JavaScript is required for our website accessibility to work properly. הזמן של דוד ואקנין | זמן ישראל
דוד ואקנין
הזמן של
דוד ואקנין
הזמן של
דוד ואקנין
דיני המלחמה לא תקפים לעמים (?) שאין להם תודעת משפחת העמים.מעבר לכך שהברברים הוכיחו בהתנהגותם את שידענו קודם הרי שבתודעתם אין זכות קיום ליישות מדינתית אחרת.חוקי המלחמה באו להסדיר יחסים ב... המשך קריאה

דיני המלחמה לא תקפים לעמים (?) שאין להם תודעת משפחת העמים.מעבר לכך שהברברים הוכיחו בהתנהגותם את שידענו קודם הרי שבתודעתם אין זכות קיום ליישות מדינתית אחרת.חוקי המלחמה באו להסדיר יחסים בין עמים בזמן מלחמה אם שני הצדדים רואים את עצמם כחלק ממכלול עמי העולם ומכירים בזכות של הצד השני לקיום.

אני חרדי אברך.למדתי פיתוח תוכנה אין עבודה כבר תקופה ארוכה אמשיך בכולל.אם אין משרות פנויות לחרדים אין סיבה לשנות את אורח החיים הבסיסי החרדי של לימוד תורה.
כל הזמן // יום שלישי, 15 בספטמבר 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו

דיווח: הרמטכ״ל זמיר קיים מפגש חשאי בנושא איראן עם מפקדי צבאות מדינות ערב

שר האנרגיה האמריקאי מעריך כי צינור הנפט הסעודי יחזור לפעילות בתוך ימים ● דיווח: ערב הסעודית ביקשה מארה"ב סיוע מודיעיני מישראל ● משפחות נרצחים וחטופים הציגו את "תיק 7.10" המאשים את נתניהו באחריות לטבח ● סמוטריץ' ורוטמן הציגו תוכנית להמשך המהפכה המשפטית לאחר הבחירות ● דיווח: ארה"ב הטביעה שתי סירות איראניות שניסו לחטוף כטב"ם אמריקאי

בית משפט השלום בתל אביב קיבל בחלקה את תביעת לשון הרע שהגיש יוסי לנגוצקי נגד יעקב ברדוגו וערוץ 14. הנתבעים חויבו בפיצויים בסך 75 אלף שקלים, נוסף על הוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין בסך 30,000 שקלים.

לנגוצקי בן ה-90 הוא גיאולוג ומי שהוביל את קידוחי שדה הגז "תמר". הוא תבע את ברדוגו בגין שלוש אמירות דיבתיות במהלך מונולוג של המגיש במהלך שנת 2024, שבו קרא למעצרו של לנגוצקי וכינה אותו "טומטום שלא מבין את מה שהוא מדבר". 

פסק הדין קבע כי ערוץ 14 נושא באחריות שילוחית ישירה לפרסום, מכיוון שהוא בוצע על ידי מגיש התוכנית הקבוע ולא על ידי אורח חיצוני. לפיכך נקבע כי הנתבעת אינה יכולה לחסות תחת הגנת סעיף 15(12) לחוק, שאינו חל על מגישי הבית מטעמה.

בית המשפט הדגיש כי הוראת החוק מטילה על עורכי תוכניות באמצעי התקשורת האלקטרוניים חובת זהירות. חובה זו דורשת מהם לנסות ולגלות מראש מה ייאמר בשידור חי, ולמנוע את ניצולו לפרסום לשון הרע.

עוד צוין בפסק הדין כי העורך הרלוונטי לא הובא לעדות, ולא הונחה תשתית ראייתית של ממש המלמדת כי הערוץ עשה את המוטל עליו כדי למנוע את הפרסום, כדוגמת הצבת תמרורי אזהרה בפני המגיש.

גילוי נאות: הפרשן המשפטי של זמן ישראל, יובל יועז, ייצג את לנגוצקי בתיק

יעקב ברדוגו, מצטרף חדש למפלגת הליכוד, משתתף באירוע הצגת המועמדים החדשים של המפלגה לקראת הבחירות הכלליות הקרובות, בירושלים. 8 בספטמבר 2026 (צילום: חיים גולדברג/פלאש90)
יעקב ברדוגו, מצטרף חדש למפלגת הליכוד, משתתף באירוע הצגת המועמדים החדשים של המפלגה לקראת הבחירות הכלליות הקרובות, בירושלים. 8 בספטמבר 2026 (צילום: חיים גולדברג/פלאש90)

יו"ר הדמוקרטים יאיר גולן פרסם סרטון ברשתות החברתיות שבו תקף את ניסיונותיו של ראש הממשלה בנימין נתניהו להסיט את השיח מטבח השבעה באוקטובר. 

"אזרחי ישראל מתנהלת מולכם הונאה שיטתית. נתניהו מפעיל תעשייה שלמה שתפקידה להנדס תודעה ולזרות לכם חול בעיניים. 

"צה"ל הוא צבא מקצועי חזק של לוחמים ולוחמות שמסכנים את חייהם יום יום כדי להגן על מדינת ישראל. 

"38 שנים הייתי על מדים, אני מכיר את צה"ל. כשעולות טענות בודקים וחוקרים. כך נוהג צבא חזק במדינה דמוקרטית. 

"אבל הסיפור הוא לא צה"ל. הסיפור האמיתי הוא שנתניהו לא רוצה שתדברו על השבעה באוקטובר. הוא מפחד כי הוא יודע שהבחירות הן על טבח אוקטובר והוא יפסיד. 

1200 נרצחים ביום אחד, נאנסות, חטופים שנמקו במנהרות, משפחות שלמות שנרצחו שלוש שנות מלחמה, 900 לוחמים שלא חזרו הביתה. זה סרט האימה שממנו הוא בורח. 

"אל תיתנו לו לברוח. אנחנו לא ניתן לו לברוח. עיניים על הכדור. טבח השבעה באוקטובר, האחריות, האשמה – ועל זה נתניהו ישלם בקלפי". 

רויטרס
רויטרס, 19:46 עריכה

שר האנרגיה האמריקאי כריס רייט אמר לרשת CNBC כי זרימת הנפט הגולמי בצינור "מזרח-מערב" החיוני של ערב הסעודית צפויה להתחדש בתוך ימים, לאחר שהממלכה נאלצה לסגור אותו זמנית בעקבות מתקפות של קבוצות המזוהות עם איראן.

"עדיין מתבצעת הערכה מפורטת, אבל אני סבור שהזמן שיידרש יימדד בימים", אמר רייט בשולי פגישת שרי האנרגיה של ארגון ה-G20 ביוסטון. הוא ציין כי ערב הסעודית נוקטת צעדים כדי להעביר יותר נפט מחוץ למצר הורמוז בסיוע הצבא האמריקאי.

צינור הנפט "מזרח-מערב", שאורכו 1,200 קילומטרים וחוצה את חצי האי ערב, שימש בחצי השנה האחרונה כנתיב היציאה המרכזי לאספקה העולמית של נפט מהמזרח התיכון. זאת בעוד שהמצר בין איראן לעומאן נסגר ברובו בשל המלחמה האמריקאית באיראן.

הצינור העביר בין ארבעה לחמישה מיליון חביות ביום, שהם כ-4% עד 5% מהאספקה העולמית. עובדה זו חסכה מערב הסעודית את עיקר הפגיעה ששיתקה יצואניות נפט וגז אחרות במפרץ.

וושינגטון התנגדה עד כה לבקשותיה של ערב הסעודית להתערבות צבאית ישירה מעבר לתמיכה מודיעינית, כך מסרו שלושה מקורות ל"רויטרס" אמש.

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ אמר בסוף השבוע כי שוחח עם יורש העצר הסעודי. לדבריו, החות'ים המזוהים עם איראן, ששיגרו מתקפות טילים וכטב"מים מתימן לעבר הממלכה, יצרו גם הם קשר עם וושינגטון וקראו לה להישאר מחוץ לעימות.

תמונת לוויין שפרסמה חברת Vantor מציגה תחנת שאיבה לאורך תוואי צינור הנפט מזרח–מערב (פטרוליין) של ערב הסעודית באל-מסבאח, דרומית-מזרחית לאל-מדינה, לאחר מתקפה ושרפות שפרצו בעקבותיה ב-11 בספטמבר וגרמו נזק כבד למתקן. 13 בספטמבר 2026 (צילום: Satellite image ©2026 Vantor / AFP)
תמונת לוויין שפרסמה חברת Vantor מציגה תחנת שאיבה לאורך תוואי צינור הנפט מזרח–מערב (פטרוליין) של ערב הסעודית באל-מסבאח, דרומית-מזרחית לאל-מדינה, לאחר מתקפה ושרפות שפרצו בעקבותיה ב-11 בספטמבר וגרמו נזק כבד למתקן. 13 בספטמבר 2026 (צילום: Satellite image ©2026 Vantor / AFP)

הפרשן המדיני של חדשות 12 ואתר Axios ברק רביד דיווח כי הרמטכ"ל רב אלוף אייל זמיר נפגש בשבוע שעבר בגרמניה עם מפקדי הצבאות של כמה ממדינות ערב כדי לדון במלחמה עם איראן ובהסלמה עם החות'ים, כך אמרו שני בכירים ישראלים.

המפגש הסגור, שאורגן על ידי מפקד פיקוד המרכז של צבא ארה"ב (CENTCOM), אדמירל בראד קופר, לא פורסם באופן רשמי על ידי אף אחת מהמדינות שהשתתפו בו.

לפי הדיווח, מלבד האדמירל קופר והרמטכ"ל זמיר השתתפו בפגישה הרמטכ"לים של צבאות סעודיה, איחוד האמירויות, בחריין, כווית, קטאר, ירדן ומצרים.

קופר הבהיר לעמיתיו באזור כי צבא ארה"ב אינו מתכוון להסיג כוחות מהמזרח התיכון, למרות התקיפות האיראניות נגד בסיסים אמריקאיים. הוא גם תדרך את עמיתיו על התוכנית האמריקאית להרחבת תנועת כלי השיט במצר הורמוז.

עוד דווח כי בכיר ישראלי אמר כי הרמטכ"ל זמיר תדרך את יתר המשתתפים על פעילות צה"ל בחזיתות השונות.

אף שמפגשים דומים התקיימו בעבר, זו הפגישה הראשונה מסוגה מאז שארה"ב וישראל פתחו במלחמה נגד איראן לפני יותר משישה חודשים.

דובר פיקוד המרכז של צבא ארה"ב (CENTCOM), קפטן טים הוקינס, מסר בתגובה: "בשבוע שעבר אירח CENTCOM בכירים צבאיים משמונה מדינות במסגרת כנס מתוכנן בגרמניה. המפקדים דנו בהזדמנויות להעמקת שיתוף הפעולה הביטחוני במזרח התיכון".

הפגישה התקיימה בשעה שהחות'ים הסלימו את התקיפות נגד סעודיה, רשמו הישגים בלחימה הקרקעית בתימן והשתלטו למעשה על מצר באב אל-מנדב בים האדום.

לפי הדיווח, מקור המעורה בנושא אמר כי ישראל דנה עם סעודיה, בתיווך CENTCOM, בדרכים שבהן תוכל לסייע לפעילות הצבאית הסעודית נגד החות'ים ולספק לסעודיה סיוע דומה בתחומי המודיעין, המעקב והסיור לזה שהיא מעניקה לאיחוד האמירויות.

צה"ל חיסל בסוף השבוע שעבר בחאן יונס שבדרום רצועת עזה את מוחסן פריד סעיד אבו הדאף, ראש חוליית רקטות בארגון הטרור הג'יהאד האסלאמי. לפי הודעת דובר צה"ל, המחבל השתתף בפשיטה למרחב כיסופים במהלך טבח ה-7 באוקטובר.

הצבא מסר כי בתקופה האחרונה קידם אבו הדאף מתווי טרור נגד כוחות צה"ל ואזרחי ישראל, תוך הפרה שיטתית של הפסקת האש. פעולת החיסול בוצעה במטרה להסיר את האיום המיידי שהיווה.

עוד נמסר כי טרם התקיפה ננקטו צעדים לצמצום הפגיעה באזרחים, ובהם שימוש בחימוש מדויק ובתצפית מהאוויר.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכל העדכונים עוד 36 עדכונים

חמאס לא פורק מנשקו ועדיין שולט על חלק מעזה

בקצרה 

  • הזרוע המבצעית של חמאס נפגעה קשות במלחמת "חרבות ברזל"; ארגון הטרור איבד את היכולת לפעול כצבא סדור וחזר להתנהל כארגון טרור וגרילה.
  • בינואר הצהיר נתניהו כי ישראל "בפתחו של השלב הבא – פירוק החמאס מנשקו ופירוז עזה". הוא הציג את היעד כמשימה עתידית – והוא עדיין כזה.
  • מסמך היישום שהציגה "מועצת השלום" לחמאס במרץ קבע מסלול מדורג לפירוק חמאס מנשקו ופירוז הרצועה. המסלול טרם יושם.
  • לפי דיווח AP, הערכת המודיעין הישראלית היא כי נכון לאוגוסט 2026 חמאס ממשיך להתחמש, לגייס לוחמים ולבנות מחדש יכולות צבאיות.

ישראל לא השיגה עד ספטמבר 2026 את אחת המטרות המרכזיות של המלחמה – חיסול כוחו הצבאי והשלטוני של חמאס. בינואר 2025 דיווח הרמטכ"ל דאז, הרצי הלוי, כי חמאס עבר ממסגרת צבאית סדורה לארגון טרור וגרילה, אבל שנה לאחר מכן, הגדיר ראש הממשלה בנימין נתניהו מעל בימת הכנסת את פירוק חמאס מנשקו ופירוז הרצועה כ"שלב הבא" הנדרש להשלמת מטרות המלחמה.

יעל אמתי היא רופאה נוירולוגית וחוקרת המוח, פרופ' אמריטה של אוניברסיטת בן גוריון ומתעניינת בגיאו-פוליטיקה. אם לשניים וסבתה לשישה.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל
תכנים המתפרסמים בזירת הדמוקרטיה של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
למאמר המלא עוד 1,011 מילים
אמיר בן-דוד

הון סיכון־קיומי

בכירי תעשיית ה־AI מזהירים מפני תרחיש שבו מערכות חכמות יטעו את מפתחיהן, ישכפלו את עצמן ויפעלו כדי למנוע את כיבוין – לא מתוך תודעה או יצר הישרדות, אלא פשוט כדי להשלים את המשימה שהוטלה עליהן ● אם משהו ייצא משליטה, כולנו נשלם את המחיר ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,297 מילים ו-1 תגובות

מי אמר שאחרי 70 מפסיקים להתאהב?

על נשים שחיות יותר, גברים שמחפשים קרבה, עולם דייטינג חדש, והאפשרות להמציא מחדש את הזוגיות בגיל השלישי.

*  *  *

לאחרונה חברה הכירה לי עולם שלא הכרתי מקרוב. עולם הדייטינג בגיל השלישי.

דפנה צרויה היא אזרחית ותיקה, תל אביבית. פעילה ויזמית חברתית. נציגת תל אביב במועצת האזרחים הוותיקים הארצית, שהוקמה על ידי הגוינט וקרן דליה ואלי הורביץ. בעלת הפודקאסט "בטל בשישים", שבו יחד עם שני שותפים מדברים על הגיל השלישי מזווית ייחודית ועם הומור.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
נו טוב, זה נושא כואב, או שלא. המקרה שהבאת כאן, מתאים לאישה הספציפית עליה את מספרת. כל אדם שמחפש זוגיות, הזוגיות שלו תהיה ייחודית לה ו/או לו. אין פה תבניות של "נכון או לא נכון". אם גבר ת... המשך קריאה

נו טוב, זה נושא כואב, או שלא.
המקרה שהבאת כאן, מתאים לאישה הספציפית עליה את מספרת. כל אדם שמחפש זוגיות, הזוגיות שלו תהיה ייחודית לה ו/או לו. אין פה תבניות של "נכון או לא נכון". אם גבר תלותי מחפש זוגיות, הוא יחפש את זאת שתחליט בשבילו ותטפל בו, כי בוודאי שיש נשים שמחפשות גברים כאלה.
עשית יותר מדי הכללות. מכיר אישית חברה, שסיימה מערכת יחסים של כחצי שנה של זוגיות כמו שאת מתארת בכתבה שלך. כך גם היא ראתה את עצמה בזוגיות. היא נפרדה אגב, כי בן הזוג שלה התחיל להיות אובססיבי לגביה. חשוב לזכור שבגילנו, אנחנו פשוט יכולים לגדוע מערכות יחסים שמגבילות את החופש שלנו וכך היא נהגה. עכשיו היא בזוגיות שגם היא וגם בן זוגה מרגישים שהם פשוט רוצים לחיות ביחד, אחרי פחות מחודשיים של היכרות. הפרטים הטכניים זניחים כשיש קשר כזה, שמביא זוג לרצות לחיות ביחד.
מה הסביבה חושבת או אומרת, לא מעניינת זוג שרוצה זוגיות חדשה. גם לא תמיד מה המשפחה הקרובה אומרת. גם לאנשים מבוגרים יש את הזכות להתאהב ולחיות את שארית חייהם באהבה ולמי שזה לא מתאים, אז זו בעיה שלו.
המסר הוא פשוט: תעופו על החיים, תתאהבו ותלכו עם מה שהלב אומר לכם וגם קצת עם השכל.
בהצלחה.

לפוסט המלא עוד 912 מילים ו-1 תגובות
זירת הדמוקרטיה
כל מה שצריך לדעת כדי לשמור על ישראל ליברלית

"לא מוכן לשחק במגרש שהימין הקיצוני קבע"

ריאיון סגלוביץ, ששובץ במקום השני ברע"ם, תוקף את נתניהו ("חושב רק על עצמו ואין לו שום עכבות") ומצהיר כי אם יהיה סיכום בין רע"ם לליכוד – הוא לא יהיה שם ● בריאיון לזמן ישראל הוא מאשים את הנהגת המדינה בהשלמה עם ההסתה נגד הערבים, קובע ש"זו סכנה לביטחון הלאומי" ומבהיר כי בנושאי זכויות להט"ב לא תהיה עליו משמעת סיעתית

לכתבה המלאה עוד 1,879 מילים

למקרה שפיספסת

אמריקה, ישראל, וה-D9 שהורס את הדין הבינלאומי

ב-2015, חבר הכנסת מוטי יוגב זעם על החלטת בית המשפט העליון בעניין הריסת בתים פלסטיניים והציע לשלוח דחפור D9 כדי "לעלות על בג"ץ". זו הייתה אמירה גסה, אבל היא ביטאה אינסטינקט פוליטי רב עוצמה: כשהחוק הופך למכשול, פשוט עולים עליו עם בולדוזר. האינסטינקט הזה חצה מאז גבולות. כיום הוא מופנה כלפי המשפט הבינלאומי.

ישראל וארצות הברית אינן מסתפקות עוד בוויכוח על פרשנותו של החוק הבינלאומי או על סמכותם של מוסדות בינלאומיים. הן מסייעות לבסס עיקרון מסוכן הרבה יותר: המשפט הבינלאומי חל על כולם, למעט מי שחזק מספיק כדי להעניש את מי שמנסה לאכוף אותו.

יהודה לוקץ׳ הוא פרופסור-חבר אמריטוס ליחסים בינלאומיים באוניברסיטת ג׳ורג׳ מייסון, וירג׳יניה. פרסם חמישה ספרים. הוא מחבר הספר שיצא לאור לאחרונה: "Op-Ed: Musings on War & Peace in the Middle East and Beyond"

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
הנוכל שלנו חושב על הצעד הבא קדימה, זה שישאיר אותו בשלטון, ולאחריו המבול (או כמו שאמרה הצדקת, מיס ביבי, שתישרף המדינה). זה שהוא ממשיך לנצח ככה רק מראה כמה הוא חכם וכמה יריביו הפוליטיים ח... המשך קריאה

הנוכל שלנו חושב על הצעד הבא קדימה, זה שישאיר אותו בשלטון, ולאחריו המבול (או כמו שאמרה הצדקת, מיס ביבי, שתישרף המדינה). זה שהוא ממשיך לנצח ככה רק מראה כמה הוא חכם וכמה יריביו הפוליטיים חדלי אישים. הם גם לא מוכנים להסיר את הכפפות, למרות הסכנה הברורה והמידית למדינתנו ולמרות שאת הנוכל דבר לא מרתיע. ומסתבר גם שהמזל הולך עם הרעים: ברגע שהוא החליט להתחיל ולהרוס את מערכת המשפט שלנו, עלה אל כס ה'דמוקרטיה הגדולה בעולם' זו שאמורה להוביל את המשפט הבין לאומי ולשמש אורים ותומים לשאר הדמוקרטיות, הבור ועם הארץ, הנרקיסיסט המגלומן, הפנטזיונר-שקרן-מטרידן טראמפ, שהחליט גם הוא לחסל את הדמוקרטיההליברלית בארצו המתפוררת. לוז לוז סיטיואיישן.

לפוסט המלא עוד 1,203 מילים ו-1 תגובות
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

הסירוב של טראמפ להתערב בלחימה מול החות'ים מאלץ את יורש העצר הסעודי לחשב מסלול מחדש ● בזמן שארצות הברית מגמגמת ובעלות הברית שותקות, בישראל עוקבים בזהירות מהצד ● איראן הצליחה לפתוח מנוף לחץ חדש, בעוד שאר מדינות המפרץ בעמדת המתנה מתוחה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 683 מילים

הסערה סביב נז"א היא בדיוק מה שקמפיין הליכוד חיפש

הסרט נז"א והופעת הבמאים בוונציה הפכו כלי נשק בידיו של נתניהו, שמיהר לקשור בין היוצרים לבין מועמדי המרכז-שמאל ● בעוד שגוש השינוי מנסה להתנער ולמחוק ציוצים, הימין מנצל את האירוע כדי לתדלק את תיאוריות הקונספירציה ולפגוע ביריביו ● פרשנות

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
שלום, הכל שטויות. לא סרט, לא נאום הצ׳חצ׳חים ולא נאום מנשקי הקמעות הם שיקבעו. זה העם שלנו. זה הצבא שלנו. ככה אנחנו נראים וככה אנחנו מתנהגים. עם של צ׳חצ׳חים, מנשקי קמעות ומבצע זוועות בצבא... המשך קריאה

שלום, הכל שטויות. לא סרט, לא נאום הצ'חצ'חים ולא נאום מנשקי הקמעות הם שיקבעו. זה העם שלנו. זה הצבא שלנו. ככה אנחנו נראים וככה אנחנו מתנהגים. עם של צ'חצ'חים, מנשקי קמעות ומבצע זוועות בצבא. וזו ההנהגה שמתאימה לנו.

ואם שטות כזו תהווה לשון מאזניים, רק מצדיק את האמירה שכל שינוי, גם אם יקרה, יהיה זמני. הדמוגרפיה היא שתנצח. מדינה ליברל דמוקרטית מפוארת כמו שבנו אבותינו כבר לא נחזור להיות. עם שינוי זמני ובלעדיו!

לכתבה המלאה עוד 705 מילים ו-1 תגובות

תגובות אחרונות

כמעט אלף שנה אחרי שנוצרה, רקמת באייה שבה לבריטניה והפכה את פתיחת התערוכה במוזאון הבריטי לאירוע לאומי ● היצירה בת 70 המטרים מתארת את הכיבוש הנורמני ואת קרב הייסטינגס ששינה את פני הממלכה ● אחרי מסע מורכב ומאובטח מצרפת, מאות אלפי מבקרים צפויים לעמוד מקרוב מול אחד המסמכים החשובים והמרהיבים ששרדו מימי הביניים

לכתבה המלאה עוד 2,680 מילים

"חינוך תורני זה אג'נדה של מישהו, חינוך סביבתי – לא"

אחרי 17 שנה, תוכנית הדגל של החינוך הסביבתי במערכת החינוך נסגרת בשל היעדר תקציב ● מדריכה בתוכנית: "זה המינימום כדי לתת לאזרחים של המחר בסיס בתחום קריטי לחיינו. במשרד החינוך מוכנים לשלם רק על מורשת יהודית" ● במשרד להגנת הסביבה עדיין מקווים למצוא מקור תקציבי, אך לשנת הלימודים הנוכחית זה עלול להיות מאוחר מדי

לכתבה המלאה עוד 1,200 מילים ו-1 תגובות

סקרי זמן ישראל

נציב התלונות על שופטים הפך את עצמו לערכאת ערעור על בג"ץ

החלטתו של אשר קולה להתערב בעתירה שעדיין מתבררת ולצדד בשר שלמה קרעי מהווה חריגה קיצונית מסמכויותיו ● נציב התלונות על שופטים מתנהל כאילו היה קומה רביעית מעל בית המשפט העליון ומשמש זרוע בשירות גורמים פוליטיים ועוינים למערכת המשפט כדי לייצר מאזן אימה ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 892 מילים ו-23 תגובות

גם חרדים שצה"ל אינו זקוק להם מנועים משירות לאומי

בתחילת החודש פקע ההסדר שאפשר לכ־500 גברים חרדים להצטרף מדי שנה לשירות הלאומי־אזרחי ● כ־70% מהם השתלבו בגופי ביטחון והצלה, אך כעת גם האפשרות הזאת נחסמה ● במקביל, מספר המתנדבים מהחברה הערבית והדרוזית גדל ביותר מ־50% מאז 2018 ומתקרב ל־6,000

לכתבה המלאה עוד 642 מילים ו-1 תגובות

"המסר שלי לישראל הוא לתת לממשלת לבנון חמצן"

ריאיון בכיר לבנוני לזמן ישראל: תקיפות צה"ל "חסרות ההבחנה" פוגעות בפירוק חזבאללה מנשקו ● בשיחה נדירה עם כלי תקשורת ישראלי, אומר הגורם מביירות כי ההרס הנרחב בדרום לבנון מערער את הלגיטימציה של ממשלתו לשתף פעולה עם ישראל נגד ארגון הטרור

לכתבה המלאה עוד 853 מילים

צמד הכוכבים הספרדים זוכי האוסקר הצטרף לבמאי פלוריאן זלר לשיחה על טשטוש הגבולות בין מציאות לבדיה ועל האחריות הפוליטית של אומנים בזמן משבר עולמי ● עמנואל לוי מדווח מפסטיבל ונציה

לכתבה המלאה עוד 1,052 מילים

"רק כשסיימנו את הלחימה באחת בלילה הבנתי את גודל האירוע"

ב-7 באוקטובר, הנשים הצעירות שמצאו את עצמן בחזית - התצפיתניות במוצבים, הטנקיסטיות בגבול עזה ולוחמות הגדודים המעורבים - עשו היסטוריה ● קרב הבלימה בסופה שהובילה מג"דית קרקל, סא"ל אור בן־יהודה, ממחיש את הגבורה והתושייה של הלוחמות - וגם את המאבק על מקומן בצה"ל ● פרק מספרה החדש של טל שניידר, "מלחמה משלהן"

לכתבה המלאה עוד 3,005 מילים ו-1 תגובות

"תקווה זה לא להתנחמד, צריך רעל בעיניים"

גוש השינוי מצטיין בלהסביר למה הממשלה מסוכנת ולתעד פשעים של פעילי ימין קיצוני, אבל שכח איך מציעים אלטרנטיבה אטרקטיבית ● בריאיון לרגל צאת ספרו "מהפכת התקווה", הפסיכולוג הפוליטי ד"ר עודד אדומי לשם מפרק את המושג תקווה, מסביר למה היא לא משאלת לב אלא מכשיר עבודה פוליטי לכל דבר, ומציע לליברלים להפסיק להתבכיין ולהתחיל להראות מה כן טוב

לכתבה המלאה עוד 2,823 מילים ו-2 תגובות
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.