נאורו, מדינת אי באוקיינוס השקט, חנכה היום את השגרירות הראשונה שלה בישראל, בירושלים, כך הודיע שר החוץ גדעון סער לצד שר החוץ של נאורו, ליונל איינגימאה, המבקר בישראל.
בהודעת משרד החוץ בירך סער על מחויבותה של נאורו להעמקת היחסים ועל תמיכתה בישראל, בזירה הבינלאומית. לדבריו, נאורו מצביעה עם ישראל באו"ם "ב־71% מהמקרים", והוא הוסיף כי הנתון הזה "יעלה בעתיד הקרוב מאוד".
נאורו, מהמדינות הקטנות בעולם, מונה כ־12 אלף תושבים ונחשבת לתומכת עקבית בישראל, שהודתה לה בעבר על תמיכתה באו"ם ובפורומים בינלאומיים אחרים.
סער ואיינגימאה סיכמו על פתיחת השגרירות בפגישה שנערכה בפיג'י ביוני 2025. כיום ישראל מיוצגת בנאורו באמצעות שגריר לא-תושב המוצב בפיג'י.
לפי משרד החוץ, המהלך משקף את המאמצים "לחזק את מעמדה הבינלאומי של ירושלים ולעודד מדינות נוספות להרחיב את נוכחותן הדיפלומטית בבירה".
בשנים האחרונות פתחו או העבירו שמונה מדינות נוספות את שגרירויותיהן לירושלים, בהן ארצות הברית, גואטמלה, הונדורס, קוסובו, פרגוואי וסומלילנד, וכן מדינות האוקיינוס השקט פפואה גינאה החדשה ופיג'י. קולומביה והרפובליקה הדמוקרטית של קונגו הודיעו בחודש שעבר על תוכניות להעביר את שגרירויותיהן לירושלים.
רוב מדינות העולם אינן מכירות בירושלים כבירת ישראל ומחזיקות את שגרירויותיהן בתל אביב, ולעיתים מפעילות קונסוליות קטנות יותר בירושלים.

ישראלי נפצע באורח בינוני עד קשה בפיגוע דקירה בחוות "מעוז יהודה". בגדה. צה"ל מסר כי פתח במצוד. לפי ארגון "הצלה ללא גבולות", פלסטיני הגיע ברכב לחווה הסמוכה לכפר עוסרין, דקר מתנחל ונמלט מהמקום.
כוחות צה"ל רבים הוזעקו לאזור ופתחו בסריקות אחר החשוד, ובמקביל הוטל כתר על יישובים פלסטיניים סמוכים.
סרטון שפרסם השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר ב־30 באוגוסט, ובו הוא נראה מתגרה באסירות פלסטיניות המוחזקות בכלא הביטחוני דמון, הוסר מהרשתות החברתיות.
הסרת הסרטון באה לאחר שוועד הציבורי נגד עינויים פנה לוועדת הבחירות המרכזית וטען כי מדובר בשימוש בלתי חוקי במשאבי המדינה לצורכי תעמולת בחירות.
דוברו של בן גביר לא השיב מייד לשאלה אם השר הסיר את הסרטון בעקבות הפנייה.
בגל"צ מדווחים כי קיצוניים חרדיים הלחימו וריתכו את שער הכניסה לבית הספר הממלכתי-דתי בשכונת פרדס כ"ץ המעורבת – כדי שהתלמידים, רבים מהם ילדי חינוך מיוחד, לא יוכלו להיכנס. הסיבה? אין שם הפרדה מגדרית.
אירוע מופרע הבוקר בבני ברק: הכניסה לבית הספר הממלכתי-דתי נחסמה – כי אין בו הפרדה מגדרית בין הילדים | קיצוניים חרדיים הלחימו וריתכו את שער הכניסה לבית הספר הממלכתי דתי בשכונת פרדס כ"ץ המעורבת – כדי שהתלמידים, רבים מהם ילדי חינוך מיוחד, לא יוכלו להיכנס. בתמונה: אחרי פריצת השער pic.twitter.com/bOgIZZ3Khf
— טוביה יגלניק (@tuvyayagelnik) September 7, 2026
מועמד הליכוד אורן דוברונובסקי אמר בריאיון לגלי צה"ל כי הוא "אינו שש לוותר" על האזרחות האמריקאית, כמתחייב מחברי כנסת, והוא "מנסה לראות אם יש אפשרות לא לעשות את זה".



























































































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו