מאת שלום ירושלמי
תקבל/י התראות במייל מכותב/ת זה/זו. באפשרותך לנהל את הגדרות ההתראות בעמוד הפרופיל שלך.
פרקליטות המדינה הגישה היום לבית המשפט כתב אישום נגד אסף ישראל אריה, תושב באר שבע בן 28, בגין תכנון לפגוע פיזית בחבר הכנסת לשעבר מוסי רז תמורת תשלום.
לפי הודעת הפרקליטות, אריה פנה באינסטגרם לאדם בשם אבי, שהציג את עצמו כפעיל בארגון ימין המחפש פעילים למשימות "לטובת הצלת העם". כאשר הוצע לאריה להדפיס ולחלק מנשרים, הוא סירב והבהיר כי ריצה מאסרים בעברו וכי הוא מסוגל לבצע פעולות חמורות יותר. הוא הציע לבצע דקירה, הצתה או תקיפה בגז פלפל, ואף תמחר את הפעולות השונות והתמקח על מועד התשלום.
קיבלתי את הודעת הפרקליטות כי הגישה כתב אישום נגד אסף ישראל אריה שתמורת בצע כסף צילם את ביתי והתחייב לפגוע בי.
אני מודה לשבכ, למשטרה ולפרקליטות על פעולתם.
אלימות לא תרתיע אותי.— Mossi Raz | מוסי רז | موسي راز ???? (@mossi_raz) July 9, 2026
מכתב האישום עולה כי השניים סיכמו שאריה יכה את רז או ירסס אותו בגז פלפל, ויתעד את המעשה במצלמה, וכל זאת תמורת 8,000 שקלים.
לשם ביצוע המשימה נסע אריה באותו יום מבאר שבע ללוד, רכש טלפון מבצעי והצטייד בסכין ובתרסיס גז פלפל. כדי להקשות על זיהויו, השאיר את מכשירו האישי אצל חבר ונסע לעיר מגוריו של חבר הכנסת לשעבר.
בהגיעו סמוך לביתו של רז, צילם אריה את הבית מספר פעמים ושלח את התיעוד לאדם שהפעיל אותו. עם זאת, הוא כתב לו כי לא יפגע ברז פיזית כפי שתוכנן, לטענתו עקב נוכחות של ניידות משטרה באזור.
עוד עולה מכתב האישום כי כעבור מספר ימים התבקש אריה להעביר את כתובתו של רונן בר, שצוין בהודעה כראש שב"כ.

על רקע דברי נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, שאמר כי הוא מעריך שישראל תוציא את כוחותיה מדרום לבנון, שר הביטחון ישראל כ"ץ מבהיר כי ישראל תישאר באזור הביטחון בלבנון כל עוד חיזבאללה לא יפורק מנשקו.
טראמפ אמר לכתבים בפסגת נאט"ו באנקרה כי שוחח עם ראש הממשלה בנימין נתניהו על הסוגיה, והוסיף: "כן, אני חושב שהם הולכים לעשות את זה. אני חושב שהם רוצים. אז יש לנו הסכם עם ישראל ולבנון. כן, הם יעזבו. ואני חושב שזה יסתדר טוב מאוד".
"לא ביקשנו אישור מאף גורם להיכנס ללבנון, ואנחנו לא צריכים אישור כדי להישאר בלבנון", מסר כ"ץ.
לדברי שר הביטחון, "זאת זכותנו וחובתנו להגן על תושבי הגליל ואזרחי ישראל מול איומי ארגון הטרור הג'יהאדיסטי חיזבאללה, ששואף להשמיד את מדינת ישראל".
כ"ץ אומר כי חיזבאללה תקף את ישראל פעמיים ביוזמתו: לאחר המתקפה הרצחנית של חמאס ב־7 באוקטובר, ועם תחילת מבצע "שאגת הארי" באיראן, כאשר פתח – לדבריו – לפי הוראת "משטר הטרור באיראן" בירי לעבר מדינת ישראל.
"ישראל הגיבה בעוצמה וריסקה במהלך השנתיים וחצי האחרונות את מרבית יכולות חיזבאללה ואת הנהגתו – ובראשן הארכי־טרוריסט נסראללה, מראשי התוכנית להשמדת ישראל", אומר כ"ץ.
לדבריו, "בזכות החלטות הדרג המדיני, נחישות הפיקוד הצה"לי, עוז רוחם וגבורתם של חיילי צה"ל ויכולת העמידה של תושבי הצפון", הקימה ישראל "אזור ביטחון חזק בלבנון", מהים במערב ועד מתחם הבופור ומבואות החרמון במזרח.
כ"ץ אומר כי האזור נקי מתושבים ומתשתיות טרור מעל ומתחת לפני הקרקע, ונועד להגן על תושבי הגליל מפני סכנת פשיטות, ירי נ"ט ואיומים ישירים.
"כפי שראש הממשלה בנימין נתניהו ואני הבהרנו: נמשיך להישאר באזור הביטחון בלבנון ולפעול מתוכו ככל שיידרש, עד לפירוק חיזבאללה מנשקו בכל לבנון והסרת האיום מעל תושבי הצפון", מוסיף שר הביטחון.
"הבטחנו ביטחון לתושבי הצפון – וכך עשינו וכך גם נעשה", הוא אומר.
תנועת הרכבות בין טהרן למשהד נעצרה אחרי התקיפות האמריקאיות, כך מדווחת הטלוויזיה הממלכתית, שעות לפני שהמנהיג העליון המנוח עלי חמינאי אמור להיקבר בעיר במזרח איראן.
חברת הרכבות של הרפובליקה האסלאמית של איראן מאשימה "תקיפה פושעות של האויב האמריקאי־ישראלי" על הקו, ואומרת כי שלחה צוותים לתקן את הנזק.

הרב אליהו זיני, דודו של ראש שב"כ דוד זיני אמר בריאיון ברשת ב' כי במקרה של ראש הממשלה נגד בג"ץ – ברור שראש שב"כ יציית לראש הממשלה, "כך צריך להיות", אמר. "אני לא מבין מה הבעיה, זה התפקיד של הממשלה, לתת הנחיה".
מוחמד באקר קאליבאף, יושב ראש הפרלמנט האיראני וראש הצוות למשא ומתן עם ארצות הברית כתב הלילה (חמישי) ברשת X כי – "אמריקה עדיין לא למדה שבריונות והפרת הבטחות אינן מגיעות בחינם. אגיד זאת בבהירות: תכו, תחטפו".
קאליבאף מוסיף: "אל תתבלבלו, או שתשקעו עמוק יותר: מצר הורמוז ייפתח בהסדרים איראניים – לא איומים אמריקאים".
אם אין תוכנית להשתלט על המפרץ, לא יהיה שינוי בהתנהגות של האיראנים. הם יודעים בדיוק איפה ללחוץ על העולם ועל האמריקאים. נפט!
טראמפ הטיפש יכול להתרברב כמה שהוא רוצה. בסוף ההתמכרות לנפט היא שתנצח!
המלחמה באיראן נועדה, על פי מצגי ראש הממשלה בנימין נתניהו ונשיא ארה"ב דונלד טראמפ, לשנות את פני המזרח התיכון. בפועל, על פי התמונה העולה מן המעקב של "תמרור- פוליטוגרפיה", היא שינתה קודם כול את מעמדה של ארצות הברית באזור, את מעמדה של ישראל בוושינגטון, ואת השאלה שהמערכת האמריקאית העדיפה במשך עשרות שנים לא לשאול בקול רם: האם ישראל עדיין נכס אסטרטגי לארצות הברית, או שכבר החלה להפוך לנטל.
הרבעון השני של 2026 עמד כמעט כולו בצילה של איראן. הסוגייה הפלסטינית, עזה, פתרון שתי המדינות, ואפילו הסכמי אברהם, נדחקו לשוליים. זו אינה דחיקה מקרית של נושא מפני משבר זמני, אלא ביטוי לעומק היעדר המדיניות האמריקאית.
ד"ר שאול אריאלי, אל"ם במיל', לשעבר מח"ט עזה וראש מנהלת המו"מ במשרד ראש הממשלה, כיום ראש קבוצת המחקר "תמרור- פוליטוגרפיה", פרסם 11 ספרים ואטלסים על הסכסוך, מחקרים שונים ומאמרי דעה רבים.

אנחנו עומדים בפתחה של מערכת בחירות, שתהיה משופעת בהבטחות של פוליטיקאים על כל הדברים הנפלאים שהם יעשו אם רק נבחר בהם.
סביר ששיקום הצפון, חבל ארץ שבמשך שנים סובל מהפקרה והזנחה פושעת, יזכה לנתח משמעותי מההבטחות הללו. יכול להיות, שכדי לשכנע אותנו בכנות הכוונות, ייזרקו לאוויר כל מני מספרים מרשימים כמו מספר המיליארדים שאושרו או מספר יחידות הדיור שעתידות להיבנות.
אורנה אנג’ל היא אדריכלית, מומחית לקיימות ויו"ר התאחדות האדריכלים ובוני הערים בישראל, המשלבת בין תכנון אדריכלי, ניהול ציבורי והובלת פרויקטים עירוניים רחבי היקף. כיהנה, בין השאר, כסגנית מתכנן מחוז ירושלים במשרד הפנים, כסמנכ”לית תכנון וקיימות בחברת שיכון ובינוי וכמנכ”לית אוצר מפעלי ים, שם הובילה את תהליך חידושו. פיתוחו ושימורו של נמל תל אביב. אנג’ל שימשה גם כדירקטורית בגופים ממשלתיים וציבוריים, בהם התעשיה האווירית וביטוח לאומי, והייתה שותפה לקידום יוזמות בתחומי התכנון, המרחב הציבורי והחברה. כיום פועלת לחיזוק מעמד האדריכלות בישראל, לקידום איכות התכנון ולשיפור המרחב הבנוי לטובת הציבור.

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.
ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.
תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנודרעי דו פרצופי..כאילו ימין ובוחר בעיסה ומה תגיד ל 800 מישפחות שהילד שלהם נפל בעזה בגלל החטופים…ככה עשה באוסלו..הוא פשוט לזר תמיד דאג לכיסא ולביזנס מהצד..10 שנים במשרדו הפנים וארנונה חונקת והמישרד בכל המדינה ניראה כמו מדינות פרימיטיביות איפה הכסף כלום לא עשה בבחירות הבאות בעה הוא כבר לא ישב בכנסת
אני רואה שכול התגובות כאן הם של חמאסניקים יהודים, שונאי שמאל ושמאלנים, אבל חיים על חשבונם וחרבם של אותם שמאלנים פשרנים הרוצים בדבר הכי יהודי שזה פדיון שבויים (למרות שהם שמאלנים וכופרים).
דרעי תמיד היה מחובר לשמאל וידידיו בכנסת הם אנטי דתיים,
ולמרות שמקבל מהם חבטות הוא נוהג עד היום להתרועע איתם בסוג של חנפנות. הח"כ בשס לא אוהבים את הגישה שלו אך כבולים במשמעת סיעתית, הוא תמך בהשארות גנץ ואייזנקוט שונאי הימין ובעד גיוס חרדים.
צריך להבין אין בשס ולו אחד שמצביע עבור דרעי, הגישה השמאלנית שלו לא מקובלת על מצביעיו.
דרעי עושה את המובן מאליו, כמו המשיחיים והפרחחים הוא נהנה מהישיבה בממשלה עם יתרונות של אופוזיציה. כל המפלגות, כולל בליכוד, יושבים בממשלה ותוקפים אותה. לקחת אחריות על מעשים שהם שותפים להם נראה להם מוגזם.
דרעי אינו שם את נושא החטופים כנושא עקרוני שמחייב את הממשלה. חברותו בקואליציה אינה בתנאי לשחרור החטופים. לכן אין שום משמעות לאמירות שלו. הוא נותן יד חופשית לנתניהו להמשיך את ניהול המלחמה על פי צרכיו הפוליטייים.
"והתעמת, כמו היום, עם המתנחלים והדתיים הלאומיים, שהתייחסו אז להסכמי אוסלו כמו לגזר דין מוות."
וביום שאחרי 7 באוקטובר, היחס הזה התברר כנכון. מצער שדרעי וגפני חוזרים לסורם, בניגוד להלכה אגב.
אני בוחר במפלגות החרדיות ,אם באמת הם יתנו יד לעסקה המבישה הזאת הם ישכחו מקולי בבחירת הבאות.
דרעי מתייפיף, עובר על ההלכה , שיבדוק בהלכה וייתיעץ עם הרבנים הגדולים לפני שהוא מצהיר הצהרות אין לא שום יראת שמים ודעת תורה וידעת הלכה , על פי ההלכה אסור בשום פנים ואופן לשחרר חטופים במצב ובתנאים הללו , אני לא מבין איך בוחרים בו . עכשיו אני מבין למה נתניהו שומר עליו קרוב אליו .
דרעי עושה חשבון פשוט: נהיה עם השמאל. יוותרו לנו בנושא הגיוס. נמשיך לקבל מליארדים ללא דין וחשבון. נמשיך לשלוט ברבנות, במועצות הדתיות, בוועדות התכנון, ברשויות המקומיות. על הדרך, גם הערבים יקבלו ויביאו לשס עוד 2 מנדטים.