אב ובנו בן שש נמצאו הבוקר ללא רוח חיים בבית במושב אביאל. בוואלה דווח כי במשטרה בודקים חשד לרצח והתאבדות. בכאן דווח כי האב והאם היו פרודים ובן משפחה הוא זה שהזמין את המשטרה.
מתנחל תועד משליך אבנים לעבר בית של פעיל פלסטיני בחברון מוקדם יותר היום, בעוד חייל צה"ל נראה עומד מן הצד ומתבונן.
קורה ממש עכשיו בחברון!
מתנחל זורק אבנים על בית פלסטיני לעיניי חיילים שעומדים לא רחוק (סרטון 1)
החיילים מעכבים אותו והוא מתחיל לדחוף ולקלל גם אותם (סרטון 2)
למתנחלים לא אכפת מהביטחון של אף אחד ואם חיילים מפריעים להם, צה"ל הופך לאוייב ברגע.
אל תתנו להם רובים! pic.twitter.com/gg5ECRoozj
— נדב וימן Nadav Weiman (@weimanadav) April 25, 2026
בסרטון נוסף נראה כי חיילים עיכבו את המתנחל זמן קצר לאחר האירוע, אך בהמשך הוא שוחרר.
בתיעוד השני ניתן לראות את המתנחל דוחף ומקלל את החיילים שניסו לעכב אותו.
צה"ל מסר מוקדם יותר היום כי הוא בוחן את המקרה, אך טרם פרסם תגובה נוספת.
צה"ל הודיע כי פתח בבדיקה לאחר שתיעוד שפורסם בכלי תקשורת בלבנון הראה דחפורים צבאיים גורמים נזק לפאנלים סולאריים בכפר הנוצרי דבל שבדרום לבנון.
الجيش الاسرائيلي واصل عمليات الهدم والتخريب في بلدة دبل الحدودية حيث اقدم على جرف الواح الطاقات الشمسية التي تغذي البلدة بالكهرباء ومحطة المياه اضافة إلى بعض المنازل والطرقات وأشجار الزيتون pic.twitter.com/Etu9asXQGz
— LBCI Lebanon News (@LBCI_NEWS) April 25, 2026
"פעולות כפי שנראות בסרטון אינן תואמות את ערכי צה"ל ואת המצופה מחייליו", נמסר בתגובה לפניית זמן ישראל.
בצה"ל ציינו כי האירוע נמצא בבדיקה, וכי בהתאם לממצאים יינקטו צעדים נגד החיילים המעורבים.
לפי דיווחים בלבנון, נגרם נזק גם לתשתיות מים בדבל, וכן לבתים, לכבישים ולעצי זית.
נשיא דונלד טראמפ ורעייתו מלניה טראמפ פונו בחופזה מארוחת איגוד כתבי הבית הלבן בליל שבת במלון הילטון ליד הבית הלבן, לאחר שאדם פתח באש באמצעות רובה ציד לעבר אנשי אבטחה, כך מסרו גורמים רשמיים.
שמו של החשוד בירי: קול תומאס אלן, הוא כבן 30, והיה חמוש ברובה ציד, אקדח וסכינים.
美国白宫Whitehouse记者晚宴dinner发生枪击事件 枪手身亡
当地时间4月25日,美国白宫记者晚宴大厅发生枪击事件,枪手现已身亡,美国总统特朗普Trump紧急撤离了白宫记者晚宴现场 pic.twitter.com/t3PTMn6xY0
— 朝闻 (@xu159411209) April 26, 2026
החשוד ירה לעבר סוכן של השירות החשאי, אמר גורם ב־FBI לרויטרס.
כשעתיים לאחר התקרית אמר טראמפ לכתבים בבית הלבן כי הסוכן ניצל בזכות אפוד מגן והוא "במצב טוב".
החשוד, שטראמפ תיאר כ"אדם חולה", נעצר. כל הגורמים הפדרליים שהיו באירוע, כולל טראמפ, יצאו ללא פגע.
טראמפ: היורה "נראה מרושע מאוד"
"אדם הסתער על נקודת בידוק כשהוא חמוש במספר כלי נשק, והוא נוטרל בידי כמה מאנשי השירות החשאי האמיצים מאוד", אמר טראמפ במסיבת עיתונאים בבית הלבן לאחר האירוע.
תיעוד מצלמות אבטחה במעגל סגור שפרסם טראמפ ברשת החברתית שלו הראה אדם רץ במהירות דרך נקודת הבידוק, מפתיע לרגע את אנשי האבטחה, לפני שאלה שלפו את נשקם.
"אתם יודעים, הוא הסתער ממרחק של 45 מטר, כך שהוא היה רחוק מאוד מהאולם. הוא היה בתנועה. הוא ממש היה בתנועה", אמר טראמפ לאחר שהאירוע בוטל.
לדבריו, גורמים רשמיים מעריכים כי מדובר ב"זאב בודד" שפעל לבדו, והוסיף: "הוא נראה כמו מישהו מרושע מאוד כשהוא היה על הקרקע".
BREAKING: President Trump has shared footage of the White House Correspondents' Dinner shooting and a photo of the suspect. pic.twitter.com/3H1M7hwKbj
— Collin Rugg (@CollinRugg) April 26, 2026
טראמפ אמר כי סוכנים פדרליים פשטו על ביתו של החשוד בקליפורניה.
דובר השירות החשאי, אנתוני גוליילמי, אמר כי השירות חוקר ירי שאירע סמוך לאזור הבידוק המרכזי בכניסה לאירוע.
לאחר שנשמעו היריות, המשתתפים בארוחה הפסיקו מיד לדבר, ואנשים החלו לצעוק "למטה, למטה!". רבים מבין כ־2,600 המשתתפים תפסו מחסה, בעוד מלצרים נמלטו לחזית האולם.
אנשי אבטחה דחפו בכוח את חברי הקבינט אל הקרקע, בהם מזכיר המדינה מרקו רוביו, שר הבריאות רוברט פ. קנדי הבן ושר הפנים דאג ברגאם.
אנשי אבטחה נוספים בלבוש קרבי הסתערו על הבמה ופינו את טראמפ ואת רעייתו. חלקם תפסו עמדות על הבמה וכיוונו רובים לעבר אולם הנשפים. חברי הקבינט פונו מהמקום בזה אחר זה.
ארוחת איגוד כתבי הבית הלבן, אירוע מרכזי בלוח השנה החברתי של וושינגטון, נערכה באולם התת־קרקעי של מלון הילטון, והשתתפו בה גם רבים מחברי הקבינט ובכירים נוספים בממשל.
טראמפ ורעייתו התכופפו מאחורי הבמה לפני שפונו בידי סוכני השירות החשאי. טראמפ שהה מאחורי הקלעים כשעה, כך לפי מקור ששוחח עם רויטרס. "אנחנו נשארים", נשמע אומר, לפי אותו מקור.
טראמפ כתב ברשתות החברתיות כי הוא מקווה שניתן יהיה לקיים מחדש את הארוחה, הראשונה שבה השתתף כנשיא, בתוך 30 יום.





















































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו