר גם תוכניות "להעמקת הפגיעה בחזבאללה" בלבנון, והתחייב "לחסל כל התארגנות של מחבלים" בגדה המערבית.
"מכאן אני ממשיך לקיים הערכת מצב בנושא איראן", הוסיף זמיר.
המשטרה עדכנה כי נעצר חשוד נוסף במעורבות בפיגוע בכוכב יאיר, לאחר שהתבטא כי היה מעורב בפיגוע וביקש סיוע בהסתתרות.
במהלך מעצרו ניסה החשוד לדקור את בלשי המשטרה בבקבוק זכוכית, אך אלו השתלטו עליו ועצרו אותו, ללא נפגעים.
עוד נמסר כי כוחות המשטרה, לוחמי מג"ב ובהם לוחמי המשמר הלאומי, לצד יחידות מיוחדות ממשיכים בסריקות ובפעולות חקירה נוספות. מפקד מחוז מרכז, ניצב אמיר כהן, נמצא בזירה ומקיים הערכות מצב שוטפות.
ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר היום בפתח ישיבת הממשלה כי ישראל לא תאפשר ירי של חזבאללה לעבר שטחה או יישוביה, ותפעל בהתאם.
"אנחנו נלחמים בטרור בכל החזיתות", אמר נתניהו. לדבריו, בגדה המערבית, בקו התפר ובישראל מסכלים צה"ל, שב"כ והמשטרה מאות פיגועים בשנה. הוא התייחס לפיגוע הירי באזור כוכב יאיר, ואמר כי "הבוקר יצא מחבל מתועב, הגיע לכוכב יאיר, ולצערנו הצליח, לפני שחוסל, לרצוח אזרח ישראלי ולפצוע אחרים".
נתניהו שיבח את כוחות הכוננות שפעלו בזירה ואת שוטרי משטרת ישראל, שלדבריו חיסלו את המחבל ותפסו את המסייע שלו.
בהתייחס ללחימה בעזה אמר נתניהו כי ישראל "לופתת את חמאס מכל עבר", וכי היא מחזיקה כעת ביותר מ־60% משטח הרצועה. לדבריו, "בקרוב נגיע ל־70%". הוא הוסיף כי ישראל אינה מאפשרת לחמאס להתחמש או לפגוע בה, ומחסלת גם את מפקדיו הבכירים.
על הלחימה בלבנון אמר נתניהו כי כוחות צה"ל חיסלו בשבוע האחרון בלבד 350 מחבלים, תפסו את רכס הבופור ואיתרו בו "תשתית ענק של תת־קרקע". לדבריו, ישראל משלימה את חיסול "כפרי הטרור" הסמוכים לגבול, וחזבאללה "נמצא במנוסה".
"אנחנו לא נאפשר ירי על שטחינו או על יישובינו, ואנחנו נפעל בהתאם", אמר נתניהו.
דובר צה"ל מסר כי צה"ל תקף והשמיד את המשגרים ששימשו את חזבאללה לירי הרקטות לעבר צפון ישראל הבוקר.
בשנת 1986 פרסמה שולמית הראבן את מאמרהּ המכונן "משיח או כנסת". זו לא הייתה מסה תיאולוגית על דקויות האמונה, אלא תהייה פוליטית חריפה, שתקפה ישירות את שורשי הקיום שלנו כאן: האם הריבונות במדינת ישראל היא אנושית – כזו הנתונה בידי אזרחיה על טעויותיהם ומגרעותיהם, ועל כן כפופה לתיקון וביקורת – או שמא מדובר בריבונות מטאפיזית, הנגזרת מצו אלוהי שאינו נתון לוויכוח?
ה"כנסת", לשיטתה של הראבן, מעולם לא הייתה רק מִבנה בירוקרטי או מוסד שלטוני; היא סמל לפוליטיקה של הכרעה ארצית, של אחריות ושל גבולות כוח ברורים.
ד"ר עופר חן הוא בוגר החוגים להיסטוריה, פילוסופיה ותלמוד ובעל פוסט דוקטורט במשפטים מאוניברסיטת תל אביב. ספריו ומחקריו מקיפים נושאים רבים ומגוונים, החל מחקר המשיחיות היהודית, היסטוריה של המשפט הישראלי וכלה בספרות מודרנית ותולדות ההלכה. משמש כחוקר במכון לחקר התפוצות באוניברסיטת תל אביב. חבר אגודת הסופרים.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו
יהיו מי שיאמרו שמדובר בחולמים בהקיץ, ואחרים שיראו בכך הזדמנות לשינוי היסטורי – בעיצומה של מלחמה רב זירתית במזרח התיכון יושבת קבוצת אינטלקטואלים, נציגי שלוש הדתות המונותאיסטיות, במוזיאון השואה בדובאי – ומנסה ליצור יחד את המפנה ההיסטורי במזרח התיכון, את הגשר לשלום.
וכך גם במהלך המלחמה בעזה ובימי המלחמה באיראן, בעוד המתיחות הביטחונית בחזיתות השונות נמשכת, יושבת הקבוצה הזו ומנסה למצוא את פתרון הקסם להידברות.
פאר לי שחר היא עיתונאית, חברה בוועד הפעיל של מפקדים למען ביטחון ישראל, בוועדת ההיגוי של פורום ארגוני השלום ופעילת שלום בתנועת נשים עושות שלום. היא חברה במועצה הדתית של עיריית תל אביב. בעלת ותק של עשרות שנים בתקשורת - בגלי צה"ל (ככתבת הראשונה ביומני החדשות) וככתבת מדינית ופוליטית בעיתונים חדשות ועל המשמר ועורכת ומגישה יומני חדשות ותוכניות מלל ברשת ב של קול ישראל.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנויש פגיעות שמתרחשות ברגע אחד, אבל ממשיכות להדהד חיים שלמים. הן מתחילות באירוע שקרה באמת בעולם – בגוף, במעשה, בחדר, ברחוב, במרחב שבו משהו יסודי היה אמור להישמר ולא נשמר. מהר מאוד הן אינן נשארות רק שם. הן פוגשות את הלב, מטלטלות את הנפש, מערערות את הראש, את הרוח, את התודעה.
פציעה מוסרית ופגיעה מינית הן שתיים מן הפגיעות הללו. הן כמובן אינן זהות, וחשוב לא לטשטש את ההבדלים ביניהן; אבל בשתיהן נפגע דבר עמוק מן הגוף עצמו: האמון הבסיסי בכך שהעולם האנושי יודע לשמור, לראות, לעצור, להגן.
פרופ׳ יוסי לוי בלז הוא פסיכולוג קליני מומחה, ראש המרכז לחקר האובדנות והכאב הנפשי ע"ש ליאור צפתי וחבר סגל בבית הספר לטיפול, ייעוץ והתפתחות האדם באוניברסיטת חיפה. חבר המועצה הלאומית למניעת אובדנות ויועץ בכיר של התוכנית הלאומית למניעת התאבדות, אגף השיקום, משרדי ממשלה, גופים ציבוריים ועמותות שונות. ממקימי ומובילי התוכנית לפסיכותרפיה "אלומות-ידע, יצירה ומנהיגות" מבית הכללית. פרסם למעלה מ-180 מאמרים מדעיים וארבעה ספרים, ביניהם הספר החדש: "אחרי כל המדבר הזה - על טראומה, תנועה וצמיחה ממשבר".
מיטל לוי בלז – אשת חינוך וקיימות, בוגרת תואר שני בתכנית לפיתוח פדגוגי של מערכות חינוך בפקולטה לחינוך באוניברסיטת חיפה. מתמחה בפילוסופיה של הקיימות והחינוך, חשיבה מערכתית-רגנרטיבית וקהילות חקירה פילוסופיות. מנהלת שיתופי פעולה אקדמיים במקדמיה – קמפוס יער ו-Living Lab. לשעבר חברת צוות ב"פרויקט תבל" של מרכז השל לקיימות ומנהלת תחום הגיל הרך וחברה בצוות הניהול של הרשת הירוקה.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנותגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו
הירקון חותר נגד הזרם
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנומתוק לו מתוק לו
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנואבח אכן מזהה דברים במדויק, למשל שביבי הפך כבר מזמן להקשר זהותי, אבל ברשעותו הלא מתוקה אב"ח חושב שהוא חייב לעודד, לשבח, לקלס ולהלל את המופרעות הזו. קרוב אליו בטיפשותו זו הוא הפרופסור נסים מזרחי שמזהה סנטימנט אצל מזרחים רבים, מזהה נכון, אך במקום להתווכח איתו הוא בטוח שתפקידו להצדיק.. (הסנטימנט במקרה של מזרחי הוא הגישה של מזרחים רבים בהעדפת היהודים על אחרים) אבח מסוכן לעצמו ולסביבותיו. וכלל אינו מתוק
https://avshalom-elitzur.academy/articles/%D7%90%D7%91%D7%99%D7%A9%D7%99-%D7%91%D7%9F-%D7%97%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%94%D7%93%D7%95%D7%A7%D7%98%D7%95%D7%A8-%D7%91%D7%A8-%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%9F
https://avshalom-elitzur.academy/articles/אבישי-בן-חיים-והדוקטור-בר-מינן
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוהפרוייקט הציוני היה דמיון ופנטזיה והוא זמני לא יעזור לכם שום דבר ולאדון חילול השם אני גאה לחלל את השם שלך אני ואתה לא מאמינים באותו אלוהים סולברג הוא הכומר של דת הציונות ואפילו הלבוש שלו זה כשל כומר
תפסיקו לנסות לגייס את החרדים. המטרה צריכה להיות ריסוק מבנה החברה החרדית – הגיוס יגיע באופן טבעי בעקבות זה. לא צריך באלימות – רק לסגור את כל הברזים ולשים את עקב המדינה על צווארם של האדמו"רים ראשי הכתות.
כל התקציבים, כל ההטבות, כל ההנחות, כל מוסדות החינוך המתוקצבים הלא ממלכתיים, כל המשרות המומצאות לחרדים – לסגור את כל הברזים.
שחררו את הצעירים החרדים מגיוס ל-5 השנים הבאות ומהחובה להתייצב בישיבות – תנו להם לברוח החוצה מציפורני האדמו"רים והרבנים ולמצוא עבודה.
יהיה קצת בכי ותמונות ריגשי של ילדים חרדים רעבים – אבל התעלמנו מהתמונות מעזה, נתעלם גם מזה. החברה החרדית לא תשרוד 6 חודשים ללא עטיני המדינה. צה"ל יהיה מוכן לקבל את כל מי שירצה לקפוץ אל סיר ההיתוך ולהצטרף לעם ישראל. בלי גדודים נפרדים ובלי הפרדה מנשים – כולם ביחד בסיר ההיתוך. בן גוריון כבר ידע שככה בונים עם.
אחרת אפשר לסגור את הפרויקט הציוני.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנותודה על הסקר
לדעתי חשוב לשאול בסקר הבא – האם הציבור בעד המשך כהונתה של הממשלה הנוכחית – כן או לא ביבי – גורם לחלק מהאנשים להגן בחרוף נפש על ההצבעות הקודמות שלהם – לשאול את הציבור האם הוא רוצה שינוי או עוד 4 שנים כמו אלו – יהיה הרבה יותר מעניין מדעה על איש מסויים מוצלח ככל שיהיה
הגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם




































































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו