שר החוץ הצרפתי ז'אן-נואל בארו אומר כי האיחוד האירופי עשוי להטיל סנקציות על ישראלים הקשורים להתקפות מתנחלים אלימות "בימים הקרובים", ומזהיר כי לא ניתן להתייחס לישראל "כאילו שום דבר לא קורה" אם מדיניותה לא תשתנה.
בריאיון לכלי התקשורת הצרפתי franceinfo, בארו אומר כי הוא פועל "כבר שנה" לקידום סנקציות נגד האחראים להרג פלסטינים ולהצתות בתים ורכוש בגדה המערבית.
הוא מציין כי הצעדים חסומים כעת ברמת האיחוד האירופי בשל וטו הונגרי, אך מביע אופטימיות כי "נוכל לאמץ סנקציות בימים הקרובים".
בארו חוזר על הביקורת של צרפת על המדיניות הישראלית, ואומר כי פריז מגנה את הפעולות הישראליות ברצועת עזה, בגדה המערבית ובלבנון, וקורא לאפשר הכנסת סיוע הומניטרי לעזה וכן לשים קץ ל"פעילות ההתנחלויות הבלתי חוקית ולהתגברות האלימות מצד מתנחלים קיצוניים" בגדה המערבית.
במקביל, הוא מדגיש כי המטרה אינה להשעות את יחסי האיחוד האירופי-ישראל לשם ההשעיה עצמה, אלא להביא לשינוי מדיניות.
"המטרה שלנו אינה להשעות לשם השעיה; המטרה שלנו היא שדברים ישתנו ושממשלת ישראל תשנה את מדיניותה", הוא אומר.
ישראל מסרה את מערכת ההגנה האווירית Barak MX לסלובקיה בעקבות עסקה בשווי 560 מיליון אירו (2 מיליארד שקל) שנחתמה ב-2024.
בהודעה, משרד הביטחון מציין כי המסירה לחיל האוויר הסלובקי הושלמה מוקדם מהמתוכנן.
המשרד אומר כי המסירה "מהווה שדרוג משמעותי ביכולתה של סלובקיה להגן על המרחב האווירי שלה מפני כלל הספקטרום של איומים אוויריים מודרניים… תוך חיזוק נוסף של ארכיטקטורת הביטחון הקולקטיבי של נאט"ו".
Barak MX, שמיוצרת על ידי התעשייה האווירית לישראל, מתוכננת להתמודד עם סוגים שונים של איומים אוויריים, כולל מטוסי קרב, מסוקים, כטב"מים, טילי שיוט, טילי קרקע-אוויר וטילים בליסטיים טקטיים, לפי המשרד.
המערכת מצוידת בשלושה סוגים של טילי יירוט לאיומים בטווחים של עד 35, 70 ו-150 קילומטרים.

בחדשות 12 דווח כי מוקדם יותר השבוע, ד"ר אלכס סינקלר ממודיעין עוכב לחקירה בגלל שחבש כיפה שעליה רקומים דגלי ישראל ופלסטין.
לפי הדיווח, השוטרים שעצרו אותו דרשו שישאיר אצלם את הכיפה כדי שישוחרר, וכשלא הסכים – גזרו את דגל פלסטין מתוך הכיפה.
סינקלר סיפר: "ישבתי בבית קפה במודיעין ליד הבית שלי. ניגש אליי אדם שראה את הכיפה שלי ואמר לי – 'אני קורא למשטרה'. השוטרים הגיעו למקום ואחת השוטרות אמרה לי 'הכיפה שלך היא נגד החוק, אנחנו מעכבים אותך'".
לפי הדיווח, סינקלר תהה באיזה חוק מדובר, אך לא קיבל תשובה ברורה – ואף עוכב לתחנת המשטרה. "בתחנה שאלו אותי שאלות ואמרו לי שהם יתנו לי ללכת אם אני אשאיר את הכיפה אצלם. אמרתי שאני לא מוכן והכיפה הזו חשובה לי, אני לובש אותה שנים. בסופו של דבר – השוטרת נכנסה לחדר וחזרה עם הכיפה שלי גזורה".
"כשישבתי בחקירה הייתי בטוח שתכף מישהו ייכנס ויגיד לי שזו בדיחה של 1 באפריל. אני מזועזע מההתנהלות של השוטרים. אני כאזרח רוצה להאמין שהמשטרה שם להגן עליי, עכשיו אני מרגיש שהשוטרים בעיר שלי מתייחסים אליי כאל אויב. זאת תחושה נוראית".
Someone at a coffee shop in central Israel noticed a religious Israeli wearing a yarmulka with the flags of Israel and Palestine and called the Police on him. The Police detained him, cut off the Palestine flag from the yarmulka and then released him. https://t.co/sywJxJhuzA The… pic.twitter.com/m2UytcRmbf
— Elizabeth Tsurkov (@LizHurra) April 23, 2026
נער פלסטיני בן 15 נהרג במהלך פשיטה צבאית בעיר שכם שבגדה המערבית, כך דיווחו גורמי בריאות פלסטיניים.
משרד הבריאות של הרשות הפלסטינית דיווח כי מדובר בנער יוסף סאמח שטאייה.
לא התקבלה תגובה מיידית מצה"ל על האירוע.
כתב אישום הוגש נגד שני חיילי צה"ל המשרתים בחיל האוויר בגין ביצוע עבירות ביטחוניות עבור גורמי מודיעין איראניים.
השניים, המשרתים כטכנאים בחיל האוויר, נעצרו בחודש שעבר בחשד לקשר עם גורמי מודיעין איראניים וביצוע משימות ביטחוניות בהכוונתם.
הראשון הואשם בעבירות של סיוע לאויב במלחמה, מסירת ידיעה לאויב, סיוע למגע עם סוכן חוץ ועבירות נוספות. השני הואשם בעבירות של מגע עם סוכן חוץ, מסירת ידיעה לאויב ועבירות נוספות.
השניים טענו בחקירתם כי הקשר עם המפעילים האיראנים נותק לאחר שסירבו לבצע משימות המערבות אמצעי לחימה. עם זאת, גם לאחר ניתוק הקשר ביוזמת המפעיל, לא חדלו מניסיונות חידוש הקשר, למטרת רווח כספי.
על פי כתב האישום, במשך מספר חודשים עמדו שני החיילים בקשר עם גורמי מודיעין איראניים וביצעו בהנחייתם מגוון משימות בעבור בצע כסף. אחד מבין החיילים אף העביר לסוכן חוץ איראני חומרים מתוך הכשרתו הצבאית הנוגעים למערכות מטוסי קרב, תיעוד של מתקנים ושטחים בבסיס צבאי.




























































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו