איזנקוט: "נתניהו רצה למנות את וינטר כי זה חשוב לו לבייס"
איזנקוט אמר שסרב למנות את וינטר למזכיר צבאי של רה"מ רק כי הוא חובש כיפה; יו"ר ישר! אמר בריאיון לערוץ 12, שיפעל לבלום את הניסיון של נתניהו ל"ניצחון באמצעות אי הפסד" ושהוא "בז לערוץ 14, מלא שקרים" ● דיווחים: סמוטריץ' במגעים עם פייגלין, גנץ נפגש עם ארדן ● צה"ל חיסל שלושה מחבלים בג'נין ● ארה"ב תחסום גישה לבנק מצרי שעובד עם איראן
גדי איזנקוט אומר כי הוא חותר להשגת רוב של מעל 60 מנדטים, אבל גם אם זה לא יקרה, הוא יעשה כל מה שאפשר כדי למנוע בחירות נוספות. "אנחנו צריכים לקעקע את התפיסה של נתניהו, של ניצחון באמצעות אי הפסד", אמר ראש מפלגת ישר! בריאיון לאופירה, אוחנה וסרי בערוץ 12.
לדבריו, הוא "חותר ל-63, 64 ו-65 מנדטים. עושים מאמץ ואני מאמין שנגיע לזה", אבל גם אם יקרה "המצב הגרוע ביותר, נביא את זה להצבעה, נקרא לכל חברי הכנסת להצביע, כולל אנשי ליכוד, לכולם, זה יעמוד למבחן.
"יצביעו, ומייד אחרי זה נרצה להרחיב את הממשלה כדי שלא ליצור מצב שמאחר ואין 61, הולכים לבחירות נוספות כשנתניהו בממשלת מעבר. זו תהיה איוולת, בניגוד לרצון הבוחר ולרוב הציוני."
באשר לשאלת הגיוס, אמר כי "במחזור שנתי יש 15 אלף חרדים, שהמקסימום יתגייסו במספרים גבוהים מאוד, מעל עשרת אלפים. רובם לשירות צבאי וחלקם לשירות לאומי. אין לא נצליח. עד 1978 כולם התגייסו, למעט 800 עילויים. צריכים לחזור למספרים האלה".
"במחזור שנתי יש 15 אלף חרדים, שהמקסימום יתגייסו במספרים גבוהים מאוד, מעל עשרת אלפים. רובם לשירות צבאי וחלקם לשירות לאומי. אין לא נצליח. עד 1978 כולם התגייסו"
"נתניהו רצה את וינטר כי זה חשוב לבייס"
הוא התחייב להפעיל את "כל הסנקציות שמותרות בחוק מכליאה למניעת יציאה מהארץ לרישיונות נהיגה וביטול כל הטבה שהמדינה יודעת לתת, אין לי הסדר עם החרדים, לא תהיה שום פשרה, אני האיש הנוקשה ביותר לגיוס".
בתשובה לשאלה על פשר האיבה והטינה של עופר וינטר כלפיו, השיב כך: "האחרון שקידם אותו זה אני, הענקתי לו דרגת תת אלוף. אין לי מאבק אישי איתו, חשבתי שהוא מפקד שדה טוב, היו דיוני איוש אצלי שקידמתי טובים ממנו.
"הסיפור הוא ששלושה חודשים לאחר שהוא מונה לראש מטה פיקוד מרכז, ראש הממשלה ביקש ממני בפגישת עבודה למנותו למזכירו הצבאי כי זה חשוב לו לבייס זה נאמר במילים האלה ואמרתי שזה לא יקום ולא יהיה. חשוב לו שיהיה חובש כיפה לידו, והודעתי לראש הממשלה שלא יקום ולא יהיה – אני לא אאפשר מינויים בגלל כיפה ואיך זה מצטייר בציבור."
"כרמטכל קיבלתי אבטחה לשלוש שנים ואחרי חצי שנה כתבתי מכתב שאני מוותר ולוקח אחריות לעצמי, היום אני במצב אחר ורואה אווירה מתלהמת. שדוחפת לאלימות והסתה"
בתשובה לשאלה מדוע שב"כ לא מאבטח אותו, הזכיר איזנקוט כי פיקד על דוד זיני ואין לו עניין אישי מולו. "אני סומך על השיקולים של השב"כ שהם ענייניים, אני לא מחפש את זה כסמל סטטוס, כרמטכל קיבלתי אבטחה לשלוש שנים ואחרי חצי שנה כתבתי מכתב שאני מוותר ולוקח אחריות לעצמי, היום אני במצב אחר ורואה אווירה מתלהמת. שדוחפת לאלימות והסתה."
"אני בז להם"
בתשובה לשאלה על ערוץ 14, איזנקוט אמר כי הוא נגד סגירת ערוצי תקשורת. עם זאת, הוא "רואה את השקרים ערוץ 14 זה לא ערוץ טלוויזיה זה ערוץ תעמולה, הם לא עיתונאים הם פועלים מטעם, כמות השקרים בשיעור של 50% בכל תוכנית, חוץ ממזג האוויר. זה גם חוסר ידע עמוק, הם פועלים בשירות של מישהו ואני בז להם."
על המציאות ביהודה ושומרון: "היא על גבול האנרכיה, מאחר שראש הממשלה פירק את האורגן ששלט שם 50 ומשהו שנים, ונתן לסמוטריץ' את המנהל האזרחי ולבן גביר את המשטרה, התפקוד הוא קלוקל. שר הביטחון לקח כלי משב"כ וצה"ל של הרחקת טרוריסטים. וזה פגע בהתיישבות. ולכן רואים את אותם מאות ששורפים מכים ופוגעים וזה פוגע בכולנו."
"המציאות ביו"ש היא על גבול האנרכיה, מאחר שראש הממשלה נתן לסמוטריץ' את המנהל האזרחי, לבן גביר את המשטרה ושר הביטחון לקח כלי משב"כ כלי של הרחקת טרוריסטים"
על החזיתות השונות, אמר איזנקוט כי "היו הישגים צבאיים שלא מומשו להישגים מדיניים, והפער הגדול הוא שכל הזירות בונאמו ואף מטרת מלחמה לא מומשה". לדבריו, צריך לוודא שהאורניום המועשר ייצא מאיראן ואפשר לעשות את זה בצללים, להגדיר את האזור הגרעיני כ'kill zone', ואפשר להוציא את זה במנופים. כשמתואמים עם ארה"ב אפשר להגיע להישגים".
הוא עצמו מתנגד לפתיחת מעבר ארז לסחורות, ("זו איוולת"), אך תקף את נתניהו על כך שהשבוע החליט לפתוח את המעבר, הביא משקיפים ונציגים של גרמניה "וכשזה יוצא לתקשורת פתאום מבטלים את זה".
הוא לא פסל ישיבה עם רע"מ בממשלה: "אני ראש המפלגה היחידי שלא ישב עם רע"מ. אשב עם מי שיקבל את שלושת העקרונות שיחזקו את ישראל לדורות."
חברת הכנסת טלי גוטליב מביעה תמיכה פומבית באיתמר בן גביר בעימות שלו עם בנימין נתניהו. "בן גביר צודק! לגמרי צודק. הוא אינו גלגל הצלה של מפלגת הציונות הדתית", צייצה הח"כית. אתמול בערב נתניהו פרסם סרטון שבו קרא לבן גביר להתאחד עם סמוטריץ', אבל יו"ר עוצמה יהודית מסרב בתוקף וקרא לסמוטריץ' להתאחד עם עופר וינטר, וכעת מקבל גיבוי מהח"כית בליכוד.
איתמר בן גביר צודק! לגמרי צודק. הוא אינו גלגל הצלה של מפלגת הציונות הדתית.
'האחריות והבגרות והדאגה לממשלת ימין' רובצת על כתפיו של סמוטריץ. המסר חייב להיות שחובה על כל מפלגת ימין שלא עוברת את אחוז החסימה לא לרוץ בבחירות!
סמוטריץ מוזמן להתאחד עם וינטר. הם עשויים יחד גם להחליש את…— טלי גוטליב (@TallyGotliv) August 28, 2026
"


משרד האוצר האמריקאי בדרך לנתק מגע עם סניפי בנק מצרי באיחוד האמירויות, כחלק מהרחבת הסנקציות הכלכליות על איראן. המהלך שהוכרז עליו היום, אמור לנתק את הגישה של בנק מיסר (Banque Misr), השני בגודלו במצרים, למערכת הפיננסית של ארה"ב, כך שלא יוכל לבצע עסקאות בדולרים.
"משרד האוצר הבטיח להחמיר את הלחץ על כל חבל הצלה כלכלי שנותר לטהרן ועל ידי כך להכניע את האיום של המשטר האיראני", אמר שר האוצר של ארה"ב סקוט בסנט בהצהרתו על המהלך.
"כמו כן, הזהרנו שגופים המאפשרים לאיראן לפעול לא יוכלו להמשיך ליהנות מגישה לדולר האמריקאי ולמערכת הפיננסית הגלובלית. בנק מיסר באיחוד האמירויות החליט לגלות על כך בדרך הקשה, והיום אנחנו עושים את הצעד הראשון לדרוש ממנו לקחת אחריות בגין התמיכה השערורייתית והמתמשכת שלו במשטר האיראני".
חסימת הבנק המצרי תיכנס לתוקף לאחר 30 יום שבהם ניתן להגיש הערות על המהלך. מדובר בצעד הראשון שננקט על ידי הממשל מאז שבסנט הכריז בתחילת השבוע על "די דיי כלכלי" נגד איראן ושותפיה העסקיים והכלכליים.
בבית החולים איכילוב נקבע מותו של הילד כבן 7 שטבע באגם בפארק מנחם בגין בדרום תל אביב.

צה"ל הודיע על חיסול שלושה מחבלים בג'נין. התקיפה בוצעה באמצעות כלי טיס והיעד הראשי הוא קייס ביטאווי, ראש תא טרור באזור שתכנן פיגועים. שני אנשים נוספים היו איתו ברכב שהותקף.
#صور الشهيد القسامي "قيس البيطاوي" الذي ارتقى في قصف إسرائيلي لمنزل بمخيم جنين pic.twitter.com/rmo8mTKbJI
— المركز الفلسطيني للإعلام (@PalinfoAr) August 28, 2026
יש אנשים שנכנסים לפוליטיקה כדי לשנות את המדינה. אחרי זמן מה חלקם מגלים שהמשימה הדחופה יותר היא למנוע מהמדינה – ובעיקר מהמפלגה – לשנות את מיקומם ברשימה.
מה מושך אנשים לעולם הפוליטי, מה צריך לעשות כדי לשרוד בו והאם אפשר להחזיק בו-זמנית גם בכיסא וגם בעקרונות?
עו"ד בני דון-יחייא הוא מבכירי עורכי הדין בתחום הירושה והמשפחה. כתב 19 ספרים.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנומאמר ראוי וחשוב.
אני רק אוסיף כלל אחד, והוא: הגבלת כהונת הפוליטיקאי מראש לפרק זמן מסויים (בפרט כאשר מדובר בפוליטיקאים בכירים). זאת מתוך הבנה שפוליטיקאי אינו יכול להישאר צח לאחר תקופה מסויימת בפוליטיקה, ובכך אנו, כציבור, מגינים על עצמנו מפוליטיקאים מושחתים.
בנוסף, עצם העובדה שהפוליטיקאי יודע מראש שכהונתו מוגבלת בזמן, מחייבת אותו לשערך את הדברים שאותם הוא רוצה להספיק לעשות, ובכך להציב קווים אדומים לעצמו. הרי אם אתה יודע מראש שאינך יכול להמשיך לקדנציה הבאה, אין לך סיבה להתפשר על עקרונותיך לטובת גמול ערטילאי בעתיד.
בנוסף, וחשוב מכל – זה עוזר לך להפנים שהכיסא שייך לציבור ולא לך. לפוליטיקאים שהתיישבו על כיסא במשך זמן רב מדי, יש נטייה לזהות את עצמם עם הכיסא הזה. למרבה הצער, פעמים רבות גם הציבור מתחיל לזהות אותם עם הכיסא הזה. וזה הרסני לרעיון הדמוקרטי כולו.
ולכן יש להגביל את כהונת הפוליטיקאים מראש לפרק זמן מסויים. אמנם אנחנו נשלם על כך, במידה מסויימת, בחוסר ניסיון וחוסר מקצועיות של מועמדים חדשים ולא מנוסים. כדי לפתור זאת עלינו לשקול לדרוש מהפוליטיקאים שלנו גם סף מינימלי כלשהו של השכלה וניסיון בניהול, לפני שהם נבחרים לתפקידם. אמנם זה לא נשמע הכי דמוקרטי בעולם, אבל זה נצרך.
חלק הארי
"תחרויות הן כמו דינוזאורים: הן יתרבו עד שייכחדו", אומר חתן פרס ישראל ויו"ר חבר השופטים המיתולוגי של תחרות רובינשטיין, אריה ורדי, שחוגג השנה 90 ● בריאיון מיוחד לזמן ישראל הוא מסביר למה ארתור רובינשטיין אולי לא היה מנצח בתחרות, מספר איך שכנע את דניאל בארנבוים לבטל את החרם על ישראל – ולמה מנע מתלמידו המפורסם ביותר, יפים ברונפמן, לגשת לתחרויות
"תחרויות הן כמו דינוזאורים: הן יתרבו עד שייכחדו", אומר חתן פרס ישראל ויו"ר חבר השופטים המיתולוגי של תחרות רובינשטיין, אריה ורדי, שחוגג השנה 90 ● בריאיון מיוחד לזמן ישראל הוא מסביר למה ארתור רובינשטיין אולי לא היה מנצח בתחרות, מספר איך שכנע את דניאל בארנבוים לבטל את החרם על ישראל – ולמה מנע מתלמידו המפורסם ביותר, יפים ברונפמן, לגשת לתחרויות
לכתבה המלאה עוד 3,043 מיליםבס"ד
באחד מימי ההולדת של שנות השלושים קנו לי חברים לקורס מ"פים מעין ספר ובו מפה אסטרולוגית שמתאימה למועד הלידה. "הכוכב שבך". די מפתיע, בהתחשב בעובדה שהם היו חבורת גברים מחוספסים ושאף פעם לא דיברנו על מזלות ולכן גם לא הייתה בספר שעת לידה כי מי בכלל ידע אותה.
עו"ד סא"ל (במיל'), לשעבר שופטת בעבירות טרור, שירתה בפרקליטות הצבאית ובמשרד החוץ, חברת פורום דבורה. מחזאית ותסריטאית, כותבת סיפורי ׳קשת אחים׳ (keshet-achim.com)

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנומי צריך להתמודד עם בעיות חיינו כאן ועכשיו, אם אפשר להפנות את המבט אל העבר, לשכתב אותו לצורכינו ואז להשתמש בו כקלף מנצח בוויכוח שאותו אנחנו ממילא מנהלים רק בינינו לבין עצמנו?
ברגע מדהים אחד השבוע זכינו לראות את השפה העברית מתעקמת בתרגילי גמישות אולימפיים, בניסיון נואש להכניס היגיון במציאות שבינה לבין היגיון אין עוד דבר.
חבר הכנסת צבי סוכות הצטלם מנסה לנתץ אנדרטה בכפר מדמה שבשומרון, כשהוא מלווה בחיילים שעומדים שם, מאבטחים אותו ומביטים במחזה בשעמום.
זהבה גלאון היא יו"ר מרצ לשעבר ונשיאת זולת לשוויון וזכויות אדם

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנווהנה דוגמה נוספת לעברית הקרנפית המוסברת בכתבה: "צבי סוכות מנפץ אנדרטה בכפר מדמה שבשומרון", מסבירה לנו זהבה גלאון בעברית קרנפית קלאסית. פירוש: "אנדרטה" לזכר מחבלים רוצחים טרוריסטים וברברים, שנועדה לחגוג טבח יהודים חפים מפשע. שפת הכיבוש, אה? ובכן, את אמרת. מעולם לא ראיתי דוגמה מצחיקה יותר לפתגם, הגמל לא רואה את הדבשת של עצמו.
סיוט הבחירות של 1992 חוזר לרדוף את נתניהו
הטענות הקשות של השרה גילה גמליאל על גניבת קלפיות לטובת אנשי חיים כץ מהוות עדות מבפנים לשחיתות הממסדית שפשתה בליכוד ● הסיאוב - יחד עם הפחד העמוק של נתניהו ממפלגות ימין קטנות - מזכירים את המפולת של 1992 ● אם ההיסטוריה אכן חוזרת, ראש הממשלה הבא שוב יהיה רמטכ"ל לשעבר שיקים ממשלה צרה בתמיכת המפלגות הערביות ● פרשנות
עם 6 מנדטים, וינטר מפיל את סמוטריץ' מתחת לאחוז החסימה
ימים ספורים אחרי השקת עמך ישראל, המפלגה מקבלת 6 מנדטים בסקר חדש של יוסי טאטיקה - על חשבון הציונות הדתית, שנופלת אל מתחת לאחוז החסימה ● אולם איחוד בין עוצמה יהודית והציונות הדתית יציל את סמוטריץ', ואף יחזק את גוש תומכי נתניהו בשני מנדטים
| ישר בראשות איזנקוט | הליכוד | ביחד בראשות בנט | ישראל ביתנו | ש″ס | יהדות התורה | הדמוקרטים | חד″ש-תע″ל-בל″ד | עוצמה יהודית | עמך ישראל בראשות וינטר | רע″ם | הציונות הדתית | בית ציוני עם הנדל וטרופר | כחול-לבן | אחדות עם ארדן ואדלשטיין |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 26 | 22 | 14 | 10 | 9 | 8 | 8 | 6 | 6 | 6 | 5 | 0 (2.8%) | 0 (2.4%) | 0 (1.4%) | 0 (0.8%) |
"הממשלה לא רואה בצפון משימה לאומית"
ריאיון אחרי שהוביל את המאבק להחזרת תושבי הגליל לבתיהם, ניסן זאבי, תושב כפר גלעדי ויועץ פרלמנטרי לשעבר, מצטרף למפלגת ביחד ועשוי להיות אחד הנציגים הבודדים של קו העימות בכנסת ● בריאיון לזמן ישראל הוא תוקף את הזנחת הצפון, דורש לחוקק "חוק קו העימות" ומזהיר מהתעצמות חזבאללה: "אנחנו חייבים אנשים משלנו במקום שבו מתקבלות ההחלטות"
המדינה עולה באש, אבל הסרטון יצא נהדר
בין הפארסה בנתב"ג לחורבות אלטלנה במצולות, ישראל של קיץ 2026 ממשיכה להיסחף בתרבות השקר, היח"צ והחרטטנות ● חלקים בעיתונות עוד מתעקשים לשאול למה וכמה, אבל גם התקשורת כבר למדה שלעיתים הקליפה היא כל הסיפור ● כשהמציאות פחות חשובה מהאריזה שבה מגישים אותה, נשאר רק להתמסר ● פרשנות
וינטר הולך עד הסוף
אירוע השקת מפלגת עמך ישראל התנהל כמבצע מתוכנן היטב ● בחוץ צרחו אנשי הליכוד, אבל בתוך האולם היו"ר הטרי טען את הקהל במוטיבציה והציג רשימת מועמדים מפתיעה מכל גווני האוכלוסייה, המאיימת לשתות מנדטים מסמוטריץ' ולהפוך לעצם בגרון של נתניהו ● אך וינטר לא מתרגש מהמתקפות ולא מתכוון לסגת: "כל הזמן יורים עליי, גם במקומות יותר מסוכנים" ● פרשנות
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם



















































































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו