
יועציו של ראש הממשלה בנימין נתניהו פעלו לסכסך ביוני 2024, במהלך המלחמה ברצועת עזה, בין יואב גלנט, שכיהן אז כשר הביטחון, לבין הרצי הלוי, שכיהן אז כרמטכ"ל, כך דיווח הערב אבישי גרינצייג ב־i24NEWS.
אלי פלדשטיין, ששימש אז כיועץ של נתניהו, שלח בווטסאפ ב־21 ביוני 2024 ליונתן אוריך, ששימש גם כן יועץ של ראש הממשלה, הודעה שנועדה להישלח לעיתונאי, כדי שזה יפנה אותה לגלנט ויפרסם ברבים את תוכנה.
"נודע לנו שבחודש וחצי האחרונים היו מספר שיחות לבד ובנוכחות אנשים בין שר הביטחון גלנט לבין מנכ"ל משרד הביטחון אייל זמיר, שבמהלכן שוחח שר הביטחון עם זמיר של האפשרות כי הנ"ל יכהן כרמטכ"ל הבא", נכתב בהודעה.
"כמו כן הועברו לו [לזמיר] מסרים שמדובר במינוי שנתניהו יכול לו ולכן זמיר הוא אפשרות ריאלית. עוד נודע לנו כי שר הביטחון מונע לאחרונה מראש הממשלה מלהיפגש עם זמיר", כתב פלדשטיין לאוריך.
פלדשטיין הסביר: "המטרה בפרסום היא אחת, להכניס טריז בין הרצי לגלנט". אוריך השיב: "הבנתי".
אחר כך כתב פלדשטיין: "שגלנט מתעסק במינוי רמטכ"ל מעל הראש של הרצי ולפני שהרצי פרש, וזה מקדם את פרישת הרצי. מבין?", והוסיף לברר: "מאשר את הניסוח?". ועל כך השיב אוריך: "זורם".
בשעה 11:37 ב־7 באוקטובר 2023, שעות ספורות אחרי פרוץ המלחמה, כתב פלדשטיין לטופז לוק, יועץ נוסף של ראש הממשלה, שעל נתניהו להופיע "בלי חליפה ובלי עניבה. מוד קרבי", וזה השיב שהוא יודע שכך יש להיראות.
ואכן בסרטון הראשון שפרסם נתניהו אחרי פרוץ המלחמה הוא הופיע ללא עניבה.
ב־17 בדצמבר 2023 אוריך העביר לפלדשטיין את ההודעה: "השר אקוניס בישיבת הממשלה: 'חמור בעיניי שהרמטכ"ל לא מצא לנכון להגיע לאף ישיבת ממשלה מאז תחילת המלחמה". פלדשטיין העביר את הדברים לתקשורת.
אקוניס מצידו טען שכלל לא אמר את הדברים, אלא הביע רצון שהרמטכ"ל יגיע מעת לעת לישיבות הממשלה. מה גם שהלוי כלל לא הוזמן אז לישיבות הממשלה, אלא רק לישיבות הקבינט המדיני־ביטחוני.
ב־20 ביוני 2024 העביר אוריך לפלדשטיין ידיעה שבדה, גדי שזה יעבירה לתקשורת: "ליברמן ובנט מתווכחים על מיקומו ברשימה. בנט מתעקש על מס' 2. ליברמן מציע 4". בהמשך כתב אוריך לאיינהורן על הדברים: "[זהו] ספין שלי".
אוריך העביר את המידע השקרי לפלדשטיין ימים אחדים אחרי שנפתלי בנט ואביגדור ליברמן נועדו.
עוד דווח שגלנט העביר מידע מסווג לעיתונאים, והצנזורה פסלה אותו לפרסום.
כלי תקשורת בערבית פרסמו תיעוד מהיום שבו נראים מתנחלים גונבים חפצים מבית פלסטיני בדרום הגדה.
מתנחל נראה לוקח חפצים מבית פלסטיני במסאפר יטא ומעמיס אותם על טרקטורון, שנראה זהה לאלה שהממשלה העניקה בשנה שעברה לתושבי מאחזים ישראליים לא חוקיים.
בהמשך התיעוד נראים המתנחלים נוסעים מהמקום בטרקטורון. לא דווח על מעצרים, שהם נדירים במקרים שבהם מתנחלים פוגעים בפלסטינים בגדה.
لحظة قيام عدد من المستوطنين بسرقة ممتلكات من منزل فلسطيني في مسافر يطا جنوب الخليل بالضفة الغربية#فيديو pic.twitter.com/hEMkkYvBes
— قناة الجزيرة (@AJArabic) August 26, 2026
ראש הממשלה בנימין נתניהו רצה לשריין את עופר וינטר ברשימת הליכוד לכנסת, אך זה לא השיב לשיחות הטלפון של יושב ראש הליכוד, כך אמר הערב ראש עיריית דימונה בני ביטון, המקורב לנתניהו, בריאיון לחדשות 12.

שליח מועצת השלום לרצועת עזה, ניקולאי מלאדנוב, מתח ביקורת על ישראל בשל סירובה להפסיק את התקיפות ברצועה, שלדבריו, לא עולות בקנה אחד עם תוכנית פירוק הנשק הנתמכת בידי הגוף שבשליטת ארצות הברית.
בדבריו במועצת הביטחון ציין מלאדנוב שהתקיפות הכמעט יומיומיות, שלדברי ישראל, מכוונות נגד פעילי חמאס, ממשיכות לגבות את חייהם של אזרחים פלסטינים.
אף שמועצת השלום הקימה מנגנון תיאום עם ישראל כדי לטפל באיומים אפשריים שמתעוררים ברצועה לפני שיסלימו, מלאדנוב הודה שירושלים לא משתמשת במנגנון הזה בכל המקרים.
מלאדנוב והשליח האמריקאי המיוחד ג'ארד קושנר ניסו לשכנע את ראש הממשלה בנימין נתניהו, בפגישה שנערכה בירושלים ב־17 באוגוסט, להגביל את התקיפות ברצועה לאיומים מיידיים בלבד, אך לא הצליחו בכך, לאחר שנתניהו התעקש שצה"ל ימשיך לתקוף את כל המחבלים שהיו מעורבים במתקפת חמאס ב־7 באוקטובר 2023.
"כל שימוש בכוח שלא נועד לתת מענה לאיום מיידי, וכל תקרית שבה לא התבקש מנגנון התיאום לפתור את הבעיה, גובים מהתהליך מחיר שקשה מאוד־מאוד להשיב", מזהיר מלאדנוב.
כשהוא הטיל ספק בהיגיון שבמדיניות הישראלית להמשיך בתקיפות ברצועה, שאל מלאדנוב את מועצת הביטחון: "האם תקיפה נוספת של מחסן תחמושת תמנע מחמאס להתחמש מחדש או להדק את אחיזתו בעזה?".
"לא. היא רק מעכבת את הפירוז שאמור להתרחש, ומכשילה את המעבר לשלטון אזרחי שאמור להתבצע כדי להבטיח שלא ניתן יהיה להתחמש מחדש בעתיד".
לצד הביקורת על ישראל, מלאדנוב אמר שגם חמאס לא עמד במלוא התחייבויותיו להפסיק את כל הפעילות הצבאית, במסגרת קבלתו ב־30 ביולי את הצעת פירוק הנשק של מועצת השלום.
"חמאס התחייב להפסיק את כל הפעילות הצבאית. ההתחייבות הזאת עדיין לא מולאה במלואה", אמר מלאדנוב.
"כל נשק שנישא, כל מנהרה שהעבודות בה עדיין נמשכות וכל שיירה שעדיין מעוכבת מחזירים את התהליך לאחור ומספקים טיעון למי שרוצים לחדש את המלחמה", אמר בצער.
"עזה לא יכולה לשאת אסון נוסף. אם הפסקת האש תקרוס, והרצועה תידרדר שוב להסלמה כוללת – לא תהיה עוד מפת דרכים שאפשר יהיה לחזור אליה", הזהיר מלאדנוב.
שליח מועצת השלום לרצועת עזה, ניקולאי מלאדנוב, מתח ביקורת על ישראל בשל אי הכנסה של אמצעי מחסה בהיקף מספק לרצועה, בהתבטאות פומבית חריגה וישירה נגד ישראל מצד שליח בכיר של גוף שבשליטת ארצות הברית.
בדברים שנשא בפני מועצת הביטחון של האו"ם ציין מלאדנוב שהתנאים ההומניטריים ברצועה השתפרו באופן דרמטי לעומת השנה שעברה, אז קבע גוף בינלאומי העוקב אחר הרעב, לראשונה, ששורר בצפון רצועת עזה רעב – טענה שישראל הכחישה באותה עת.
שליח מועצת השלום אמר כי צורכי התושבים ברצועה עברו ממזון לתברואה, מים ואנרגיה, וכי האו"ם, ארגונים בינלאומיים וישראל פועלים לספק להם מענה.
לעומת זאת, ברצועה עדיין קיים מחסור חמור באמצעי מחסה, בשעה שרוב שני מיליון תושבי הרצועה עדיין חיים באוהלים.
מלאדנוב הטיל את האחריות למצב ישירות על ישראל: "החורף מתקרב, והמדיניות הנוכחית של ישראל בנוגע למחסה הולם אינה מקובלת", אמר. "מועצת השלום קוראת למדינת ישראל לאפשר הכנסת אמצעי מחסה טובים יותר לרצועה, למען הכבוד, הבריאות והבטיחות".















































































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו