דובר צה"ל בערבית, אל"מ אביחי אדרעי, פרסם אזהרת פינוי לשישה כפרים בדרום לבנון לקראת תקיפות צה"ל.
"אזהרה דחופה לתושבי לבנון הנמצאים ביישובים והכפרים הבאים: מעשוק, ינוח, חלוסיה אלפוקה, דבעאל, עבאסיה:
"לאור הפרת הסכם הפסקת האש על ידי חזבאללה, צה"ל נאלץ לפעול נגדו בעוצמה.
"צה"ל אינו מתכוון לפגוע בכם. למען ביטחונכם, עליכם לפנות את בתיכם מיד ולהתרחק מהכפרים והיישובים למרחק של לפחות 1000 מטר לשטח פתוח.
"כל מי שנמצא בקרבת אנשי חזבאללה, מתקניו ואמצעי הלחימה שלו, מסכן את חייו".
צה"ל מסר כי חזבאללה ירה הבוקר כמה רקטות לעבר כוחות צה"ל המוצבים בדרום לבנון.
בנוסף, צה"ל מסר כי כטב"ם שככל הנראה שייך לחזבאללה יורט. לא היו נפגעים בתקיפות.
שר האנרגיה אלי כהן אמר ל"כאן חדשות" כי להערכתו הבחירות יתקיימו במהלך חודש ספטמבר בשל משבר חוק הפטור מגיוס. עוד טען כי "אני לא חושב שהגוש פורק. קשה לי לראות שהחרדיםם יישבו עם גלעד קריב שהוא רב רפורמי".
"הממשלה הקודמת הייתה הממשלה הכי אנטי-חרדית מקום המדינה ולא היה חוק גיוס", טען. "אני חושב שצריך לקדם את נושא הגיוס כי זה חשוב לביטחון המדינה. שניים מילדיי בשירות מילואים פעיל בצו 8. צריך לפעול בנושא של הגיוס. הצרכים הביטחוניים של מדינת ישראל מחייבים להגדיל את מעגל המתגייסים וצריך לתקן את זה".
עוד אמר: "אני לא חושב שאנחנו בצרות. גם במערכת הבחירות של 2015 היו לליכוד 22-21 מנדטים כמה שבועות לפני הבחירות וסיימנו עם 30, אני לא מתרגש מהסקרים".
הערכות סודיות חדשות אומרות כי לאיראן יש גישה מבצעית ל-30 מתוך 33 אתרי הטילים שלה לאורך מצר הורמוז, מה שמרמז כי צבאה נותר חזק בהרבה מכפי שטען הנשיא טראמפ.
לפי הדיווח, הצהרותיו של טראמפ סותרות את מה שסוכנויות המודיעין של ארה"ב אומרות לקובעי מדיניות מאחורי דלתיים סגורות, לפי הערכות מסווגות מתחילת החודש שמראות כי איראן חידשה את הגישה לרוב אתרי הטילים, המשגרים והמתקנים התת-קרקעיים שלה.
לפי הדיווח, הדבר המדאיג ביותר בעיני כמה בכירים הוא ראיות לכך שאיראן השיבה לעצמה גישה מבצעית ל-30 מתוך 33 אתרי הטילים שהיא מחזיקה לאורך מצר הורמוז, דבר שעלול לאיים על ספינות מלחמה אמריקאיות ועל מכליות נפט העוברות בנתיב הימי הצר.
אנשים בעלי ידע על ההערכות אמרו כי הן מראות, בדרגות שונות, בהתאם לרמת הנזק שנגרם באתרים השונים, שהאיראנים יכולים להשתמש במשגרים ניידים שנמצאים בתוך האתרים כדי להעביר טילים למקומות אחרים. בחלק מהמקרים הם יכולים לשגר טילים ישירות מכן שיגור שהוא חלק מהמתקנים. רק שלושה מאתרי הטילים לאורך המצר נותרו בלתי נגישים לחלוטין, לפי ההערכות.
איראן עדיין מחזיקה בכ-70% מהמשגרים הניידים שלה ברחבי המדינה, ושמרה על כ-70% ממלאי הטילים שהיה לה לפני המלחמה, לפי ההערכות. המלאי הזה כולל גם טילים בליסטיים, שיכולים לפגוע במדינות אחרות באזור, וגם מלאי קטן יותר של טילי שיוט, שאפשר להשתמש בהם נגד מטרות בטווח קצר יותר ביבשה או בים.
סוכנויות המודיעין הצבאי דיווחו גם, בהתבסס על מידע ממספר ערוצי איסוף, כולל צילומי לוויין וטכנולוגיות מעקב אחרות, כי איראן חידשה את הגישה לכ-90% ממתקני האחסון והשיגור התת-קרקעיים שלה ברחבי המדינה, שכעת מוערכים כ"פעילים חלקית או במלואם", אמרו האנשים בעלי הידע על ההערכות.
הממצאים מערערים חודשים של הבטחות פומביות מצד הנשיא טראמפ ושר ההגנה פיט הגסת', שאמרו לאמריקאים כי הצבא האיראני "חוסל" ו"אינו עוד" איום.
הערכות המודיעין לגבי יכולותיה של איראן מצביעות על ההשלכות של בחירה טקטית שקיבלו מפקדי צבא ארה"ב. כאשר כוחות אמריקאיים תקפו את מתקני הטילים המבוצרים של איראן, הפנטגון, שניצב בפני מלאי מוגבל של חימושים חודרי בונקרים, בחר לנסות לאטום רבים מהכניסות במקום לנסות להשמיד את האתרים כולם עם כל הטילים שבתוכם, אמרו גורמים, בתוצאות מעורבות.
כמה חימושים חודרי בונקרים הוטלו על המתקנים התת-קרקעיים של איראן, אך גורמים אמרו כי מתכנני הצבא ניצבו בפני בחירה קשה ונדרשו לנקוט זהירות בשימוש בהם, משום שהיו צריכים לשמר מספר מסוים מהם לתוכניות מבצעיות אמריקאיות למלחמות אפשריות באסיה עם קוריאה הצפונית וסין.
כפי שדיווח הניו יורק טיימס בעבר, ארה"ב השתמשה בכ-1,100 טילי שיוט חמקניים ארוכי טווח במלחמה, קרוב לסך המלאי שנותר במחסן האמריקאי. הצבא גם שיגר יותר מ-1,000 טילי טומהוק, בערך פי עשרה מהמספר שהפנטגון רוכש בשנה. והוא השתמש ביותר מ-1,300 טילי יירוט מסוג פטריוט במהלך המלחמה, מה שמייצג יותר משנתיים של ייצור בקצב של 2025.
חידוש המלאים האלה ייקח שנים, לא חודשים. לוקהיד מרטין מייצרת כיום כ-650 טילי יירוט מסוג פטריוט בשנה. החברה הודיעה על תוכניות להגדיל את ייצור נשק ההגנה האווירית החיוני ל-2,000 בשנה. אבל לא יהיה קל לעשות זאת. ויכולת התעשייה לייצר מנועי רקטות אינה יכולה לגדול במהירות כפי שטראמפ דרש, אמרו גורמים.
ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט אומר כי "ניו יורק טיימס" הציג באופן מטעה דברים שאמר בדיווח שפורסם אתמול, שבו נטען לאונס נרחב של אסירים פלסטינים.
הטור ציטט את אולמרט סמוך לסוף הכתבה, באופן שנראה כאישור לתוכן הדיווח.
"אולמרט אמר לי שהוא אינו יודע הרבה על אלימות מינית נגד פלסטינים, אך לא הופתע מהעדויות ששמעתי", כתב מחבר הדיווח, ניקולס קריסטוף.
"האם אני מאמין שזה קורה?", אמר אולמרט לקריסטוף. "בהחלט. פשעי מלחמה מתבצעים מדי יום בשטחים".
עם זאת, אולמרט אומר כי קריסטוף הציג את שיחתם באופן מטעה, בכך שמיקם את הציטוט בסוף הכתבה, באופן שנראה כאילו הוא מאשר את טענותיה, אף שלא עשה זאת.
"המאמר של מר קריסטוף כולל טענות חמורות באופן יוצא דופן: שהרשויות בישראל הורו על אונס ילדים, שכלבים שימשו ככלים לתקיפה מינית, שעינויים מיניים שיטתיים הם מדיניות מדינה. לא אישרתי את הטענות האלה", אמר אולמרט בהצהרה ל"ניו יורק טיימס", לפי דיווח ב"The Free Press".
"אין לי כל ידע שתומך בטענות האלה, כפי שאמרתי למר קריסטוף. לכן, מיקום הציטוט שלי אחרי עמודים של טענות כאלה מציג באופן מטעה את עמדותיי", אמר אולמרט, לפי הדיווח.
דבריו של עו"ד חליל נעמה, אביו של הפרקליט שהוכה בבאר שבע הציגו את חלום הבלהות של הממשלה – ערביי ישראל כשותפים בקביעת הזהות הישראלית.
* * *
ההתקפה הברוטלית על הפרקליט סלאח נעמה עשויה להתברר כנקודת מפנה ביחסי יהודים-ערבים בישראל. לא רק בגלל האירוע עצמו, אלא בגלל דבריו של אביו, עו"ד חליל נעמה, שאמר בריאיון לרשת ב':
פנחס ענברי הוא חוקר בכיר של מזרח התיכון, עיתונאי, סופר, תסריטאי ומשורר. מחבר הערכים על הפלסטינים באנציקלופדיה העברית החדשה. שימש שנים רבות חוקר במרכז הירושלמי לענייני ציבור ומדינה. חיבר ספרי עיון על הבעיה הפלסטינית, וספר בלשנות על שורשי השפה העברית "סיפור שורש". הרומנים שחיבר יחד עם אשתו אביבה הם: "על גב סופה" - על אתגרי הקהילות הנוצריות בגליל המערבי בימי המנדט הבריטי מול האסלאם הרדיקלי ומעמד האישה, ו"שומר השאול" עוסק בשחיתות הישראלית.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו
בשבוע שעבר חוסל מפקד כוח רדואן בלבנון בהפצצה ברובע א-דאחייה בביירות. כזכור, כמעט כל המנהיגים המוכרים של ארגוני הטרור חוסלו במהלך המלחמה, הנמשכת כבר מעל שנתיים וחצי.
מאז 7 באוקטובר חוסלו בחמאס ובארגונים הנשלטים על ידו בעזה או בחו"ל: יחיא סנוואר, מוחמד דף, מרוואן עיסא, סאלח אל ערורי, איסמעיל הנייה, ראפע סלאמה, אחמד ע'נדור, מוחמד סנוואר – ועוד עשרות מפקדי גדודים, פלוגות ויחידות.
איתי לנדסברג נבו הוא אזרח המודאג מעומק השחיתות השלטונית, חושש לגורל הדמוקרטיה ומזועזע מהגזענות והאלימות בחברה הישראלית. לשעבר עורך "מבט שני" ומנהל מחלקת תעודה בערוץ הראשון (2002-2017). בן קיבוץ תל יוסף וממקימי הפורום למען אנשי המילואים ( 1995-2017) . כיום במאי, עורך תוכן ומפיק עצמאי.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוחיסולים של ראשי האירגון מועילה בטווח קצר כאשר מפעילים כח מלא נגד האירגון, צבאית ומדינית, להכרעה מהירה. כאשר עושים מבצע חיסולים ואז לא עושים כלום במשך חודשים, הארגון מתאושש מזה, ולא השגנו כלום חוץ מנאומי רהב שהבייס מת עליהם.
ביבי מלך הדחיינות לא מסוגל לנצח מלחמה.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנותגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוהגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם

















































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו