מראש היה ברור שאישור הפורטוגליות של אדם הוא תהליך טריקי שמזמין טענות ומענות. היה ברור שיהיו קומבינות ותחמונים. מדינות אירופה האחרות נותנות אזרחות רק למי שמביאמסמכים אוטנטיים שמוכיחים קשר למדינה בתקופה שקדמה למלחמת העולם השניה.
לוחם צה"ל נפצע קשה מפגיעת רחפן נפץ, קצין במילואים ולוחם במילואים באורח בינוני. הלוחמים פונו לקבלת טיפול רפואי בבית החולים ומשפחותיהם עודכנו.
מצה"ל נמסר כי מספר רחפני נפץ נפלו היום בשטח מדינת ישראל, בסמוך לגבול לבנון.
חיל האוויר יירט מספר שיגורים שנורו על ידי ארגון הטרור חיזבאללה לעבר כוחות צה"ל הפועלים במרחב דרום לבנון, ללא נפגעים. באחד מהאירועים, רחפן נפץ פגע בכלי הנדסי לא מאויש של כוחות צה"ל. נגרם נזק לכלי.
תת אלוף במילואים דדי שמחי הודיע כי הוא מצטרף לפוליטיקה באירוע "שבתרבות" ברחובות.
תת אלוף במיל' דדי שמחי מצטרף לפוליטיקה – באירוע "שבתרבות" בבית "יד לבנים" ברחובות אמר שמחי לליאת רגב כי "צריך לעשות סדר במדינה ואני אחד עם קבלות שיודע לעשות סדר".
עוד אמר שלא יתמודד בפריימריז בליכוד,וכי הוא מקבל פניות מגורמים שונים להצטרף אליהם. לדבריו המפלגה בה יהיה חבר/יקים… pic.twitter.com/Qh44MXcvJ9— דפנה ליאל (@DaphnaLiel) May 9, 2026
לדבריו של שמחי הוא לא יתמודד בפריימריז בליכוד, והמפלגה בה יהיה חבר או יקים "תקבל את הכרעת העם", ולא תחרים את מי שייבחר לראשות הממשלה, ובלבד שתוקם ממשלה ציונית.
רוסיה מעבירה רכיבי כטב"מים לאיראן דרך הים הכספי, כך אמרו גורמים אמריקאים לניו יורק טיימס, והופכת את האגם הגדול בעולם לציר מרכזי לסחר חשאי וגלוי כאחד.
לפי המקורות, ששוחחו עם העיתון האמריקאי בעילום שם, נתיב הסחר שנזנח במשך זמן רב מסייע לאיראן לבנות מחדש את יכולותיה הצבאיות בעקבות מסע ההפצצות של ארצות הברית וישראל שהסתיים בחודש שעבר.
אם המשלוחים מרוסיה יימשכו בקצב הנוכחי, איראן תוכל לחדש במהירות את מלאי הכטב"מים שלה, כך אמר גורם אמריקאי, לאחר שכ־60% ממנו אבדו במלחמה האחרונה.
הים הכספי משמש גשר המחבר בין שתי המדינות, שאינן חולקות גבול אך לשתיהן קווי חוף ארוכים לאורך הים הפנימי העצום. הוא מאפשר לרוסיה ולאיראן לסחור בגלוי, ללא חשש מהשתלטות של ארצות הברית או מדינות אחרות בשל עקיפת סנקציות.
לפי הדיווח, רוסיה שולחת סחורות שבדרך כלל היו עוברות דרך מצר הורמוז, הנתון זה שבועות למצור של ארצות הברית ושל איראן. הסחורות שעוברות דרך הים הכספי כוללות דגנים, מזון לבעלי חיים, שמן חמניות ומוצרי יסוד נוספים.
"אם חושבים על המקום האידיאלי לעקיפת סנקציות ולהעברות צבאיות, זה הים הכספי", אומרת המומחית ניקול גרייבסקי, פרופסורית בסיאנס פו בפריז.
"עבור מקבלי ההחלטות האמריקאים, הים הכספי הוא חור שחור גאופוליטי; זה כמעט כאילו הוא אינו קיים", אומר לוק קופי, עמית בכיר במכון המחקר הדסון.

איראן הודיעה שתשתתף במונדיאל 2026.
המשחקים ייערכו בקנדה, מקסיקו וארצות הברית החל מה-16 ביוני. איראן אמורה לשחק ביום הראשון מול ניו-זילנד בלוס אנג'לס.
שני פעילים שנעצרו בחודש שעבר לאחר שכוחות ישראליים עצרו את המשט לעזה שבו הפליגו, שוחררו היום ממעצר ביטחוני וצפויים להיות מגורשים מישראל בימים הקרובים, כך מסרו עורכי דינם לסוכנות רויטרס.
השניים, סייף אבו קשק, אזרח ספרד, ותיאגו אווילה מברזיל, נעצרו על ידי הרשויות בישראל ב־29 באפריל והובאו לישראל. הם היו חלק ממשט "סומוד העולמי" השני, שיצא מספרד ב־12 באפריל ונועד, לדברי הפעילים, לפרוץ את המצור הישראלי על רצועת עזה באמצעות העברת סיוע הומניטרי.
משרד החוץ מסר כי אבו קשק נחשד בקשר לארגון טרור, ואילו אווילה נחשד בפעילות בלתי חוקית. השניים הכחישו את הטענות נגדם.
ממשלות ספרד וברזיל טענו כי מעצרם אינו חוקי, אולם בית משפט השלום באשקלון האריך את מעצרם עד 10 במאי. ארגון זכויות האדם עדאלה, שסייע בהגנתם המשפטית וטען גם הוא כי המעצר אינו חוקי, מסר כי השניים עודכנו שישוחררו היום ויועברו לידי רשות האוכלוסין וההגירה עד לגירושם.
"עדאלה עוקב מקרוב אחרי ההתפתחויות כדי לוודא שהשחרור מהמעצר אכן ייצא לפועל, ולאחריו גירושם מישראל בימים הקרובים", נמסר מהארגון. הרשויות בישראל החזיקו בשניים בחשד לעבירות שכללו סיוע לאויב וקשר עם ארגון טרור. דוברי הרשויות בישראל לא היו זמינים מיידית לתגובה, לפי רויטרס.
השיח על ישראל ודרום אפריקה מתמקד בדרך כלל בצעדיה נגדנו ובשאלה האם וכמה מוצדקת ההשוואה לאפרטהייד. כאן אצביע על היבט שונה – כיצד אמורה לפעול מנהיגות ששמה את טובת הכלל ועתידו בראש מעייניה.
היום לפני 32 שנה, ב-9 במאי 1994, בתום הבחירות הדמוקרטיות הראשונות בדרום אפריקה, התכנסה האספה הלאומית החדשה. היא בחרה בנלסון מנדלה כנשיא והוא הושבע למחרת. בכך בא הקץ על שלטון האפרטהייד, בו במשך עשרות שנים המיעוט הלבן דיכא את הרוב השחור.
טובה הרצל היא גמלאית של משרד החוץ. שרתה כקצינת קישור לקונגרס בשגרירות ישראל בוושינגטון, הייתה השגרירה הראשונה של ישראל במדינות הבלטיות לאחר התפרקות בריה"מ, ופרשה אחרי כהונה בדרום אפריקה.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו
אוצר על הגג
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו
יאיר גרבוז היה המורה שלי לציור.
היו לי כמה מורים לציור בשנות בית הספר היסודי – בשנות ילדותי מקובל היה ללמד ציור בבית הספר כאחת המיומנויות שאדם צריך. לא היה למיומנות הזו שום שימוש מעשי, כל מה שהיה בה זה פיתוח קואורדינציה של יד-עין ושיפור מיומנויות של המוח – אבל כיום, כשהמוח הופך לאחד האיברים הכי פחות שימושיים למרבית בני האדם בחברה האנושית, אין עוד צורך במיומנויות כאלה.
"הזמן של הדי בן-עמר" הוא בלוג אישי בזמן ישראל, הכולל סיפורים ורשמים. הדי בן-עמר הוא סופר וחבר יד חנה, שפרסם ספרים כמו "בשם שמים" ו"הביוגרפיה החולנית של הדי בן-עמר", ומביא בכתביו סיפורים אמיתיים מהחיים המשלבים הומור וביקורת.
באבו דאבי אוהבים להגיש מהלכים גדולים באריזה קטנה. הודעת הפרישה של איחוד האמירויות מאופ"ק ומאופ"ק פלוס נכתבה כמו עדכון ביורוקרטי: החלטה אסטרטגית, מדיניות עצמאית.
אבל במפרץ, גם משפט מנומס יכול להישמע כמו טריקת דלת. מאחורי הפרישה מסתתר סיפור גדול בהרבה ממכסות תפוקה: עוד פרק במאבק על השאלה מי ינהל את המזרח התיכון שאחרי הנפט: ריאד, דובאי, אבו דאבי, או אף אחת מהן לבדה.
ד"ר בלה ברדה ברקת היא מומחית לנדל"ן ופרשנית כלכלית וגאופוליטית ומחברת הספר "הנדסת העושר, התפתחות הנדל"ן מצורך אנושי למוצר פיננסי".
איחוד בין איזנקוט לליברמן ייצר מרוץ תלת-ראשי אבל לא ישנה את מפת הגושים
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוהכדורים בידיים של בנט
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנובנט הלך לישון עם כלבים (וכלבות) וקם עם פרעושים (וקרציות). בואו נקווה שלמד מזה משהו, למרות שעם כיסוי הראש המגוחך שלו והאמונה בחבר דמיוני אני לגמרי בספק. ולראיה התקרית שלו עם הזרביב המטומטם בזה.
הגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם











































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו