
יושב ראש עוצמה יהודית, השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, ביקש בימים האחרונים להתיר לו ולמשפחתו לטוס לחופשה בארצות הברית על חשבון איש העסקים יעקב (קובי) אלהרר, כך דיווח הערב יהושע (ג'וש) בריינר ב"הארץ".
הבקשה הגיעה לוועדת ההיתרים במשרד מבקר המדינה, אולם אחרי שזו העירה את הערותיה, בן גביר חזר בו מבקשתו.
ההערכות הן ששווי הנסיעה הוא עשרות אלפי שקלים. בן גביר ביקש לנסוע עם אשתו ועם ילדיהם כדי להשתתף בחתונת בתו של אלהרר, שתתקיים בשבוע הבא.
בעבר דווח ב"פרגוד" שבן גביר העניק לאלהרר אות מטעם המשרד לביטחון לאומי, וזה שיבח את השר.
מבן גביר נמסר ש"מדובר בשקר מוחלט. יובהר כי השר טרם החליט אם יטוס, ואם וכאשר זה יקרה – הרי שהטיסה והשהות ישולמו מכיסו הפרטי של השר".
אלהרר לא ענה לפניות למסור תגובה.
המשטרה הודיעה שהתנועה בצומת המזלג בכבישים 25 ו-34 שבה לסדרה, לאחר ששוטרים פעלו במקום ומפרי הסדר התפזרו.
ראש המוסד רומן גופמן מינה סגן חדש לאחר שהדיח בשבוע שעבר את סגן ראש הארגון.
בהודעה מסר המוסד כי א' ייכנס באופן מיידי לתפקיד סגן ראש המוסד וראש אגף המבצעים.
"א' שירת במגוון תפקידים בליבת העשייה המבצעית ומביא עימו ידע, ניסיון והיכרות מעמיקה של הארגון, נכתב בהודעה.
עוד צוין שהמינוי של א' בידי גופמן אושר על ידי ראש הממשלה בנימין נתניהו.
בשבוע שעבר, ימים ספורים לאחר שנכנס לתפקיד, הדיח גופמן את סגן ראש המוסד, שגם הוא זוהה כא'.
לאחר שראשי יותר מ־24 ישיבות איימו להפסיק לשלוח את תלמידיהם לשרת ביחידות שריון בשל פיילוט לשילוב נשים בחיל, הרמטכ"ל אייל זמיר אמר כי היוזמה לא תבוא על חשבונה של אוכלוסייה אחת לטובת אחרת.
"צה"ל הוא צבא העם. בשל כך אני רואה חשיבות עליונה בשילוב כלל האוכלוסיות בשורותיו, ובמיוחד במערך הלוחם ותומך הלחימה", אמר זמיר בוועידה של ארגון עובדי צה"ל.
"שילוב מורכב זה ייעשה תמיד, באופן שיאפשר לציבור אחד לשרת לצד השני ולא על חשבונו", הבהיר זמיר.
מגן דוד אדום מסר שצעיר בן 21 נפגע באורח בינוני וסובל מחבלות בראש ובגפיים ומקבל טיפול רפואי סמוך למחלף גנות, כשבכביש 1 שבאזור נערכת הפגנה.
דוברות מד"א מסרה שבדיווח שהארגון קיבל נמסר שהצעיר נפגע מרכב במקום.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו
הביטוי "שפה מעצבת תרבות" הוא ביטוי שגור וגם נכון, שכן השימוש בשפה הוא יומיומי ומקבע את תפיסתנו לגבי הסובב אותנו. הבנה זאת הובילה, למשל, למאבק למען שימוש בו-זמני בצורות זכר ונקבה בעברית, כדי למנוע תפיסה של אפליית נשים, כאשר פונים לציבור שבני שני המינים נכללים בתוכו.
שינוי זה הוא מורכב ומכביד, שובר את כללי השפה, הופך אותה למסורבלת ומוזרה במקום ליעילה ושוטפת כבעבר. יתרה מזאת, הוא אינו מקדם את תיקון הבעיה שלשמה נקרא, שכן מי שמקבלים שינוי לשוני זה ומשתמשים בו, הם אלה שהשפה לא הייתה מכשול עבורם בקבלת נשים ובהתייחסות אליהן כשוות בין שווים. מכאן, שבמקרה זה השינוי הלשוני לא בהכרח ישיג את המטרה אשר לשמה הוא נעשה.
חגי אולשניצקי הוא דוקטור בלימודים קלאסיים, העוסק בחקר של היסטוריה צבאית, כלכלית, חברתית ומדינית. כיום חוקר באוניברסיטת בר-אילן, ובעבר חוקר באוניברסיטאות בזל וורשה.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנועכשיו זה כבר ברור לעין כל. הברית בין הנאשם מירושלים ונשיא המעצמה החזקה בעולם מתפוררת. נשיא ארה"ב דונלד טראמפ נשאר בליגת האלופים והנאשם מירושלים, ראש הממשלה בנימין נתניהו, הידרדר לתחתית. בימים האחרונים הוא אפילו מפקפק בגלוי בכך שנתניהו יתמודד בכלל בבחירות הקרובות.
נתניהו הצליח לחולל את הנזק הגדול ביותר למעמדה של מדינת ישראל. הוא הפך מדינה עם הרתעה משמעותית, מדינה עם איום אסטרטגי בקנה – למדינת חסות אמריקאית חלשה ומאוימת, אשר קרש ההצלה היחיד שלה הוא העם. הצבא המורכב מבנינו הנפלאים, שגם הם כבר מביעים סימני חולשה.
פאר לי שחר היא עיתונאית, חברה בוועד הפעיל של מפקדים למען ביטחון ישראל, בוועדת ההיגוי של פורום ארגוני השלום ופעילת שלום בתנועת נשים עושות שלום. היא חברה במועצה הדתית של עיריית תל אביב. בעלת ותק של עשרות שנים בתקשורת - בגלי צה"ל (ככתבת הראשונה ביומני החדשות) וככתבת מדינית ופוליטית בעיתונים חדשות ועל המשמר ועורכת ומגישה יומני חדשות ותוכניות מלל ברשת ב של קול ישראל.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוהמרגל שתקע אותנו
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוהגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם



























































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו