המשטרה עצרה תושב ג'דיידה-מכר, כבן 18, שלפי החשד, היה מעורב בירי בראש המועצה סוהיל מלחם ובסגנו עביד עביד.
מוקדם יותר היום עצרה המשטרה גורם נוסף, כבן 25, בחשד שהיה מעורב בירי. גם הוא תושב היישוב.

ארצות הברית העבירה בימים האחרונים לרשויות בארץ מסרים, שלפיהם, מטוסי התדלוק האמריקאיים, הנמצאים בשטח ישראל, צפויים להישאר במדינה לפחות עד סוף השנה הנוכחית – תחילת השנה הבאה, כך דווח הערב בחדשות 12.
אם המטוסים הללו אכן יישארו בארץ, נמל התעופה בן־גוריון יתקשה מאוד לשוב לפעילות השגרתית, כפי שזו הייתה לפני תחילת המערכה הנוכחית נגד איראן.
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ הודיע כי ביטל מתקפה גדולה נגד איראן, שלטענתו הייתה אמורה להתבצע מחר, לאחר שבעלות ברית במפרץ הבטיחו לו שהסכם עם טהרן אפשרי כעת הודות לחידוש "משא ומתן רציני".
"התבקשתי על ידי אמיר קטאר, תמים בן חמד אאל־תאני, יורש העצר של ערב הסעודית, מוחמד בן סלמאן אאל סעוד, ונשיא איחוד האמירויות, מוחמד בן זאיד אאל נהיאן, להמתין עם המתקפה הצבאית המתוכננת שלנו נגד הרפובליקה האסלאמית של איראן, שתוכננה למחר, משום שכעת מתקיים משא ומתן רציני, ולדעתם, כמנהיגים גדולים ובעלי ברית, יושג הסכם שיהיה מקובל מאוד על ארצות הברית של אמריקה, וכן על כל המדינות במזרח התיכון ומעבר לו", כתב טראמפ ברשת Truth Social.
"הסכם זה יכלול, וזה חשוב, שלאיראן לא יהיה נשק גרעיני!", כתב טראמפ, ככל הנראה בהתייחס להתחייבות איראנית שלא להעשיר אורניום, אף שלא ברור אם זו תהיה התחייבות קבועה, שכן בשבוע שעבר ציין כי יהיה מוכן להסתפק בהפסקה איראנית של עשרים שנה בהעשרת אורניום, תפנית בפני עצמה לאחר טענות חוזרות ונשנות כי אסור לאפשר לאיראן להעשיר אורניום לעולם.
"מתוך כבודי למנהיגים הנזכרים לעיל, הנחיתי את שר המלחמה פיט הגסת', את יושב ראש המטות המשולבים, הגנרל דניאל קיין, ואת צבא ארצות הברית, כי לא נבצע מחר את המתקפה המתוכננת נגד איראן", כתב טראמפ.
"אבל הנחיתי אותם בנוסף להיות מוכנים לצאת למתקפה מלאה ורחבת היקף נגד איראן בהתראה של רגע, אם לא יושג הסכם מקובל", טען.
מאז פרוץ מלחמה ב־28 בפברואר, טראמפ איים שוב ושוב במתקפות צבאיות גדולות נגד איראן, רק כדי לבטלן לאחר מכן על רקע טענות להתקדמות במשא ומתן.
טהרן לא אותתה כי היא מוכנה להפסיק לצמיתות את תוכנית הגרעין שלה, או לרסן את תוכנית הטילים שלה או את תמיכתה בארגוני שליחים – כולן דרישות שישראל לחצה על ארצות הברית להציב.

ראש הממשלה בנימין נתניהו נפגש בחשאי לפני כחצי שנה עם הנשיא יצחק הרצוג בבית הנשיא בירושלים, כך דיווח הערב יובל שגב בחדשות 13.
לפי הפרסום, נתניהו הגיע למקום בשעת ערב שלא באמצעות השיירה הרשמית המלווה אותו, אלא בכלי רכב אחר, ולא נמסר לציבור ששני האישים נועדו זה עם זה.
לפני כחצי שנה ראש הממשלה גם הגיש, כידוע, לנשיא בקשה שזה יביא להפסקת המשפט הפלילי המתנהל נגדו.
אתמול דווח בערוץ 14 שהרצוג ונתניהו נפגשו זה עם זה במתקן צבאי באמצע חודש מרץ, במהלך המלחמה נגד איראן, וגם פגישה זו הוסתרה מעיני הציבור.
במהלך הפגישה שנערכה לפני כחודשיים המזכירים הצבאיים של השניים עזבו את הישיבה, דבר המצביע על כך שראש הממשלה והנשיא דנו בנושאים שאינם צבאיים.
בבית הנשיא הכחישו את קיום הפגישה ומסרו שהרצוג נפגש בעבר וייפגש בעתיד כפי שנשיאים וראשי ממשלה נפגשו זה עם זה ודנו בענייני המדינה.

סגן ראש הממשלה ושר המשפטים יריב לוין הודיע הערב שמאז הצביעה הממשלה להדיח את גלי בהרב-מיארה מתפקיד היועצת המשפטית לממשלה, בחודש אוגוסט האחרון, הוא מחרים אותה, אף שבג"ץ פסל את הדחתה.
"מאז ההחלטה להדיחה אני לא מזמין אותה לישיבות ולא עובד איתה", כתב לוין והוסיף: "הגיע הזמן שלא אהיה כמעט היחיד שנוהג כך. הממשלה חייבת לעמוד סוף-סוף מאחורי ההחלטה שקיבלנו (ואם צריך, אפשר לחזור ולאשר אותה)".
עוד כתב: "הגיע הזמן להפסיק להזמין אותה לישיבות הממשלה והקבינט, להפסיק לקבל ממנה חוות דעת, ולהורות לכל הדרגים הכפופים לממשלה, ובראשם לחשב הכללי ולמפכ"ל המשטרה, שלא לקבל ממנה עוד שום הנחיה משפטית. דרשתי זאת מזמן, והגיעה העת שזה ייעשה".
שר המשפטים כתב את הדברים על רקע ניסיונה של היועצת המשפטית למנוע את מינוי רומן גופן לראש המוסד: "הערב שוב ברור מתמיד מדוע העברתי בממשלה החלטה להדיח את גלי בהרב-מיארה. פעולותיה הפוליטיות הבלתי פוסקות, כדי להכשיל את הממשלה ולסכל את מהלכיה ואת מדיניותה, הגיעו לשיא חדש בעניינו של האלוף רומן גופמן".
לוין הוסיף ש"אי אפשר לעבור לסדר היום על המהלכים שביצעה, בניסיון נואש למנוע את מינויו של גיבור ישראל לראש המוסד, תוך שבדרך ניסתה לפגוע אנושות בשמו הטוב".













































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו