עד הקורונה – כל טיעון שהכיל את החרדים ב-ה' הידיעה, הכיל בתוכו הכללה. הרי חרדים יש גם באמריקה, ולפי הסיפורים הדשא של השכן תמיד ירוק יותר. שנים אכלנו את הסיפורים על החרדים הנורמליים של אמריקה. פה ושם אמנם הבליחו אלינו סיפורי קיצון, אבל תמיד ידענו לאפסן אותם במגירת 'אלו קיצוניים שלא מייצגים' – עד שהגיעה הקורונה.
שנים אכלנו את הסיפורים על החרדים הנורמליים של אמריקה. פה ושם אמנם הבליחו אלינו סיפורי קיצון, אבל תמיד ידענו לאפסן אותם במגירת 'אלו קיצוניים שלא מייצגים' – עד שהגיעה הקורונה
מני פלד (שם בדוי) הוא חרדי אנוס, החי בין העולמות של ירושלים החרדית לתל אביב החילונית, הוא חרדי מבחוץ וחילוני מבפנים. הוא נשוי + 6 ילדים, ומביט בעין מפוכחת ודואגת על יחסי חרדים חילונים בחלקת האלוהים הקטנה שלנו. (צילום: Anastasia Moscaliuc - iStock)
פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
המשפט הבינלאומי הפך במאה ה-21 לזירת מאבק הסברתית מרכזית. הנרטיב הפרו-פלסטיני, שמציג את ישראל ככוח כובש ומדכא, נשען באופן כמעט מוחלט על מונחים ומושגים מתוך המשפט הבינלאומי. "אפרטהייד", "כיבוש", "רצח עם" – אלו לא רק מילים, אלא הגדרות משפטיות בעלות משמעות עמוקה, המשמשות ככלי נשק במאבק ההסברתי.
ההנחה הבסיסית של הנרטיב הפרו-פלסטיני היא שהמשפט הבינלאומי הוא הסמכות העליונה, "המוסר האובייקטיבי". הם מציגים את עצמם כמי שנלחמים למען צדק בינלאומי, ומאשימים את ישראל בהפרה שיטתית של אמנות וחוקים בינלאומיים.
רוני בנשק הוא נער ישראלי שמתעסק בהסברה. מתעמת וחוקר לעומק את הסכסוך הישראלי-פלסטיני.
רבות נכתב על אוכלוסיות שעברו את מתקפות הטילים ללא מרחב מוגן ונאלצו לאלתר פתרונות, בהם השתרעות בתעלות או שהות מתחת לגשרים. על קבוצה אחת, שמתגוררת סמוך לנתב"ג (יעד מועדף למשגרי הטילים) ללא יכולת לחפש פתרון מיגון ובלי אפשרות לעזוב למקום אחר, לא ראיתי שכתבו.
הכוונה לאלפי האסירים במתחם הגדול של שירות בתי הסוהר שמצוי במפגש בין לוד ורמלה, ובו בית המעצר ניצן, כלא הנשים נווה תרצה, כלא איילון, בית הסוהר גבעון, וכלא מעשיהו על אגפיו. גם מי שביצע פשע הוא בן אדם שזכאי להגנה, בוודאי לשמירה על חייו.
טובה הרצל היא גמלאית של משרד החוץ. שרתה כקצינת קישור לקונגרס בשגרירות ישראל בוושינגטון, הייתה השגרירה הראשונה של ישראל במדינות הבלטיות לאחר התפרקות בריה"מ, ופרשה אחרי כהונה בדרום אפריקה.
אם זה הולך כמו שטאזי ועושה קולות של שטאזי
הגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
נכון לכולם זכות הביטוי שעד עתה חופשית ( לך תדע מה צפון בעתיד)
אך על דבר אחד ברור לחלוטין אין שום ספק שכותב הפוסט הזה אינו אלא שוטה!!! אדם ללא טיפת חכמה וטיפת מידע אנושי כזה או אחר
אתה יודע( לבעל הפוסט הזה בלבד ) יש מקום קטן וחשוך לליצנים כמותך שנקרא חדר הפרנואידים
ישנו קו אחד בלבד שמקשר בין מציאות לעובדות בשטח
ולעומתו ישנו קו מזוגזג שמערער את הביטחון בין דימיון להזייה
חבוב כותב הפוסט — קח מתמצית דברים אלו לליבך כי הנני בטוח שלא תוכל להכיל שם הכל אך תמצית דברים אמורים תעשה את העבודה יפה!!!!
ו… כן — עוד דבר אחד חשוב מאוד!!!! חרדי אינו!!!!! ולא היה אף פעם סוג של דת!!!!! ישנם דתות שונות אך דת אחת נקראת בישראל והינה יהדות!!!! תלמד זו ילד !!!! יהודים!!!!
המילה חרדי מייצגת אדם באשר הוא בקיא בתורת האל ובאשר הוא ירא שמים מופלג ובאשר הוא איש!!! צדיק!!! וענו!!!!!
בודדים הם האנשים הראויים לתואר מופלא זה!!!
רבים בעלי התחפושת שחטפו תואר זה באין צדק!!!
לכן בסוף בדבריי אדגיש נגד היהדות אין לצאת בכפירה — אחת עונשו של כופר זה!
ולהכליל תואר מופלג כזה ללא ידעה על המושג — הינה טעות ממדרגה ראשונה
והנה שוב הכללת..
אני חרדי (לא אנוס), אב ל3 חמודים שהגדול בכיתה א' בתלמוד תורה ליטאי (תחת הנהגתו של הרב קנייבסקי) .. ו-לא הבן שלי לא לומד בהחבא או במסתור, הוא פשוט יושב בבית (אני ואשתי ברוטציה נשארים איתו בבית) ומנסה להתרכז וללמוד קריאה מחוברת שמחזיק ביד ובטלפון הוא מקשיב לרב'ה שמכוון אותו מרחוק.
ולא קל לי, ולו ולרב'ה שלו…
ואתה אנוס לומר שבגללי יעשו סגר…
אתה מסכן שכך אתה חי ומסכן שכך אתה חושב. רחמנות.