בג"ץ קבע היום ש"יש מקום" שהוועדה המייעצת למינויים לתפקידים בכירים, שדנה במינוי רומן גופמן לתפקיד ראש המוסד, תתכנס שוב ותשמע את אורי אלמקייס ואת תת-אלוף ג', שבחן את הפעלתו בידי הצבא.
השופטים דפנה ברק-ארז, עופר גרוסקופף ואלכס שטיין הנחו את הוועדה להודיע לבית המשפט, עד יום חמישי הקרוב בשעה 12:00, האם יפעלו כדי שהוצע לה.
אם הוועדה, בראשותו של הנשיא לשעבר של בית המשפט העליון אשר גרוניס, תחליט לשוב ולהתכנס, היא תאפשר לגופמן למסור את התייחסותו לדבריהם של אלמקייס ושל ג'.
הוועדה גם תוכל לזמן כל גורם נוסף שהיא תמצא לנכון.
פרק הזמן שהוקצה לוועדה להתכנס מחדש ולהיפגש עם אלמקייס ועם ג' הוא שבוע. עד יום שלישי בשבוע הבא על הוועדה למסור לבית המשפט הודעה לגבי השלמת פעולתה.

מספר חברי כנסת מהקואליציה משכו את חתימותיהם, שאיפשרו לשופט בית המשפט העליון לשעבר יוסף אלרון להתמודד לתפקיד מבקר המדינה, כך דיווחו כמה כתבים פוליטיים.
לפי הפרסומים, חברי הכנסת הסירו את תמיכתם במועמדותו של אלרון בשל לחץ מצידו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, שמעוניין שלתפקיד ייבחר מקורבו, עורך הדין מיכאל ראבילו.
בין חברי הכנסת שמשכו את תמיכתם – חבר סיעת הליכוד, אלי דלל.
כדי להתמודד לתפקיד מבקר המדינה מועמד נדרש לגייס תמיכה של עשרה חברי כנסת במועמדותו.
היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה, הודיעה שהפרקליטות הגישה לבית משפט השלום בפתח תקווה כתב אישום נגד חברת הכנסת טלי גוטליב על כך שחשפה את זהותו של עובד שירות הביטחון הכללי ואת זהותה של בת זוגו, שקמה ברסלר.
כתב האישום הוגש כעת, אחרי שבמשך חודשים שר הביטחון ישראל כ"ץ נמנע מלחתום על תעודת החיסיון, ובכך עיכב את הגשת כתב האישום.
נכנסה לתוקפה התפטרותו מהכנסת של חבר סיעת ש"ס, משה ארבל.
ארבל מסר שלשום את מכתב ההתפטרות שלו ליושב ראש הכנסת, והיום ההתפטרות נכנסה לתוקפה.
במקומו שב לשורות הכנסת חבר הכנסת לשעבר ארז מלול. מלול כיהן בכנסת הנוכחית, אך עם פרישת ש"ס מהממשלה, השרים שלא כיהנו כחברי כנסת, שבו לכנסת, במסגרת החוק הנורווגי, ומלול נפלט מהמשכן.
חברת הכנסת טלי גוטליב מסרה שהיועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה הודיעה לה על הגשת כתב אישום נגדה, לאחר שחשפה שלא כדין את שמו של איש שירות הביטחון הכללי.
גוטליב שבה ואמרה שבכוונתה לבקש מחברי הכנסת שלא להסיר את חסינותה. "בדעתי לשכנע את חברי הכנסת כי חשיפת בן זוגה של ברסלר נעשתה במסגרת ולמען מילוי תפקידי. עליי כידוע לא מטילים אימה", כתבה בהודעתה.











































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו