JavaScript is required for our website accessibility to work properly. אוסלו | זמן ישראל
נושא
אוסלו
נושא
אוסלו
הזמן הירוק
הזמן הירוק
סיכום השבוע בסביבה

לא צריך להמציא את הגלגל

עיר עם 700 אלף תושבים הצליחה להגיע לאפס הרוגים בתאונות דרכים מבין רוכבי האופניים והולכי הרגל. מה אפשר ללמוד מאוסלו? ● לכבוד הקיץ, פירקו בתחנת רכבת רחובות את ההצללה. התוצאה: עוד יותר חם, ועוד יותר חם ● אחרי השרפה ברמת השופט, חיכתה לבעלי החיים אדמה חרוכה ● וגם: אילנאית עירונית. יש דבר כזה, בבאר שבע

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
1. תל אביב עוד רחוקה מאוד מלהיות הליכתית באמת, להלן אוטוסטרדות טעונות שיפור בשליפה : לה גווארדיה, אבן גבירול, שדרות רוקח ועוד כבישים רחבים ורבים בהם הקדימות להולכי רגל ברמזורים לא קיימת... המשך קריאה

1. תל אביב עוד רחוקה מאוד מלהיות הליכתית באמת, להלן אוטוסטרדות טעונות שיפור בשליפה :
לה גווארדיה, אבן גבירול, שדרות רוקח ועוד כבישים רחבים ורבים בהם הקדימות להולכי רגל ברמזורים לא קיימת. ברוקח דרושים עוד מעברי חצייה וגם בינוי בצידו הצפוני של הפארק יכול וצריך לעזור.
4. רחובות באר שבע בשכונות החדשות בהחלט ראויים מבחינת כמות הנטיעות. הליכתיות קשור כבר לתכנון הפיזי.
לעומתם, בתי הספר בעיר סובלים מתת תקצוב ממשלתי והעירייה מקצצת לרוב מתקציב הפיתוח, כך מקבלים בתי ספר שמהווים אי חום עירוני ולא מוסד ציבורי ראוי שאמור להוות נקודת מפגש וכינוס.
כולי תקווה שאיוש תפקיד אילנאי טומן בחובו גם סמכויות ותקציבים לשיפור הנושא באופן יסודי.

לכתבה המלאה עוד 1,491 מילים ו-1 תגובות

מצרים מקימה בירה חדשה ויקרה, ומציבה פסלי ספינקס עתיקים בלב כיכר תחריר ● אסד עלול לשלם את המחיר של ההתקוטטות המתוקשרת עם רוסיה ● לבנון חוגגת 20 שנה לנסיגת צה"ל, ונערכת למלחמה הבאה ● התרמית הירוקה של ארגון חזבאללה ● למה העולם הערבי מפנה עורף לפלסטינים ● ומי התקבל בשירים וריקודים ברצועת עזה במאי 1994 ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזרח התיכון

לכתבה המלאה עוד 1,082 מילים

ניצחון המתנחלים  להתראות נסיגה, שלום ריבונות

אפילו הממשלות הימניות ביותר התייחסו להתנחלויות ביהודה ושומרון כאל זמניות, אומרים מנהיגי המתנחלים ● עכשיו, הם טוענים, כל זה השתנה ● דבריו של נתניהו על סיפוח הדרגתי של ההתנחלויות כבר לא מספקים אותם ● החזון של מועצת יש"ע, מכריז המנכ״ל יגאל דילמוני, "הוא ריבונות" ● והוא שב ומדגיש: "לא סיפוח, ריבונות"

לכתבה המלאה עוד 1,848 מילים

דיפלומטיה ישראלית: סיפור התנקשות

מספרים שלפני כ-170 שנים, כשבמשרד החוץ הבריטי התקבלה טלגרמה ראשונה, אמר הלורד פלמרסטון, שעמד במשך שנים רבות בראש מערך החוץ הבריטי: "הגיע קץ הדיפלומטיה!" הטכנולוגיה החדישה נראתה אז כה פורצת דרך, עד שפלמרסטון סבר כי בעקבות חשיפתה לא יהיה צורך יותר במשרד החוץ.

מאז, הטכנולוגיה המשיכה להתפתח ולהפתיע, אבל האנושות לא נפטרה מרופאים, מורים, עורכי הדין וכמובן גם לא מהדיפלומטים. לא המציאו בינתיים שום תחליף לקשר האישי, ליכולת האנליטית, להשכלה מצוינת ולאופקים רחבים שמאפשרים לדיפלומט להכיר את המדינה בה הוא או היא משרתים.

דיפלומטים מנוסים ומשכילים יכולים למנוע מלחמות, לסייע במציאת פתרונות בסכסוכים, למנוע התקררות יחסים בין מדינות, ואף לשנות את דעתן של האליטות המקומיות בעניינים כאלה ואחרים.

עם זאת, גם בישראל של היום יש מי שחושב שטכנולוגיה יכולה לייצר קיצורי דרך בתהליכים דיפלומטיים. הרי במאה ה-21 – כאשר טראמפ, פוטין ונתניהו משוחחים מדי כמה שבועות ישירות בטלפון – אנשי משרד החוץ הם קודם כל אנשי מכירות שצריכים לדאוג לכלכלה, כי למדיניות ידאגו כבר הקדקודים עצמם.

הרפורמה במשרד שיוזם שר החוץ הטרי, ישראל כ"ץ, צפויה למדוד את הישגיו של משרד החוץ קודם כל לפי הקריטריון הכלכלי, והיא לא באה יש מאין. גם ראש הממשלה, בנימין נתניהו, מי שעד לא מזמן מילא את תפקיד שר החוץ, מאמין שצריך לגייס לקורס הצוערים הרבה יותר אנשים עם הבנה בכלכלה.

"אם הייתי יכול לעשות משהו אחד במשרד החוץ זה לבחור את הדיפלומטים שלנו לפי זה שיבינו מה זה כלכלה, מה זה כלכלת שוק, מה זה חברות… השינוי הזה עדיין לא קורה", אמר נתניהו השבוע בשיחה סגורה עם חניכי המכללה לביטחון לאומי.

לתפיסתם של נתניהו וכ"ץ, קשרים בין מדינות מושתתים בראש ובראשונה על העניין הכלכלי. לראייה מביא נתניהו את הנתון הבא: "אנחנו מרחיבים את היחסים של ישראל, יש לנו יחסים דיפלומטים עם 160 מדינות, כולל מדינות מוסלמיות גדולות – קזחסטן, אזרבייג'ן ועוד כמה ענקיות. כשאני הייתי באו"ם זה היה 80. למה? טכנולוגיה אזרחית, טכנולוגיה צבאית, מודיעין. הם רוצים, ולכן זה עובד".

גם נתניהו וגם כ"ץ מאמינים שתנופה בסחר חוץ יכולה לבוא במקום קירבה אידאולוגית, ושעסקות גדולות – גם אם חד-פעמיות – יכולות להחליף את הרקמה העדינה הנשזרת במשך זמן רב של ניהול יחסים דיפלומטיים קרובים.

האמונה התמימה בכך שהכלכלה לבדה יכולה להחזיק מים, ולקדם בריתות ושותפויות אסטרטגיות בין העמים והמדינות, מתעלמת מכמה עובדות שנתניהו שוכח לציין.

בשנים שחלפו בין התקופה שבה שירת נתניהו במשרד החוץ בשנות ה-80 לבין ימנו אלה, קרו עוד כמה דברים, כגון נפילת הגוש הסובייטי, השינוי האסטרטגי ביחס למדינות ערב וישראל שחל באפריקה, הסכמי אוסלו שנחתמו ב-1993 ועוד כמה אירועים שהובילו לשינוי מדיניות.

בזכות הסכמי אוסלו, למשל, שודרגו היחסים בין ישראל לאיחוד האירופי באופן משמעותי. ועוגנו בתהליך ברצלונה, שהביא לעליית מדרגה משמעותית בקשרים המסחריים, האקדמיים והתרבותיים בין ישראל לאיחוד, וקידם פיתוח קשרים נוספים עם מדינות בעולם הערבי.

ספק רב אם ישראל היתה יכולה להגיע ליחסים טובים יותר עם האיחוד רק בזכות התובנות הכלכליות של הסגל הדיפלומטי בבירות האירופיות, וללא שינוי משמעותי במדיניות שלה.

למרות החשיבות של התהליכים הכלכליים על חיינו, לא רק הם מניעים את גלגלי הדיפלומטיה הבינלאומית. האם נספח כלכלי יכול להשפיע על ההחלטה של חברי הפרלמנטים באירופה או באמריקה הלטינית בסוגיות הרות גורל לישראל, כמו למשל סיווג ארגוני טרור או מכירת נשק למדינות תומכות טרור?

האם המניע הכלכלי והעניין בחדשנות הישראלית יכול לגרום למדינות שמסרבות לנרמל את היחסים עם ישראל לשנות את עמדתן? התשובה לשאלות הללו היא ברורה: המניע המדיני הוא זה שסולל על פי רוב את הדרך למניע כלכלי, ולא להפך.

מותר וצריך לדבר על רפורמות במשרדי הממשלה, לרבות משרד החוץ. אך אי אפשר לפגוע אנושות במשרד החוץ ובאנשיו, לגרוע מסמכויותיהם, לקצץ בשכרם ובתקצוב הנציגויות הישראליות בחו"ל, ובמקביל לדרוש מהמשרד ואנשיו לספק תוצאות אחרות.

הבעיה הנוכחית של משרד החוץ עמוקה יותר ממחסור בתקציבים. השינוי שעליו מדברים נתניהו וכ"ץ הוא שינוי אידאולוגי עצום, שלא תואם את רוח משרד החוץ ואת היסודות שהניחו אבא אבן ויורשיו לפעילותו, וגם לא את המציאות שבה פועלים הדיפלומטים הישראלים בחו"ל.

בינתיים, שגרירים ותיקים יפרשו, אחרים יעזבו בגלל התנאים הירודים וחוסר ההשפעה על עיצוב מדיניות, והדור החדש שיגדל ויימדד בעיקר על פי תפוקות כלכליות כבר יהיה שונה בתכלית. ראש הממשלה ושר החוץ צריכים לשנות כיוון ולסלול מדיניות אחרת. אחרת, הנזק לדיפלומטיה הישראלית עלול להיות ארוך טווח וקשה מנשוא.

קסניה סבטלובה היא מנכ"לית עמותת ROPES לשיתוף פעולה אזורי ועמיתת מחקר במכון ATLANTIC COUNCIL בוושינגטון, לשעבר חברת כנסת מטעם מפלגת התנועה ומומחית לענייני מזרח התיכון.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
עוד 646 מילים

ב-31 ביולי 2015 הציתו מחבלים יהודים את בית משפחת דוואבשה בכפר דומא ורצחו את ההורים ובנם התינוק ● יום קודם, במצעד הגאווה בירושלים, גבר חרדי דקר למוות את שירה בנקי ופצע 6 בני אדם ● ארועי קיץ 2015 פערו שסע חברתי עמוק, אשר שורשיו בכיבוש המתמשך בשטחים והתעלמות החברה הדתית מזכויות האחר ● השסע הזה, בלב החברה הישראלית, רק התרחב מאז ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 3,153 מילים
כל הזמן // יום שני, 17 באוגוסט 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו

בכיר איראני: מוכנים להסלים את המתיחות באזור אם המגעים עם ארה"ב ייכשלו

טראמפ קרא לאיראן להיכנע והכריז כי חמאס מוותר על נשקו ● שיעור ההצבעה בפריימריז בליכוד עומד על 26.44%, גוטליב טענה: "יש זיופים" ● "גורם מדיני" טוען לאחר הפגישה עם קושנר כי "ישראל וארה"ב הסכימו כי שיקום רצועת עזה יותנה בפירוק חמאס מנשקו" ● ועדת הבחירות המרכזית לבג"ץ: 159 קלפיות יוצבו בבתי אבות ומוסדות דיור מוגן

נשיא המדינה יצחק הרצוג נפגש בירושלים עם יועצו הבכיר של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, ג'ארד קושנר, כך נמסר מלשכת הרצוג. הפגישה נערכה לאחר שקושנר נועד הבוקר עם ראש הממשלה בנימין נתניהו כדי לדון בהתקדמות לשלב השני בתוכנית השלום לעזה של טראמפ.

בכירי מועצת השלום, ניקולאי מלדנוב וטוני בלייר, וכן היועץ הבכיר אריה לייטסטון, נכחו גם הם בפגישה במשכן הנשיא.

בהודעה קצרה שפורסמה, שיבח הרצוג את מאמצי הבכירים ב"התקדמות לשלבים הבאים בעזה בהתאם לתוכנית 20 הנקודות של הנשיא טראמפ", והוסיף כי הוא "התרשם מכך שהאינטרסים הביטחוניים של ישראל הם מרכיב חשוב ומרכזי בתוכניתם".

"שיבחתי ועודדתי את מאמציהם להבטיח עתיד מזהיר ובטוח יותר לעם בישראל, לתושבי עזה ולאזור כולו", אמר הרצוג.

לפי שעה לא פורסמה הודעה מטעם לשכת נתניהו בנוגע לפגישה המוקדמת יותר, שארכה מספר שעות, כך מסר גורם ישראלי רשמי לזמן ישראל.

הפגישה התמקדה בהגעה להסכמות סביב קידום יישום תוכנית 15 הנקודות של המועצה למעבר לשלב השני, לדברי גורם נוסף המעורה בפרטים.

נשיא המדינה יצחק הרצוג נפגש עם ג'ארד קושנר, 17 באוגוסט 2026 (צילום: שלו שלום)
נשיא המדינה יצחק הרצוג נפגש עם ג'ארד קושנר, 17 באוגוסט 2026 (צילום: שלו שלום)

ועדת הבחירות המרכזית עדכנה את בג"ץ כי בכוונתה להציב 159 קלפיות בבתי אבות ובמוסדות לדיור מוגן לקראת הבחירות. הצעד נועד לאפשר לדיירי המוסדות להצביע בסמוך למקום מגוריהם.

לפי הודעת הוועדה, פנו נציגיה ל-290 מוסדות ברחבי הארץ. גורמי המקצוע המליצו להציב את הקלפיות ב-159 מוסדות מתוכם, לאחר שהסכימו לעמוד בתנאים הנדרשים.

עוד נמסר כי מתוך הקלפיות שעליהן המליצו גורמי המקצוע, 127 נבדקו ונמצאו עומדות בדרישות הנגישות. המשמעות היא שגם בוחרים המוגבלים בניידות יוכלו להצביע בהן, בכפוף לאישור סופי של מליאת ועדת הבחירות המרכזית.

מטען חבלה של חמאס התפוצץ במהלך הלילה (שני) באזור הקו הצהוב בצפון רצועת עזה, ולאחר מכן מחבלים פתחו באש לעבר המרחב. מדובר צה"ל נמסר כי לא היו נפגעים בתקרית.

בתגובה לאירוע, כוחות צה"ל תקפו במרחב הקו הצהוב. בהודעת הצבא הודגש כי התקרית מהווה הפרה של ההסכם מצד חמאס.

עוד נמסר כי כוחות צה"ל בפיקוד הדרום נותרו פרוסים באזור בהתאם להסכם, וכי הם ימשיכו לפעול להסרת כל איום מיידי.

על רקע הדיווחים על שיעור הצבעה כללי נמוך בפריימריז של הליכוד היום, בחדשות 12 מדווחים כי אלפי מתפקדים חרדים מגיעים לקלפיות בניסיון להשפיע על הרכב רשימת המפלגה לכנסת.

על פי הדיווח, בין 7,000 ל-10,000 מתפקדים חרדים צפויים להצביע בבחירות המקדימות של מפלגתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו. בליכוד ישנם כ-140 אלף מתפקדים, אך עד שעות אחר הצוהריים הצביעו רק 26% מהם.

עוד דווח בחדשות 12 כי רבים מאותם מתפקדים חרדים עשויים בסופו של דבר להצביע למפלגות אחרות – המפלגות החרדיות או עוצמה יהודית – בבחירות הכלליות ב-27 באוקטובר. עם זאת, הם מקווים לנצל את קולם בפריימריז כדי לתגמל חברי כנסת מהליכוד שנתפסים כאוהדים לסדר היום שלהם, כדוגמת חבר הכנסת בועז ביסמוט שקידם הצעת חוק הפוטרת תלמידי ישיבות משירות צבאי.

ב-ynet דווח כי חלק מהמצביעים החרדים מגיעים לקלפיות מצוידים ברשימות מועמדים שזכו לאישור הרבנים שלהם.

חרדים בקלפי בחיפה בפריימריז בליכוד. 17 באוגוסט 2026 (צילום: Sharon Leibel/Flash90)
חרדים בקלפי בחיפה בפריימריז בליכוד. 17 באוגוסט 2026 (צילום: Sharon Leibel/Flash90)

ההצבעה בבחירות המקדימות במפלגת הליכוד נמשכת, ומתקיימת כעת ב-107 אתרים שונים, כך עולה מהודעה שפורסמה בנושא.

על פי הנתונים המעודכנים, אחוזי ההצבעה עומדים על 26.44%.

נתון זה משקף עלייה של כ-1.4% בשיעור ההשתתפות, בהשוואה לפריימריז הקודמים.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכל העדכונים עוד 25 עדכונים

מה שפייסבוק מעוללת לנוער

פסק דין חדש מאוגוסט 2026 נגד מטא (פייסבוק), שהוציא בית משפט אמריקאי במדינת ניו מקסיקו, מטלטל ברמה עולמית. הוא חשוב בראש ובראשונה משום שהוא מוכיח בעובדות שמטא פועלת במכוון כדי לגרום לבני נוער להתמכר לגלילה אינסופית ברשת: בפייסבוק ובאינסטגרם.

אלה ממצאים חשובים משום שהם קורעים את מסך ההיתממות מעל הרשת החברתית המתיימרת לפתח קהילה אחראית, ומוכיחים שמתבגרים הם קורבן לאינטרס מסחרי מובהק – להשאירם ברשת כמה שיותר זמן.

ד"ר איריס סורוקר היא שופטת בדימוס, מנהלת מרכז חת לחקר התחרות והרגולציה במסלול האקדמי המכללה למינהל.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,048 מילים
אמיר בן-דוד

משחקי הכס במצודת זאב

בעשר בבוקר נפתחו כ-80 קלפיות בכל הארץ. כ-36 ח"כים ושרים מכהנים מתמודדים על 17 מקומות ריאליים שנשארו אחרי קיזוז השריונים של נתניהו ● וגם: ריאיון התקומה של ערוץ 14 ● איראן: תמו 60 הימים ● קושנר ייפגש היום עם נתניהו ● הדרך ל-27 באוקטובר ● ועוד...

אזרחים מצביעים בקלפי בתל אביב. 17 באוגוסט 2026 (צילום: אבשלום ששוני/פלאש90)
אבשלום ששוני/פלאש90

לאן באמת הולך מס רווחי היתר?

הבנקים שוב מציגים רווחי עתק של מיליארדים, אך המס המיוחד שהוטל עליהם "נבלע" בתוך בור התקציב של ממשלה שאינה מרסנת את עצמה ● במקום "לצבוע" את הכסף לסיוע למשקי הבית ולעסקים, הקואליציה משתמשת בו לכיסוי גירעונות – בזמן שנתניהו דורש להגדיל את תקציב הביטחון בסכום מפלצתי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 865 מילים

הסכם מכה - נאט"ו סוני נולד במזרח התיכון, וישראל חייבת לקרוא אותו נכון

החודש, ב-7 באוגוסט, חתמו ערב הסעודית, טורקיה ופקיסטן על "הסכם מכה להגנה משותפת" (Mecca Joint Defense Agreement), הקובע כי תקיפה חמושה נגד אחת משלוש המדינות תיחשב כתקיפה נגד כולן.

זהו ניסוח השאול במישרין מסעיף 5 של אמנת נאט"ו, ולא במקרה. שלוש מדינות סוניות משמעותיות, אחת מהן מעצמת הגרעין המוסלמית היחידה בעולם, מכוננות מסגרת הרתעה קולקטיבית באזור שבו כל שחקן בוחן מחדש על מי הוא יכול לסמוך.

סטיב בלחסן הוא סא"ל (במיל'), מתמחה בניתוח סוגיות גיאופוליטיות וביטחוניות. בעל תואר MBA בניהול משברים ובניית חוסן, עם התמחות בחיבור שבין אסטרטגיה צבאית לחוסן לאומי ואזרחי.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 757 מילים
זירת הדמוקרטיה
כל מה שצריך לדעת כדי לשמור על ישראל ליברלית

טרור במימון המונים

שלוש חקירות פדרליות בארצות הברית חושפות רשת קשרים ענפה בין פעילי טרור לגיוס כספים באינטרנט ● כך פלטפורמות אזרחיות, רשתות חברתיות ומטבעות קריפטו משמשים צינור חמצן כלכלי לחמאס ולג'יהאד האסלאמי תחת מסווה ציני של סיוע הומניטרי

לכתבה המלאה עוד 2,257 מילים

למקרה שפיספסת

לנהל שיגרה במציאות שעלולה להשתנות בכל רגע

בשבועות האחרונים, הדיווחים הבלתי פוסקים על הגברת התקיפות האמריקאיות באזור המפרץ, איומי הנשיא האמריקאי דונלד טראמפ, הפרסומים על הצפוי, והפגיעה בתשתיות האיראניות לצד האיומים האיראניים בהקשר לתגובה ולהעצמת המלחמה – החזירו את כולנו בבת אחת לאותה מציאות מוכרת ושוחקת, אשר דומה שכלל לא נעלמה מחיינו בשלוש השנים האחרונות.

התקשורת שוב געשה, התחושה המוכרת בציבור הייתה ש"עוד רגע זה קורה", והפרשנים באולפנים שוב שירטטו תרחישים שבהם אנחנו במרחק פסיעה ממערכה כוללת ועצימה עם טילים על מדינתנו בפעם המי יודע כמה.

אורן לשם הוא סא"ל במיל' בחיל האוויר, מרצה ויועץ בנושאי מנהיגות, קבלת החלטות וניהול בתנאי משבר, מחבר הספר "עשן של אי-ודאות".

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 830 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

פסק הדין המטריד של שטיין מאיים על חופש הביטוי הפוליטי בישראל

החלטת בית המשפט העליון לקבל את תביעת לשון הרע של ח"כ ואטורי נגד אזרח שגידף אותו הופכת את המגמה המקובלת ● השופט שטיין בחר להתערב באופן חריג בפסיקת המחוזי - ולמעשה מעודד הגשת תביעות ומחליש משמעותית את חופש הביטוי ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 910 מילים ו-2 תגובות

הפריימריז במפלגת השלטון הפכו למשחק מכור מראש שבו ראש הממשלה קובע את הכללים והרשימה כבר כמעט סגורה ● העשירייה הפותחת צפויה לכלול בעיקר משוריינים ומועמדים שהפגינו נאמנות עיוורת תוך מלחמה קולנית במערכת המשפט ● שאר חברי הכנסת יילחמו על קומץ מקומות ריאליים שנותרו ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 731 מילים ו-1 תגובות

תגובות אחרונות

עלייתו המטאורית והתרסקותו המדממת של פרופסור מינכהאוזן

הוא הציג את עצמו כנער פלא שחור מהאשפתות, אוטיסט שהתגבר על גידולי מוח בדרך למשרה יוקרתית באוניברסיטת קיימברידג' ● כשג'ייסון ארדיי נחשף כשקרן פתולוגי והתאבד, התברר שהסיפור שלו הוא למעשה משל על פוליטיקת הזהויות הטורפנית ועל הבועה האקדמית שחיפשה נער פוסטר בכל מחיר

לכתבה המלאה עוד 1,677 מילים ו-2 תגובות

אלימות המתנחלים נגד קהילות הג'האלין מסלימה

בקהילה הבדואית אבו ראעד הצליחו התושבים לסכל ברגע האחרון ניסיון הצתה שלדבריהם יצא מהמאחז הסמוך "חוות רעים" ● זה היה רק עוד אירוע בשורה ארוכה של תקיפות, איומים, ניסיונות דריסה, פגיעה בצינורות מים ופלישות לשטחי המרעה שתועדו בחודשים האחרונים ● התושבים דורשים מהמשטרה להרחיק את הפורעים ולמצות עימם את הדין

לכתבה המלאה עוד 1,687 מילים

סקרי זמן ישראל

איזנקוט לא "ברח" מרפיח

בליכוד מתקשים למצוא דרך אפקטיבית לתקוף את גדי איזנקוט ומנסים למחזר את סיסמת "הוא ברח" ● אלא שהכרונולוגיה מוכיחה כי הרמטכ"ל לשעבר תמך בפעולה ברפיח ונשאר בממשלה למעלה מחודש אחריה ● וגם: האם ייתכן שאריה דרעי השתתף בהצבעות הקבינט בניגוד לחוק? ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 1,041 מילים ו-1 תגובות

תוכנית ב' של טהרן

בזמן שהעיניים נשואות למשבר בין וושינגטון לטהרן, מפקד כוח קודס הגיע בדחיפות לבגדד כדי למנוע את פירוק המיליציות השיעיות ● לצד הצעות שוחד בדמות מעבר חופשי במצר הורמוז, משמרות המהפכה מקימים תאי טרור שכבר החלו לפגוע קשות בצבא עיראק ● פרשנות

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 726 מילים

שרפות ענק בצרפת ובספרד, נהרות בשפל היסטורי, פגיעה בתחנות כוח ויותר מ־10,000 מקרי מוות עודפים בגל החום: אירופה, היבשת שמתחממת בקצב המהיר בעולם, מגלה שהתשתיות שלה לא נבנו למציאות האקלימית החדשה – והנזק לכלכלה ולאספקת האנרגיה הולך ומצטבר

לכתבה המלאה עוד 923 מילים

אפילו בבית הלבן שמו לב השבוע להתפרעות המטורפת של המחבלים היהודים ● עיראק רוצה לאסוף את הנשק במדינה, אך צבאות איראן בתוכה מתנגדים ● למה מצרים נשארה מחוץ לברית מכה? ● והשבוע ב-1920: ההסכם שסיים את שליטת האימפריה העות'מאנית במזרח התיכון הערבי  ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזרח התיכון

לכתבה המלאה עוד 1,261 מילים ו-2 תגובות

העבדים הנשכחים של הנאצים

תערוכה חדשה שופכת אור על מנגנון הניצול העצום של גרמניה הנאצית, שהעביד בפרך 20 מיליון בני אדם - נושא שלרוב נותר בשולי הזיכרון וההנצחה המקובלים של השואה ● התיעודים המצמררים חושפים כיצד תאוות הבצע של תאגידי הענק הפכה אותם לשותפים פעילים במערכת האכזרית, שבה היהודים ניצבו בתחתית ההיררכיה

לכתבה המלאה עוד 2,388 מילים ו-3 תגובות
אוצר מילים
מושגי יסוד להבנת המציאות הישראלית
שִׁרְיוּן 313

האם ייתכן שראש הממשלה ושריו מוטרדים משריון מקומות בפריימריז הרבה יותר מאשר מחיילי שריון שקורסים תחת הנטל ונהרגים בלבנון?

לכתבה המלאה עוד 694 מילים
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.