JavaScript is required for our website accessibility to work properly. אורה נמיר | זמן ישראל
אישיות
אורה נמיר
אישיות
אורה נמיר

האישה שהקדימה את Metoo ומאבקי הלהט"ב

אורה נמיר 1930-2019 שרת הרווחה לשעבר, שנפטרה הבוקר, פעלה למען זכויות נשים והקדימה את זמנה בנושאים רבים ● כמה מהיוזמות שקידמה: חוק חינוך חינם מגיל 3, החוק נגד אפליה על רקע מיני, האיסור הראשון על הטרדות מיניות (יחד עם השר משה קצב) והצהרה נגד אפליה על בסיס נטייה מינית

השרה וחברת הכנסת לשעבר, אורה נמיר ז"ל, שהלכה לעולמה הבוקר (א'), הייתה בת 89 במותה. כפוליטיקאית שהייתה חלק מהממסד של מפא"י מאז הקמת המדינה, היא עשויה להיחשב בטעות לדמות מהעבר, אבל נמיר הייתה חלוצה בשורת מאבקים ותיקונים חברתיים, שנמצאים כיום במרכז השיח הציבורי.

נמיר נולדה בחדרה לזוג עולים מאוקראינה וגדלה במושב חוגלה. במלחמת העצמאות היא שירתה בקצינה בצה"ל. בשנות ה-50 וה-60 שימשה כמזכירת מפא"י, כדיפלומטית באו"ם וכמזכ"לית נעמ"ת. מ-1974 עד 1996 שימשה כח"כ ב"מערך" (מפלגת העבודה). בשנות ה-80 הייתה יו"ר ועדות החינוך והעבודה בכנסת. ניסתה להתמודד לתפקיד יו"ר העבודה ובממשלתו השנייה של יצחק שימשה כשרת העבודה והרווחה. הייתה נשואה למרדכי נמיר, ראש עיריית ת"א. .

ולמרות שהייתה בשר מבשרו של הממסד – ניסתה לקדם נושאים שבזמנו נחשבו רחוקים מאוד מהמיינסטרים של השיח הציבורי. בממשלתו הראשונה של רבין הוא מינה אותה לעמוד בראש ועדה פרלמנטרית ראשונה בישראל "לבדיקת מעמד האישה". דו"ח הוועדה שהוגש ב-1978 היה מהמתקדמים בעולם בנושא, וכלל שורה של המלצות שאף אחת מהן לא התקבלה באופן מיידי וכולן התקבלו שנים רבות אחר כך, ושינו את פני החברה בישראל.

"בוועדה לא שמעו על הטרדה מינית. נמיר שמעה – והבינה"

עם המלצות הוועדה נמנו הפעלת חינוך חינם מגיל שלוש – הצעת חוק שהתקבלה בכנסת ב-1984 אבל היישום שלה "נקבר" בלחץ פקידי האוצר למשך 27 שנה, עד שיושמה ב-2012 בלחץ מחאת קיץ 2011; הענקת הטבות למשפחות חד-הוריות – הצעה שנמיר יישמה כשהפכה לשרת הרווחה; פתיחה מחדש של כל התפקידים בצה"ל לנשים – המלצה שיושמה במהלך המאה ה-21; שריון של 25% מהמושבים בכנסת לנשים  – הצעה שלא עברה כחוק, אך הפכה למציאות בכנסת ה-20 וה-21.

המלצה נוספת של הוועדה, שהפכה ל"בייבי" של נמיר כשהייתה יו"ר ועדת העבודה והרווחה בכנסת, הייתה חוק שוויון הזדמנויות בעבודה, שעבר ב-1988.

הצעת החוק לשוויון הזדמנויות בעבודה עברה בקריאה טרומית וראשונה בלי בעיות מיוחדות. הנושא נהפך לדיון סוער בוועדה, לאחר שנציגות שדולת הנשים בכנסת הגיעו לדיון ודרשו להוסיף לחוק סעיף שכבר היה קיים בחוק בכמה מדינות כמו ארה"ב ואוסטרליה, שיאסור על התנכלות לעובד/ת על רקע הטרדה מינית.

אורה נמיר (צילום: KOREN ZIV)
אורה נמיר (צילום: KOREN ZIV)

עורכת הדין רחל בנזימן, ששימשה באותה העת כיועצת המשפטית של שדולת הנשים והגיעה מטעמה לכנסת, אמרה לזמן ישראל: "הגענו לוועדה של הכנסת וביקשנו שיהיה בחוק סעיף שיאסור על הטרדות מיניות. חברי וחברות הכנסת לא ממש הבינו במה מדובר, הן ממש לא הכירו את הנושא הזה, והיינו צריכות לספר להן על מה מדובר בכלל".

"לזכותה של אורה נמיר ייאמר שברגע שהיא שמעה את ההסבר, היא אמרה שזה מאוד חשוב ומאותו הרגע היא התאמצה לקדם את הנושא. היא קראה על זה חומר רב כדי להבין את הבעיה, ביררה מה המצב בנושא במקומות עבודה בישראל, והתעקשה שהסעיף ייכנס לחוק בצורה הכי אפקטיבית שאפשר, וזאת בניגוד לכמה חברי כנסת שצעקו שאין דבר כזה 'הטרדה מינית', ש'סעיף כזה לא יהיה אפקטיבי', ושאנחנו 'מבלבלות את המוח'".

נוסח סעיף ההטרדות המיניות בחוק נגד אפליה שעבר בפועל ב-1988 היה פחות אפקטיבי מכפי שהיה אמור להיות. ד"ר אורית קמיר, שחיברה עשור אחר כך את החוק הנפרד נגד הטרדה מינית בעבודה, ציינה במחקר שכתבה בנושא, כי שדולת הנשים, לשכת עוה"ד וההסתדרות דרשו מהוועדה ב-1988 להוסיף לחוק הגדרה מפורטת מה היא הטרדה מינית, הדומה לזו שנמצאת בחוק הנפרד הקיים כיום, אך הוועדה לא הכניסה את הפירוט והסתפקה באמירה כללית על הטרדות.

קמיר ציינה במחקרה שח"כ יעקב שמאי מהליכוד "שימש כפרקליט השטן" והתנגד באופן עקבי וקולני להוספת פירוט של "מה היא הטרדה מינית" לחוק. רוב חברי הוועדה, כולל נמיר, דיברו בעד הוספת פירוט כזה – אבל לבסוף הצביעו נגדו. קמיר לא מציינת כיצד הצביעה נמיר. בנזימן אומרת שאינה זוכרת כיצד הצביע כל ח"כ, אבל אומרת ש"אורה נמיר הובילה את הקו הכי מתקדם והכי מחמיר מול ח"כים שהתנגדו".

בסופו של דבר, מ-1988 ועד שהחוק הנפרד נגד הטרדות מיניות נכנס לתוקף הוגשו בישראל רק שתי תלונות על הטרדות מיניות בעבודה – ולפי המחקר של קמיר, הסיבה לכך היא הפירוט הנעדר מהחוק שעבר בוועדה בראשותה של נמיר.

הצעת החוק לשוויון הזדמנויות (של 1988) הוגשה במקור כהצעת חוק פרטית של ח"כ שולמית אלוני, אבל נמיר הפכה אותה להצעת חוק ממשלתית, והגישה אותה לאישור שר העבודה והרווחה דאז – משה קצב. כן, אותו קצב שהפך אחר כך לנשיא המדינה והורשע באונס ובשורה ארוכה של הטרדות מיניות. קצב אישר את החוק והוא חתום, איפוא, על האיסור הראשון בישראל על הטרדה מינית.

משה קצב. חתם על הצעת החוק שנמיר העבירה נגד הטרדה מינית (צילום: קובי גדעון, פלאש 90)
משה קצב. חתם על הצעת החוק שנמיר העבירה נגד הטרדה מינית (צילום: קובי גדעון, פלאש 90)

"אני לא זוכרת איזושהי התייחסות של קצב לחוק, בעד או נגד, ואני לא זוכרת שהוא הגיע לדיוני הוועדה", אומרת בנזימן, "למיטב זכרוני, שבאופן טבעי הוא מוגבל, קצב חתם באופן פורמלי וזהו, ולא גילה עניין בנושא".

"דרשה מהעולם לצאת נגד אפלייה על בסיס נטייה מינית"

נמיר הקדימה את זמנה בנושאים אקטואליים וחשובים נוספים. בין השאר, הובילה ב-1987 בוועדת העבודה את חקיקת חוק שכר מינימום, מול מאבק קשה של התאחדות התעשיינים, בעלי הון מובילים ופקידי משרד האוצר.

ב-1995, בהיותה שרת העבודה והרווחה, עמדה בראש המשלחת שייצגה את ישראל לוועידת האו"ם בבייג'ינג בנושא זכויות נשים, שעסקה בניסוחו של מסמך בינלאומי נגד אפליית נשים.

בנזימן, שהייתה חברה במשלחת, מספרת: "המשלחת שלנו, בראשותה של נמיר, דרשה שהאמנה שתיכתב שם תצא גם נגד אפלייה על בסיס נטייה מינית – בהתאם לנוסח החוקים נגד אפלייה בישראל. היינו אחת המדינות המעטות שדרשו להכניס לאמנה סעיף כזה, יחד עם מדינות סקנדינביה. הדרישה עוררה סערה, ורוב המדינות בעולם, כולל ארצות הברית, התנגדו בחריפות".

בזמן כהונתה של נמיר כשרת העבודה והרווחה היא הובילה הגדלה של תקציבים לשירותי הרווחה, ואת העלאת שכר העובדים הסוציאליים אחרי שביתה ארוכה. נמיר הובילה את המהלכים הללו בניגוד לעמדת ראש הממשלה, יצחק רבין, ובניגוד למגמה באותן שנים ולמהלכי הממשלות שלפני ואחרי ממשלת רבין, שביצעו קיצוצים חדים בשירותים החברתיים. נמיר נלחמה בהצלחה נגד דרישתו של שר האוצר דאז, בייגה שוחט, לקצץ בקצבאות, בעיקר בדמי אבטלה.

בין השאר, הכפילה נמיר את התקציב הממשלתי למקלטים לנשים מוכות מ-800 אלף ל-1.6 מיליון שקל, והגדילה את חלקה של הממשלה בתקצוב המקלטים מ-30% ל-50%. גם מספר המקלטים הוכפל בתקופתה, והוקמו, בין השאר, המקלטים הראשונים בירושלים, באר שבע ונצרת והמקלטים הראשונים לנשים מוכות מהמגזר הערבי והחרדי.

חידוש נוסף שהנהיגה נמיר, שהפך לטענה העיקרית נגדה בציבוריות הישראלית, היה האישור להכנסת עובדים זרים לישראל. מכסות העובדים הזרים בתקופת כהונתה היו הגבוהות ביותר בכל תקופה שהיא לפני כן ואחרי כן.

אחרי ממשלת רבין-פרס התגלגלה נמיר למדבר הפוליטי. ב-1996 נכנסה לכנסת אבל ויתרה על הכהונה בה, והתמנתה לשגרירת ישראל בסין ובמונגוליה. בבחירות לכנסת ה-16 ב-2003 הוצבה במקום החמישי ברשימת "עם אחד" של עמיר פרץ ולא נכנסה לכנסת. בבחירות לכנסת ה-17 הציע לה יו"ר רשימת הגמלאים, רפי איתן, להיכנס לרשימתו, אך נמיר סירבה בטענה ש"אשמח לעזור לרפי אבל אני לכנסת לא הולכת, אין לי שום רצון לחזור לשם". מאז לא התראיינה ונעלמה מהציבוריות הישראלית – עד מותה הבוקר.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
עוד 1,019 מילים
כל הזמן // יום ראשון, 28 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
הסכם בין ישראל ולבנון; מו"מ בין ארה"ב ואיראן

ועדת החוץ והביטחון תקיים דיונים מרתוניים ביוזמה שנועדה להגביל מעצר של משתמטים

קצין בחטיבת גולני, סרן דוד חזות, נהרג בהיתקלות עם פעיל חזבאללה בדרום לבנון; בן 21 בנופלו ● הרמטכ"ל: ההסכם שנחתם עם לבנון "היסטורי"; צה"ל יפעל להצלחתו ● הפריימריז בליכוד ייערכו ב־4 באוגוסט ● הממשלה אישרה את ההצעה להכיר ברצח העם הארמני ● אחרי שהכנסת דחתה את ההצעה לקיים הצבעה חוזרת, בג"ץ דן שוב בעתירות המבקשות לפסול את הבחירה בראבילו

המשטרה הודיעה שפתחה בחקירה לאחר ששלושה רועים ישראלים נפצעו הבוקר סמוך למאחז מצפה אברהם באזור גוש עציון שבדרום הגדה המערבית. המשטרה מסרה שהאירוע הבוקר כלל אלימות בין ישראלים לפלסטינים, לרבות עימות אלים ויידוי אבנים.

חדשות הגבעות, כלי תקשורת המזוהה עם מתנחלים, דיווח כי לדברי מתנחלים, עשרה תושבים מהיישוב רשאידה תקפו את הרועים באלות ובאבנים, וכי אחד הישראלים שנפצעו פונה לבית חולים כשהוא מחוסר הכרה.

לעומת זאת, סוכנות הידיעות הפלסטינית וופא דיווחה כי מתנחלים הם שתקפו רועים פלסטינים ופצעו את חליל ראשידה, פלסטיני בן 45 שלפי הדיווח הוכה.

המשטרה הוסיפה כי הכוחות החלו באיסוף ראיות ועדויות, ומחפשים אחר חשודים המעורבים בתקיפה.

תומכי מפלגת הליכוד מגיעים להצביע בפריימריז של המפלגה בקלפי באשדוד, 10 באוגוסט 2022 (צילום: פלאש90)
תומכי מפלגת הליכוד מגיעים להצביע בפריימריז של המפלגה בקלפי באשדוד, 10 באוגוסט 2022 (צילום: פלאש90)

ועדת החוקה של הליכוד קבעה שהפריימריז במפלגה ייערכו ב־4 באוגוסט.

טרם נקבע כמה שריונים יקבל יושב ראש המפלגה, בנימין נתניהו, ברשימה לכנסת.

גורם בקהילה היהודית בוונצואלה אמר שבין 1,430 קורבנות רעידות האדמה שפקדו בשבוע שעבר את המדינה ישנם שני יהודים.

עזרא חיים אמר לתאגיד השידור כאן שגופותיהם של גבר ואישה מהקהילה היהודית חולצו מבין ההריסות.

עוד אמר שישנם עוד ארבעה יהודים בין הנעדרים ומשפחות רבות מהקהילה היהודית איבדו ברעידות האדמה את כל רכושן.

הרמטכ"ל אייל זמיר בצפון הארץ, 28 ביוני 2026 (צילום: צה"ל)
הרמטכ"ל אייל זמיר בצפון הארץ, 28 ביוני 2026 (צילום: צה"ל)

הרמטכ"ל אייל זמיר אמר שההסכם שנחתם עם לבנון הוא "היסטורי ומשמעותי" וכי ההישגים הצבאיים "הם שיצרו את התנאים לכך".

"אנחנו נכבד את ההסכם ונפעל להצלחתו. המבחן כעת הוא מבחן המעשה של שני הצדדים והתקופה הקרובה תכתיב את העתיד לבוא", אמר, לפי הודעה שפרסם הצבא.

זמיר ביקר בפיקוד הצפון כדי לאשר תוכניות למבצעים עתידיים בלבנון, בעוד צה"ל צפוי לסגת חלקית כחלק מההסכם.

יושב ראש ועדת החוץ והביטחון של הכנסת, בועז ביסמוט, הפיץ היום נוסח לשינוי חוק שירות ביטחון, שנועד למנוע מעצר של תלמידי ישיבה המשתמטים משירות בצה"ל.

לפי הנוסח שגיבש ביסמוט, תלמיד ישיבה הוא מי שלומד לימודים תורניים בישיבה במשך לא פחות מ־45 שעות או בכולל במשך לא פחות מ־40 שעות בשבוע ולא עוסק בכל עיסוק נוסף.

דוברות הוועדה הודיעה שהוועדה תדון מוחרתיים במשך חמש שעות בשינוי שמציע ביסמוט, ביום רביעי הוועדה תדון בכך במשך שעתיים וביום חמישי במשך שלוש שעות.

• הצעת ביסמוט

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכל העדכונים עוד 25 עדכונים

המדינה חייבת לקלקל את המסיבה לסרבני המזונות

תדמיינו את הסיטואציה הבאה; אתם חוסכים חודשים, קונים כרטיס טיסה, מזמינים מלון, ומתרגשים לקראת חוויית החיים שלכם, טיסה למונדיאל. הכול מוכן, המזוודה ארוזה, ואז, ממש ברגע האחרון, המדינה עוצרת אתכם ומנחיתה עליכם פטיש של מאה קילוגרם, "אתה לא טס לשום מקום. אין כדורגל, אין חגיגות ואין חופש, עד שלא תשלם את מה שאתה חייב לילדים שלך".

זה בדיוק מה שעשתה ממשלת ארגנטינה כשהעבירה לרשויות החוק בארצות הברית רשימה שחורה של גברים שלא שילמו מזונות, במטרה למנוע מהם להיכנס למדינה ולצפות במשחקים.

אירית רוזנבלום היא עורכת דין, פילוסופית של המשפט, מייסדת ומנכ"לית הארגון "משפחה חדשה", הפועל להכרה ערכית וחוקתית במשפחה. לרבות כל התאים המשפחתיים בישראל והשוואת זכויותיהן של משפחות מכל הסוגים והמינים. מחברת הספר "בגן של אלוהים – תולדות המהפכה המשפחתית".

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 877 מילים

קלוריות ריקות, אפליה פוליטית וגאון אחד שובר חוקים

עם 72 משחקים, אינפלציה של שערים, חוקים חדשים לטובת פרסומות והתקפלות בפני המארחת, שלב הבתים של המונדיאל הרגיש כמו חבית של עוף מטוגן: המון שומן, מעט מאוד דרמה ● למזלנו, מסי עדיין כאן כדי למרוד בזמן, ורק עכשיו מתחיל הטורניר האמיתי

לכתבה המלאה עוד 1,283 מילים ו-1 תגובות

מה שמבחני המיצ"ב לא יכולים למדוד

תוצאות מבחני המיצ"ב שפורסמו לאחרונה חשפו את מצבם המורכב מאוד של תלמידי ישראל, ועוררו דיון ציבורי סוער על מצב מערכת החינוך בישראל. אבל נתונים אלה עשויים להצביע על היבט נוסף שנעלם מהשיח – לא רק מה ילדים יודעים, אלא מה עברו בדרך לבחינה.

מחקרים מראים שטראומה פוגעת ישירות ביכולת הלמידה – לא כביטוי מטאפורי, אלא כעובדה נוירולוגית מדידה. מוח שנמצא בהישרדות אינו פנוי לרכישת ידע.

יאיר מדליון הוא מנכ"ל אור שלום, מהארגונים הגדולים בישראל להפעלת מענים לילדים בהשמה חוץ-ביתית עבור ובפיקוח משרד הרווחה והביטחון החברתי, הפועל גם לחיזוק הורים ובני נוער בקהילה בשיתוף המוסד לביטוח לאומי.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 582 מילים
זירת הדמוקרטיה
כל מה שצריך לדעת כדי לשמור על ישראל ליברלית

שותפים לפשע בחסות המדים

תחקיר זמן ישראל חושף עדויות מטרידות לשיתוף פעולה הדוק בין חיילי צה"ל לבין מתנחלים קיצונים ● מגיבוי שקט לעבריינות כלפי פלסטינים, דרך החרמות בקר והעלמת עין מגניבות, ועד אלימות פיזית המופעלת על ידי חיילי "הגנה מרחבית" ● הצבא נשאב עמוק לתוך חיכוך יומיומי בשטחים, שנועד למרר את חיי הפלסטינים כדי לעקור אותם מבתיהם

לכתבה המלאה עוד 5,923 מילים ו-1 תגובות

למקרה שפיספסת

"הפיאסקו" של המעצמות באוקראינה ובאיראן עלול להסתיים בטאיוואן

העשור השלישי של המאה הנוכחית לא האיר פנים, בלשון המעטה, למעצמות-העל רוסיה וארה"ב במלחמותיהן באוקראינה ובאיראן. הראשונה כשלה צבאית ומדינית בפלישתה לאוקראינה, בה ספגה עד כה כ-1.2-1.3 מיליון הרוגים פצועים ונעדרים (יחד עם אוקראינה – כ-2 מיליון).

זה נעשה במלחמה סטטית, ללא הכרעה, המלווה בחרם ובסנקציות מערביות אפקטיביות על כלכלתה. במקביל המלחמה הולידה התחמשות מואצת של מדינות במזרח מערב וצפון אירופה, כדי להתמודד עימה בעתיד.

מרדכי איש שלום הוא בוגר מלחמת יום כיפור והמכללה לביטחון לאומי, לשעבר סמנכ"ל לכלכלה ותכנון במשרד הכלכלה וכלכלן ראשי. כיהן כציר\נספח כלכלי בכחצי תריסר מדינות בצפון אמריקה ואירופה.

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל
תכנים המתפרסמים בזירת הבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הכותב/ת וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לפוסט המלא עוד 1,315 מילים
זירת הבלוגים
הזמן שלך לומר את דעתך
הצטרפות

ההישג של נתניהו בלבנון עומד על קרקע רעועה

ההסכם בין ישראל ללבנון עשוי להתברר כרגע מדיני ודיפלומטי היסטורי, גם אם ייכשל בסופו של דבר: עצם החתימה בוושינגטון היא אירוע חריג שלא נראה מאז 1983 ● אבל מאחורי נקודת האור המדינית מסתתרים מבחן לבנוני קשה מול חזבאללה, סתירה מול ההסכם האמריקאי עם איראן – וגם שאלות פתוחות על המספרים שמציג נתניהו לציבור ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 863 מילים ו-1 תגובות

חזבאללה מאבד את לבנון

ההסכם שנחתם תחת מכבש לחצים אמריקאי מסמן שינוי חשוב במערכה מול חזבאללה: לא פתרון צבאי בלבד, אלא גם הסדר מדיני שמגדיר את הארגון כאויב משותף לישראל וללבנון ● ישראל לא נסוגה מייד מהקו הצהוב, שומרת לעצמה את ההחלטה מתי להגיב באש – ומבקשת לוודא שטעות 1701 לא תחזור על עצמה ● פרשנות

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
1

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 618 מילים ו-1 תגובות

תגובות אחרונות

הזמן הירוק
הזמן הירוק
סיכום השבוע בסביבה

כשהתותחים יורים, החוקים נשכחים

מתחילת המלחמה המשרד להגנת הסביבה אישר הזרמת נפט בצינורות תקולים, ועכשיו נזכר להכשיר את זה בחוק ● נחלים וטבע בעיר לא רק משפרים את איכות החיים, הם גם משביחים את הנדל"ן ● כשבתחנה השנייה הכי עמוסה בארץ אחת הכניסות סגורה, זה מסוג הדברים הקטנים שפוגעים באמון של הנוסעים ברכבת ● וגם: השבוע בתחרות הצילום "ים ישראלי" - פחית בקרקעית

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 1,530 מילים

הסורים רוצים דמוקרטיה, א-שרע לא מספק את הסחורה

סקר חדש בסוריה מצביע על חוסר שביעות רצון מא-שרע; מרבית הסורים רוצים שילדיהם ילמדו על דמוקרטיה בבתי הספר ● מדינות ערב לא רגועות ודורשות תשובות מארה"ב על איראן ● גם במהלך טקסי האבל של העשוראא המשטר האיראני לא הצליח להראות חזית אחידה ● והשבוע ב-1970: שר החוץ האמריקאי מציג יוזמת שלום חדשה ● קסניה סבטלובה מסכמת שבוע במזרח התיכון

לכתבה המלאה עוד 1,188 מילים
מרלון ברנדו בתפקיד דון קורליאונה בסרט "הסנדק"

היו זמנים באמריקה

מהלינץ' בניו אורלינס ב-1891, דרך המאבק הממשלתי בסחר בסמים, ועד לחקירות המתוקשרות בקונגרס וליציאת הסרט "הסנדק": הפשע המאורגן תמיד היה שזור בהיסטוריה האמריקאית ● כך לקחה מעצמת העל מושג איטלקי מקומי והפכה אותו לאימפריית פשע גלובלית, ששולטת גם היום על ארגוני פשיעה ברחבי העולם

לכתבה המלאה עוד 2,501 מילים
אוצר מילים
מושגי יסוד להבנת המציאות הישראלית
1976 306

חמישים שנה אחרי, אפשר להתבונן מחדש בשנה הדרמטית שעיצבה את חיינו, ואולי ללמוד ממנה שיעור בצניעות

לכתבה המלאה עוד 1,639 מילים ו-2 תגובות

כדי לא לעכב את המהפכה המשטרית גלגל שמחה רוטמן את חוק היסוד לוועדת הכנסת ● המהלך הוביל את היועצת המשפטית למשכן להציב רף חקיקה מחמיר שאם לא יקויים עשוי לגרור חוות דעת קטלנית ● במקביל, הנוסח המרוכך החדש של החוק שומט לחלוטין את הקרקע תחת השוואת זכויות האברכים לחיילים ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 917 מילים
סקר זמן ישראל
הסקר השבועי
YT
של יוסי טאטיקה

איזנקוט עוקף את הליכוד; ישר! הופכת למפלגה המובילה

סקר שערך יוסי טאטיקה מציג שינוי מגמה בצמרת הפוליטית - ובפעם הראשונה, מפלגת השלטון היא לא המפלגה הגדולה ● לראשונה גם מתאפשרת הקמת ממשלת שינוי של 62 מנדטים וללא תלות במפלגות הערביות ● מנגד, תרחיש של ריצה משותפת של גנץ, שמחי והנדל שואב קולות בעיקר מבנט ואיזנקוט

הוסיפו את זמן ישראל כמקור מועדף בגוגל

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
5

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
לכתבה המלאה עוד 313 מילים ו-5 תגובות

"היהדות לא שייכת לכם"

ריאיון תני פרנק, ראש המרכז ליהדות ומדינה במכון הרטמן, מזהיר מפני הניסיון של הממשלה והרבנות לרכז מחדש את הכוח בתחומי הכשרות, השבת, רבני הערים והחינוך ● בריאיון לזמן ישראל הוא מציע לא לשבור את המערכת אלא לבזר סמכויות לרשויות המקומיות, להגן על קהילות, ולהיערך פוליטית ליום שאחרי הממשלה הנוכחית: "הפעם נבוא מוכנים"

לכתבה המלאה עוד 2,556 מילים ו-1 תגובות

בלי הלוחמות, צה"ל לא היה עומד במשימה

אחרי שהרב לוינשטיין קרא לצעירים דתיים לא להתגייס לסיירת מטכ"ל, כדאי להזכיר שביחידה עצמה ביקשו כבר לפני שנים לצרף לוחמות – ושגם הרמטכ"ל מבהיר כי שילובן בתפקידי לחימה הוא צורך מבצעי ● מול המחסור בכוח אדם קרבי, הקריאה להרחיק נשים מהחזית נשמעת מנותקת מתמיד ● פרשנות

לכתבה המלאה עוד 846 מילים ו-5 תגובות
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.